თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას |
![]()
პოსტი
#16
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კი მე ქაფშიას(ხამსას) კატლეტი მაქ ნაჭამი, ჩვეულებრივად,მის ძვლიანად გაატარებთ,შემდეგ საკატლეტე იგრედიენტებს შეურევთ, და როგორც კატლეტის მასას ისეთს მიიღებთ, შემდეგ შეწვავთ და ვერც კი იგრძნობთ რომ თევზის კატლეტს წვავთ
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#17
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ისე ბიჭებო მე მაქ ნაჭამი პატარა ღორჯოს კატლეტი,აი როგორც ამოიღებ სადოკიდან გადაავლებ წყალს და გაატარებ კატლეტის მანკანაში(გამოუშიგნავად)
ასეთი გმრიელი კატლეტი არმიჭამია კარგი ხანია ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#18
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გუშინ საპატრიარქოს TV-ზე ლაზებზე იყო გადაცემა, იქ ქაფშია (ხამსა) შეწვეს მწვანილთან და ფქვილთან ერთად ზეთში, კარგად ვერ მივუსწარი (ხუმრობით ლაზური პიცააო ამბობდნენ) რეცეპტს , ხომ არ გიყურებიათ ან რეცეპტი ხომ არიცით სრულად?
|
|
|
![]()
პოსტი
#19
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
მე უყურე მაგ დადაცემას, რეცეპტი არ უთქვიათ, ის ქალი ამბობდა რომ დასუნელებული და მწანილ ნარევი იყო, მგრა კი გამოიყურებოდა, კარტოფილივით შეწვა, პირდაპირ დაყარა ტაფაზე |
|
|
![]()
პოსტი
#20
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ვიტო
აი სუნელიც დაემატა, მემგონი რეცეპტი სრული უნდა იყოს, ფქვილი ხორბლისაც და სიმინდისაც შეიძლებაო. რეცეპტი: გასუფთავებულ ქაფშიას ბლომად მწვანილს დავაჭრით, სუნელებს და ფქვილს დავაყრით, მარილს დავუმატებთ, კარგად ავურევთ და გაცხელებულ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან შევწვავთ. |
|
|
![]()
პოსტი
#21
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
მე რაც უყურე ეგრე ორივე მხრიდან არ შეუწვია, იმენნა კარტოფილივით დაყარა ტაფაზე, მაგდენ თევზს სათითაოდ რა ამოაბრუნებს, შეიძლება პიცას რატო ეძახიან იცი, რომ დაყრიან და თანაბრად გაასწორებენ ტაფაზე შეწვის დროს ეკრობა ერთმანეთს და რომ დაიბრაწება ჭადივით ტრიალდემა მთელი მასა მომშივდა |
|
|
![]()
პოსტი
#22
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,706 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ვიტო აი სუნელიც დაემატა, მემგონი რეცეპტი სრული უნდა იყოს, ფქვილი ხორბლისაც და სიმინდისაც შეიძლებაო. რეცეპტი: გასუფთავებულ ქაფშიას ბლომად მწვანილს დავაჭრით, სუნელებს და ფქვილს დავაყრით, მარილს დავუმატებთ, კარგად ავურევთ და გაცხელებულ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან შევწვავთ. შალვა ხორბლის ფქვილი არ იხმარო. მხოლოდ სიმინდი... ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#23
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გრიზლი
ქაფშია არ იყო არ არი მაგის სეზონი, სამაგიეროდ შავთვალა კეფალი(ლაბანი) ავითვისეთ კარგად იხ. ლოთობებში. |
|
|
![]()
პოსტი
#24
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვააა...შენ კიდე ფხიზელი ხარ კაცოოოოო....დიდი თევზი რეცეპტები მე არ ვიცი, მაგრამ ცხოვრებაში ერთადერთხელ ისე მომეწონა თევზი გადავირიე ლამის....სიონზე, შამაია დავიჭირეთ საკმაოდ(რამდენიმე წლის წიინ) გამოვასუფთავეთ....კარგად გავრეცხეეთ... გულ-მუცელში ჩაულაგეთ მწვანილები..(ქინძი.პეტრუშკა) დაჭრილი ხახვი,.. მარილი თვალზომით....და გავახვიეთ ფოლგაში..ჩავდეთ ნაკვერჩხალში...არ ვიცი რა მოხდა..ეტყობა ბოლის სუნი აიკიდა, მაგრამ ეგეთი გემრიელი დიდი ხანია არაფერი გამისინჯავს...ბუნება და იქვე მომზადებული ნადავლი...განსაკუთრებით მაგარიააააა.....
|
|
|
![]()
პოსტი
#25
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ერთხელ ალგეთზე ვიყავით და ჩემმა მეგობარმა ასე შეწვა თევზი:
ბელუგის ნაჭერი გვქონდა (ალბათ სხვა თევზის შეწვაც შეიძლება მასე), აიღო ეს ბელუგის ნაჭერი და დასერა დანით (ხორცის მხრიდან), მოაყარა მარილი და დადო დიდ დაცერილ ქვაზე კანით ქვისკენ, დანთებული ცეცხლიდან სადღაც 15-20 სანტიმეტრის დაშორებით. მეტი არაფერი არ უქნია. ხოდა, ეს ბელუგა ისეთნაირად შეიწვა, რომ მთელი წვენი დარჩა შიგნით. გემრიელი იყო ძალიან. |
|
|
![]()
პოსტი
#26
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
მოკლედ საქმე ლაპარაკის სანაცვლოდ. ბოლო ბოლო მოვამზადეთ უხა ერთობლივათ.
თან გამოუცდელებისთვის რიგით მივყვები: 1. მოამზადეთ ქვაბის (ჩოინის) დასადგამი ორკაპები, აუცილებლად 3 ცალი. მესამე იმისტვის რომ ცეცხლიდან გადადგა საჭიროების შემთხვევაში. ორკაპი და საყრდენი სარი აუცილებლად ნედლი უნდა იყოს. ![]() 2. აუცილებლად იქონიეთ დასაჭრელი დაფა. საჭიროების შემთხვევაში დაჭრით, იხმართ როგორც ლანგარი, ან პატარა მაგიდა. მანქანაში დიდ ადგილს არ იკვებს და ძალიან პრაქტიკულია ![]() 3. აგრეთვე გამოსაყენებელია ესეთი კონტეინერი ბატონ ნოსოს რომ უჭირავს. ბოსტნეულის შენახვის გარდა გამოიყენება სალათის მოსამზადებლად და თევზის დასამარილებლად (მაგალითად შამაიასი) ![]() 4. ინგრედიენტებზე არაფერს ვამბობ, უკვე ვისაუბრეთ. მზა უხას გადაუღეთ სურათი ![]() ![]() 5. თუ უხას გადაუღეთ სურათი, გადაუღეთ უხა მეგობრებს ![]() ესეც ასე. შედევრის ავტორები: ნოსო, ვიტო, დაჩი, ჰერცოგი და ჭალიმგელა. |
|
|
![]()
პოსტი
#27
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
საპახმელიო! სელდი დიდ ქილებში რომ არის(სელიოდკა) გავასუფთავებთ ძვლებისგან და კანისგან, და დავჭრით (საჩანგლეთ) მოვათავსებთ თასში დავუმატებთ იგივე რაოდენობით(წონა) დაჭრილ მჟავე კიტრს, 2 თავ ხახვს, ზეითუნის ზეთს, დავაწურავთ 1 ლიმონს, დაფქ. შავი წიწაკა, კურკა გამოცლილი და დაჭრილი ზეთის ხილი(შავი), მწვანილი(დაჭრილი) და ყველაფერი ეს აურიოთ ერთმანეთში, შემდეგ კართოფილი კანიანად მოვხარშოთ, გაუფცქვნელად დავჭრათ მრგვალად და შევწვათ ზეთში (კართოფილი გარნირის პონტშია) შავი პური, ცივი ლუდი და ორაყი, დამიჯერეთ ისეთია მკვდარს გააცოცხლებს!
|
|
|
![]()
პოსტი
#28
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 3,386 რეგისტრ.: 10-June 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
მე დიდი კულინარი არ ვარ მაგრამ რაგაცეების გაკეტება შემილია,შეილება ყველამ იცით,თევზს ვწვავ კაკლის ფოთოლში და მაგარი გამოდის
![]() და კიდევ 1 შეწვას რაც შეეხება თუ როგორ უნდა მივხვდეთ იდიალურ შესაწვავ ტემპერეტურას და რა სიმაგლეზე უნდა შევწვათ ცეცხლი იქნება თუ ნაკვერჩხალი: იდიალური დაშორება არის ის სადაც ხელს გავაჩერებთ 5 წამის განმალობაში ცეცხლზე ან ნაკვერჩხალზე! ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#29
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 91 რეგისტრ.: 25-September 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ბათუმი ![]() |
კატლეტს აჭარაში ხამსიისგან აკეთებენ მაგრამ სიმართლე რო გითხრათ ხამსიის ბევრი სხვა უფრო გემრიელად მომზადების წესი არსებობს, თუნდაც იგივე დამარილება
|
|
|
![]()
პოსტი
#30
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მეც გაგიზიარებთ თევზის მომზადების ერთ ერთ ვარიანტს, რომელსაც ,,თევზი ფოლგაში" ჰქვია, მაშ ასე:
ე.ი. ვიღებთ თევზის ფილეს, კარგად გასუფთავებულს და ფხებგაცლილს და გემოვნებით ვამუშავებთ მარილში და პილპილში, რამოდენიმე კბილ ნიორს ვჭრით შუაზე და ფილეში კარაქის ნაჭერთან ერთად ვახვევთ, კარაქის ნაცვლად შეგიძლიათ იხმაროთ ზეითუნის ზეთიც, თუ არის საშუალება ფილეს ასევე ვამატებთ გატარებულ ნიგოზს გემოვნებით, ვამატებთ ცოტაოდენ ქინძს და ოხრახუშს (ბევრი არ უნდა) შეიGძლიათ იხმაროთ ცოტა ღვინოც, მთელ ამ მასალას ვახვევთ ფოლგაში, ვუკრავთ მხარეებს და ვამზადებთ შესაწვავად. ამ კერძის მოსამზადებლად საჭიროა კარგი (ძლიერი) ნაკვერჩხალი. მოკლედ უნდა ამოითხაროს ორმო და ამ ორმოსი ინთება ცეცხლი, როდესაც შეშა დანაკვერჩხლდება, ორმო განთავისუფლედება ნაკვერჩხალისგან და ორმოში თავსდება ფოლგა ფილეთი, ორმოში მოტავსების შემდეგ ფოლგა მთლიანად უნდა დაიმალოს ნაკვერჩხალში, ანუ ორმო ნაკვერჩხალით უნდა შეივსოს. გადის 10 წუთი (მეტი არ არის საჭირო), ვათავისუფლებთ ორმოს ნაკვერჩხალისაგან, ვიღებთ ფოლგას თევზის ფილეთი და ნელ ნელა ვხსნით ფოლგას. ვღებულობთ ფოლგაში ჩათუთქულ თევზის ფილეს, რომელსაც აი რომ გასინჯავთ, კომენტარები მერე გააკეთეთ ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 2nd May 2025 - 22:09 |