სალაფავი-ყველაზე იოლად დასამზადებელი
და უნივერსალური სატყუარაა. ერთი ულუფა
სალაფავის მოსამზადებლად საჭიროა ერთი
სუფრის კოვზი მანანის ბურღული, რომელსაც
უნდა დაასხათ ასევე ერთი სუფრის კოვზი წყალი
. მასას ხუფი დაახურეთ და 1 საათი გააჩერეთ.
მანანის ბურღულმა მთლიანად უნდა შეიწოვოს
წყალი. 1 საათის შემდეგ მოურიეთ წებოვანი
მასის მიღებამდე. თუ სალაფავი 5-7 სანტიმეტრზე
გაწელვისას წყდება ე.ი მზადაა. ეს სატყუარა
ადვილად ინახება. მას ასხამენ ერთჯერად
შპრიცებში და იანახავენ საყინულეში (1 თვემდე).
შპრიციდან გამოსულ სალაფავის წვრილ ნაკადს
ახვევენ ნემსკავზე ისე, რომ წვერი არც კი
დაიფაროს, რადგან გადაგდებისას ჩამოცურდება
და თვითონ დაფარავს. მანანის სალაფავი ყოველგვარი
დანამატების გარეშეც საუკეთესო სატყუარაა.
ბარდა-მანანის ბურღული- 2 ჩაის კოვზ ბარდის
ფქვილს ასხამენ ცოტა წყალს, ადუღებენ და ურევენ
კისელის სისქემდე, შემდეგ ამატებენ მანანის ბურღულის
ფქვილს, გადმოდგამენ და სწრაფად ურევენ, სანამ არ
გასქელდება. შემდეგ კრავენ გუნდას და დებენ
სითბოში ქვაბით 1 საათის განმავლობაში. გამზადებული
მასა პლასტელინივით უნდა იყოს.
შვრია-მანანის ბურღული- 1 სუფრის კოვზ შვრიას
ვყრით ნახევარ ჭიქა მდუღარე წყალში. ვამატებთ 2-3
ჩაის კოვზ შაქარს და ვდგამთ ცეცხლზე. ქაფის გამოჩენისას
გადმოვიღებთ და მორევით ვამატებთ ნახევარ ჭიქა მანანის ბურღულს.
ქერის სატყუარა- 1 სუფრის კოვზი ქერის ბურღული
ჩავყაროთ თერმოსში და დავასხათ მდუღარე წყალი.
45 წუთის მერე გადმოვასხათ საწურზე, გავაციოთ,
გადავიტანოთ ჭურჭელში (არა პლასტმასის) და სატყუარა
მზადაა. ქერის სატყუარას შეიძლება დაემატოს 1 სუფრის
კოვზი თაფლი ან დაჭრილი ვაშლი. ყველა წყალსაცავის
თევზი არ არის ქერის სატყუარას მიჩვეული, ამიტომ
შეიძლება მოგეჩვენოთ რომ ეს სატყუარა არაეფექქტურია.
ამას გამოვასწორებთ, თუ მოსაჩვევ სატყუარაში რამდენიმე
მარცვალ ქერს დაუმატებთ. თევზი მას გასინჯავს და ინტენსიურად
წამოვა ანკესზე.
ხორბალი- ეს იქნება ყველაზე კარგი სატყუარა,
თუ გადაწყვეტთ მსხვილ კაპარჭინასა და კობრზე
თევზაობას. მისი მომზადება უადვილესია. თერმოსის
1/5-ზე ვყრით ხორბალს, ვავსებთ მდუღარე წყლით და
ვტოვებთ მთელი ღამით, დილით სატყუარა მზადაა,
მაგრამ ყველა სახის ხორბალი არ გამოდგება დასალბობად.
საჭიროა მაგარი მარცვალი, რომლისგანაც უმაღლესი
ხარისხის ფქვილს ამზადებენ. რბილი ხორბლის დალბობა
4 საათის შემდეგ უნდა აკონტროლოთ, რომ არ გადაიხარშოს.
რბილი ხარისხის ხორბალი ცუდად ჩერდება ანკესზე,
ამიტომ 2-3 მარცვლის წამოცმა უხდებათ ხოლმე. ხორბალს
არ სჭირდება არომატიზატორი.
ლეკი
შენ გაგიკეთებია ესენი?/როგორ მუშაობს
ლეკი მალადეც გიო კარგად გიშრომია
T A M P L I E R
კიი ნიკუშ პირველი და მესამე გაკეთებული მაქვს, კობრზე ვითევზავე(სხვა თევზზე არ მიცდია, მაგრამ საზანზეც წავა) და საკმაოდ ეფექტურია..
ლეკი
ეს ტექსტი ცოტა გასაგებად ვერ დაწერე ცალცალკე?თუ ეგრევე გადმოაკოპირე
T A M P L I E R
არ გადმომიკოპირებია არსაიდან. ეს ინფო ადრე ჩავიწერე საიდანღაც და აღარ მახსვს საიდან. ეს ჩემი ნაშრომია ქოფი ფეისთი არაა... ესე კაია?
ლეკი
რუსულად ,,ბალტუშკა,, რომ ქვია ეგ არის?
goxnari
კი
goxnari
ამბობენ რეალურად კარგად მუშაობსო.
მე არ მისინჯია (არ მაქვს მაგის ინტერესი)
მე ვთევზაობ ბალტუშკაზე, კარპისებრთა ოჯახის წარმომადგენლებზე, საზანიც და კობრიც კარგად იღებს, ოღონდ ქვირითობის შემდეგ, აი კარასი კი ყოველთვის კარგად ეტანება
ოღონდ მე საზანის ბალტუშკას ვუმატებ, 2-3 წვეთ მზესუმზირის ნატურალურ ზეთს ან კანაპლიის ზეთს, კანაპლიის ზეთი 1-2 წვეთიც საკმარისია
Maverick
სად შოულობ კანაპლიის ზეთს?
დიტო
სართიჭალაში
goxnari
დინამოსთან სავაჭრო ცენტრი კიდობანის ეზოში რომ მეთევზეს მაღაზიაა, კიბის ქვეშ
მოგესალმებით პატივცემულებო, მანის დღვებილი კარგი სატყუარაა მართლაც, მე ხანდახან ანისულის ზეთს 2 წვეთს ვამატებ და გამოდის ბომბა "კანფეტკა"
ზეთის დამატება უკეთესია იმ შემთხვევაში თუ საზანჩიკზე თევზაობ.. სხვა თევზი ისედაც კარგად მოვა..
ლეკი პირველ რიგში მადლობა ამდენად ამომწურავი მენიუსთვისთვის, ძალიან მაინტერესებდა და შენი წყალობით მივაგენი კიდეც ამ ინფოს. ეხლა ერთი კითხვა მაქვს ამ მანის საშუალებით ააქვს რაიმე მნიშვნელობა ტივტივათი ვითევზავებ თუ ფსკერულათი?
FISHERMAN
გაიხარე.. არანაირი მნიშვნელობა არ აქვს, ტივტივით ითევზავებ თუ ფსკერულათი.. უბრალოდ სწორად დამზადებას აქვს დიდი მნიშვნელობა რო მასა მკვრივი იყოს და წყალში ჩაგდების დროს არ დაიშალოს...
მოგესალმებით მეთევზეებო. როო გითხრათ რაგაც ახალს ჩავაგენითქო არ დავიჩემებ მაგრამ რო ვუყურებ ბათუმის ზღვისპირა მეთევზეებს ალბათ ჩავაგენი ახალ სატყუარას მაგალითად ღორჯოზე, გაყინული სკუმბრია ან სტავრიდა ოგონდ გაპუჩებული მზეზე გაჩერებული რამოდენიმეე საატი, შედეგი ნებისმიერ სატყუარაზე ბევრად უკეთესიი. ერთი გაყინულის საბაზრო ღირებულება შადგენს 1.20 სიამოვნება ბევრათ მეტი ვიდრე ხამსაზე ჭიაზე ან კიდევ ბევრ სხვა სატყუარაზე.
კუსა
ანუ ღორჯოზე სათევზაოდ უნდა გამოიყენო ეგ მეთოდი?
იცით რა მაინტერესებს ჩემთან სოფელში ღრმა ბავშვობაში ხის სოკოს და კანაპლიის კაკლებს ერთად ხარშავდნენ და ეს სოკო რაღაც პლასტენილივიტ ხდებოდა და იმით თევზაობდნენ მდინარე მტკვარზე და ვინმეს გაგიგიათ მსგავს სატყუარაზე?
არის ვინმე აქ?
ოჩოპინტრელებო ვინმეს ააქვს აქ ინფორმაცია ჩვეულებრივი მიწის ჭიით თევზაობაზე ? მოდის საერთოდ მაგაზე თევზი ? ბლომად მომეპოვება და იქნებ გამოვიყენო რამეში...
წითელი ჭიისნაირია ოღონდ სხვაფერი
Sos049
ლოქოო არ ვიცოდი, კერძო სახლიც მაქვს და გუშინ 1 ბარი რომ დავარტყი მინიმუმ 6-7 მაინც გამოსრიალდა ეგ უკვე კარგი ამბავია რახან მოდის. არ მომისინჯავს მაგრამ ამ სეზონზე მოვსინჯავ აუცილებლად... მადლობა
წავიღებ მაგ მიწის ჭიას აპრილისკენ და რამე თუ დავიჭირე დავწერ აუცილებლად
Little Fisher
Little Fisher
მოდის , ლოქო ანუ ღლავი , ჭანარი, გოჭა და საზანი დიდი ზომის. წვრილი თევზი ვერ აფუჭებს და დიდი ხანი შეგიძლია დატოვო ჯოხზე სანამ კლოვი არ გექნება.
gocha-tita
ესეეგი გამბუზიას მოვიშორებ კარგია მადლობა
megreli
ქაშაპი მე არც მაგ ჭიით მაქვს დაჭერილი და არც არაფრით უცხოა ეგ თევზი ჩემთვის
ხელოვნურ ჭიასთან დაკავშირებით თუ ფლობთ ინფორმაციას ?თუ გქონიათ ვინმეს შეხება ან თუ იცით მოდის ამაზე თევზი ?ძალიან მაინტერესებს
Gcckoka
ახლახანს ვცადე ერთობლივზე , თევზი არ გაეკარა მაგას
მაგას ჩემი აზრით აუცილებლად ჭირდება დამატებით არომატიზატორი, თორე ისე არამტაცებელი თევზი არ მიეკარება
ჭიები სპეციალურ სითხეშია და თავისებური სუნიც ააქვს. წითელი არ ვიცი და მასეთ ხელოვნურ თეთრ ჭიაზე პატარა კარასი დაჯდა ნადარბაზევში.
ანუ იტოგში ჩვეულებრივი ჭიით ჯობია რა თევზაობა
ბოლო რამოდენიმე წასვლაზე ჩავატარე ერთი ანკესით ექსპერიმენტები ხელოვნურ (3-4-ნაირ) ჭიაზე. შედეგებზე კარგს ვერაფერს გეტყვით
ჭიაყელა მშვენიერი სატყუარაა ქაშაპზე! კლოვის გარეშე არ დაუტოვებივარ, უბრალოდ ხშირი ცვლა უნდა ნაკელის ჭიას თორე დანარჩენი არანაირი პრობლემა არააქვს.. მშვენიერ ეგზემპარებს ვიჭერ ქაშაპის და ერთადერთი რაც ჯობნის კალიაა.. ხელოვნურ სატყუარებს რაც შეეხება ვფიქრობ და დარწმუნებული ვარ ყოველთვის ცოცხალი სატყუარა აჯობებს..
choportaa
აქვე დავწერ რომ ამაზონიდან იგივე gulp ფირმის ორნაირი ხელოვნური წითელი ჭია გამოვიწერე რამდენჯერმე ვცადე და ვერაფერი ვერ დავიჭირე. კიდევ ტივტივა ხელოვნური სიმინდი გამოვიწერე, მაგაზე ერთხელ ვითევზავე ლისის ტბაზე და თმიან მონტაჟზე მოზრდილი 400-500 გრამი კარასი დაჯდა.
ჩემ რეცეპტებსაც დავწერ.
ქაშაპზე მხოლოდ ქათმის წელით ვთევზაობ. იდეალურია და შეუცვლელი სატყუარაა ქაშაპისთვის.
კობრისებთა ოჯახისთვის. სიმინდი ეს ხო ყველამ ვიცით და ჭადი. (გამომცხვარი ხალვასთან ერთად. სმესი კეთდება 1/1ზე ჭადისფ-პურისფქვილი და მოვზილავთ ცხელ წყალში გაცსნილ ხალვიან წყალში. და ბოლომდე არ გამოაცხობ. პლასტენილის პონტსჰი უნდა იყოს, კანიც არუნდა იყს დამწვარი ძაან. ძალიან კარგი არომატი აქ. კობრის-საზანს ძალიან ევასება.
კორმს რაც შეეხება. ყვითელი სინიდი + თეტრი სინიმდი, მოვხარშავ ოოგონდ ბოლლომდე არა, ოდნავ უნდა შერბილდეს. + პურის კაკალი კარგად მოხარშული და ბოლოდ ჭადიფქვილს აურევ და ღომივით სქელი უნდა გამოვიდეს. არ უნდა ჩაიხრაკოს. ეს ბოლომდე მოუხარშავი სიმინდი რო მოხვდება ფსკერზე მიდის და არ ჭამს, დანარჩენ სმესს მირთმევს და ეძებს იმ მოხარშულ და კარგ ტუშონკის სიმინდს ან რბილ ჭადს ასერომ ესეც ძალიან კარგად დატესტილიმაქ და მუშაობს.
უზრუნველყოფა Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)