თევზის დამარილება გამოყვანა - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

2 გვერდი V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
თევზის დამარილება გამოყვანა
o.cho
პოსტი Aug 9 2011, 15:33
პოსტი #1


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 228
რეგისტრ.: 6-July 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: saqartvelo. Chaxoxbili



ბევრი ვეძებე და ვერ ვნახე მსგავსი თემა და თუ ვინმემ რამე იცით დაწერეთ როგორ მარილდება თევზი საზნის დამარილება მინდა და რას მირჩევთ როგორ დავამარილო?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩელე
პოსტი Aug 9 2011, 19:14
პოსტი #2


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 14,709
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მე შამაია ვიცი.

ფენა-ფენა ჩააწყობ ემალის ქვაბში და ასევე ფენა-ფენა მოაყრი მარილს. შემდეგ 4-5 დღე დააცდი, ის თავის წვენს გამოიტანს. შემდეგ ააცვამ ამ თევზებს თავით ძუაზე და გამოფენ ჩრდილში, სასურველია ისეთი ადგილი სადაც ნიავი ყოველთვის არის. დააცდი 1 კვირამდე. მერე წახვალ, იყიდი ლუდს და გემრიელად შეექცევი. newsmile05.gif ეს რაც მე ვიცი, შეიძლება ვინმეს სხვა ტექნოლოგია ჰქონდეს და დაწერეთ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Geoჟორჟიკა
პოსტი Aug 9 2011, 21:53
პოსტი #3


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,176
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ციტატა(ჩელე @ Aug 9 2011, 20:14) *
მე შამაია ვიცი.

ფენა-ფენა ჩააწყობ ემალის ქვაბში და ასევე ფენა-ფენა მოაყრი მარილს. შემდეგ 4-5 დღე დააცდი, ის თავის წვენს გამოიტანს. შემდეგ ააცვამ ამ თევზებს თავით ძუაზე და გამოფენ ჩრდილში, სასურველია ისეთი ადგილი სადაც ნიავი ყოველთვის არის. დააცდი 1 კვირამდე. მერე წახვალ, იყიდი ლუდს და გემრიელად შეექცევი. newsmile05.gif ეს რაც მე ვიცი, შეიძლება ვინმეს სხვა ტექნოლოგია ჰქონდეს და დაწერეთ.


ტემპერატურული რეჟიმი?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩელე
პოსტი Aug 9 2011, 22:01
პოსტი #4


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 14,709
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



Geoჟორჟიკა

ტემპერეტურული რეჟიმი: გრილ ადგილზე უნდა დადო ეს ქვაბი ანუ სიცხეში ნუ დადგამთ რაა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Maverick
პოსტი Aug 9 2011, 22:13
პოსტი #5


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,242
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მე მაცივარში ვაჩერებ 5 დღემდე, შემდეგ კუდით ვაცვავ, ზედმეტი სითხე და მარილი თავისკენ რომ დაილექოს, როგორც იცით ამ სითხეს სიმწარეც გამოაქვს თევზის ტანიდან, ხოდა ლუდზე კიდევ თავს არ მივირთმევთ, კუდი კიდევ კარგი გასართობია newsmile05.gif

კიდევ ერთ მარტივ საკითხს შევეხები, დიდი ზომის თევზის დამარილებისას, მე თევზს ზურგის მხრიდან ვჭრი და ისე გამოვშიგნავ, რადგან თევზი ქონს მუცლის მხარეს იგროვებს, გაჭრისას დიდი შანსია, დაზიანდეს ცხიმოვანი ფენა და ცხიმი დავკარგოთ

ასე მომზადებული წალკის დიდრონი კარასებიც ძალიან კარგია დამარილებული ლუდზე
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
o.cho
პოსტი Aug 9 2011, 23:00
პოსტი #6


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 228
რეგისტრ.: 6-July 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: saqartvelo. Chaxoxbili



დიდი მადლობა გაიხარეთ შევეცდები ყველაფერი ისე გავაკეთო რომ კარგი იყოს newsmile035.gif ლუდი არ მოაკლდება არც პროცესს და არც დაგემოვნებას
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
graff
პოსტი Jun 8 2014, 17:53
პოსტი #7


ახალბედა მონადირე


ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3
რეგისტრ.: 8-June 14
ნიკის ჩასმა
ციტირება



გამარჯობათ დახმარება მჭირდება. მოკლედ სამი დღით დავამარილე გაუკუჭავი (გაუშიგნავი) თევზი ემარილებულ ქვაბში, კარჩხანა (კარასი) და ქაშაყი (ქაშაპი). შემდეგ ერთი დღე გამდინარე წყალში ონკანის ქვეშ გავაჩერე. შემდეგ გავკიდე კუდით და სამი დღის შემდეგ გავსინჯე კარგი გამხმარი იყო მაგრამ სიმწარე აქ საშინელი. რისი ბრალი არის ხომ ვერ მეტყვით რა დავაკელი?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
gelka72
პოსტი Jun 8 2014, 20:22
პოსტი #8


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 253
რეგისტრ.: 2-November 11
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: barcelona catalunya



ციტატა(graff @ Jun 8 2014, 18:53) *
გამარჯობათ დახმარება მჭირდება. მოკლედ სამი დღით დავამარილე გაუკუჭავი (გაუშიგნავი) თევზი ემარილებულ ქვაბში, კარჩხანა (კარასი) და ქაშაყი (ქაშაპი). შემდეგ ერთი დღე გამდინარე წყალში ონკანის ქვეშ გავაჩერე. შემდეგ გავკიდე კუდით და სამი დღის შემდეგ გავსინჯე კარგი გამხმარი იყო მაგრამ სიმწარე აქ საშინელი. რისი ბრალი არის ხომ ვერ მეტყვით რა დავაკელი?

ჯერ ერთი რომ, კუდით არ იკიდება თევზი იმიტომ რომ ცხიმი გარეთ გამოდის. და გამოუშიგნავი თევზი მწარე იქნება აბა რა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
graff
პოსტი Jun 8 2014, 22:07
პოსტი #9


ახალბედა მონადირე


ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3
რეგისტრ.: 8-June 14
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(gelka72 @ Jun 8 2014, 21:22) *
ჯერ ერთი რომ, კუდით არ იკიდება თევზი იმიტომ რომ ცხიმი გარეთ გამოდის. და გამოუშიგნავი თევზი მწარე იქნება აბა რა.

სპასიბა გამოხმაურებისთვის. მოკლედ გადავატრიალე ფორუმები და youtube. ძაან ბევრგან ვნახე რომ გაუშიგნავს ამარილებენ და ახმობენ. ან ტარანა რომ იყიდება გაუშიგნავია, ის რატო არ მწარდება?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 9 2014, 12:05
პოსტი #10


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



graff
ციტატა(graff @ 8th June 2014 - 23:07) *
ის რატო არ მწარდება?

3 დღე ცოტაა. 1 კვირა მაინც უნდა იყოს მარილით დაფარული, გრილ ადგილას, შემდეგ გამდინარე წყლით მარილი უნდა ჩამოირეცხოს მხოლოდ, თევზი უნდა შეამშრალო და ჩრდილში + ნიავი გაკიდო სრულ გაშრობამდე (ნედლი არუნდა იყოს) თავით ზემოთ!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძირულა
პოსტი Jun 9 2014, 13:09
პოსტი #11


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 402
რეგისტრ.: 9-December 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: zestafoni



თევზის ზომა რამდენად გასათვალისწინებელია? პატარებზე მინდა ვსინჯო ჯერ (გული რო არ დამწყდეს) პატარა ნაფოტა ხო დამარილდება?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
kajuberi
პოსტი Jun 9 2014, 13:11
პოსტი #12


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 2,743
რეგისტრ.: 29-November 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ყველა ზომის და ფორმის თევზი მარილდება.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
უიარაღო
პოსტი Jun 9 2014, 13:13
პოსტი #13


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,971
რეგისტრ.: 3-September 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: კახეთი



მერე მაგ ნაფოტას ვინ გაფცქვნის. დარჩევა არ უნდა. რომ გახმება რაღა დარჩება?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძირულა
პოსტი Jun 9 2014, 13:17
პოსტი #14


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 402
რეგისტრ.: 9-December 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: zestafoni



შალვა
ჩრდილში + ნიავი გაკიდო სრულ გაშრობამდე

სავარაუბოთ ღია ადგილას იქნება და ბუზი ან დამე სხვა მწერები არ დააჯდება მერე?

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია ძირულა: Jun 9 2014, 13:18
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
jaba_gugesha
პოსტი Jun 9 2014, 13:19
პოსტი #15


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 387
რეგისტრ.: 20-August 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ძირულა

მარლა უნდა შემოახვიო
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძირულა
პოსტი Jun 9 2014, 13:22
პოსტი #16


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 402
რეგისტრ.: 9-December 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: zestafoni



კაი მადლობა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
graff
პოსტი Jun 9 2014, 17:43
პოსტი #17


ახალბედა მონადირე


ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3
რეგისტრ.: 8-June 14
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შალვა
თევზი ვიზუალურად ძაან მაგრია და სუნიც აქ არაჩვეულებრივი ძაან მსიამოვნებს. ორპირ ქარში მაქ დაკიდული სეტკაში ბუზი ვერ შეფრინდება მაგრამ თევზი რომ გავარჩიე გასასინჯად სიმწარე აქ მხოლოდ იქ სადაც შიგანი არის. მარტო კუდი რომ გასინჯო უგემრიელესია. ჩვეულებრივ ტარანას გემო აქ.

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია graff: Jun 9 2014, 17:47
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
თაზო
პოსტი Jun 10 2014, 02:08
პოსტი #18


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 832
რეგისტრ.: 27-December 12
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(graff @ 8th June 2014 - 18:53) *
გამარჯობათ დახმარება მჭირდება. მოკლედ სამი დღით დავამარილე გაუკუჭავი (გაუშიგნავი) თევზი ემარილებულ ქვაბში, კარჩხანა (კარასი) და ქაშაყი (ქაშაპი). შემდეგ ერთი დღე გამდინარე წყალში ონკანის ქვეშ გავაჩერე. შემდეგ გავკიდე კუდით და სამი დღის შემდეგ გავსინჯე კარგი გამხმარი იყო მაგრამ სიმწარე აქ საშინელი. რისი ბრალი არის ხომ ვერ მეტყვით რა დავაკელ

კარჩხანა ნამდვილად "კარასია", მაგრამ ქაშაყი არანაირად არარის ქაშაპი))) აბსოლუტურად სხვადასხვა პოპულაციაა! შეიძლება არათემატურად ვპოსტავ, მაგრამ ეგრეა და აჰა))))
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
feroni
პოსტი Jun 10 2014, 02:10
პოსტი #19


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,486
რეგისტრ.: 12-October 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



o.cho
თემა არ გადამიკითხია მაპატიე, ,მხოლოდ შენი პოსტი წავიკითხე და იცი რამ დამაინტერესა?
საზნის დამარილება რამ გადაგაწყვეტინა კაცურად მითხარი რაა? newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 10 2014, 12:18
პოსტი #20


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ძირულა
ციტატა(dzirula @ 9th June 2014 - 14:17) *
სავარაუბოთ ღია ადგილას იქნება და ბუზი ან დამე სხვა მწერები არ დააჯდება მერე?

ციტატა(jaba_gugesha @ 9th June 2014 - 14:19) *
ძირულა

მარლა უნდა შემოახვი

newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 10 2014, 12:27
პოსტი #21


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



graff
ციტატა(graff @ 9th June 2014 - 18:43) *
გასასინჯად სიმწარე აქ მხოლოდ იქ სადაც შიგანი არის

ზამთარში დაჭერილი თევზი გამოუშიგნავიც შეიძლება დამარილდეს, გაზაფხულ ზაფხულში როდესაც თევზები ინტენსიურად იკვებებიან სასურველია რომ დამარილდნენ გამოშიგნულები (ხერხემლის მხრიდანაც ჭრიან) ასევე გააჩნია რით არის ნაკვები თევზი(რაოდენობა) ამიტომ მარილში დიდხანს შემდეგ მარილის მხოლოდ ჩამორეცხვა (არ დაალბოთ დიხანს გამდინარე წყალში) და ჩრდილიანი ადგილი ნიავი და მარლა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძირულა
პოსტი Jul 2 2014, 18:14
პოსტი #22


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 402
რეგისტრ.: 9-December 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: zestafoni



სალამით. თემაში დაწერილი პოსტების საერთო აზრის მიხედვით დავამარილე თევზი საცდელად ჯერ 7 ღერი. ჯერ გამოვკუჭე კარგად გავრეცხე და ფენა-ფენა დავამარილე 4 დღე გავაჩერე და აი შედეგიც.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძირულა
პოსტი Jul 2 2014, 18:28
პოსტი #23


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 402
რეგისტრ.: 9-December 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: zestafoni









შემდეგ შევფუთე ბინტის მაგვარი ფარდის ნაჭრელით (ბუსი რო არ დააჯდეს) და ჩამოვკიდე გრილ ადგილას




ეხა დაველოდები 1 კვირა და დავაგემოვნებ 2.5 ლიტრიან ლუდის ბოთლს უნდა ეყოს წესით თუ კაი გამოვა მერე მეტს გავაკეთბ newsmile05.gif newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
საბო
პოსტი Jul 2 2014, 20:03
პოსტი #24


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 4,644
რეგისტრ.: 10-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ციტატა(ძირულა @ Jul 2 2014, 19:28) *
ეხა დაველოდები 1 კვირა და დავაგემოვნებ 2.5 ლიტრიან ლუდის ბოთლს უნდა ეყოს წესით თუ კაი გამოვა მერე მეტს გავაკეთბ newsmile05.gif newsmile05.gif



ჟიურის მოწვევა არ დაგავიწყდეს, თან აუცილებლად კლუბის წევრები უნდა იყვნენ. ნუუუ.............მაქსიმუმ გამგეობის............. xexe.gif

იზრუნე ძმაო მომავალზე newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძირულა
პოსტი Jul 2 2014, 20:14
პოსტი #25


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 402
რეგისტრ.: 9-December 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: zestafoni



სადააა ზესტაფონშიიი?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
საბო
პოსტი Jul 2 2014, 21:59
პოსტი #26


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 4,644
რეგისტრ.: 10-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ციტატა(ძირულა @ Jul 2 2014, 21:14) *
სადააა ზესტაფონშიიი?



და რეიზა არა ვითომ? wtfg.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

2 გვერდი V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 12th June 2025 - 17:17