კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
აქ მხოლოდ პირადი გამოცდილების გაზიარება უნდა მოხდეს, არ არის საჭირო ინტერნეტიდან გადმოწერილი რეცეპტები და სურათები! მხოლოდ საკუთარი შემოქმედება, და რჩევები მათთვის ვისაც რაიმე შეკითხვა დაებადება ამ თემის გარშემო, მონადირება კარგია, ნანადირევის კარგად მომზადება არა ნაკლებ საინტერესო .
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,472 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
აქ მხოლოდ პირადი გამოცდილების გაზიარება უნდა მოხდეს, არ არის საჭირო ინტერნეტიდან გადმოწერილი რეცეპტები და სურათები! მხოლოდ საკუთარი შემოქმედება, და რჩევები მათთვის ვისაც რაიმე შეკითხვა დაებადება ამ თემის გარშემო, მონადირება კარგია, ნანადირევის კარგად მომზადება არა ნაკლებ საინტერესო . მერე ერთი კარგი რეცეპტი მასწავლეთ,კარტოფილსაც ვერ ვწვავ,მოკლედ კულინარიაში ოროსანი ვარ,უფრო ზარმაცი,მწვადებს რო ვწვავ ბუნებაში მაგას ოჯახში არ მითვლიან |
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#4
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მაგარი სურათებია... ღვინოსი არ იყოს გემოვნებაც მაგარი გქონია... ისე ჩვენ ფოლგაში ვახვევთ ხოლმე შამაიას(სიონზე) შიგნით ვამატებთ მწვანილებს, მარილს, ცოტა წიწაკას, დაჭრილ ხახვს და წავიდა ნაკვერჩხალში...... თუ ფოლგაში კარგათ არის შეფუთული, თავის წვენს იკეთებს.... ხინკალს არ ჩამოუვარდება.......
|
|
|
![]()
პოსტი
#5
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#6
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მწყერის მომზადება თუ გიცდიათ ვინმეს ბუნებაში??? რა მაგარი იქნება 2 დღიანში მწყერზე... პირველი დღის ნანადირევით იმ საღამოსვე მოლხენა.. მეორე დილით უთენია ნადირობა....
|
|
|
![]()
პოსტი
#7
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
levani
აი ეგ ასწორებს ფალგაში, ან კიდევ ჩემებს ევასებატ კეცზეცხიმის გარეშე შეწვა, ცხიმს საერთოდ აშრობენ |
|
|
![]()
პოსტი
#8
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ეგრე კეცებზე ჩემმა დაქალმა შეგვიწვა ერთხელ(ჩვენი ნანადირევი) ცხიმში ტივტივებდა რომ ახადა...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#9
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ეგეთი თემა ძველში მე დავდე. მონადირული სუფრა და დასვენება ერქვა.მონადირული ქეიის და დასვენების სურატები და რეცეპტები დავყაროთ. ისე ცნობისათვის მაისია და მშვენიერ ჩაქაფულს ვაკეთებ. ბუნებაში ხომ არ შეგვებერა?????????
|
|
|
![]()
პოსტი
#10
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
Chalimgela
ტარიბანაზე ხომ ვაპირებდით თითქოს გასვლას თვის ბოლოს, და იქ ხო არ ჩაგვექაფა? |
|
|
![]()
პოსტი
#11
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
სლაბი გული მაქვს კნიაზჯან ეგეთებს ნუ მეუბნევით თორე ნერწყვები წამომივიდა უკვე აი თან რო წარმოვიდგინე ჩაქაფული რო ქაფქაფებს მაგიდაც იწყობა თეფშები ჭიქები ახალახალი მწვანილი ბოლოკი კიტრი პამიდორი ყველი სამნაირი იმერული ,სულგუნი და გუდა ცივცივ ღვინოც მოვიდა და გაეშვა ქეფიიიიიიი |
|
|
![]()
პოსტი
#12
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ![]() |
კარგი იქნება ბუნებაში კარგი ბატკნის ჩაქაფული კარ ცივ ღვინოსთან ერთად
|
|
|
![]()
პოსტი
#13
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 86 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi, saburtalo ![]() |
სლაბი გული მაქვს კნიაზჯან ეგეთებს ნუ მეუბნევით თორე ნერწყვები წამომივიდა უკვე აი თან რო წარმოვიდგინე ჩაქაფული რო ქაფქაფებს მაგიდაც იწყობა თეფშები ჭიქები ახალახალი მწვანილი ბოლოკი კიტრი პამიდორი ყველი სამნაირი იმერული ,სულგუნი და გუდა ცივცივ ღვინოც მოვიდა და გაეშვა ქეფიიიიიიი ცუდად ვარ!!! 03!!! :sad: |
|
|
![]()
პოსტი
#14
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#15
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#16
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#17
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
უმაგრესი აზრია... ღვინო ორივემ წამოიღეთ(ვნახოთ რომელი ჯობია) მაგრამ ძალიან აუცილებელია??? ეგ ყველაფერი ტარიბანაზე მოხდეს..(ემანდ გიურზებიც არ შემოგვიერთდნენ ქეიფში)
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#18
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ეხლა დაიცადეეეე. თუ ჩაქაფულს და ღვინოს ვაპირებთ წალკა რაღა შუაშია. თევზაობის დროს კალბასის დაჭრა მეზარება. აქვე ლამაზ ადგილას წავიდეთ მარტო საქეიფოდ. ორივე ერთად არ გამოვა. უფრო სწორედ ეგ მონადირული სუფრა აღარაა. მაშინ ნაჩოვკით უნდა წავიდეთ. მაგას ჩემი პირადი გამოცდილებიდან გეუბნებით.
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#19
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ეხლა დაიცადეეეე. თუ ჩაქაფულს და ღვინოს ვაპირებთ წალკა რაღა შუაშია. თევზაობის დროს კალბასის დაჭრა მეზარება. აქვე ლამაზ ადგილას წავიდეთ მარტო საქეიფოდ. ორივე ერთად არ გამოვა. უფრო სწორედ ეგ მონადირული სუფრა აღარაა. მაშინ ნაჩოვკით უნდა წავიდეთ. მაგას ჩემი პირადი გამოცდილებიდან გეუბნებით. :cool: არა გიოჯან მარტო საქეიფოდ არ გამოვა ორივე ერტად მაგარი იქნება რათქმა უნდა ნაჩოვკით აბა მაგი ასწორებს თან თუ ტბა და ტყე გადაბმული იქნება ვაფშე ზღაპარია |
|
|
![]()
პოსტი
#20
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ეგეთი ადგილი სიონია...(ტყის მხრიდან) წყაროც არის, ტყეც და ტბაც, დასახლებული პუნქტიც(რამის ყიდვა რომ დაგვჭირდეს) თევზიც ნაკლებად მოდის..
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#21
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მაიცათ რა, ჩემი ღვინო?????????????????????????????
levani ჩაქაფულის ამბავია თორე თევზი ქე ვიცით რომ ჯერ ადრეა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#22
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ეს ვიდეო იყო უკვე მანამ სანამ, და თავიდან დავდებ
|
|
|
![]()
პოსტი
#23
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ბატონო ვიტო, ეხლა ვწერ ისევ რეცეპტს, რომელიც ადრე დავწერე და წაიშალა, მაშინ წერისას ნერწყვით :P კინაღამ დავიხჩვი, იმედი მაქვს ეხლაც გადავრჩები, მაგრამ მესამედ ვერ შევძლებ
ჩათუშული კურდღელი ჩემებურად კერძის მომზადებისათვის საჭირო ინგრედიენტები: ნანადირები კურდღელი 300 გრ. ხახვი 1კგ. პომიდორი 3 კონა ქინძი 1 კონა ოხრახუში მაიონეზი მდოგვი ღვინო 1ლ ძმარი 2 -3 სუფრის კოვზი (ლიმონის არ არსებობსის შემთხვევაში) სურვილის მიხედვით დაფნის ფოთოლი კურდღელი ავქნათ ასო-ასო, მოვამზადოთ მაიონეზის, შავი პილპილის, 1ცალი ლიმინის წვენის და მდოგვისაგან ერთგვაროვანი მასა, ასო-ასოდ აქნილი ხორცი ამოვსვაროდ ამ მასაში და ცოტაოდენ ხახვთან ერთად მოვათავსოდ ემალირებულ ქვაბში, და შევდგათ მაცივარში 8-10 საათის განმავლობაში, დაბასთურმების შემდეგ გამოვიღოთ და გავრეცხოთ 800 გრ ღვინისა და წყლის ნაზავით, ისე რომ ის მასა მოზშორდეს რაშიც დავაბასთურმეთ, და ჩავალაგოთ ღრმა ტაფაში და დავადგათ დაბალ ცეცხლზე, ამასობაში დავჭრათ 250 გრ ხახვი ალყა-ალყად და ხორცთან ერთად ჩავშუშოთ, თუ შევაყეთ რომ თავისი წვენი მალევე ამოშრა დავამატოთ 15 გრ ღვინო და გავაგრძელოთ ჩაშუშვა, როგორც კი ხორცი დარბილდება დავასხათ 1 კგ დაჭყლეტილი პომიდორი და 10 წუთი ვამყოფოთ ცეცხლზე, ამასობაში დავჭრათ 2 კონა ქინძი და 1/5 კონა ოხრახუში და 5-7 კბილ ნიორთან ერთად დავნაყოთ, აღნიშნული მასა შევურიოთ მოთუხთუხე კერძს და შევდგათ 150 გრადუსით გახურებულ აერღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. დანარჩენი 1 კონა ქინძი და 1/2 კონა ოხრახუში დავჭრათ ცოტაოდენ ხავხვთან ერთად და აერღუმელიდან გამოღებულ კერძს თავზე ცოცხლად მოვაყაროთ რაც ყველაზე მთავარია ეცადეთ კერძის სუფრაზე მიტანისთანავე დაჯდეთ, თორემ აღარ შეგხვდებათ :) აღნიშნული რეცეპტი ''ნადირობა და მეთევზეობა'' რუსული არხი რიმ არის იქ ვნახე და პრაქტიკაში შარშანდელი წლის ოქტომბრიდან 6-ჯერ გამოვიყენე, 6-ვე ცდა შედეგიანი იყო, თანამეინახეები აღფრთოვანებულნი :newsmile090: :newsmile090: |
|
|
![]()
პოსტი
#24
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ღორის ,,ვიჩინა,, რამდერნაირი იცით? 1.რაჭულად.2 კახურად. 3მარინადში.4 ესპანური ,,ხამონი,,...... დადეთ თქვენი რეცეპტები .
|
|
|
![]()
პოსტი
#25
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
რავიცი რამდენნაირი არსებობს, მაგრამ მე ერთს ვაღიარებ ძირითადად.... რაჭულს. მაგის რაცაპტი ირაკლის ეცოდინება...კაკრას მაგან ჩამოიტანა ის "ვიჩინა" დანარჩენებზე უარი რომ მათქმევინა...
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#26
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#27
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ჩელე
მერედა ვისი არ უნდა დააკონკრეტო??????????? მე ჩაგახუტებთ რაჭვულს ხალხო, ერთობლივზე როგორც გავალთ კანკრეტნად წამოვიღებ |
|
|
![]()
პოსტი
#28
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
.............ვიტოსი რა თქმა უნდა..................
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#29
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 432 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ტყეში გაკეთებულ საჭმელს არაფერი არ ჯობია
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#30
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
რადგან რაჭული ყველამ იცით+ აქ დაგიწერთ ვიჩინ. ესპან. ხამონი ქვია მე გავაკეთე 2 წლის წინ ძალიან მაგარია, შარშან ვერ გავაკეთე ბევრი ჩალიჩი უნდა, მოკლედ ვიწყებ; ღორი გარეული ჯობია ან შინაური შავი ჯიშის, რკოხე და წაბლზე გასუქებული, ასე 100-125 კილოიანი ,უკანა ფეხებს დაკვლის ან მოკვლის შემდეგ დავკიდებთ გრილ ადგილზე 12 საათით სანამ სისხლი მთლიანად არ ჩამოჟონავს, გავატყავებთ და ქონს ავაჭრით, დავტოვებთ 2-3 მმ სისქით ცხიმს,1 კვირით გრილ ადგილას ჩავდებთ მარილში(მსხვილი, არა იოდიზ) ჩაჭრები ან ცხელი მარილი არ უნდა, მარილი ბლომად, 1 კვირის შემდეგ ხორცს შევატრიალებთ, დაგროვილ სითხეს გადავღვრით, ცოტა მარილს დავუმატებთ და ისევ1 კვირით მოვასვენებთ, შემდეგ გამდინარე ცივი წყლით მარილს ბარკლებიდან მთლიანად ჩამოვრეცხავთ, ნიავიან ადგილზე გავკიდებთ და გავაშრობთ კარგათ. ეხლა იწყება ჩალიჩი ანუ ნერვებზე თამაში, ბარკლები პერიოდულად უნდა გადავკიდოთ სხვადასხვა ტემპერატურის მქონე სათავსოში ტემპ სხვაობა დაახლ უნდა აღწევდეს (ზამთარში ვაკეთებთ) ოთახის და გარე ტემპერატურას შორის, როგორც კი ხორცზე ცვარივით გამოჩნდება ცხიმის წვეთები გადავიტანთ 15-20 დღით სიცივეში, და კვლავ ვიმეორებთამ პროცედურას, ხამონი 6 თვის! შემდეგ შეიძლება ჩამოთალოთ თხლად და გასინჯოთ, 10 თვის ძალიან გემრიელია 12 თვის საუკეთესოა მაცივარიც არ ჭირდება, დაბალ ქოლესტერინს შეიცავს,შავ ღვინოსთან ჭყინტ ყველთან სიფრიფანად დაჭრილი ვიჩინა მაგარია, პროსტა მაგარი ნერვები უნდა და ოჯახში შაყირიც უნდა აიტანო, სამაგიეროდ რომ გაკეთდება გრძელი რიგის მოწყობა მოგიწევთ გასინჯვის მსურველებისათვის.
|
|
|
![]()
პოსტი
#31
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
კაცო... მაგას ბებია აკეთებდა ხოლმე.. მთელი ბავშვობა მახსოვს როგორ ეკიდა ხოლმე კუხნაში(პატარა ფორთოჩკასთან) მარილიანი ღორის ბარკლები.. და კიდე დერგიში ჩაწყობილი კომბოსტოს მწნილი...
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#32
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#33
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
უბრალო ზაკუკის დამზადება პივისთვის.. თუ ვართ ზგვაზე ზღვაში ვაგროვებთ მიდიებს ვრეცხავთ და პირდაპირ ვყრით რაიმე ჟარონაზე ვდებთ ცეცხლზე და ველოდებით 5 ან 10 წუთი გამოუვა დიდი რაოდენობით სითხე რის გაშრობის შემდეგ ვაცდით 2 წუთს და მზადარი მაგარი ზაკუსკაც
![]() 2 კვირაში ჩავალ ფოთში და ვიდეოსაც გადავიღებ .. ისე დზაან გემრიელია |
|
|
![]()
პოსტი
#34
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
უბრალო ზაკუკის დამზადება პივისთვის.. თუ ვართ ზგვაზე ზღვაში ვაგროვებთ მიდიებს ვრეცხავთ და პირდაპირ ვყრით რაიმე ჟარონაზე ვდებთ ცეცხლზე და ველოდებით 5 ან 10 წუთი გამოუვა დიდი რაოდენობით სითხე რის გაშრობის შემდეგ ვაცდით 2 წუთს და მზადარი მაგარი ზაკუსკაც ![]() 2 კვირაში ჩავალ ფოთში და ვიდეოსაც გადავიღებ .. ისე დზაან გემრიელია ალბათ ამარილებთ და ლიმონსაც აწურავთ ზემოდან |
|
|
![]()
პოსტი
#35
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
არა მარილი აქ ზღვიდან ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#36
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#37
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ახალციხეში ლოკოკინებს რომ უბერავენ ხომ არიცით რა სახეობაა მომზადება და ა. შ.
|
|
|
![]()
პოსტი
#38
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ეს თემა მშიერმა არ უნდა წაიკიტხოთ
![]() მე გეტყვით ჩემებური ლორის დამზადების წესს, უგემრიელესია მაგრამ ამასაც დიდი ჩალიჩი უნდა მოკლედ ვიღებთ ღორის ბარკლებს, კარგად გასუფთავებულს, ჩავჭრით ისე რომ ამოვიღოთ მთლიანად ძვალი, შემდეგ ვიღებთ მსხვილ მარილს(არა იოდიზირებულს) და ვაყრით ბებრს ჩაჭრილშიც და გარედანაც, ისე რომ ხორცი მთლიანად დაიფაროს, ზედმეტ მარილს ხორცი არავითარ შემთხვევაში არ მიიღებს, გავაჩერებთ 15 დღე, შემდეგ ამოვიღებთ, მშრალი ნაჭრით გავამშრალებთ და გავკიდებთ გრილ ადგილზე 1-2 დღით, პარალელურად მზადდება წათხი რომელშიც ხორცი უნდა ჩაიდოს : ვიღებთ ნიორს, ხახვს, დაფნის ფოთოლს, წითელ წიწაკას, შავი პილპილის კეკლებს, ნიახურს, მარილს უმატებთ და რა თქმა უნდა წყალს, და ვადუღებთ საათნავევარს რომ სითხემ ინგრედიენტების გემო მიიღოს, შემდეგ გავაცივებთ და ცივ მასაში მოვათავსებთ უკვე გამშრალ ხორცს და გავაჩერებთ ორი კვირა მერე ისევლე ამოვიღებთ წაუსვამთ აჯიკას რომელიც არის მხოლოდ მარილით და წიწაკით დამზადებული, გავაშრობთ(სასურველია მზეზე) ისე რომ კარგად გახმეს, და შემდეგ შევბოლავთ, მე პირადად ვბოლავ კასრში, ანუ რკინის კასრში დავანთებთ ცეცხლს და კარგად რომ გაჩაღდება დავაყრით ნახეხრს, სასურველია წიფლის ან რცხილის, ჩავკიდებთ ლორს და გადავაფარებთ სველ ტომარას 2 დღეში მზადაა. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#39
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
მე როგორც ვიცი ჩვეულებრივი ლოკოკინაა რომელიც მხოლოდ გვიან შემოდგომაზე იჭმევა მიწაში ჩადიან და იქედან ტხრიან ... თუ არ ვცდები მაგის ჭამა ევროპელმა ბერებმა თუ მამაოებმა ასჭავლეს იქაურებს |
|
|
![]()
პოსტი
#40
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა მე როგორც ვიცი ჩვეულებრივი ლოკოკინაა რომელიც მხოლოდ გვიან შემოდგომაზე იჭმევა მიწაში ჩადიან და იქედან ტხრიან ... თუ არ ვცდები მაგის ჭამა ევროპელმა ბერებმა თუ მამაოებმა ასჭავლეს იქაურებს და მაგას უმად ჭამენ? აი შენ რომ თქვი მედიებზე ეგეთი გააკეთეს ბიჭებმა ერთხელ ოღონდ ჟარონაზე არა პირდაპირ მზეზე გახურებულ ჟეშტის ნაჭერზე დაყარეს და 15-20 წუთის მერე გემრიელად მიირთვეს მე რატომღაც უარი ვთქვი ჭამაზე, ისე გემრიელი ყოფილა ძალიან წელს ურეკში გავსინჯავ აუცილებლად |
|
|
![]()
პოსტი
#41
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#42
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
grizli
რაღაც საინტერესოა, თონეში რომ ჩავკიდო და ისე შევბოლო? |
|
|
![]()
პოსტი
#43
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ![]() |
კარგი რეცეპტია მეც დიდიხანია მაგ რეცეპტს ვიყენებ და არამარტო კურდღელზე ასევე მწყერსაც ძალიან გემრიელი გამოდის
|
|
|
![]()
პოსტი
#44
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
grizli რაღაც საინტერესოა, თონეში რომ ჩავკიდო და ისე შევბოლო? თუ გაქვს თონის საშუალება არანაირი მნიშვნელობა არ ააქვს, საერთოდ წესით ეგ შუაცეცხლზე უნდა შეიბოლოს ნელ-ნელა, მაგრამ ეგეც კარგია და რაც მთავარია 2 დღეში მზად არის იმას კიდევ 1 თვე მაინც უნდა დავადგინე ზუსტად რომელია ესარი Caucasotachea Atrolabiata ![]() ![]() grizli ეგ ლოკოკინა უნდა გაირეცხოს და მოიხარშოს მანდამაინც მადიანად ვერ შევხედე ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#45
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ნერწყვი მომადგა, ნადირობის სეზონამდე შინაურ კურდღელზე არ გამოდგება ეგრეცეპტი?
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#46
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ![]() |
მაგ რეცეპტი იმდენ რამეს შეიცავს ყველანაირ ხორცს მოუხდება შინაურსაც და გარეულსაც
|
|
|
![]()
პოსტი
#47
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#48
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#49
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ნამეტანი უნდა გამიჭირდეს ალბათ მაგისკენ რომ თვალი გამეპაროს... ნაღდ იმერულ ხაჭაპურზე, კახურ მწვადზე, რაჭულ ლორზე და ლობიანზე, ხინკალზე და მანანას კუპატზე გაზრდილმა კაცმა(მეტს აღარ ჩამოვთვლი თორემ მოვკვდი კაცი) მაგაი როგორ უნდა წარმოვიდგინო მენიუში... ისე ადრე ვნახე რაღაც გადაცემაში ეგ ამბავი.. კაკრას ახალციხისკენ ჭამენ ლოკოკინას.. მომზადებაც აჩვენეს.. ქვაბში ჩაყარეს და მოხარშეს, მერე სუფრას მიუჯდნენ და მოულხინეს... მე ყველაზე მაგრად პირველ სადღეგრძელოზე ვიკაიფე..."ვისაც ლოკოკინა უყვარდა და აღარ არის.. იმის ხსოვნა იყოს"-ო
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#50
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ნამეტანი უნდა გამიჭირდეს ალბათ მაგისკენ რომ თვალი გამეპაროს... ნაღდ იმერულ ხაჭაპურზე, კახურ მწვადზე, რაჭულ ლორზე და ლობიანზე, ხინკალზე და მანანას კუპატზე გაზრდილმა კაცმა(მეტს აღარ ჩამოვთვლი თორემ მოვკვდი კაცი) მაგაი როგორ უნდა წარმოვიდგინო მენიუში... ისე ადრე ვნახე რაღაც გადაცემაში ეგ ამბავი.. კაკრას ახალციხისკენ ჭამენ ლოკოკინას.. მომზადებაც აჩვენეს.. ქვაბში ჩაყარეს და მოხარშეს, მერე სუფრას მიუჯდნენ და მოულხინეს... მე ყველაზე მაგრად პირველ სადღეგრძელოზე ვიკაიფე..."ვისაც ლოკოკინა უყვარდა და აღარ არის.. იმის ხსოვნა იყოს"-ო ![]() ![]() ![]() ეეეეეეეეე აბა ტიბილა რაღა! |
|
|
![]()
პოსტი
#51
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ეგ კი არა და მიდიებიც ვერ გავსინჯე ვერაფრით... ქობულეთში მოამზადეს შარშანწინ, ერთადერთი რაც გავბედე და საკმაოდ მომეწონა კიბორჩხალები იყო 3 წლის წინ გავსინჯე პირველად.. მანამდე ვერც მაგას ვჭამდი... ისე რავიცი იქნებ ლოკოკინაც მომეწონოს ოდესმე..
|
|
|
![]()
პოსტი
#52
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#53
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
Maverick
........... კარგი რააა, შეგვიცოდე ხალხი........... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#54
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
დაბასტუმრების შემდეგ 40 წუთი, ბასტურმა აუცილებელია ნანადირევისთვის, შნიაურისთვის არ არის საჭირო
|
|
|
![]()
პოსტი
#55
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
კი ეგ არი მგონი მაგრამ ამას რაგაც დამზადების წესი აქვს და წელიწადის რაგაც დროს იჭმევა .. თუ არ ვცდები
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#56
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
[quote name='ლევანა90' date='May 25 2009, 04:07 PM' post='2514']
დავადგინე ზუსტად რომელია ესარი Caucasotachea Atrolabiata ![]() ![]() ეს ლოკოკინა პირადად მე მაქვს ნაჭამი ოღონდ შემწვარი ნაკვერჩხალზე და არა მოხარშული ........ძაან მაგარი რამეა ჩვეულებრივი ხორციაქ რა, ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#57
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
დანახვაზეც კი გული მეყრება... იმასაც ვერ ვხვდები.. რატომ უნდა ჭამოს ადამიანმა ეგ... იმ ქვეყანაში... სადაც თონის პური და სულგუნი არსებობს.... აი მიდიაზე კიდევ შეიძლება დავფიქრდე, მაგრამ მაგას ვერა რაააააა.....(მაგის ჭამა მგონი რაღაც ექსტრემის პონტშია ალბათ)
|
|
|
![]()
პოსტი
#58
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#59
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#60
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
აუ სუპები მაგრად არ მევასება. ერთი ყაურმა და ხაში მიყვარს რა. ისე კაი ყაურმა გამომდის ხოლმე
|
|
|
![]()
პოსტი
#61
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
შენთან ერთად ნამდვილად ღირს ნაჩოვკით წასვლა
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#62
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#63
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მეც წამიყვანეთ რააა... უხას ვერა მაგრამ მწვადს ვწვავ ჩემპიონის დონეზე..(ჩემმა უფროსმა ძმამ დამამუღამებინა)
მწვადის შეწვა ხორცის სწორად დაჭრით იწყება, ხორცი უნდა დაიჭრას გრძელ და თხელ ნაჭრებად, ეგეთი დაჭრილი ხორცი არც გამოშრება და არც სისხილანი რჩება შიგნიდან...იწვება თანაბრად და არის ცვრიანი, მე ძირითადად ბასტურმის გარეშე მირჩევნია, თუმცა ხანდახან ვაბასტურმებ ხოლმე(მოთხოვნის მიხედვით) დაჭრილ ხორცს ვრეცხავ, ვალაგებ ჯამში(ან ქვაბში) ვაყრი მარილს(თვალზომით) ვამატებ შავ პილპილს, დაჭრილ ხახვს,ვასხავ ძმარს(1-2 სუფრის კოვზს) ვდგავ მაცივარში რამდენიმე საათით.... შეწვის მერე ვასხავ ლიმონის ან ბროწეულის წვენს და ვაჭრი ხახვს..... |
|
|
![]()
პოსტი
#64
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მეც წამიყვანეთ რააა... უხას ვერა მაგრამ მწვადს ვწვავ ჩემპიონის დონეზე..(ჩემმა უფროსმა ძმამ დამამუღამებინა) მწვადის შეწვა ხორცის სწორად დაჭრით იწყება, ხორცი უნდა დაიჭრას გრძელ და თხელ ნაჭრებად, ეგეთი დაჭრილი ხორცი არც გამოშრება და არც სისხილანი რჩება შიგნიდან...იწვება თანაბრად და არის ცვრიანი, მე ძირითადად ბასტურმის გარეშე მირჩევნია, თუმცა ხანდახან ვაბასტურმებ ხოლმე(მოთხოვნის მიხედვით) დაჭრილ ხორცს ვრეცხავ, ვალაგებ ჯამში(ან ქვაბში) ვაყრი მარილს(თვალზომით) ვამატებ შავ პილპილს, დაჭრილ ხახვს,ვასხავ ძმარს(1-2 სუფრის კოვზს) ვდგავ მაცივარში რამდენიმე საათით.... შეწვის მერე ვასხავ ლიმონის ან ბროწეულის წვენს და ვაჭრი ხახვს..... ხის გობში რომ უნდა ჩათალო და ზემოდან ცოტახნით ლავაში დაადო დაგავიწყდა? მაგას ვეტყვი შენ უფროს ძმას ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#65
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#66
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
პირობებს გააჩნია სად იმყოფები..ბუნებაში როცა ვარ საერთოდ ლავაშზე ვდებ.. გადავკეცავ ლავაშს და შამფურს ვაცლი....მაგის მერე სწორედ იმ პურზეა უდიდესი მოთხოვნა... |
|
|
![]()
პოსტი
#67
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
რადგან მწვადზე გადავედით დავდოთ ჩვენი რეცეპტები, ღორი, ხბო. ცხვარი, ბატკანი, ციკანი,(ნანადირევი ) პირდაპირ წვავთ? აბასთურმებთ(როგორ? რამდენხანს?) რაზე გირჩევნიათ შეწვა, (ნახშირი, წალამი, წიფელა..........?)რეცხავთ თუ არა ხორცს, მარილს როდის აყრით და ა. შ. ფინალისტებიც გამოვავლინოთ და გასვლითი ფინალიც ჩავატაროთ ჩემპიონის გამოსავლენად, მსაჯებიც ჩვენ ვიქნებით და დეგუსტატორებიც. ამასობაში ნადირობის სეზონიც გაიხსნება!
|
|
|
![]()
პოსტი
#68
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
მე არ ვაბასტურმებ ხორცს. სუფთა ხორცი მირჩევნია, ხორცს არ ვრეცხავ თუ ძაან ჭუჭყიანი არ არი, შამფურზე ასხმისთანავე ვაყრი მარილს და ვწვავ მხოლოდ წალამზე. თუ წალამი არ მაქ ისე შეშითაც შემიწვია, მაგრამ ჩემი აზრით ყველაზე გემრიელი წალამზე შემწვარი გამოდის.
|
|
|
![]()
პოსტი
#69
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
მე პირადად მწვადს ვწვავ ღორის სუკებს მხოლოდ, ვრეცხავ ხორცს (ერთხელ გადავავლებ წყალს)მარილით იქვე ამოვსვრი როცა შამფურზეა და წალამს ხომ არაფერი ჯობია
![]() პ.ს. შალვა შენ გეტყობა ბევრი მწვადი გაქ შემწვარი და იქნებ მიპასუხო, მე მინახავს რომ დააწყობელ შამფორებს მერე ზევიდან აფარებენ გაზეთს ,გაზეთი არიცვის შავდება და ის მწვადი ძალიან გემრილი გამოვიდა ,იქნება და ამიხსნა რახდება? |
|
|
![]()
პოსტი
#70
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მე არ ვაბასტურმებ ხორცს. სუფთა ხორცი მირჩევნია, ხორცს არ ვრეცხავ თუ ძაან ჭუჭყიანი არ არი, შამფურზე ასხმისთანავე ვაყრი მარილს და ვწვავ მხოლოდ წალამზე. თუ წალამი არ მაქ ისე შეშითაც შემიწვია, მაგრამ ჩემი აზრით ყველაზე გემრიელი წალამზე შემწვარი გამოდის. ![]() მე პირადად მწვადს ვწვავ ღორის სუკებს მხოლოდ, ვრეცხავ ხორცს (ერთხელ გადავავლებ წყალს)მარილით იქვე ამოვსვრი როცა შამფურზეა და წალამს ხომ არაფერი ჯობია ![]() პ.ს. შალვა შენ გეტყობა ბევრი მწვადი გაქ შემწვარი და იქნებ მიპასუხო, მე მინახავს რომ დააწყობელ შამფორებს მერე ზევიდან აფარებენ გაზეთს ,გაზეთი არიცვის შავდება და ის მწვადი ძალიან გემრილი გამოვიდა ,იქნება და ამიხსნა რახდება? სიმართლე გითხრა გაზეთის გადაფარება არ მინახია(არც გირჩევ გაზეთი შეიცავს პოლიგრაფიულ საღებავს) მაგრამ მინახია მწვადს ლითონის ფირფიტას რომ აფარებენ, ეს მაშინ ხდება როდესაც ნაკვერცხლის ტემპერატურა დაბალია |
|
|
![]()
პოსტი
#71
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ხო რავი აბა შალვა(მეც ვიცი რომ მომწამლავია)იმენა ყვითელი გაზედი გააძრო საქართველოს რესპუბლიკა ტიპმა
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#72
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ხო რავი აბა შალვა(მეც ვიცი რომ მომწამლავია)იმენა ყვითელი გაზედი გააძრო საქართველოს რესპუბლიკა ტიპმა ![]() ხოოო! საქართველოს რესპუბლიკა თუ იყო თავიდანვე უნდა გეთქვა ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#73
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
სამწვადე ხორცი თუ ძალიან არ მოითხოვს არ ირეცხება, არც ახალ და ახალგაზრდა (ღორი) ხორცს უხდება ბასთურმა, კარგია ბასთურმა ცხვარზე, (ნანადირევზე, ტახის გარდა) ხბო, ირემი, შველი, თუ არა ბრაკონიერული მეთოდით არის მოპოვებული
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#74
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ნოსო
....... მე ეგრე ვიცი, რომ გაზეთს მხოლოდ მახინჯ ქალებს აფარებენ ხოლმე ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#75
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#76
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
ხოო რაც შეეხება რეცეპტს........... ვჭრი საშუალო ზომის ნაჭრებს, მერე ვიმარაგებ: ხახვს, პილპილს, ბროწეულის წვენს ან ბროწეულებს (თუ სეზონია), ლიმონს, თუ ლიმონი არ მაქვს ძმარს რომელსაც ვურევ ცოტა წყალს დაახლოვებით ნათალ ჭიქაზე 1 ყავის ჭიქა წყალი, მარილი, რიგანი (რეჰანის მსგავსია, დაფხვნილ მდფომარეობაში), დაფნის ფოთოლი ვიღებ ემალირებულ ქვაბს, ძირზე ვაწყობ დაფნას, მიმოვაფანტავ მარილს, პილპილს, რიგანს, ვაწურავ ლიმონს (ძმარს) ბროწეულს და მერე ვდებ დაჭრილ ხახვს, მერე ვალაგებ უკვე ნაჭრებს და თავიდან ვაკეთებ ა ყველაფერს, ანუ ფენა-ფენა უნდა ჩაალაგო ხორცი და ფენა-ფენა უნდა მოაყარო და დააწურო ეს ყველა ინგრედიენტი, მერე ვაფარებ საფარებელს ქვაბს და ვაჩერებ მინიმუმ 3 საათი (ისე რაც უფრო დიდი ხანია ამ მდგომარეობაში, მით უკეთესი) მაცივარში არ ვდგამ, თბილ ადგილას უფრო. მერე დროდადრო ვანჯღრევ ამ ქვაბს რომ ქვევით რაც წვენია მოქცეული, კველა ნაჭერზე გადავიდეს და კარგად ჩალბეს ამ წვენში. მერე შამფური და ეგ არის, გემრიელ მწვადაობას ვუსურვებ ხოლმე იქ მყოფებს......... |
|
|
![]()
პოსტი
#77
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მართალია დიდად არ მიყვარს მწვადი მარა კულინარიაზე ვგიჟდები
ჩემსასაც დავდებ ბარემ: მიყვარს რაც შეიძლება ბევრი ინგრედიენტის არევა ვარიანტი #1 მწვადი უნდა დაიჭრას დიიიიიიიდ ნაჭრებათ და არა ერთ ლუკმიანებათ, ფენა ფენა ვაყრით დაფნაც, ლიმონის ნაჭრებს, ხახვს, შავ წიწაკას და ჩავაჭყიტავთ 2 საშუალო ბროწეულს, ბლომად წვენი რომ გაიკეთოს, შეიძლება ოდანავ ტკბილი შავი ღვინო მოასხათ ან სოიოს წვენი, გავაჩერებთ 2-3 საათი, ნუ თუ მთელი ღამე უკეთესი მერე მიგვაქვს ეს ბასტურმა სატევზაოდ ან სანადიროთ და საღამო ხანს წამოვაცვავთ თხილის შამფურებზე, ნაკვერჩხლიდან დისტანცია 10 სმ, ხშირად ატრიალეთ, რომ თანაბრად შეიწვას, ამ რეცეპტს სისხლიანი შეწვა უხდება ცეცხლი თუ გაუჩნდა ღვინით ჩააქრეთ ვარიანტი #2 ვაკეთებტ ყველაფერს იგივენაირად, ოღონდ ჯამიდან ბასტურმა რაშიც არის ხახვები, დანარჩენი ინგრედიენტები და წვენი არ მოიშოროთ და ჩააწურეთ 1 საშუალო ბროწეული ხოდა უკვე თითქმის შემწვარი მწვადი ჩაათხლიშინეთ ამ ბასტურმის აჯაფსანდალში და მოშუშეთ ნაკვერჩხალზე გამოდის სკაზკა, თან წვენის სასტიკი გემრიელია ჩელე შენ გემახსოვრება, ეს რეცეპტი ილიკოს ასწავლეს ოსებმა ბაკურიანში და გაბისიანის დაჩაზე აკეთებდა ხოლმე, მე მაგრა მომწონს |
|
|
![]()
პოსტი
#78
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ვიტო
კეეეეე კაცოოო, ეგ მახსოვს ილიკომ შეწვა და მართლა კარგი გამოვიდა, მაგრამ არ მახსოვდა......... |
|
|
![]()
პოსტი
#79
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ვიტო! ვარიანტი-2 ჩემთვის ახალია აუცილებლად გავსინჯავ.
|
|
|
![]()
პოსტი
#80
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
შენ წარმოიდგინე როგორია უკვე შემწვარ მწვადს რომ გაიმეტებ რაღაც აჯაფსანდალში მოსაშუშად მარა დამიჯერე ძალიან მაგარია ისე თევზის რეცეპტებზეც გაგეხსნათ ახალი თემა, თან სეზონია და აქტუალური იქნება |
|
|
![]()
პოსტი
#81
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მწყერის კოტლეტი? ძვლიანად გაატარებთ (გულის წინა ძვალი მოაშორეთ) დანარჩენი იგივე რაც ჩვეულებრივი კატლეტის დროს(ცოტა სალას თუ დაუმატებთ გატარებულს არ აწყენს)
|
|
|
![]()
პოსტი
#82
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#83
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოო
კაცოოოო ამდენი ვწერე დაგამიქრო რასჰია საქმე? ადმინ რამე გვციირს? |
|
|
![]()
პოსტი
#84
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გრიზლი
არაფერი არ გვჭირს, შენ შეგეშლებოდა რამე |
|
|
![]()
პოსტი
#85
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
კუდიგორელი
გაიხარე ადამიანო. ეგაა ნაღდი მწვადი. აუ გავიდეთ რა ბუნებაში |
|
|
![]()
პოსტი
#86
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მე ბასთურმას მარტო ცხვარს და თხის მწვადს უკეთებ, დანარჩენს ღორს, ხბოს და ბატკანს არა, ღორის მწვადს რაც შეეხება სამწვადედ შეიკას ვანიჭებ უპირატესობას, ჯიხვზეც იყო აქ ლაპარაკი, ჯიხვის მწვადი თუ გინდათ რომ კარგად დაღეჭოთ და მთლად რეზინასავით არ იყოს ბოლომდე არ უნდა შეიწვას, ანუ ნახევრად სისხლიანი უნდა იყოს
|
|
|
![]()
პოსტი
#87
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#88
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ასურეთის ტბაზე ძალიან ბერი იყო 3 წლის წინ ახლა არ ვიცი რა ხდება იქეთკენ.ლევანა90
|
|
|
![]()
პოსტი
#89
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
რუსთავში მტკვრის გვერძე პატარა ტბაა კრესტებს უძახიან ....მად არის ბლომად ეს კობორჩხალები მე მაგალითად შარშან ერთ დღეში 8 კილო დავიჭირე ბაყაყზე სადოკში აღარ მეტეოდა
|
|
|
![]()
პოსტი
#90
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ბრაცი, აბა ერთ ჩემს გასაიდუმლოვებულ რეცეპტ შემოგთავაზებთ როგორ ვაკეთებ "ბუჟენინას"
![]() ინგრედიენტები: ღორის ბარკალი (ძალიან დიდი არა) ნიორი მარილი შავი პილპილის კეკლები პურის ფქვილი (კარგი იქნება ჭვავის) მომზადების წესი ვიღებთ ღორის ბარკალს, შიგნიდან ვჭრით და ვიღებთ მთლიანად ძვალს, აკურატულად ისე რომ ხორცი ძალიან არ დავჩიჩქნოთ, ვიღებთ თხლად დაჭრილ ნივრებს და შიგნიდან ვალაგებთ, ზოგან ჩავსერავთ ხორცს და შიგნითაც ჩავაწყობთ, ისე რომ კარგად ქონდეს, ვაყრით მარილს, და სავი პილპილის კეკლებს, თუ სურვილი გექნებათ შეგიძლიათ სქლად დაფქვილიც უყოთ, ასევე შესაძლებელია წითელი გატარებული წიწაკაც, შემდეგ ვახვევთ აღნიშნულ ბარკალს რულეტივით და შევკრავთ კანაფით, შემდეგ ვზილავთ ცომს წყალზე და ამ ცომში გავახვევთ ჩვენს გამზადებულ რულეტს ისე რომ კარგად დაიფაროს და ეგრევე უნდა შევდგათ გახურებულ დუხოვკაში , იქ უნდა გავაჩეროთ მანამ სანამდე ცომი მთლიანად არ დანახშირდება, შემდეგ გამოვიღებთ, რომ გაგრილდება ნახშირს შემოვამტვრევთ, გავწმინდავთ მშრალი არა სველი ნაჭრით და სასურველია თუ მოვითმენთ და მეორე დღეს შევჭამთ ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#91
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#92
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
მაშინ რადგან მასეა მე გავრკვევ მოდის თუ არა რამე იმიტომ რო წელს ვერ მოვიცალე წასასვლელად და არვიცი მოდის თუ არმოდი და ისე კი გეტყვი სადაცაა. ახალი ხიდი რომარის, მეცხრამეტედან რომ მიდიხარ იქავეა ხიდის მარცხნივ.
|
|
|
![]()
პოსტი
#93
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ![]() |
ხო მივხვდი და არ ვიცოდი მად თუ ეეგ კიბორჩხალები იყო
|
|
|
![]()
პოსტი
#94
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
მეც შარშან გავიგე რაა სრულიად შემთხვევით ისიც, სათევზაოდ მივედი და თურმე თევზის ნასახი არაა, და ეს კიბოლიები მოდიან და მოდიან მერე კაცმა მასწავლა ბაყაყი დაიჭირეო და იმით ითევზავეო, მეც მოვსინჯე და 8 კილო დავიჭირე 2 ანკესით
|
|
|
![]()
პოსტი
#95
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ![]() |
ვა მართლა ამ დღეებში წავიყვან ბიჯებს და კარგად ვაწვალებ მაგის დაჭერაზა მე ვიკაიფებ თან
|
|
|
![]()
პოსტი
#96
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
ხოო თუ მეცლება მეც გამოვალ
|
|
|
![]()
პოსტი
#97
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ვა ანკესით საღოლ ბიჭებო თუ მაგრად იკნება შემატყობინეთ იკნებ მეც მოვსინჯო და მეც დავიჭირო
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#98
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გრიზლი
ვახ ეს ბუჟენინანას რეცეპტი ეხლა ვნახე(ამ რიბაკებმა სად ითევზაონ არ იციან ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#99
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ეს არ ვიცოდი სად დამედო ამიტო აქ ვარჩიე ეს არის სახლისთვის გათვლილი ლუდის სახდელი http://hapr.ru/pivovarni/getehxl.html
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#100
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ალბათ ლოთობებში!
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 11:46 |