თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

4 გვერდი V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას
შალვა
პოსტი May 27 2009, 15:55
პოსტი #1


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



მე გამიკეთებია ბევრჯერ уха სახლის პირობებში მაგრამ არის ერთი რეცეპტი როდესაც მომზადების ბოლოს ნაკვერცხლიანი ჯოხით ამოურევ და ერთ ჭიქა არაყსაც ჩაუმატებ გამზადებულს, თუ გიცდიათ ეს მეთოდი და როგორია?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩელე
პოსტი May 27 2009, 17:23
პოსტი #2


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 14,709
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



შალვა
...... უხა მაგრად მიყვარს, მაგრამ რეცეპტი არ ვიცი, იქნებ დამიწერო რაა, თან ყველა მეთევზეს გამოადგება ეგ რეცეპტი......
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევანა90
პოსტი May 27 2009, 20:37
პოსტი #3


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,031
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(ჩელე @ May 27 2009, 05:23 PM) *
შალვა
...... უხა მაგრად მიყვარს, მაგრამ რეცეპტი არ ვიცი, იქნებ დამიწერო რაა, თან ყველა მეთევზეს გამოადგება ეგ რეცეპტი......

მეც მაგრად მევასება არადა გაკეთება არ ვიცი.. ბებიაჩემი კი მიკეთებს მაგრამ ეგ უფრო თევზის სუპია newsmile035.gif თუ ვინმე დაგვიწერს რეცეპტს მაგარი იკნება newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჭალიმგელა
პოსტი May 28 2009, 09:20
პოსტი #4


მონადირე
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 15,125
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ამ თემაში დაწერეთ მხოლოდ თევზის მომზადების რეცეპტები, მაგ: უხა, შეწვა, მოხარშვა და ა.შ აბა თქვენ იცით,
ვინც რა იცით დაწერეთ. უფრო შეიკვრება თემაც და თან გვეცოდინება რომ აქ მხოლოდ თევზის რეცეპტებია

პ.ს. ოფებს მოვერიდოთ



ესეც უხა. არის სვეტსკი უხა და რიბატსკი. ინგრედიენტები:

1. თევზი (შეიძლება თავებიც)
2. კარტოფილი
3. ხახვი
4. კამა
5. შავი პილპილი, მარცვალიც და ისეც
6. დაფნა
7. მარილი
8. ლიმონი

სვეტსკი ვარიანტში კამას და ხახვს ჭრიან და ისე ყრიან. რიბატსკიში მთლიანად აგდებენ.
კარტოფილი იჭრება კუბიკებად და ვყრით წყალში მარცვალ პილპილთან, მთლიან ხახვთან, კამასთან და დაფნასთან ერთად. კარტოფილი რომ სანახევროდ მოიხარშება ვყრით დაჭრილ თევზს, ან თევზის თავებს. (თუ თავებისგან აკეთებთ მეტი ხარშვა უნდა და ცოტა ადრე ჩაყარეთ) ბოლოს მარილი, ლიმონის წვენი და ცოტა დაჭრილი კამა.
მიირთვით გაამოთ. დააყოლეთ არაყი. ოჩოპინტრე არ დაგავიწყდეთ
პატივისცემით ჭალიმგელა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი May 28 2009, 11:26
პოსტი #5


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(ჩელე @ May 27 2009, 05:23 PM) *
შალვა
...... უხა მაგრად მიყვარს, მაგრამ რეცეპტი არ ვიცი, იქნებ დამიწერო რაა, თან ყველა მეთევზეს გამოადგება ეგ რეცეპტი......

ამბობენ რამდენი მეთევზეც არის იმდენი უხის რეცეპტიც არსებობსო, აი ჩემი რეცეპტი: 1. ადუღებულ წყალში ჩავყრით თევზის თავებს და კუდებს და ვაცლით სანამ არ ჩაიშლება, დარჩენილ ძვლებს ქაფქირით ამოვიღებთ და გადავყრით, ჩავყრით: ხახვს, კართოფილს , ბულგარულს , სტაფილოს,ნიორს, შავი პილპ. მარცვლ., სურნელოვანი პილპ. მარც, მწვანილი ცოტ-ცოტა ყველანაირი, მარილი, ამ ყველაფრის მოხარშვის შემდეგ გავსინჯავთ მარილიანობას, თუ კარგად აქვს ცოტას კიდევ დავუმატებთ და თევზს ჩავყრით, როგორც კი თევზი მოიხარშება 50-70 გრამ არაყს ჩავასხამთ და ეგ არის. გახსოვდეთ უხა ახალ დაჭერილი მდინარის ან ტბის თევზით მზადდება!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჭალიმგელა
პოსტი May 28 2009, 11:47
პოსტი #6


მონადირე
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 15,125
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ხო ბევრნაირად აკეთებენ, ზოგი ტარხუნასაც უკეთებს. მე ხანდახან მთლიან სტაფილოს ვაგდებ ხოლმე

ეს ტარხუნითაა. მარა გოიმობაა. უხა უნდა იყოს უბრალო
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი May 28 2009, 12:17
პოსტი #7


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(ჭალიმგელა @ May 28 2009, 11:47 AM) *
ხო ბევრნაირად აკეთებენ, ზოგი ტარხუნასაც უკეთებს. მე ხანდახან მთლიან სტაფილოს ვაგდებ ხოლმე

ეს ტარხუნითაა. მარა გოიმობაა. უხა უნდა იყოს უბრალო

ტარხუნაზე 100% გეთანხმები, ძალიან ძლიერი არომატი აქვს და გემოს აკარგვინებს, უბრალოც მართალია, უხა ჩრდილოელების კერძია მაიცდამაინც რუსები ნუ იბრალებენ ანალოგიურ კერძს ამზადებენ ფინელები, ნორვეგიელები, გერმანელები ბალტიის პირელები და ........... იქაური კულინარია მაიცდამაინც არ გამოირჩევა შედევრებით, მაგრამ ენერგეტიკას მაგრად აქცევენ ყურადღებას, შეიძლება ითქვას რომ უხა ერთად ერთი კერძია (ნახარში) რომელიც ყველა ასაკის ადამიანისათვის სასარგებლოა ,განსხვავებით სხვადასხვა სახის ბულიონებისა(ქათამი, ხორცეული).p.s. მე სოკოც ვცადე (გამმხმარი) არაუშავდა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩელე
პოსტი Jun 2 2009, 00:15
პოსტი #8


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 14,709
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ამ თემაში დავწეროთ მხოლოდ თევზის მომზადების რეცეპტები, მაგ: უხა, შეწვა, მოხარშვა და ა.შ აბა თქვენ იცით, ვინც რა იცით დაწერეთ.
ვიტოს ვთხოვ თუ რამე მსგავსია თევზზე, აქეთ გადმოაგდე, უფრო შეიკვრება თემაც და თან გვეცოდინება რომ აქ მხოლოდ თევზის რეცეპტებია

პ.ს. ოფებს მოვერიდოთ newsmile05.gif

ჩემმა დამ იცის თევზის შეწვა ლიმონში და უნდა დავაზუსტო ეს რეცეპტი და მერე დაწერ, მანამდე თქვენ გაახურეთ.......... newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Jun 2 2009, 12:41
პოსტი #9


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



აი ჩემი თევზის შეწვის რეცეპტსაც გთავაზობთ:

ინგრედიენტები:

1. თევზი (სასურველია ფილე)
2. კარტოფილი
3. პომიდორი(უნდა იყოს მაგარი, ნაკლებ წვნიანი)
4. ყველი
5. მაიონეზი
6. მცენარეული ცხიმი, მარილი, ღვინო, შავი პილპილი, ოხრახუში.



ვიღებთ მაღალ ცხიმმოსმულ და გაცხელებულ ჟარონას, ვალაგებთ თევზის ფილეს(თევზზე მანამდე ვასხამთ ცოტაოდენ მშრალ თეთრ ღვინოს და ვაყრით მარილს), შემდეგ თხლად და მრგვალად დაჭრილ კარტოფილს, ასევე დაჭრილ პომიდორს, მოვაყრით გემოვნებით მარილს და შავ პილპილს, შემდეგ ზემოდან მოვასხამთ მაიონეზს და დავიყვანთ თხელ ფენად, და ბოლოში მოვაყრით დახეხილ ყველს(სულგუნით ჯობია) და შევდგამთ გაცხელებულ ღუმელში, როდესაც კერძი მომზადდება მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ოხრახუშს!

newsmile027.gif newsmile027.gif მე ძალიან მომწონს და მაგარი გემრიელია!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩელე
პოსტი Jun 2 2009, 20:18
პოსტი #10


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 14,709
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



გრიზლი
დორბლი მომადგა............ წესით მაგარი რამე უნდა იყოს, რა სასმელი უხდება ყველაზე მეტად?........
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Jun 2 2009, 22:16
პოსტი #11


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ჩელე

ეტიკეტით თეთრი მშრალი ღვინო newsmile020.gif მე პირადად კაი მაგრად ჩაცივებული ლუდით (აი ისეთით მაღალ ბაკალში რომ ჩამოასხამ და გარედან ჭიქას ორთქლი რომ მოადგება) მშვენივრად გეახელით newsmile027.gif newsmile027.gif newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 3 2009, 17:06
პოსტი #12


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ბარაბულკა(ხონთქარი) ზეით. ზეთში შეწვით, შემდედ იმავე ზეთში მოთუშეთ წვრ. დაჭრილი პომიდორი.ხახვი.ნიორი, კამა,+ ცოტ-ცოტა სუნელები. თეფშზე დააწყვეთ თევზი მოასხით პომიდორი თავისი ძმაკაცებით და ასე ფენა ფენა სანამ არ დაგიმთავრდებათ ან ერთი ან მეორე. მარილი და წ newsmile027.gif იწაკა გემოვნებით
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Jun 3 2009, 17:37
პოსტი #13


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



როგორ გავაკეთოტ კარასი ისე რომ ფხამ ნაკლებად შეგაწუხოთ, პრინციპში ნებისმიერ წვრილფხიან თევზზე ივარგებს ალბათ

რაღაც გადაცემაში ვნახე ამას წინათ: თევზი დასუფთავების შემდეგ უნდა დაისეროს და რამოდენი მეხაზით სუგანეზე
და შეიწვას ბევღ ზეტში სანამ კარგ კორკას არ გაიკეთებს, თურმე ცხელი ზეთი ხრუკავს ფხას და პირში კნატინებ ისე რომ აღარ გეჩხირება,

კიდევ ის გამიგია რომ 1 გამით უნდა დაამარილოო კარგადო და მაგ შემთხვევაშიც ფხას რაღაც ემარტებაო


დაზუსტებულად არც ერთი არ ვიცი, ხომ არ გიცდიათ ვინმეს?

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიქო
პოსტი Jun 3 2009, 17:50
პოსტი #14


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,127
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



კი მე მასეთ თევზებს(ხშირათ კარასებს) ეგრე ვწვავ და კმაყოფილი ვარ,ვერ ვიტან ძაან ძვლიან თევზებს, დამარილებით სილიოტკას ვაკეთებ და ეგეც კარგად გამოდის
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Jun 3 2009, 21:15
პოსტი #15


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ხო კარასზე მეც გამიგია ეგრე სერავენ და წვავენო, ისე გამიგია კატლეტსაც კი აკეთებენო, შემთხვევით ხომ არ იცით როგორ კეთდება ან ხომ არ დაგიგემოვნებიათ ვინმეს როგორია?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიქო
პოსტი Jun 4 2009, 08:54
პოსტი #16


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,127
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



კი მე ქაფშიას(ხამსას) კატლეტი მაქ ნაჭამი, ჩვეულებრივად,მის ძვლიანად გაატარებთ,შემდეგ საკატლეტე იგრედიენტებს შეურევთ, და როგორც კატლეტის მასას ისეთს მიიღებთ, შემდეგ შეწვავთ და ვერც კი იგრძნობთ რომ თევზის კატლეტს წვავთnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Jun 4 2009, 09:11
პოსტი #17


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ისე ბიჭებო მე მაქ ნაჭამი პატარა ღორჯოს კატლეტი,აი როგორც ამოიღებ სადოკიდან გადაავლებ წყალს და გაატარებ კატლეტის მანკანაში(გამოუშიგნავად)
ასეთი გმრიელი კატლეტი არმიჭამია კარგი ხანია newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 14 2009, 12:38
პოსტი #18


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გუშინ საპატრიარქოს TV-ზე ლაზებზე იყო გადაცემა, იქ ქაფშია (ხამსა) შეწვეს მწვანილთან და ფქვილთან ერთად ზეთში, კარგად ვერ მივუსწარი (ხუმრობით ლაზური პიცააო ამბობდნენ) რეცეპტს , ხომ არ გიყურებიათ ან რეცეპტი ხომ არიცით სრულად?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Jun 14 2009, 12:41
პოსტი #19


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შალვა
მე უყურე მაგ დადაცემას, რეცეპტი არ უთქვიათ, ის ქალი ამბობდა რომ დასუნელებული და მწანილ ნარევი იყო, მგრა კი გამოიყურებოდა,
კარტოფილივით შეწვა, პირდაპირ დაყარა ტაფაზე
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 14 2009, 13:07
პოსტი #20


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ვიტო
აი სუნელიც დაემატა, მემგონი რეცეპტი სრული უნდა იყოს, ფქვილი ხორბლისაც და სიმინდისაც შეიძლებაო. რეცეპტი: გასუფთავებულ ქაფშიას ბლომად მწვანილს დავაჭრით, სუნელებს და ფქვილს დავაყრით, მარილს დავუმატებთ, კარგად ავურევთ და გაცხელებულ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან შევწვავთ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Jun 16 2009, 01:53
პოსტი #21


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შალვა
მე რაც უყურე ეგრე ორივე მხრიდან არ შეუწვია, იმენნა კარტოფილივით დაყარა ტაფაზე, მაგდენ თევზს სათითაოდ რა ამოაბრუნებს, შეიძლება პიცას რატო ეძახიან იცი, რომ დაყრიან და თანაბრად გაასწორებენ ტაფაზე შეწვის დროს ეკრობა ერთმანეთს და რომ დაიბრაწება ჭადივით ტრიალდემა მთელი მასა


მომშივდა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ბესო
პოსტი Jun 17 2009, 13:02
პოსტი #22


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,706
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(შალვა @ Jun 14 2009, 01:07 PM) *
ვიტო
აი სუნელიც დაემატა, მემგონი რეცეპტი სრული უნდა იყოს, ფქვილი ხორბლისაც და სიმინდისაც შეიძლებაო. რეცეპტი: გასუფთავებულ ქაფშიას ბლომად მწვანილს დავაჭრით, სუნელებს და ფქვილს დავაყრით, მარილს დავუმატებთ, კარგად ავურევთ და გაცხელებულ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან შევწვავთ.


შალვა ხორბლის ფქვილი არ იხმარო. მხოლოდ სიმინდი... newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 20 2009, 00:52
პოსტი #23


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გრიზლი
ქაფშია არ იყო არ არი მაგის სეზონი, სამაგიეროდ შავთვალა კეფალი(ლაბანი) ავითვისეთ კარგად იხ. ლოთობებში.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Jun 20 2009, 01:16
პოსტი #24


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



შალვააა...შენ კიდე ფხიზელი ხარ კაცოოოოო....დიდი თევზი რეცეპტები მე არ ვიცი, მაგრამ ცხოვრებაში ერთადერთხელ ისე მომეწონა თევზი გადავირიე ლამის....სიონზე, შამაია დავიჭირეთ საკმაოდ(რამდენიმე წლის წიინ) გამოვასუფთავეთ....კარგად გავრეცხეეთ... გულ-მუცელში ჩაულაგეთ მწვანილები..(ქინძი.პეტრუშკა) დაჭრილი ხახვი,.. მარილი თვალზომით....და გავახვიეთ ფოლგაში..ჩავდეთ ნაკვერჩხალში...არ ვიცი რა მოხდა..ეტყობა ბოლის სუნი აიკიდა, მაგრამ ეგეთი გემრიელი დიდი ხანია არაფერი გამისინჯავს...ბუნება და იქვე მომზადებული ნადავლი...განსაკუთრებით მაგარიააააა.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Jul 10 2009, 13:42
პოსტი #25


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ერთხელ ალგეთზე ვიყავით და ჩემმა მეგობარმა ასე შეწვა თევზი:

ბელუგის ნაჭერი გვქონდა (ალბათ სხვა თევზის შეწვაც შეიძლება მასე), აიღო ეს ბელუგის ნაჭერი და დასერა დანით (ხორცის მხრიდან), მოაყარა მარილი და დადო დიდ დაცერილ ქვაზე კანით ქვისკენ, დანთებული ცეცხლიდან სადღაც 15-20 სანტიმეტრის დაშორებით. მეტი არაფერი არ უქნია. ხოდა, ეს ბელუგა ისეთნაირად შეიწვა, რომ მთელი წვენი დარჩა შიგნით. გემრიელი იყო ძალიან.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჭალიმგელა
პოსტი Jul 10 2009, 15:30
პოსტი #26


მონადირე
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 15,125
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



მოკლედ საქმე ლაპარაკის სანაცვლოდ. ბოლო ბოლო მოვამზადეთ უხა ერთობლივათ.
თან გამოუცდელებისთვის რიგით მივყვები:
1. მოამზადეთ ქვაბის (ჩოინის) დასადგამი ორკაპები, აუცილებლად 3 ცალი. მესამე იმისტვის რომ ცეცხლიდან გადადგა საჭიროების შემთხვევაში. ორკაპი და საყრდენი სარი აუცილებლად ნედლი უნდა იყოს.

2. აუცილებლად იქონიეთ დასაჭრელი დაფა. საჭიროების შემთხვევაში დაჭრით, იხმართ როგორც ლანგარი, ან პატარა მაგიდა. მანქანაში დიდ ადგილს არ იკვებს და ძალიან პრაქტიკულია

3. აგრეთვე გამოსაყენებელია ესეთი კონტეინერი ბატონ ნოსოს რომ უჭირავს. ბოსტნეულის შენახვის გარდა გამოიყენება სალათის მოსამზადებლად და თევზის დასამარილებლად (მაგალითად შამაიასი)

4. ინგრედიენტებზე არაფერს ვამბობ, უკვე ვისაუბრეთ. მზა უხას გადაუღეთ სურათი newsmile045.gif

5. თუ უხას გადაუღეთ სურათი, გადაუღეთ უხა მეგობრებს

ესეც ასე. შედევრის ავტორები: ნოსო, ვიტო, დაჩი, ჰერცოგი და ჭალიმგელა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 31 2009, 14:06
პოსტი #27


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



საპახმელიო! სელდი დიდ ქილებში რომ არის(სელიოდკა) გავასუფთავებთ ძვლებისგან და კანისგან, და დავჭრით (საჩანგლეთ) მოვათავსებთ თასში დავუმატებთ იგივე რაოდენობით(წონა) დაჭრილ მჟავე კიტრს, 2 თავ ხახვს, ზეითუნის ზეთს, დავაწურავთ 1 ლიმონს, დაფქ. შავი წიწაკა, კურკა გამოცლილი და დაჭრილი ზეთის ხილი(შავი), მწვანილი(დაჭრილი) და ყველაფერი ეს აურიოთ ერთმანეთში, შემდეგ კართოფილი კანიანად მოვხარშოთ, გაუფცქვნელად დავჭრათ მრგვალად და შევწვათ ზეთში (კართოფილი გარნირის პონტშია) შავი პური, ცივი ლუდი და ორაყი, დამიჯერეთ ისეთია მკვდარს გააცოცხლებს!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
კალვერა
პოსტი Sep 8 2009, 14:09
პოსტი #28


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 3,386
რეგისტრ.: 10-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



მე დიდი კულინარი არ ვარ მაგრამ რაგაცეების გაკეტება შემილია,შეილება ყველამ იცით,თევზს ვწვავ კაკლის ფოთოლში და მაგარი გამოდისnewsmile05.gif გირჩევთ ვისაც არ გიცდიათ ცადოთ !!!
და კიდევ 1 შეწვას რაც შეეხება თუ როგორ უნდა მივხვდეთ იდიალურ შესაწვავ ტემპერეტურას და რა სიმაგლეზე უნდა შევწვათ ცეცხლი იქნება თუ ნაკვერჩხალი: იდიალური დაშორება არის ის სადაც ხელს გავაჩერებთ 5 წამის განმალობაში ცეცხლზე ან ნაკვერჩხალზე! newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
kakhaber
პოსტი Sep 26 2009, 09:37
პოსტი #29


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 91
რეგისტრ.: 25-September 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ბათუმი



კატლეტს აჭარაში ხამსიისგან აკეთებენ მაგრამ სიმართლე რო გითხრათ ხამსიის ბევრი სხვა უფრო გემრიელად მომზადების წესი არსებობს, თუნდაც იგივე დამარილება
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Sep 26 2009, 23:01
პოსტი #30


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



მეც გაგიზიარებთ თევზის მომზადების ერთ ერთ ვარიანტს, რომელსაც ,,თევზი ფოლგაში" ჰქვია, მაშ ასე:
ე.ი. ვიღებთ თევზის ფილეს, კარგად გასუფთავებულს და ფხებგაცლილს და გემოვნებით ვამუშავებთ მარილში და პილპილში, რამოდენიმე კბილ ნიორს ვჭრით შუაზე და ფილეში კარაქის ნაჭერთან ერთად ვახვევთ, კარაქის ნაცვლად შეგიძლიათ იხმაროთ ზეითუნის ზეთიც, თუ არის საშუალება ფილეს ასევე ვამატებთ გატარებულ ნიგოზს გემოვნებით, ვამატებთ ცოტაოდენ ქინძს და ოხრახუშს (ბევრი არ უნდა) შეიGძლიათ იხმაროთ ცოტა ღვინოც, მთელ ამ მასალას ვახვევთ ფოლგაში, ვუკრავთ მხარეებს და ვამზადებთ შესაწვავად.
ამ კერძის მოსამზადებლად საჭიროა კარგი (ძლიერი) ნაკვერჩხალი. მოკლედ უნდა ამოითხაროს ორმო და ამ ორმოსი ინთება ცეცხლი, როდესაც შეშა დანაკვერჩხლდება, ორმო განთავისუფლედება ნაკვერჩხალისგან და ორმოში თავსდება ფოლგა ფილეთი, ორმოში მოტავსების შემდეგ ფოლგა მთლიანად უნდა დაიმალოს ნაკვერჩხალში, ანუ ორმო ნაკვერჩხალით უნდა შეივსოს. გადის 10 წუთი (მეტი არ არის საჭირო), ვათავისუფლებთ ორმოს ნაკვერჩხალისაგან, ვიღებთ ფოლგას თევზის ფილეთი და ნელ ნელა ვხსნით ფოლგას.
ვღებულობთ ფოლგაში ჩათუთქულ თევზის ფილეს, რომელსაც აი რომ გასინჯავთ, კომენტარები მერე გააკეთეთ newsmile027.gif newsmile027.gif newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Oct 25 2009, 23:29
პოსტი #31


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



მე ვჭამე რვაფეხა საბერძნეთშიnewsmile05.gifnewsmile05.gifძალიან გემრიელია დამიჯერეთnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Davitus
პოსტი Oct 27 2009, 07:20
პოსტი #32


ადმინი გიყურებს შენ!
********

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 14,406
რეგისტრ.: 12-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ციტატა(იკო1981 @ Sep 8 2009, 03:09 PM) *
და კიდევ 1 შეწვას რაც შეეხება თუ როგორ უნდა მივხვდეთ იდიალურ შესაწვავ ტემპერეტურას და რა სიმაგლეზე უნდა შევწვათ ცეცხლი იქნება თუ ნაკვერჩხალი: იდიალური დაშორება არის ის სადაც ხელს გავაჩერებთ 5 წამის განმალობაში ცეცხლზე ან ნაკვერჩხალზე! newsmile05.gif


ეს არ არის ზუსტი მეთოდი, იმის გამო რომ, ადმიანის ორგანიზმს, ამ შემთხვევაში ხელს, აქვს სითბოს კუთრიტევადობა, ანუ თუ კიდურები ცივი გაქვს, ცეცხლისგან სანამ "სითბოს აიღებს" (გათბება) უფრო დიდი დრო ჭირდება, ვიდრე ხელს რომელიც შედარებით თბილია, (ვთქვათ ჯიბეში ედო ხელი), შესაბამისად "სითბოგამოცლილი" ხელის მტევანი 5 წამზე მეტ ხანს შეიძლება გააჩერო ნაკვერჩხალთან, ვიდრე თბილი ხელი. იგივე პრინციპია რომ შეადარო ალუმინი და წყალი, ალუმინი -მალე ცხელდება და მალევე ცივდება, წყალს- დიდი ხანი უნდა რომ გაცხელდეს და შესაბამისად დიდი ხნის განმავლობაში არ ცივდება...

ყველაზე მარტივია: რაც უფრო ახლოს იქნება ნაკვერჩხალთან მით უფრო მალე შეიწვება, შესაბამისად უფრო მისაქცევია ყურადღება და უფრო მალე ჭირდება ამოტრიალება, მაგრამ მაინც ჯობია, ყურადღების ქვეშ იყოს რომ არ დაიწვას newsmile05.gif

ორაგულის უხა

ინგრედიენტები

ორაგულის ხორციანი ნაწილი- ფილე
დაფნის ფოთოლი
წვრილად დაჭრილი პომიდორის კანი (წვრილ კუბიკებად)
ტობასკო (დაფქვილი წითელი წიწაკაც შეცვლის)
შავი პილპილის კაკლები
3-4კბილი ნიორი
ოხრახუში
ლიმონი


მომზადება

ვადგამთ წყალს, ვყრით დაფნის ფოთოლს (3-4ცალი) და შავი პილპილის კაკლებს (7-8ცალი) ოდნავ წამოდუღებისას ვყრით ორაგულის ფილეს (კანიანადაც შეიძლება) ვიღებთ 3 კბილ ნიორს და ვსრისავთ სანამ არ მივიყვანთ ფაფისებურ კონდიციამდე, გადავუძახებთ ქვაბში, 5-6 წვეთი ტობასკო, 15 წუთის სემდეგ, ოხრახუში, პომიდვრის კანის კუბიკები, 20 წუთის შემდეგ ჩავაწუროთ ცოტაოდენი ლიმონი... მარილი გემოვნებით

და რათმქაუნდა მივაყოლოთ ორაყი
გაამოთ


პახმელიასაც მაგრა უხდება newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Davitus
პოსტი Oct 30 2009, 22:14
პოსტი #33


ადმინი გიყურებს შენ!
********

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 14,406
რეგისტრ.: 12-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ნიკაP&A
მე რამდენადაც ვიცი, ნაღდი უხა, მინიმუმ 2 სახეობა თევზისგან მაინც უნდა გაკეთდეს, საზანი შეიძლება, მაგრამ გააჩნია მეორე თევზი რა იქნება, ხორცის ცხიმიანობაზეა ბევრი რამე დამოკიდებული, ორაგულის ხორცი საკმაოდ ცხიმიანია, და სპეციფიურ გემოსაც აძლევს... ალბათ ორაგულთან ერთად კაი იქნება newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Oct 30 2009, 22:30
პოსტი #34


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(Davitus @ Oct 30 2009, 11:14 PM) *
ნიკაP&A
მე რამდენადაც ვიცი, ნაღდი უხა, მინიმუმ 2 სახეობა თევზისგან მაინც უნდა გაკეთდეს, საზანი შეიძლება, მაგრამ გააჩნია მეორე თევზი რა იქნება, ხორცის ცხიმიანობაზეა ბევრი რამე დამოკიდებული, ორაგულის ხორცი საკმაოდ ცხიმიანია, და სპეციფიურ გემოსაც აძლევს... ალბათ ორაგულთან ერთად კაი იქნება newsmile05.gif




დიდი საზანი საკმაოდ ცხიმიანია, ისე საინტერესოა საზნის და ამურის დუეტი როგორი იქნება უხაში? newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Oct 30 2009, 22:54
პოსტი #35


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ნიკაP&A
ძალიან მაგარი გამოვიდა შაორზე (ჩემს მიერ) გაკეთებული უხა,რომელიც საზნისა და კარჩხანის კომბინაციით იყო,ასევე ქარიყლაპიის უხააა რაღას ზღაპარი.

და ზოგი როგორ აკეთებს ზოგი როგორ?
მე მაინც უფრო მიზიდავს ზღვის თევზი რომაა შიგ გაშვებული და რუსებს, იქიდან გამომდინარე რომ ზღვის პროდუქტი უჭირდათ,მდინარის თევზისგან გააკეთეს უხაnewsmile05.gifnewsmile05.gifnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Oct 30 2009, 23:09
პოსტი #36


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(ნოსო @ Oct 30 2009, 11:54 PM) *
ნიკაP&A
ძალიან მაგარი გამოვიდა შაორზე (ჩემს მიერ) გაკეთებული უხა,რომელიც საზნისა და კარჩხანის კომბინაციით იყო,ასევე ქარიყლაპიის უხააა რაღას ზღაპარი.

და ზოგი როგორ აკეთებს ზოგი როგორ?
მე მაინც უფრო მიზიდავს ზღვის თევზი რომაა შიგ გაშვებული და რუსებს, იქიდან გამომდინარე რომ ზღვის პროდუქტი უჭირდათ,მდინარის თევზისგან გააკეთეს უხაnewsmile05.gifnewsmile05.gifnewsmile05.gif



და ზღვის თევზს მაინც სპეციფიკური სუნი რომ ააქვს, თუ ხარშვის დროს გადის ეგ სუნი, ქარიყლაპიას უხას რუსები ხშირად აკეთებენ
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Oct 30 2009, 23:19
პოსტი #37


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



არაფერი სუნი მე არ მიგრძვნიაnewsmile05.gifnewsmile05.gif და ვერ გეტყვი მაგაზე ვერაფერსnewsmile05.gifnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Oct 30 2009, 23:42
პოსტი #38


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(ნოსო @ Oct 31 2009, 12:19 AM) *
არაფერი სუნი მე არ მიგრძვნიაnewsmile05.gifnewsmile05.gif და ვერ გეტყვი მაგაზე ვერაფერსnewsmile05.gifnewsmile05.gif



აბა დადე ერთი შენი რეცეპტი (საზანი+კარჩხანა)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Oct 31 2009, 21:13
პოსტი #39


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ნიკაP&A
რავიცი ნიკა,არაფერი სერიოზული რეცფტი არ მქონდა,თევზი გარეცხილი დაჭრილი,ხახვი,ნიორი,დუშისტი პერეცი,მცვანილი და წავიდა კარგი უხაnewsmile05.gifnewsmile05.gifშეიხედეთ შაორის თემაში ფოტო მასალა არისnewsmile05.gifnewsmile05.gifხოდა გადაცემა დაიდება ამღეებში და იქ ნახავთ შუკით გაკეთებულ უხას.(ჩემს მიერ)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Nov 1 2009, 13:59
პოსტი #40


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(ნოსო @ Oct 31 2009, 10:13 PM) *
ნიკაP&A
რავიცი ნიკა,არაფერი სერიოზული რეცფტი არ მქონდა,თევზი გარეცხილი დაჭრილი,ხახვი,ნიორი,დუშისტი პერეცი,მცვანილი და წავიდა კარგი უხაnewsmile05.gifnewsmile05.gifშეიხედეთ შაორის თემაში ფოტო მასალა არისnewsmile05.gifnewsmile05.gifხოდა გადაცემა დაიდება ამღეებში და იქ ნახავთ შუკით გაკეთებულ უხას.(ჩემს მიერ)



ყოჩაღ შენ აღარ ხუმრობ ხო იცი, შუკის უხა კარგი გამოდის თეორიულად ვიცი ყოველშემთხვევაში გადაცემებით რაც მინახია. ისე ქარიყლაპიას ცხიმიანი ხორცი აქვს?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Nov 1 2009, 21:40
პოსტი #41


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ნიკაP&A
არა ,პირიქით, საერთოდ არააქ ცხიმი.ყოვეშმეთხვევაში 4 კილომდე,უფრო დიდი არ მინახავს!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Nov 2 2009, 13:50
პოსტი #42


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(ნოსო @ Nov 1 2009, 10:40 PM) *
ნიკაP&A
არა ,პირიქით, საერთოდ არააქ ცხიმი.ყოვეშმეთხვევაში 4 კილომდე,უფრო დიდი არ მინახავს!!!



უხაში გამიგია რო ბოლო აკორდი, არყის ჩასხმაა, ანუ ბოლოში ყველაფერი რომ დამთავრდება 200-300 გრამ არაყს ასხამენ შიგნით და რა მუღამი აქვს იცით? გემოს უცვლის თუ შამანური ტრადიციაა?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Nov 2 2009, 23:00
პოსტი #43


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ნიკაP&A
ტრადიციაცაა და მოქმედებს რაღაც უსიამოვნო სუნის ამბავზე,მაგრამ დიდი არსებითი მნიშვნელობაქ არააქ.

ნიკა კარგი იქნება ერთი 2 დღიანი მოვართლაღ ჩვენ რაnewsmile05.gifnewsmile05.gif1 კარ ფიშინგი და მერე 1 შუკა და მისი უხაც რაnewsmile05.gifnewsmile05.gifnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Power_VANO
პოსტი Nov 3 2009, 08:59
პოსტი #44


Administrator
****

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 717
რეგისტრ.: 4-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ისა და კარასი როგორია სა-უხედ? newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Nov 3 2009, 11:02
პოსტი #45


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(Power_VANO @ Nov 3 2009, 09:59) *
ისა და კარასი როგორია სა-უხედ? newsmile035.gif




მარტო კარასის უხა რა უნდა იყოს, არ ივარგებს, თუმცა საზანთან, ორგაულთან და სხვა უფრო ძვირფასს თევზთან დუეტში კარგი გამოდისო,
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Nov 3 2009, 11:11
პოსტი #46


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



Power_VANO
შემდგენლობაში კარგია,მაგრამ მარტო უხა არ გაკეთდება,იქნება კარასის სუპიnewsmile05.gifnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
T A M P L I E R
პოსტი Nov 3 2009, 11:12
პოსტი #47


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 18,619
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



მერე ნიკა ორაგული რო გექნება იქ კარას უზავ?? newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile055.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Nov 3 2009, 11:12
პოსტი #48


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



T A M P L I E R
რაც უფრო მეტ თევზს ჩახარშავ,მით უკეთესი!!!ოღონდ არ უნდა ჩაშალო!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Nov 3 2009, 11:35
პოსტი #49


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ლოქოს უხა როგორია ნეტავ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Nov 3 2009, 12:03
პოსტი #50


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ლოქოს , ორაგულს, ზუთხს დასხვა ამ დონის თევზს უხაზე არ აცდენენ (ცუდი ნაღდად არ იქნება) რაც შეეხება ბოლოს 200-300 გრამი არაყის ჩამატებას არ გირჩევთ, 50გრ სავსებით საკმარისია, რეცეპტები ამ თემის დასაწყისშია ჩემი და ჭალიმგელას რეცეპტიც მახსოვს იყო , ისე განმეორება ცოდნის დედაა newsmile090.gif კარასი შეიძლება სხვა რომელიმე ცოტა ცხიმიან (ან ცხიმიან) თევზთან ერთად, ოღონდ კარასი პირველად უნდა ჩახარშოთ მთლიანად, ძვლები ამოიღო და ამის შემდეგ ჩავუშბათ ნახარშში სხვა თევზი.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Nov 3 2009, 14:36
პოსტი #51


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(შალვა @ Nov 3 2009, 13:03) *
ლოქოს , ორაგულს, ზუთხს დასხვა ამ დონის თევზს უხაზე არ აცდენენ (ცუდი ნაღდად არ იქნება) რაც შეეხება ბოლოს 200-300 გრამი არაყის ჩამატებას არ გირჩევთ, 50გრ სავსებით საკმარისია, რეცეპტები ამ თემის დასაწყისშია ჩემი და ჭალიმგელას რეცეპტიც მახსოვს იყო , ისე განმეორება ცოდნის დედაა newsmile090.gif კარასი შეიძლება სხვა რომელიმე ცოტა ცხიმიან (ან ცხიმიან) თევზთან ერთად, ოღონდ კარასი პირველად უნდა ჩახარშოთ მთლიანად, ძვლები ამოიღო და ამის შემდეგ ჩავუშბათ ნახარშში სხვა თევზი.



ისე მართალი ხარ, ორაგული გქონდეს და უხაში მოხარშო? და არყის ჩასხმის მუღამი რა არის, გემოს აძლევს რამეს (50 გრამმა რა გემო კი უნდა მისცეს?)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Nov 4 2009, 12:36
პოსტი #52


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(nikaP&A @ 3rd November 2009 - 15:36) *
50 გრამმა რა გემო კი უნდა მისცეს?)

ნიკაP&A
გემოს კიარ აძლევს პირიქით თევზის სუნს ანეიტრალებს, კიდევ დანახშირებული ჯოხით ამორევასასც აკეთებენ ბოლოს რაც საკაიფო გემოს ტოვებს.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ირაკლი21
პოსტი Nov 4 2009, 17:05
პოსტი #53


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 116
რეგისტრ.: 14-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



შალვა
შალვა საინტერესო რეცეპტს შემოგთავაზებ ვიცი რომ გაინტერესებს
.Подготовка рыбы к копчению
Коснусь нескольких вариантов подготовки рыбы к копчению. Обычно я делаю так:
Приехав с рыбалки, вечером, я откладываю рыбу, которую собираюсь закоптить, промываю ее. В емкость (обычно у меня это нижний поддон холодильника) засыпаю на дно крупной соли, выкладываю рыбу, и засыпаю ее сверху так же крупной солью. Если рыбу выкладываем несколькими слоями, то каждый слой так же пересыпаем солью. Сверху необходимо положить гнет, что бы выдавить воздух из брюшек рыбы. Емкость кладу в холодильник до утра. Утром перед работой, вытаскиваю рыбу, промываю проточной водой и подвешиваю подсохнуть. Придя с работы, снимаю рыбу и иду в гараж коптить.

Быстрый способ природе можно использовать быстрый способ.
Так я делал только лещей. В любой емкости развожу крепкий рассол, но что бы соль полностью растворилась. Беру шприц на 20 куб. набираю его и в каждую рыбу ввожу по два шприца, один в брюшко, другой по спинке небольшими порциями. И сразу в коптилку. Если коптилки нет, то можно завернуть в фольгу и положить на угли, в результате получается очень вкусная закуска newsmile05.gif.
Рецепт: Налить воды в емкость, в которой будет мариноваться рыба. Воду посолить. Концентрация соли в воде определяется следующим образом: бросить в рассол сырую нечищеную, но предварительно помытую картофелину. Если картофелина всплывет, значит концентрация соли в воде нормальная, если картофелина не всплывает, следует добавить соли до всплытия картофелины.
Рыбу отчистить от жабр и потрохов. Чешую чистить не надо. Приготовленную рыбу замочить в рассоле. Для рыбы весом в 1кг она должна пролежать в рассоле 3 часа. Можно просто натереть рыбу солью.
Через 3 часа достать рыбу из рассола. Дать стечь рассолу. Для этого подвесить рыбу на 1,5 - 2 часа.
Разложить рыбу равномерно на сетке коптильни. Коптить около 40-60 мин.


Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ბესო
პოსტი Dec 16 2009, 10:28
პოსტი #54


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,706
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(ნოსო @ Nov 3 2009, 12:11) *
Power_VANO
შემდგენლობაში კარგია,მაგრამ მარტო უხა არ გაკეთდება,იქნება კარასის სუპიnewsmile05.gifnewsmile05.gif


კარასი არა ქინძი - კარასს რომ უხაში გაურევ იმ უხას მერე ხრეშის გემო აქვს - სად ისწავლეთ რომ კარასი და გამბუზია არის საუხე თევზები? newsmile042.gif newsmile042.gif

არც კარტოფილი უნდა უხას და არც ყვავილოვანი კომბოსტო და ჭარხალი - სუპი არ უნდა გამოვიდეს!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
daduka
პოსტი Mar 29 2015, 15:36
პოსტი #55


ახალბედა მონადირე


ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3
რეგისტრ.: 28-March 15
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ჭალიმგელა

გამარჯობა მეგობარო,თქვენი სტატია ვნახე შემთხვევით :თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას: მანდ რომ გაქვს ერთ-ერთ სურათში თევზები და დანა დევს მაგ სურათში,ზალიან გავს ცხონებული ბაბუაჩემის ნაქონ დანას,თუ შეიძლება მიტხრა მაგ დანის კოდი ხუტიანები უნდა ერიოს 1 ან 2 ცალი და ტყავის ჩასადები ქონდა,ტუ ეგ დანაა მიტხარი ტანხა და გადაგიხდი მეგობარო ეგ დანა წლებია დაკარგულია ოჯახიდან,ან გაგიცვლი დანაში . skype: ambako.ambako

ძალიან გამიხარდება თუ შემეხმიანები,მადლობა წინასწარ.კონსტანტინე
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
daduka
პოსტი Mar 29 2015, 18:20
პოსტი #56


ახალბედა მონადირე


ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3
რეგისტრ.: 28-March 15
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შავ ტარიანი დანაა, ამ თემაში მე 2 გვერძე დაჭრილ თვზთან ერთად არის დაფაზე, ძლიან გთხოვ გამირკვიო.მადლობა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჭალიმგელა
პოსტი Mar 31 2015, 13:13
პოსტი #57


მონადირე
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 15,125
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi





ალბათ ამ დანაზეა საუბარი. ეს გავრცელებული მოდელია. საბჭოთა კავშირის დროს ბევრი შემოდიოდა

ჩემი არ არის სამწუხაროდ თორემ ნომერს ვნახავდი. იქნებ პატრონი გამოგვეხმაუროს და ნომერსაც ნახავდა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
daduka
პოსტი Mar 31 2015, 13:46
პოსტი #58


ახალბედა მონადირე


ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3
რეგისტრ.: 28-March 15
ნიკის ჩასმა
ციტირება



კი ეგ დანა არის,კაი ძმა დიდი მადლობა ყურადღებისთვის.იქნებ მართლა შემომეხმიანოს ამ დანის პატრონი:skype ambako.ambako
ან თუ ვინმეს გაქვთ ზუსტად ესეთი დანა თქვენც შემეხმიანეთ.მადლობა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

4 გვერდი V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 20th June 2025 - 09:30