მწყრისგან მომზადებული კერძები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
მწყრისგან მომზადებული კერძები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: !ბანდადებული! პოსტები: 489 რეგისტრ.: 5-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
პატივცემულნო ვინმემ თუ ვიცით მწყრის კერძები დავწეროოოთ (ტაფაში და შამფურზე ყველამ ვიცით)
|
|
|
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() პოინტერით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,246 რეგისტრ.: 3-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ქიზიყი–თბილისი ![]() |
შემწვარი მწყერი ნიგვზის საწებლით
მასალად საჭიროა: მწყერი-10 ცალი ნიგოზი-1 ჩაის ჭიქა ქინძი-დანაყული-1 სუფრის კოვზი ნიორი-1 კბილი მარილი-გემოვნებით მწყრები გავასუფთაოთ, გავრეცხოთ, დავაწყოთ ტაფაზე და შევწვათ. შესაწვავად საკმარისია მათივე ცხიმი. შემწვარი მწყრები გამზადებულ ნივრის საწებელში ჩავაწყოთ და დავასხათ ტაფაზე დარჩენილი ცხიმი.. იფფ.. იფფ.. ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
წესი ნომერ 1. მწყერი მე-2 დღეს გაცილებით გემრიელი ვიდრე პირველივე დღეს.
2. მწყერი გაცილებით კარგად იწვება 2-ად გაჭრილი ხერხემალზე და არა მთლიანად ე.წ. ტაბაკათი. 3. შეკმაზვა შეიძლება ყველაფრით, მე ვარჩევ სვანურ მარილს, ნიგოზი ზაფხულში ცოტა მძიმედ მეჩვენება. 4. რაც უფრო მეტ ზეთს დაასხავ ტაფაზე - მით უკეთესია... 5. იდეალური ვარიანტია მწყერის შეწვა ნაკვერჩხალზე ანუ იზგარაზე (ბადეზე). |
|
|
![]()
პოსტი
#4
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
919
შენ მაგარ რეცეპტებს "ჩითავ"(ბოდიში ჟარგონიზა)ხოლმე და ცოტა უფრო მაგარს ხომ ვერაფერს დაწერ???.. აი როგორც "მტრედი მონასტრულად".... მართლა განსაკუთრებული რამე იყო...ეგეთს ყველგან ვერ დააგემივნებ....მწყერზე თუ იცი რამე ეგეთივე დონის??.. |
|
|
![]()
პოსტი
#5
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
მოვთუშოთ ხახვი ბეკონთან ერთად, მწყერი დავჭრათ ხერხემალზე, შევკმაზოთ სვანური მარილით
მოთუშულ ხახვს და ბეკონს დავუმატოთ თეთრი მშრალი ღვინო, მიღებულ მარინადში ამოვავლოთ შეკმაზული მწყერი და ბლომად ერბოში შევწვათ, რომ წამოწითლდება დავუმატოთ სოკო და დარჩენილი ხახვ-ბეკონ-ღვინოს მარინადი... გემრიელად მიირთვით... ძალიან მაგარია |
|
|
![]()
პოსტი
#6
|
|
![]() goga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,076 რეგისტრ.: 21-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
919
წესი ნომერ 1. მწყერი მე-2 დღეს გაცილებით გემრიელი ვიდრე პირველივე დღეს. გიგა ეს შეგიძლია უფრო განმარტო? დამაინტერესა. ანუ უმად შენახული და მეორე დღეს შემწვარი?თუ შემწვარი და შენახული?! და რა იწვევს ამ სიგემრიელეს. Davitus მოვთუშოთ ხახვი ბეკონთან ერთად, მწყერი დავჭრათ ხერხემალზე, შევკმაზოთ სვანური მარილით მოთუშულ ხახვს და ბეკონს დავუმატოთ თეთრი მშრალი ღვინო, მიღებულ მარინადში ამოვავლოთ შეკმაზული მწყერი და ბლომად ერბოში შევწვათ, რომ წამოწითლდება დავუმატოთ სოკო და დარჩენილი ხახვ-ბეკონ-ღვინოს მარინადი... გემრიელად მიირთვით... ძალიან მაგარია დავით მანდ მწყერი რაღათ გვინდა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#7
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
ლევანი
მწყერი უკვე - დონეა ![]() და არ უხეშია... მე2 დღეს გაწმენდილი და მომზადებული უფრო ნაზი ხდება. გოგა უმად, სიცივეში შენახული ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#8
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: !ბანდადებული! პოსტები: 489 რეგისტრ.: 5-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მწყრის ბასტურმაც მაგარი რამეა. გასუფთავებულ მწყერს მოვაყაროთ მარილი და ემალის ქვაბში ძირში ერთ ფენად ჩავაწყოთ, ზემოდან მოვაყაროთ პილპილი ბლომად, კიდევ მოვაყაროთ მრგვლად დაჭრილი ხახვი და მოვასხათ ზემოდან ძმარი. შემდეგ კიდევ ერთი ფენა დავაწყოთ ზემოდან და ა.შ. ყველა ფენაზე იგივე გავიმეოროთ. ბოლოს სახურავი დავახუროთ და 2 საათი დაველოდოთ, წამოვახვათ შამფურზე და ნაკვერჩხალზე შევწვათ.
მაგარიააა. |
|
|
![]()
პოსტი
#9
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
ძმებო გურამნებო, მერწმუნეთ, მწყერს როგორც ნაღდ კახურ მწვადს
განსაკუთრებული არაფერი სჭირდება, 2-3 სანალებელი და კარგი ნაკვერჩხალი/ტაფა. თუ მაინც და მაინც ისეთი კერძი გჭირდებათ, რომ სტუმარი იქვე დაწვეს, ცოტახნითაც ოჯახმა წელზე ქამარი მოიჭიროს ( ვხუმრობ), მარილით და ცოტაოდე პილპილით (კაენის ან თეთრი) შეკმაზული 4-ად დაჭრილი მწყერი შეწვით ... კონიაკში, რაც უფრო ძვირი იქნება კონიაკი მით უფრო ფრონტსკი კერძი გამოვა "მწყერი - ღემი მარტან" ეს თუ ე.წ. რემი მარტინის კონიაკში შეწვავთ, "მწყერი-ნაპოლეონ", "მწყერი-ოტარდ", "მწყერი-გრემი", "მწყერი-ვარციხე", "მწყერი-თბილისი", "მწყერი-ლე კაუკაზ"... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#10
|
|
. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,130 რეგისტრ.: 29-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
უხზ გოგა გოგა ნერწყვი მომადგა
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#11
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#12
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 69 რეგისტრ.: 20-September 11 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ერთ მაგარ რეცეპტს დავწერ
კეცხე დავაწყოთ მწყერი,შემდეგ თავზე დავალაგოთ ნიყვი და სულგუნი და შევდგათ ფეჩში რომ შეიწვას. უსერიოზულესი საჭმელია ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#13
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,341 რეგისტრ.: 16-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: belinskis 27 tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#14
|
|
. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,130 რეგისტრ.: 29-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ისე ქათამზე, კაკაბზე, გნოლზე, კურდღელზე და ხოხობზეც უნდა გვქონდეს ესეთი თემა..
რამდენჯერმე ისე ცუდად გავაკეთე ნანადირევი შემძულდა (მეზობლების გასახარად ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#15
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,341 რეგისტრ.: 16-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: belinskis 27 tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#16
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 805 რეგისტრ.: 23-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ესეც მონადირებული ბოლო ლიმიტირებული 20 ცალიანი შედეგი............
![]() და შესაბამისი კერძი ....... მწყერი წითელ ღვინოში დაახლოებით 10 მწყერს(მოკლული რაოდენობის შესაბამისად) შევწვავთ საშუალოდ დიდ ტაფაზე, ამავე ტაფაზე დავასხავთ 200-300 გრამ წყალს, წყლის ადუღებისთანავე დავუმატებთ ცალკე მოხრაკულ ხახვს ტომატპასტასთან ერთად და შევადუღებთ ერთმანეთს, 5 წუთის დუღილის შემდეგ წყალი რომ ოდნავ დაშრება და სოუსი გასქელდება შემდეგ ვუმატებთ 200-300 გრამ წითელ ღვინოს, კვლავ ვადუღებთ 5 წუთი და შემდეგ შევაზავებთ გემოვნებით შავი პილპილით, წითელი დაფქვილი წიწაკით და შესაბამისად მარილით........ესაა სულ...... ![]() ![]() ესეც ნატურალური შემწვარი .......... ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#17
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
1)მწყერი, გარეცხილ გასუფთავებული ორივე მხრიდან შეწვით ტაფაზე, კარგად რომ დაიბრაწება გადმოიღეთ ცალკე თეფშზე, იმავე ცხიმში იწვება წვრილად დაჭრილი ხახვი და კანგაცლილი წვრილ. დაჭრილი პომიდორი, როგორც კი წვენი ამოშრება ჩავამატებთ ცხელ წყალს და შემწვარ მწყერს, კარგად დავახურებთ ტაფას თავსახურს და დაბალ ცეცხლზე ცოტახანს ვათუხთუხებთ, გადმოღების წინ ჩავამატებთ ცოტა კარაქს და წვრილად დაჭრილ პეტრუშკას და დაფქვილ შავ წიწაკას.
3-4 ცალი მწყერ. 1 თავი ხახვი. 0.5 ჭიქა ცხიმი. 1 სუფრის კოვზი კარაქი. 5-6 პომიდორი, პეტრუშკა, შავი წიწაკა. 2)დიდ ბადრიჯანს ყუნწთან გადავჭრით, გულს გამოვუღებთ ისე რომ 1 სმ დარჩეს კედლებამდე, მარილს წავუსვავთ შიგნიდან და გარედან და 1 საათი გავაჩერებთ, შემდეგ გამოვრეცხავთ და შიგნით ჩავდებთ მარილ და წიწაკა მოყრილ მწყერს, ზემოდან პომიდორის ნახევარს დავახურავთ და ცოტა ცხიმს დავუმატებთ, თუჯის ქვაბში ისე ჩავდებთ რომ ბადრიჯნის გადაჭრილი მხარე ზევით მოექცეს, დავუმატებთ ცხიმს(ქვაბში) და შევდგამთ ჰაერ ღუმელში 1 საათით |
|
|
![]()
პოსტი
#18
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 3,490 რეგისტრ.: 3-October 12 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კატლეტის გაკეთება თუ გიცდიათ ვინმეს მწყერისგან მე ვაკეთებ და ძალიან გემრიელი გამოდის ახლა არ თქვათ სად არის გასატარებელი მწყერიო მაგრამ დამიჯერეთ ძალიან გემრიელია.. მოკლედ ჩემი რეცეპტი ესეთია პირობითად დავცწ რაოდენობას და მერე თქვენ რამდენსაც გაიმეტებთ იმდენი გაატარეთ.. 10 მწყერი.. 5 მოზდრილი კართოფილი.. 3 თავი ხახვი.. 400 გრამი შავი პური.. 5 კბილი ნიორი.. სუნელები, მარილი, მწვანილი გემოვნებით.. თავიდან ვატარებ მწყერს თავის ძვლიანად 2-3 ჯერ ძვლები რომ დამუშავდეს კარგად შემდეგ დანარჩენ ინგრედიენტებს ვურევთ ერთმანეთში კარგად და ვწვავთ ტაფაზე შეგვიძლია გავუკეტოთ ტომატის წვენი და შიგ ჩავაწყოთ იმიტომ რომ როცა ცივდება ცოტა მშრალი რჩება გასინჯეთ არ ინანებთ მე ძალიან მომწონს..
|
|
|
![]()
პოსტი
#19
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,971 რეგისტრ.: 3-September 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: კახეთი ![]() |
მწყერი შქმერულად როგორ კეთდება. ან ზოგადად შქმერულის რეცეპტი თუ იცის ვიმნემ იქნებ დაწეროთ. წინასწარ მადლობა გულისხმიერებისათვის.
|
|
|
![]()
პოსტი
#20
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,134 რეგისტრ.: 30-May 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი-კახეთი ![]() |
უიარაღო
აჰაა ძმა http://kulinar.ge/shqmeruli/ ისე მე თუ მკითხავთ მწყერი პირდაპირ ძვლებიან თავიანად უნდა იჭამოს ყოველგვარი ნავაროტების გარეშე |
|
|
![]()
პოსტი
#21
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 2,743 რეგისტრ.: 29-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მწყრის თავი გააკეთებს ბიჭებმა და 1 ცალი გავსინჯეე.ძაან მაგარი იყო, აქამდე არ მქონდა გასინჯული
|
|
|
![]()
პოსტი
#22
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,134 რეგისტრ.: 30-May 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი-კახეთი ![]() |
kajuberi
+, უგებრიელესია მე ლიჩნად ვაფშე არაფერს არ ვტოებ თავიან ძვლებან ვსანსლავ ![]() მარტივი რეცეპტი: მოკლულ მწყერს იქვე ვპუტავთ ვშიგნავთ ვწვავთ თუ მძოლად არ ვართ წასული ვსვავთ დაკანცა ![]() მოვდივართ სახლში პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია assassin29: Sep 5 2014, 16:29 |
|
|
![]()
პოსტი
#23
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,971 რეგისტრ.: 3-September 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: კახეთი ![]() |
უიარაღო აჰაა ძმა http://kulinar.ge/shqmeruli/ ისე მე თუ მკითხავთ მწყერი პირდაპირ ძვლებიან თავიანად უნდა იჭამოს ყოველგვარი ნავაროტების გარეშე გეთანხმები. შემწვარი მწყერი აუცილებელია. მაგრამ ნორმალურად რომ გყავს დახოცილი სუფრას უხდება მრავალფეროვნება. მაგალითად პომიდორში ჩავხოხბავ ხოლმე. შქმერულადაც მაინტერესებდა მაგრამ რაღაც ეგ რეცეპტი არ მომეწონა. ერთი ჭიქა რძე დაამატეთო. ხორცი და რძე კი ჩემთვის მიუღებელია. |
|
|
![]()
პოსტი
#24
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 19 რეგისტრ.: 16-May 23 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
Hello friend, you are looking for georgian restaurant here it is. პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია bondoshondo: Jun 23 2023, 14:33 |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 18th July 2025 - 09:47 |