შესაბოლი მოწყობილობები - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

შესაბოლი მოწყობილობები
ლევანა90
პოსტი Jun 9 2009, 22:57
პოსტი #1


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,031
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



აი თევზის შებოლვა 15 წუთში
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
7 გვერდი V   1 2 3 > »   
Start new topic
გამოხმაურებები (1 - 99)
შალვა
პოსტი Jun 10 2009, 14:01
პოსტი #2


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გაიხარე ლევანი90 ეხლა ვუბერავ ელიავაზე ეგეთი კაპტილკას გავაკეთებინებ, ეგ კეფალი იყო, აუ ბარაბულკა, გარბუნი,სტავრიდა და კამბალა რა იქნება? მაგ მეთოდით? დ ა გ ლ ი ჯ ა ვ ს!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დიტო
პოსტი Jun 10 2009, 14:35
პოსტი #3


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,038
რეგისტრ.: 19-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: naxalovka



შალვა
ძველი მაცივრითაც მინახავს კაპტილკა გაკეთებული და თან ჩალიჩიც არ უნდა,შიგნით საკიდებს გაუკეთებ და შედგამ პლიტას რომელსაც დააფარებ ჟეშტს და დააყრი ნახერხს,მაცივარს უნდა ზემოთ ძაან პატარა ნახვრეტი,დანარჩენი თევზზე და თქვენზეა დამოკიდებული newsmile05.gif newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევანა90
პოსტი Jun 11 2009, 14:03
პოსტი #4


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,031
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



აი ამ ვიდეოში რაც არის ჟეშტიდან არის გაკეთებული და თავსახურიც კარგად უნდა ეხურებოდეს .. თან მისი პლიუსია თუ პატარას გააკეტებ სატევზაოდაც წაიღებ როცა რამოდენიმე დღიტ მიდიხარ newsmile05.gif 15 აჰა 20 წუტი და შებოლილი თევზი გაქ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 12 2009, 13:57
პოსტი #5


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(ლევანა90 @ Jun 11 2009, 02:03 PM) *
აი ამ ვიდეოში რაც არის ჟეშტიდან არის გაკეთებული და თავსახურიც კარგად უნდა ეხურებოდეს .. თან მისი პლიუსია თუ პატარას გააკეტებ სატევზაოდაც წაიღებ როცა რამოდენიმე დღიტ მიდიხარ newsmile05.gif 15 აჰა 20 წუტი და შებოლილი თევზი გაქ..

ზუსტად მაგ მაქვს ჩაფიქრებული
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Jun 12 2009, 15:42
პოსტი #6


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მე კაბწილკის ყველაზე მარტივი ფორმა მაქვს, ვედრო ან კასრი და ზემოდან სველი ტომარა, თან სველი როა ბოლს არ ატარებს და ძაან სწრაფად იბოლება, ვაბშე არაფერი არ უნდა, ლორსაც ეგრე ვაკეთებ და მაგაროგამოდის
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დათო ბუ
პოსტი Jun 12 2009, 19:15
პოსტი #7


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 274
რეგისტრ.: 4-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisisaburtalos 33



ციტატა(შალვა @ Jun 12 2009, 01:57 PM) *
ზუსტად მაგ მაქვს ჩაფიქრებული

ხომ იცი თუ მაცივრისგან კეთდება,10 ცალიმაქვს სარდაფში.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 13 2009, 11:30
პოსტი #8


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(დათო ბუ @ Jun 12 2009, 07:15 PM) *
ხომ იცი თუ მაცივრისგან კეთდება,10 ცალიმაქვს სარდაფში.

ნუ გაა....ე? მართლა?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დათო ბუ
პოსტი Jun 13 2009, 18:50
პოსტი #9


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 274
რეგისტრ.: 4-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisisaburtalos 33



ბალგარკა და დავჭრათ ჩვენ ზომაზე.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დიტო
პოსტი Jun 13 2009, 19:10
პოსტი #10


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,038
რეგისტრ.: 19-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: naxalovka



დათო ბუ
არ უნდა დაჭრა,უბრალოდ ზედმეტი რაღაცეები მოაცილეთ და ზემოდან გაუკეთე პატარა ნახვრეტი
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევანა90
პოსტი Jun 19 2009, 10:58
პოსტი #11


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,031
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



მაგარია .. ვედროც კაი ვარიანტია newsmile05.gif შებოლილი ტევზი მგარია newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Jun 19 2009, 11:05
პოსტი #12


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



მე მაქვს ზედმეტი მაცივარი და გადაკეთება მინდა, ეხლა რა მაინტერესებს, ვთქვათ შიგნიდან ყველაფერი მოვაშორე, თითონ კარებზე რომ რეზინაა იმას რა უყო?
ეგ რო მოვაძრო კარებს ვერ დავკეტავ, რომ დავტოვო სიმხურვალისგან დადნება
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიკო
პოსტი Jun 19 2009, 13:05
პოსტი #13


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 191
რეგისტრ.: 15-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: რუსთავი



პაპაჩემს აქვს კაკრაზ მაცივრით გაკეთებული მამა პაპაჩემმა ცოტა მოდერნიზება გაუკეთა .. ძირი ამოაჩრა და ტრუბის მუხლი გაუკეთა დაბლა.. მერე ტრუბა გამოაგრდზელა ერთ 2 მეტრზე და ტრუბის მეორე ბოლოში ცეცხლეს ანთებდა ხოლმე ბოლი ტრუბიდან მაცივარში შედიოდა და ჭიჭყინა თევზიც 1 საათში საჭმელად მზად იყო ხოლმე newsmile05.gif

ამ სურათზე დავხატესავით რა.. newsmile05.gif უკეთ რო მიხვდეთ რას გეუბნებით


ციტატა(ვიტო @ Jun 19 2009, 11:05 AM) *
მე მაქვს ზედმეტი მაცივარი და გადაკეთება მინდა, ეხლა რა მაინტერესებს, ვთქვათ შიგნიდან ყველაფერი მოვაშორე, თითონ კარებზე რომ რეზინაა იმას რა უყო?
ეგ რო მოვაძრო კარებს ვერ დავკეტავ, რომ დავტოვო სიმხურვალისგან დადნება


ეგ კარების მაგნიტი უნდა მოაძრო და კარები ალუმინის მარ
თულით მიაბი .ყველაზე იოლიგზა ეგ არის newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Jun 20 2009, 11:01
პოსტი #14


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ჩიკო
კი მივაბავ მარა ნაპრალი ხომ დარჩება, მთელი ბოლი გამოვა, თორე ეგ კი ვიფიქრე მეც newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დიტო
პოსტი Jun 20 2009, 12:02
პოსტი #15


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,038
რეგისტრ.: 19-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: naxalovka



არაფერს არ უნდა ვიტო მოძრობა,უბრალოდ შიგნიდან პლასმასები და თაროები მოაცილე და ეგ არის,მერე შედგამ შიგნით პლიტას რომელსაც დააფარებ ჟეშტს და დააყრი ნახერხს,მთელი მუღამი მაგაშია რო ჰაერი არ შევიდეს ბევრი და ცეცხლი არ აინთოს,ანუ როცა ჩახურული სივრცეა მარტო ბოლს უშვებს
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიქო
პოსტი Jun 20 2009, 17:42
პოსტი #16


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,127
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ვიტო
ე ბიჯო თუ მაინცდამაინც "აზბესტის" ნაჭერი ჩააყოლე და ეგ არი რაააააnewsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Jun 20 2009, 18:45
პოსტი #17


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



კაცოოოოო ამდენ ჩალიცს ბოჩკა და მისი ჯანი რა, ყველაზე მარტივია
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიქო
პოსტი Jun 20 2009, 19:28
პოსტი #18


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,127
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გრიზლი
ვოტ პაჟალუსტაააnewsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ბექარი19
პოსტი Jun 22 2009, 02:54
პოსტი #19


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 432
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ჩიქო
რაის აზბესტის ჩაყოლება newsmile055.gif არ შეიძლება ეგ ნაჭერი რადიაციულია newsmile068.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიქო
პოსტი Jun 22 2009, 11:49
პოსტი #20


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,127
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ბექარი19
ცეცხლი არ ეკიდება ცეცხლი!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jun 22 2009, 12:40
პოსტი #21


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ჩიქო
ასბესტი აკრძალულია მთელ მსოფლიოში! შეიძლება ფილტვის კიბო გამოიწვიოს, ერთად ერთი იყენებენ მიწის ქვეშა კომუნიკაციების მოსაწყობად ან შეღებილს მიწის ზემოთ!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩიქო
პოსტი Jun 22 2009, 19:52
პოსტი #22


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,127
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



შალვა
აუფ დევიღუპე აბაააააააააააnewsmile038.gif ფეჩის ტრუბები მაგით მქონდა ამოქოლილიnewsmile038.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ბესო
პოსტი Jun 24 2009, 18:53
პოსტი #23


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,706
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



სადღაც რუსულ საიტზე წავაწყდი ერთხელ მაგარ "კაპტილკა"-ს რომელიც სათევზაოდ სატარებლად იყო გათვლილი, ანუ პატარა იყო ზომებით... თუ ვიპოვე ისევ დავაგდებ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევანა90
პოსტი Jun 25 2009, 23:03
პოსტი #24


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,031
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ამის გაკეთება შეილება თან ვედროთიც შეიძლება newsmile05.gif

http://bastionprom.ru/

http://bastionprom.ru/koptilki.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 6 2009, 12:45
პოსტი #25


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



მწყერის შებოლვა ხომ არ გიცდიათ? როგორია?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Jul 6 2009, 12:53
პოსტი #26


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შალვა
ცუდი რატომ უნდა იყოს მარა მწყერი ისეთი კნატუნაა რომ ეგრევე იჭმება ნადირობის მერე, მგონი ნოსოს აქვს გამოცდილება
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 6 2009, 13:01
პოსტი #27


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ნოსოს რა პონტში? მწყერზე რამეს მოგვიყვება და დაგვაბოლებს? newsmile090.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Jul 6 2009, 13:51
პოსტი #28


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



შალვა
ვიცი მე გამიკეთებია და იხვი და მწყერი შებოლილი ეგ არის რაღაც აი ვერავხწერ ისეთი გემრიელი,და ბატონო შავა არც თქვენს მიერს შემოთავაზებული არაა პრობლემაnewsmile05.gifnewsmile05.gifnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 6 2009, 14:00
პოსტი #29


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(ნოსო @ Jul 6 2009, 02:51 PM) *
შალვა
ვიცი მე გამიკეთებია და იხვი და მწყერი შებოლილი ეგ არის რაღაც აი ვერავხწერ ისეთი გემრიელი,და ბატონო შავა არც თქვენს მიერს შემოთავაზებული არაა პრობლემაnewsmile05.gifnewsmile05.gifnewsmile05.gif

კაცი ხარ კაცური!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 2 2009, 00:15
პოსტი #30


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



იმედი მაქვს ფიჭვისა და ნა9ვის ნახერხს არა ხმარობთ საბოლ მასალად?
თევ8ს რაც შეეხება გასინჯული მაქვს შებოლილი ლიფიორა, მერლანკა და
ბარაბულკა - 8ღაპარია რა!
და გარბილს რაც შეეხება ნუ ფასით სათალის ფასს გაუსწორდება რა...
მაგარად ფასობს გარბილი, 60 ლარს უკაკუნებდა შარშან ერთი 50-60სმ
თევ8ი, წონაში კი 4-5 კგ იქნებოდა (მელკამორიე8ე ბათუმში).
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Aug 2 2009, 06:23
პოსტი #31


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



919
ხო,აქ პრობლემა გაგვიხადეს მაგაზე თწვზაობა თორემ რათ მინდა ნაყიდი,ნახევარკილოიანებს ვიჭერდი,(დიდებიც იცის)მე არმომხვედრიაnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Aug 2 2009, 08:50
პოსტი #32


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(giorgixomeriki @ 2nd August 2009 - 07:23 AM) *
მე არმომხვედრია

ოხ ნოსო ნოსო!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Geoჟორჟიკა
პოსტი Aug 2 2009, 11:58
პოსტი #33


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,176
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ნოსო
მწერს როგორ ბოლავ? იგივე მეთოდია? ანუ დამარილება სანელებლები რა არის საჭირო? მე ვიცოდი ადრე ერთი ხერხი მარილიანი წყალი წპრიცით შეგყავდა ფრინველის სეურლშI და ისე ბოლავდი , შენი მეთოდი როგორია?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Aug 2 2009, 13:25
პოსტი #34


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



geojorjika
სიმართლა გითხრა განსაკუთრებული არაფერი,ეგ თევზის შებოლვის მერე მომივიდა თავში და ვცადე,უგემრიელესია,ანუ დაამარილებ ჩვეულებრივ ხორცს ,როგორც გსურს თუგინდა წყალში თუ გინდა მხოლოდ მარილით,რომ გაუჯდება მერე შეკიდებ ერთი 3 დღე,ასე ვაკეთებ და კარგი გამოდის,2 ჯერ გავაკეთე მხოლოდ.მე მხოლოდ ჩემ ნანადირებსა და დაჭერილს ვბოლავnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Geoჟორჟიკა
პოსტი Aug 2 2009, 15:28
პოსტი #35


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,176
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ნოსო
ჰოდა ეგ ცხელი შებოლვით მეთოდი გამოდგება? მანდ თევზს 15-20 წუთი ბოლავენ და მწყერს ან რაიმე სხვა ფრინველს რამდენი ხანი სჭირდება? თუ 2-3 დღე მაშIნ როგორ უნდა მოხდეს ნახერხის ჩამატება რომ ბოლი განუწყვეტლივ იყოს ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Aug 2 2009, 17:12
პოსტი #36


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



ხო რა ჩვენ შიგადაშიგ ვაკეთებთ,ანუ ღამე შეუნთებს და ტოვებს თუ ჩაქრა ეგ პრობლემა არაააა,ეგ ერთი მერე მეორე ასე სწრაფად არვიცი როგორ უნდა შებოლო ნამდვილად.მაგრამ თუ დეტალები გინდა შემიძლია გავარკვიო.რა იცო ძმა უბრალოდ ცადე ,სასურველია ბოლი არშეწყდეს რათქმაუნდა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Geoჟორჟიკა
პოსტი Aug 2 2009, 19:15
პოსტი #37


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,176
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ნოსო
ნახერხს ხმარობთ თუ შეშას? ან რომელი ხე ჯობია?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 2 2009, 19:44
პოსტი #38


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



geojorjika
ნახერხი უნდა იხმარო ჟორჯიკ, ნახერხი!
ოღონდ ფისიანი მერქანი არ უნდა იყოს,
როგორიც არის წიწვოვანი ჯიშები ფიჭვი
და ნა9ვი... დაგბრიდავს!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Aug 2 2009, 21:07
პოსტი #39


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



geojorjika
ხო ჩემს ნაპარნიკს მოაქს,იტოგში მე მასალა მომაქ(თევზი და მწყერი,იხვი) ხოდა ის ბოლოავს,შესაბამისად იმას მოაქ ნახერხი ცეხიდან და არვიცი მართლა რას ხმარობს
newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Geoჟორჟიკა
პოსტი Aug 2 2009, 22:07
პოსტი #40


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,176
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



919
წიფელა, მუხა, წაბლი, ნეკერჩხალი, რცხილა, აკაცია,თელა, მურაყანი წავა ესეიგი არა?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Aug 3 2009, 07:38
პოსტი #41


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



geojorjika
რაც სამწვადის მასალად ვარგა ყველაფერი წავაnewsmile05.gifnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Aug 3 2009, 13:01
პოსტი #42


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



geojorjika
კი წავა, ამასწინათ ტელევიზორში უყურე ტყესში დაყრილი ფოთლებიც შეურიეს
შებოლვის დროს, მთავარია წიწვოვანის არ იყოს, სამწვადე ნედისმიერი მასალა წავა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
T A M P L I E R
პოსტი Aug 4 2009, 16:22
პოსტი #43


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 18,619
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



წიფელაა ყველაზე კარგი მაგისთვის აპრობირებულ
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 1 2009, 20:38
პოსტი #44


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



შვებულების დროს იმერეთში მე და ჩემმა სიმამრმა ჩვენი ძალებით გავაკეთეთ შესაბოლი მოწყობილობა პრიმიტიული (ალბათ ამიტომ ტანსაცმელს ვიჩინის სუნი ასდიოდა და მეორე დღეს არ მაცმევდნენ) გამოვცადე: ფოთში შეძენილი კეფალი, წიწილი(ტოლკოშტო ბეგალა) და ხბოს ანტრიკოტი და ნეკნები, ამ ბოლომ ზემო იმერეთის მოსახლეობის უდიდესი ნაწილის დიდი მოწონება დაიმსახურა, აქვე ვდებ მომზადების რეცეპტს: ხბოს ან ახალგაზრდა ძროხის ზემოთ ნახსენებ ნაჭრებს დავჭრით პორციებათ, ნეკნებს- ძვლებს ვტოვებთ, შევზილავთ მშრალ აჯიგასთან ერთად მე ცოტა ღვინო შევურიე აჯიგას,და გავაჩერებთ 3-4 საათს, შემდეგ ვბოლავთ , ჩემ შემთხვევაში 40 წუთში მზად იყო.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Sep 1 2009, 21:40
პოსტი #45


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



შალვა

დედაჩემს აქვს წიგნი: КОПЧЕНИЕ РЫБЫ И МЯСА

ბევრი საინტერესო რამე წერია, მათ შორის შესაბოლ მოწყობილობებზეც. თუ გინდა გათხოვებ newsmile05.gif

თან დედაჩემს არ უყვარს წიგნების თხოვება, მაგრამ შენი რეცეპტებით ისეთი აღფრთოვანებულია, რომ შალვას ვათხოვებო ბეზ პრობლემოო newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 2 2009, 13:48
პოსტი #46


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გიორგი
ფაქიზად დავაქსეროქსებ და მოწიწებით დაგიბრუნებთ newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Sep 2 2009, 16:12
პოსტი #47


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



შალვა

ოკ... დღეს მანქანაში ჩავაგდებ საღამოს და თან მექნება... სადმე შეგხვდები და მოგაწოდებ newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 2 2009, 21:15
პოსტი #48


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გიორგი
ხვალ დაგირეკავ, და შეგხვდები.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Sep 3 2009, 10:33
პოსტი #49


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



თონე ჩავდგი დაჩაზე, შებოლვას ვერ გაქაჩავს?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 3 2009, 11:35
პოსტი #50


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(ვიტო @ Sep 3 2009, 11:33 AM) *
თონე ჩავდგი დაჩაზე, შებოლვას ვერ გაქაჩავს?

გაქაჩვით როგორ არ გაქაჩავს, მაგრამ სუნი დარჩება და თონეს თავის დანინულებით ვერ გამოიყენებ, ან გექნება ნოუხაუ შოთები შებოლილი თევზის არომატით newsmile090.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Sep 3 2009, 11:40
პოსტი #51


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ციტატა(shalva @ 3rd September 2009 - 12:35 PM) *
ან გექნება ნოუხაუ


მაგას Know How კი არ გვია - Don't know how ქვია newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჭალიმგელა
პოსტი Sep 3 2009, 15:00
პოსტი #52


მონადირე
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 15,125
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



რაც ნაკლებ ბოლზე და დიდხანს იბოლება უკეთესია. ნახერხი უნდა დაინამოს რომდიდი ბოლი არ ქონდეს და შემთხვევით ცეცხლი არ აუვარდეს. შიგა და შიგ ძირტკბილას ფესვების შერევაა კარგი
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 3 2009, 15:11
პოსტი #53


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ჭალიმგელა
გიორგიმ წიგნი მათხოვა, უკვე ჩავუჯექი კარგი რაღაცეებია, ნელნელა დავამუშავებ, ზოგს გავტესტავ და დავდებ, უკვე ვიცი რომ შებოლვის 2 ძირითადი მეთოდია: ცივი და ცხელი, აქამდე ჩვენ ცხელ მეთოდს ვარჩევდით, ორივე მეთოდის დროს დიდი მნიშვნელობა ჰქონია კვამლის ტემპერატურას და შებოლვის დროს, შესაბოლი პროდუქტის წინასწარ მომზადებას, მოკლედ კარგი ბესტელერივით იკითხება, მოწყობილობების ნახაზებია(უამრავი) მოკლედ გიოს მადლობა!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Sep 3 2009, 15:13
პოსტი #54


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



შალვა

ია ნე პრიჩემ newsmile05.gif დედაჩემის დამსახურებაა newsmile05.gif newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Sep 3 2009, 17:16
პოსტი #55


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



მაქვს რამოდენიმე ათეული შესაბოლი მოწყობილობის ნახაზი.
მსურველებს მირჩევნია შევთავაზო ნახაზების ასლი ვიდრე
ვასკანერო...
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Sep 4 2009, 08:22
პოსტი #56


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შალვა
ციტატა(shalva @ 3rd September 2009 - 12:35 PM) *
გაქაჩვით როგორ არ გაქაჩავს, მაგრამ სუნი დარჩება და თონეს თავის დანინულებით ვერ გამოიყენებ, ან გექნება ნოუხაუ შოთები შებოლილი თევზის არომატით

თონე პურისთვის არ დამიდგია, თავიდანვე გოჭის ან რამის ჩასაკიდად მოიაზრებოდა, ჩემ ცოლს რომ უთხრა პური ჩააკარიო თონეში,
შიგნით ჩამაყუდებს და მე შგამომაცხობს newsmile035.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 4 2009, 12:26
პოსტი #57


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გიორგი
გთხოვ ჩემგან გადასცე დიდი მადლობა! უკვე დავაქსეროქსებინე და დღესვე მოგაწვდი.ვიტო არა მგონია გოჭი მოგეწონოს თევზის არომატით. იმერეთში სადაც თევზი შევბოლე იქვე მდგარ ღობეს მემგონი დღესაც თევზის სუნი ასდის.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Sep 4 2009, 12:27
პოსტი #58


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



მაშვინ მარტო ხორცზე გამოვიყენებ, არავითარი თევზეული newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 4 2009, 12:30
პოსტი #59


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ეგრე კი!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ზახარა
პოსტი Sep 4 2009, 13:50
პოსტი #60


ზახარა
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 10,776
რეგისტრ.: 16-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ვიტო
გოჭებს მივაწვეთ ბიჭებო გოჭებს newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 8 2009, 15:16
პოსტი #61


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ვიტო
ზახარა
ციკანი თონეში? ვიში პილოტაჟია!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Sep 9 2009, 13:21
პოსტი #62


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



შალვა
რომელიც გინდათ ის ჩავკიდოთ, და გამიგია ციკანს მარილს და ნიორს ზილავენ ერთმანეთში სუნელებით და
უსვავენ მთელ ზედაპირზე, მგონი უფრო გემრიელი გამოდის
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Sep 9 2009, 14:07
პოსტი #63


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ვიტო
ქონდარია მაქ მთავარი, რათქმაუნდა ნიორთან ერთად.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Maverick
პოსტი Sep 9 2009, 14:12
პოსტი #64


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,242
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(ვიტო @ Sep 9 2009, 02:21 PM) *
შალვა
რომელიც გინდათ ის ჩავკიდოთ, და გამიგია ციკანს მარილს და ნიორს ზილავენ ერთმანეთში სუნელებით და
უსვავენ მთელ ზედაპირზე, მგონი უფრო გემრიელი გამოდის

ციკანს სერავენ ნიორს დასირელებში აწყობენ, დანაყული ქონდარი მარილთან და ქინძთან ერთად ზემოდან შეაზელენ და მერე დორბლი მოსდით სანამ შეიწვება
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Mar 18 2010, 20:35
პოსტი #65


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi






ეს მშვენიერი მოწყობილობა გააკეთა და მაჩუქა ირაკლი21-- დიდი მადლობა! ეხლა მე და ნოსოს მოპოვებული ოკუნები ჩავამარილე და ხვალ შევბოლავ, ირაკლი 21 დაპატიჟებული ხარ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
MIMINO
პოსტი Mar 19 2010, 10:29
პოსტი #66


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: !ბანდადებული!
პოსტები: 489
რეგისტრ.: 5-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



newsmile011.gif ბიჯო ბიჯოოოოოოოოოოოოო ეს რა გებრიელად გამოიყურება xoshian.gif შალვა სურათები შეგიძლია გადაუღო შესაბოლ მოჭყობილობას? თან შებოლვის მეთოდებიც დააკონკრეტე რა ძაან მინდა მაგის გაკეთება. უკვე მადლობა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Mar 19 2010, 10:38
პოსტი #67


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



MIMINO
ეხლა ქუთაისში ვარ გამოდარებას ველოდები( თოვს) რომ ჩამოვალ (თევზი მომაქვს, გუშინ მივეცი მარილი) მთელ პროცედურას დასურათებულს დავდებ, მოწყობილობასაც გადავიღებ (სამედიცინო ინსტრუმენტების გამოსახარშია გადაკეთებული).
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
T A M P L I E R
პოსტი Mar 19 2010, 10:50
პოსტი #68


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 18,619
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გია შენ აპარატს რატომ არ დებ თავის განხილვით .მაქვს ერთი იდეა შენ მიდი ეხლა მასლიანკა დაითრიე,ამოვალ შევბოლოთ და რეპორტი მოვართყატ. ნუუ ეხლააა იმ შებოლილ თევზს რაღაცას ვუზავთ რა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Mar 19 2010, 10:52
პოსტი #69


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(nika @ 19th March 2010 - 11:50) *
შებოლილ თევზს რაღაცას ვუზავთ რა

დაელოდეთ ზარს. newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
T A M P L I E R
პოსტი Mar 19 2010, 10:59
პოსტი #70


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 18,619
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



შალვა
ველით
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
MIMINO
პოსტი Mar 19 2010, 11:32
პოსტი #71


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: !ბანდადებული!
პოსტები: 489
რეგისტრ.: 5-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(შალვა @ Mar 19 2010, 11:38) *
MIMINO
ეხლა ქუთაისში ვარ გამოდარებას ველოდები( თოვს) რომ ჩამოვალ (თევზი მომაქვს, გუშინ მივეცი მარილი) მთელ პროცედურას დასურათებულს დავდებ, მოწყობილობასაც გადავიღებ (სამედიცინო ინსტრუმენტების გამოსახარშია გადაკეთებული).



გაიხარე შალვა კაი კაცი ხარ. იმედია მალე ჩამოხვალ. კეთილი მგზავრობა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Mar 20 2010, 10:50
პოსტი #72


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi





წინა დღით დამარილებული.

მარილ ჩამორეცხილი

შემდაგ იწყება შებოლვა ( მე შეცდომა დავუშვი, პატარა ზომის თევზი საკმარისია 2-3 საათით გავაჩეროთ მარილში. ჩემ შემთხვევაში 12 საათი ბევრი არმოჩნდა) შებოლვის დრო 25 წუთიდან ერთ საათანდე შეიძლება გაგრძელდეს ( თევზის ჯიშს და ზომას გააჩნია), დანარჩენ ფოტოებს ჭალიმგელა დადებს.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
MIMINO
პოსტი Mar 20 2010, 10:59
პოსტი #73


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: !ბანდადებული!
პოსტები: 489
რეგისტრ.: 5-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



შალვა ნახერხიდან სეტკამდე რა მანძილია თუ მაგას არა აქვს მნიშვნელობა? ძლიერ ცეცხლზე უნდა დადგა თუ დაბალზე? სახურავი გერმენტულად უნდა ეხუროს ხო? რამე დირკა არ უნდა? თევზის გარდა სხვა რამე არ გიცდია? ხორცი, ვიჩინა მაგალითად?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Mar 21 2010, 10:26
პოსტი #74


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ნახერხიდან ბადემდე მანძილს დიდი მნიშვნელობა არა აქვს, ძლიერი ცეცხლი შებოლვისას არ არის საჭირო- უფრო დაბალი ჯობია,
სახურავი არ არის აუცილებელი ჰერმეტიული რომ იყოს- ზოგი ნოტიო ,,მეშოკსაც" აფარებს, ხბოს ნეკნები ვცადე მშრალი აჯიგით, წიწილა, ორივე მაგარი გამოვიდა, მწყერის გაშინჯვა მინდა..... სეზონს დაველოდები, ხო მართლა ნახერხი მხოლოდ ფოთლოვანი ხისგან შეიძლება, პატარა ნაფოტებიც შეიძლება.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
MIMINO
პოსტი Mar 21 2010, 11:50
პოსტი #75


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: !ბანდადებული!
პოსტები: 489
რეგისტრ.: 5-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მასეთი ,,ყუთი" მშრალ ხიდზე 60 ლარი დამიფასეს bliadzl.gif მაგ ინსტრუმენტის გაკეთების რამე უფრო მარტივი იდეა ხომ არ მოგსვლია თავში?

ანუ შენსას გერმენტულად არ ახურებ თავზე აი ეგ მაინტერესებს
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
zurikela
პოსტი Mar 21 2010, 13:04
პოსტი #76


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 109
რეგისტრ.: 4-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ესეთიც შეიძლება გააკეთო http://keep4u.ru/imgs/b/2009/06/19/34/34d9...აგრამ სატარებლად ძნელია

ამ საიტზე ბავრნაირია http://images.yandex.ru/search?text=%D0%B1...amp;stype=image
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
zurikela
პოსტი Mar 22 2010, 12:29
პოსტი #77


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 109
რეგისტრ.: 4-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ეს ვიდეოა http://www.youtube.com/watch?v=DEwGnyh_10w
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დემი
პოსტი Jun 18 2010, 17:43
პოსტი #78


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 456
რეგისტრ.: 12-June 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi




მოგესალმებით ყველას პატივცემულებო, შეგიძლიათ ამ ნახაზის მიხედვით დაამზადოთ(პარამეტრები შეგიძლიათ გაზარდოთ)











Коптилка своими руками для горячего копчения рыбы
Представляю вам конструкцию коптильни подсмотренную мной во время одних из соревнований по подводной охоте. Предоставив мужикам из соседней команды своих линей, щук они с удовольствием приготовили на своей коптильне нашу рыбу. Попробовав копченного линя и щуку приготовленной в такой коптильни я не мог не зарисовать ее чертежик и не узнать рецепта приготовления : ) Теперь найдется ответ на вопрос для чего нужны соревнования. Прежде всего для обмена опыта newsmile05.gif. Предлагаемая коптильня не претендует на самую лучшую, но ее можно смело назвать одной из простых. Потому, что я встречал очень хитрой конструкции, в том числе и с гидрозатвором.

Для копчения используются опилки нехвойных пород дерева. Т.к. смола хвойных пород может испортить вкус копченой рыбы. Некоторые предпочитают опилки вишни, говорят очень ароматно получается, другие говорят, что с опилками вишни рыба горчит.

Коптильню изготавливать из нержавеющей стали толщиной 0,8-1,5мм. Возможно использование черного металла. Размеры я привел ориентировочно, дабы вы сами определились с окончательными размерами. Если вы планируете коптить большую рыбу, размеры можно увеличить, если маленькую, уменьшить. Решетка должна быть 80-100мм от днища коробки. Поддон предназначен для того чтобы сок вытекающий из рыбы не попадал на опилки. А размер его немного меньше днища коробки (около 15мм с каждой стороны) для того чтобы по краям поддона было место для выхода дыма.

Рецепт: Налить воды в емкость, в которой будет мариноваться рыба. Воду посолить. Концентрация соли в воде определяется следующим образом: бросить в рассол сырую нечищеную, но предварительно помытую картофелину. Если картофелина всплывет, значит концентрация соли в воде нормальная, если картофелина не всплывает, следует добавить соли до всплытия картофелины.
Рыбу отчистить от жабр и потрохов. Чешую чистить не надо. Приготовленную рыбу замочить в рассоле. Для рыбы весом в 1кг она должна пролежать в рассоле 3 часа. Можно просто натереть рыбу солью.
Через 3 часа достать рыбу из рассола. Дать стечь рассолу. Для этого подвесить рыбу на 1,5 - 2 часа.
Разложить рыбу равномерно на сетке коптильни. Коптить около 40-60 мин.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
KELE.
პოსტი Oct 29 2010, 01:34
პოსტი #79


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 80
რეგისტრ.: 7-December 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? შალვა ზუსტად ეგეთი ყუთი მაქვს და თუ არ შეწუხდებით იქნებ დეტალურდ აღწეროთ როგორაა გაკეთებული და შებოლვის დროს რა წესები უნდა დავიცვათ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Davitus
პოსტი Oct 29 2010, 01:56
პოსტი #80


ადმინი გიყურებს შენ!
********

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 14,406
რეგისტრ.: 12-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ციტატა(nika_kele @ 29th October 2010 - 02:34) *
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს?


შებოლილი კანცეროგენულ ნივთიერებებს შეიცავს, ამიტომ მისი ხშირად ჭამა არასასურველია...

ბოტულიზმს ახლადშებოლილი ხორცი ვერანაირად ვერ გამოიწვევს, ბოტულინის ტოქსინის გამომუშავება ხდება სპეციფიური ბაკტერიების მეშვეობით, რომლებიც უჟანგბადო გარემოში მრავლდებიან, შებოლილ ხორცს თუ რამდენიმე თვით შევინახავთ, გარკვეული შანსი კიდევ არსებობს, მაგრამ უფრო კუსტარულად დამზადებულ კონსერვებში ხდება მსგავსი რამ


ისე ხორცი მაინც თერმულად თუ დამუშავდება უკეთესია, სხვა რამე რომ ავიცილოთ თავიდან
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ღლიღვა
პოსტი Oct 29 2010, 16:10
პოსტი #81


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 639
რეგისტრ.: 17-October 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(nika_kele @ 29th October 2010 - 02:34) *
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს?
სავსებით მართალია Davitus. მხოლოდ მეც სოტაოდენს დავამატებდი. განსაკუტრებით საშიშია კუსტარულად შებოლილი თევზი,იმიტომ რომ ხშირ შემთხვევაში ბოლავენ იმ თევზს რომელიც უკვე "შელახულია" და თან ტექნოლოგიაც არ არის სათანადოთ დაცული. "შელახულს" იმიტომ ბოლავენ რომ კლიენტმა ვერ იგძნოს უხარისხო პროდუქტის სუნი.
რაც შეეხება კონსერვებს, ხორცთან და თევზთან ერთად განსაკუტრებით საშიშია ბადრიჯანი და სოკო. საგულისხმოა,რომ კონსერვის ტერმული დამუშავებისას ბოტულიზმის მიკრობები უცებ იხოცება. ტუ კონსერვი არაა შებერილი (ეგ ჩვეულებრივად ხელის მოჭერითაც იგრძნობა) და მას შეათბოB მაინც ბოტულიზმით მოწამვლის საშიშროვება პრაქტიკულად ნულია. ტუ კი ის შებერილია და მისი ჭამა სიცოცხლის გადარჩენის ბოლო შანს არ წამოადგენს, სჯობია სადმე ღრმად დამარხო )))))))))))
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Bone
პოსტი Oct 29 2010, 18:28
პოსტი #82


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 6,240
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ციტატა(ღლიღვა @ 29th October 2010 - 17:10) *
უცებ იხოცება

4 საათი ხარშვის შემდეგ იშლება კაპსულა რომელიც აქვს ბოტულიზმიდ ჩხირებს შემორტყმული. newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ღლიღვა
პოსტი Oct 29 2010, 19:00
პოსტი #83


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 639
რეგისტრ.: 17-October 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



Bonehill
კოსმიური განზომილებით 4 საათი მიზერია newsmile090.gif ashh.gif მე პარდონ ))))))
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Davitus
პოსტი Oct 29 2010, 23:03
პოსტი #84


ადმინი გიყურებს შენ!
********

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 14,406
რეგისტრ.: 12-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



Bonehill

აქ ცოტა რაღაცეებს ვურევთ, და ხალხი შეცდომაში შევა...

არსებობს ბოტულინის ტოქსინი და კლოსტრიდია ბოტულინის (Clostridium botulinum) სპორები

საშიში არის თვითონ ტოქსინი, რომელსაც გამოიმუშავებს ბაქტერია (Clostridium botulinum)

სპორები არ არის საშიში, მაგრამ სპორების საკვებში მოხვედრა არის სახიფათო , რომ შემდეგ იქიდან ხელსაყრელ პირობებში არ განვითარდეს ბაქტერია და არ გამოიმუშავოს ეს ტოქსინი

ახლა რაც შეეხება თერმულ დამუშავებას


ბოტულინის სპორის თერმული განადგურება სახლის პირობებში ცოტა ძნელია, სჭირდება 120 გრადუსი და ისიც ავტოკლავის (სპეციალური ქვაბია, სადაც მაღალი ტემპერატურა ვითარდება გარკვეული წნევის ქვეშ) პირობებში

ბოტულინის ტოქსინის გაუნებელყოფას ჭირდება 100 გრადუს ცელსიუსი, რისი მიღწევაც დუღილისას ნებისმიერ ჭურჭელშია შესაძლებელი



სხვათაშორის, ბოტულინის ტოქსინი ერთერთი ყველაზე ლეტალური ტოქსინია მსოფლიოში, მცირე დოზებშიც კი იმდენად ძლიერია რომ, მთელი კაცობრიობის გასაწყვეტად საკმარისია 500 გრამი ტოქსინი ანუ 75 კგ კაცზე ლეტალური დოზა არის სადღაც 75 ნანოგრამი


ბოტულინის ტოქსინი ფართოდ გამოიყენება კოსმეტიკაში, სახის ნაოჭების გასწორების (მოჭიმვის) მიზნით, ალბათ გაგიგიათ "ბოტოქსი"


ციტატა(niko @ 29th October 2010 - 19:28) *
4 საათი ხარშვის შემდეგ იშლება კაპსულა რომელიც აქვს ბოტულიზმიდ ჩხირებს შემორტყმული.


4 საათი ხარშვის შემდეგ დამერწმუნე, არცერთი საჭმლის ჭამის სურვილიც არ გექნება , 4 საათი არ ჭირდება, 20 წუთი საკმარისია, აი სპორებს 4 საათი ხარშვაც არ უშველის თუ მაღალ ტემპერატურაზე არ მოახდინე დამუშავება (120 გრადუსი და ზემოთ)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ღლიღვა
პოსტი Oct 30 2010, 13:41
პოსტი #85


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 639
რეგისტრ.: 17-October 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



Davitus
small3d018.gif ვისოკო პროფესიონალნო !
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ვიტო
პოსტი Oct 30 2010, 13:57
პოსტი #86


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 8,362
რეგისტრ.: 5-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ეხლა რაღაც მაცივარი მიგდია ეზოში უკვე დაშლილი, ანუ მარტო კარკასია,
ვინმემ მანახეთ რა რაიმე სქემა როგორ უნდა გაკეთდეს შესაბოლად
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Dec 11 2010, 01:41
პოსტი #87


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



მოკლედ მამაჩემა ასეთი რამე გააკეთა თავისი ბასასუნა ხელებით








ხოდააა... მწვადებზე და ამბებზე მანამდეც გაიტესტა ეს მოწყობილობა, მაგრამ დღეს გაიტესტა შებოლბაზე... თანაც ცივ და ცხელ შებოლვაზე





ესე იგი !!

ამის გამოყენება შესაძლებელია შემდეგი დანიშნულებებით:

1. ჩვეულებრივი მაყალი
2. ბარბიქიუ
3. ცივი შესაბოლი
4. ცხელი შესაბოლი

ესეც შედეგები










Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Dec 11 2010, 02:21
პოსტი #88


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ბიჯო....მაგარი რამეა!. თან რა მაგრად გაუკეთებია..სუფთად და გეომეტრიულად გამართულად. საღოლ მამა!.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
troutbaiter
პოსტი Dec 11 2010, 05:57
პოსტი #89


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 730
რეგისტრ.: 13-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ვააა! მოკითხვა და RESPECT გადაეცი ჩემგან!!! small3d018.gif
ერთი კარგი იშხანი გვინდა ახლა!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Dec 11 2010, 10:02
პოსტი #90


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ლევანი
troutbaiter

გმადლობთ გენცვალეთ newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Dec 11 2010, 10:57
პოსტი #91


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



გიორგი
მომიკითხე ბატონი ალექსანდრე დიდი პატივისცემით! მაგარი ,,პრიბორია"! newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჯეკო
პოსტი Dec 11 2010, 10:58
პოსტი #92


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 5,041
რეგისტრ.: 19-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: rustavi ...internatebi



გიორგი აუ ძაან მაგაია რაა საღოლ ისეთი სუფთა ნაკეთობაა რო ბევრი ვერ მიხვდება რაა newsmile027.gif small3d018.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Geoჟორჟიკა
პოსტი Dec 11 2010, 11:20
პოსტი #93


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,176
რეგისტრ.: 18-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



ვააა, საღოლ აი მალადეც, რა კაი ბასუსუნა ხელ(ებ)ი ქონია მამაშენს newsmile05.gif , კაი ნამუშევარია , რესპექტ newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
HUNTER FREDY
პოსტი Dec 11 2010, 12:35
პოსტი #94


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 5,089
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: რუსთავი



ვა რა მაგრად მევასაა!!
საღოლ გიო მამაშენს ტო!
მაგარი კაცი თან კოხტად და ლამაზადაა აწყობილ მოფიქრებული!
მაგარია! small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
დათაბატონი
პოსტი Dec 11 2010, 13:30
პოსტი #95


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 391
რეგისტრ.: 8-August 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: დედასამშობლო




small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif small3d018.gif

"ზავაცკოი" გეგონება.... კაი ნაშრომია newsmile035.gif

სიამოვნებით ვიქონიებდი newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Dec 11 2010, 16:04
პოსტი #96


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



გაიხრეთ გაიხრეთ newsmile05.gif)

არა ისე სამარიაჟოდ კი არ დამიდია, პროსტო ექსპირიენსი გაგიზიარეთ რაა newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გოგა
პოსტი Dec 11 2010, 16:15
პოსტი #97


goga
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 5,076
რეგისტრ.: 21-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



რაღა არ არის სამარიაჟო,კაცმა ამდენი იშრომა და სერიოზული რამე გააკეთა newsmile05.gif
ეგეთი საგურამოში 1500$ ღირდა newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჩაკრულო
პოსტი Dec 16 2012, 10:48
პოსტი #98


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 71
რეგისტრ.: 1-January 11
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: დედოფლისწყარო



ხალხნო,
მაქვს აი ეს კამერა, ორი ცალი თან:


Uploaded with ImageShack.us

რამდენიმე წელია ასე დევს და მინდა რომ ავამუშაო და ხომ არავინ იცის მისი ხმარება? ან რამე ნახაზები სად ვნახო ინტერნეტში? რუსულია, მაგრამ მაგარია, პარები რამე ყველაფერი უყენია ხელუხლებელია

დიდი მადლბა წინასწარ ყველას
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Davitus
პოსტი Dec 16 2012, 12:24
პოსტი #99


ადმინი გიყურებს შენ!
********

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 14,406
რეგისტრ.: 12-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ჩაკრულო

ზედ რამე არ აწერია? ან მოდელი ან სახელი, მაგალითად. "ვიხრი 78"

რამე რომ მონაცოს ადამიანმა ინტერნეტში, თორემ რასაც ვუყურებ რკინის ყუთს ვხედავ პრიბორებით, მეტს ვერაფერს newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Computer
პოსტი Jul 21 2015, 16:23
პოსტი #100


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 79
რეგისტრ.: 13-January 15
ნიკის ჩასმა
ციტირება



გავაცოცხლებ მკვდარ თემას კითხვებით :-)

წავიკითხე ყველა ფორუმელის პოსტი ამ თემაში. ვიკითხე პიროვნებებთან ვისაც აქვს პრაქტიკა და ცხელი შებოლვის დანადგარზე ასეთი შთაბეჭდილება შემექმნა, რომ უნდა იყოს მოწყობილობა ფოდნოსით სადაც ვყრით ნახერხს შემდეგ 5-10სმ იან ფეხებზე ე.წ სეტკა ან მისი შემცვლელი და გერმეტული დახურვა, რომელსაც ექნება საჰაერო.
კითხვა N1. მაინტერესებს დროის მომენტი ამათუ იმ ხორცზე. მაგ: თევზის ნაჭრები ან მომცრო ზომის 20-30 წუთი, მწყერი 40-60 წუთი და თუ ავიღე საშამფურე ღორის ხორცი ან ქათამი როგორ გავიგო როდისააა დასრულებული და როდის არა?
N2. პირველი შებოლვის ეტაპის მერე თუ დამრჩა შესაბოლი ხორცი პროცედურები ისევე მეორდება როგორც პირველი შებოლვის დროს?
N3. შესაბოლი მასალა ამოვიკითხე ნახერხი, ფოთოლი ნახერხი გარდა წიწვოვანისა სხვა რა ინგრედიენტის დამატებაა შესაძლებელი? წავიკითხე შაქრის მოყრა შესაბოლი ხორიც ფერზე მოქმედებს და უფრო აწითლებსო
N4. ცეცლი როგორი უნდა იყოს? შესაძლებელია ნაკვერჩხალიც? გაზქურაც? თუ გაზქურა მოსულა მაშინ როგორ პარზე? კოცონი თუ როგორ?
N5. თევზის შემთხვევაში ჩაქაფულივით ფენაფენა ვამარილებ შებოლვამდე 2-3 საათით ადრე? დამარილების შემდგომი გარეცხვა აუცილებელია?


ჯერ ამით შემოვიფარგლები :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

7 გვერდი V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 2 მომხმარებელი (მათ შორის 2 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 03:15