შესაბოლი მოწყობილობები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
შესაბოლი მოწყობილობები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
აი თევზის შებოლვა 15 წუთში
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გაიხარე ლევანი90 ეხლა ვუბერავ ელიავაზე ეგეთი კაპტილკას გავაკეთებინებ, ეგ კეფალი იყო, აუ ბარაბულკა, გარბუნი,სტავრიდა და კამბალა რა იქნება? მაგ მეთოდით? დ ა გ ლ ი ჯ ა ვ ს!
|
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,038 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: naxalovka ![]() |
შალვა
ძველი მაცივრითაც მინახავს კაპტილკა გაკეთებული და თან ჩალიჩიც არ უნდა,შიგნით საკიდებს გაუკეთებ და შედგამ პლიტას რომელსაც დააფარებ ჟეშტს და დააყრი ნახერხს,მაცივარს უნდა ზემოთ ძაან პატარა ნახვრეტი,დანარჩენი თევზზე და თქვენზეა დამოკიდებული ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#4
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
აი ამ ვიდეოში რაც არის ჟეშტიდან არის გაკეთებული და თავსახურიც კარგად უნდა ეხურებოდეს .. თან მისი პლიუსია თუ პატარას გააკეტებ სატევზაოდაც წაიღებ როცა რამოდენიმე დღიტ მიდიხარ
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#5
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#6
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მე კაბწილკის ყველაზე მარტივი ფორმა მაქვს, ვედრო ან კასრი და ზემოდან სველი ტომარა, თან სველი როა ბოლს არ ატარებს და ძაან სწრაფად იბოლება, ვაბშე არაფერი არ უნდა, ლორსაც ეგრე ვაკეთებ და მაგაროგამოდის
|
|
|
![]()
პოსტი
#7
|
|
შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 274 რეგისტრ.: 4-June 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisisaburtalos 33 ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#8
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#9
|
|
შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 274 რეგისტრ.: 4-June 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisisaburtalos 33 ![]() |
ბალგარკა და დავჭრათ ჩვენ ზომაზე.
|
|
|
![]()
პოსტი
#10
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,038 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: naxalovka ![]() |
დათო ბუ
არ უნდა დაჭრა,უბრალოდ ზედმეტი რაღაცეები მოაცილეთ და ზემოდან გაუკეთე პატარა ნახვრეტი |
|
|
![]()
პოსტი
#11
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მაგარია .. ვედროც კაი ვარიანტია
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#12
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მე მაქვს ზედმეტი მაცივარი და გადაკეთება მინდა, ეხლა რა მაინტერესებს, ვთქვათ შიგნიდან ყველაფერი მოვაშორე, თითონ კარებზე რომ რეზინაა იმას რა უყო?
ეგ რო მოვაძრო კარებს ვერ დავკეტავ, რომ დავტოვო სიმხურვალისგან დადნება |
|
|
![]()
პოსტი
#13
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 191 რეგისტრ.: 15-June 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: რუსთავი ![]() |
პაპაჩემს აქვს კაკრაზ მაცივრით გაკეთებული მამა პაპაჩემმა ცოტა მოდერნიზება გაუკეთა .. ძირი ამოაჩრა და ტრუბის მუხლი გაუკეთა დაბლა.. მერე ტრუბა გამოაგრდზელა ერთ 2 მეტრზე და ტრუბის მეორე ბოლოში ცეცხლეს ანთებდა ხოლმე ბოლი ტრუბიდან მაცივარში შედიოდა და ჭიჭყინა თევზიც 1 საათში საჭმელად მზად იყო ხოლმე
![]() ამ სურათზე დავხატესავით რა.. ![]() ![]() მე მაქვს ზედმეტი მაცივარი და გადაკეთება მინდა, ეხლა რა მაინტერესებს, ვთქვათ შიგნიდან ყველაფერი მოვაშორე, თითონ კარებზე რომ რეზინაა იმას რა უყო? ეგ რო მოვაძრო კარებს ვერ დავკეტავ, რომ დავტოვო სიმხურვალისგან დადნება ეგ კარების მაგნიტი უნდა მოაძრო და კარები ალუმინის მარ თულით მიაბი .ყველაზე იოლიგზა ეგ არის ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#14
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ჩიკო
კი მივაბავ მარა ნაპრალი ხომ დარჩება, მთელი ბოლი გამოვა, თორე ეგ კი ვიფიქრე მეც ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#15
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,038 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: naxalovka ![]() |
არაფერს არ უნდა ვიტო მოძრობა,უბრალოდ შიგნიდან პლასმასები და თაროები მოაცილე და ეგ არის,მერე შედგამ შიგნით პლიტას რომელსაც დააფარებ ჟეშტს და დააყრი ნახერხს,მთელი მუღამი მაგაშია რო ჰაერი არ შევიდეს ბევრი და ცეცხლი არ აინთოს,ანუ როცა ჩახურული სივრცეა მარტო ბოლს უშვებს
|
|
|
![]()
პოსტი
#16
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ვიტო
ე ბიჯო თუ მაინცდამაინც "აზბესტის" ნაჭერი ჩააყოლე და ეგ არი რააააა ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#17
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
კაცოოოოო ამდენ ჩალიცს ბოჩკა და მისი ჯანი რა, ყველაზე მარტივია
|
|
|
![]()
პოსტი
#18
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გრიზლი
ვოტ პაჟალუსტააა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#19
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 432 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ჩიქო
რაის აზბესტის ჩაყოლება ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#20
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ბექარი19
ცეცხლი არ ეკიდება ცეცხლი! |
|
|
![]()
პოსტი
#21
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ჩიქო
ასბესტი აკრძალულია მთელ მსოფლიოში! შეიძლება ფილტვის კიბო გამოიწვიოს, ერთად ერთი იყენებენ მიწის ქვეშა კომუნიკაციების მოსაწყობად ან შეღებილს მიწის ზემოთ!!!!! |
|
|
![]()
პოსტი
#22
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
შალვა
აუფ დევიღუპე აბააააააააააა ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#23
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,706 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
სადღაც რუსულ საიტზე წავაწყდი ერთხელ მაგარ "კაპტილკა"-ს რომელიც სათევზაოდ სატარებლად იყო გათვლილი, ანუ პატარა იყო ზომებით... თუ ვიპოვე ისევ დავაგდებ...
|
|
|
![]()
პოსტი
#24
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
![]() ![]() http://bastionprom.ru/ http://bastionprom.ru/koptilki.html |
|
|
![]()
პოსტი
#25
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მწყერის შებოლვა ხომ არ გიცდიათ? როგორია?
|
|
|
![]()
პოსტი
#26
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
ცუდი რატომ უნდა იყოს მარა მწყერი ისეთი კნატუნაა რომ ეგრევე იჭმება ნადირობის მერე, მგონი ნოსოს აქვს გამოცდილება |
|
|
![]()
პოსტი
#27
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ნოსოს რა პონტში? მწყერზე რამეს მოგვიყვება და დაგვაბოლებს?
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#28
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
შალვა
ვიცი მე გამიკეთებია და იხვი და მწყერი შებოლილი ეგ არის რაღაც აი ვერავხწერ ისეთი გემრიელი,და ბატონო შავა არც თქვენს მიერს შემოთავაზებული არაა პრობლემა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#29
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#30
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
იმედი მაქვს ფიჭვისა და ნა9ვის ნახერხს არა ხმარობთ საბოლ მასალად?
თევ8ს რაც შეეხება გასინჯული მაქვს შებოლილი ლიფიორა, მერლანკა და ბარაბულკა - 8ღაპარია რა! და გარბილს რაც შეეხება ნუ ფასით სათალის ფასს გაუსწორდება რა... მაგარად ფასობს გარბილი, 60 ლარს უკაკუნებდა შარშან ერთი 50-60სმ თევ8ი, წონაში კი 4-5 კგ იქნებოდა (მელკამორიე8ე ბათუმში). |
|
|
![]()
პოსტი
#31
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
919
ხო,აქ პრობლემა გაგვიხადეს მაგაზე თწვზაობა თორემ რათ მინდა ნაყიდი,ნახევარკილოიანებს ვიჭერდი,(დიდებიც იცის)მე არმომხვედრია ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#32
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#33
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,176 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ნოსო
მწერს როგორ ბოლავ? იგივე მეთოდია? ანუ დამარილება სანელებლები რა არის საჭირო? მე ვიცოდი ადრე ერთი ხერხი მარილიანი წყალი წპრიცით შეგყავდა ფრინველის სეურლშI და ისე ბოლავდი , შენი მეთოდი როგორია? |
|
|
![]()
პოსტი
#34
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
geojorjika
სიმართლა გითხრა განსაკუთრებული არაფერი,ეგ თევზის შებოლვის მერე მომივიდა თავში და ვცადე,უგემრიელესია,ანუ დაამარილებ ჩვეულებრივ ხორცს ,როგორც გსურს თუგინდა წყალში თუ გინდა მხოლოდ მარილით,რომ გაუჯდება მერე შეკიდებ ერთი 3 დღე,ასე ვაკეთებ და კარგი გამოდის,2 ჯერ გავაკეთე მხოლოდ.მე მხოლოდ ჩემ ნანადირებსა და დაჭერილს ვბოლავ ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#35
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,176 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ნოსო
ჰოდა ეგ ცხელი შებოლვით მეთოდი გამოდგება? მანდ თევზს 15-20 წუთი ბოლავენ და მწყერს ან რაიმე სხვა ფრინველს რამდენი ხანი სჭირდება? თუ 2-3 დღე მაშIნ როგორ უნდა მოხდეს ნახერხის ჩამატება რომ ბოლი განუწყვეტლივ იყოს ? |
|
|
![]()
პოსტი
#36
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ხო რა ჩვენ შიგადაშიგ ვაკეთებთ,ანუ ღამე შეუნთებს და ტოვებს თუ ჩაქრა ეგ პრობლემა არაააა,ეგ ერთი მერე მეორე ასე სწრაფად არვიცი როგორ უნდა შებოლო ნამდვილად.მაგრამ თუ დეტალები გინდა შემიძლია გავარკვიო.რა იცო ძმა უბრალოდ ცადე ,სასურველია ბოლი არშეწყდეს რათქმაუნდა.
|
|
|
![]()
პოსტი
#37
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,176 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ნოსო
ნახერხს ხმარობთ თუ შეშას? ან რომელი ხე ჯობია? |
|
|
![]()
პოსტი
#38
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
geojorjika
ნახერხი უნდა იხმარო ჟორჯიკ, ნახერხი! ოღონდ ფისიანი მერქანი არ უნდა იყოს, როგორიც არის წიწვოვანი ჯიშები ფიჭვი და ნა9ვი... დაგბრიდავს! |
|
|
![]()
პოსტი
#39
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
geojorjika
ხო ჩემს ნაპარნიკს მოაქს,იტოგში მე მასალა მომაქ(თევზი და მწყერი,იხვი) ხოდა ის ბოლოავს,შესაბამისად იმას მოაქ ნახერხი ცეხიდან და არვიცი მართლა რას ხმარობს ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#40
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,176 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
919
წიფელა, მუხა, წაბლი, ნეკერჩხალი, რცხილა, აკაცია,თელა, მურაყანი წავა ესეიგი არა? |
|
|
![]()
პოსტი
#41
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
geojorjika
რაც სამწვადის მასალად ვარგა ყველაფერი წავა ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#42
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
geojorjika
კი წავა, ამასწინათ ტელევიზორში უყურე ტყესში დაყრილი ფოთლებიც შეურიეს შებოლვის დროს, მთავარია წიწვოვანის არ იყოს, სამწვადე ნედისმიერი მასალა წავა |
|
|
![]()
პოსტი
#43
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
წიფელაა ყველაზე კარგი მაგისთვის აპრობირებულ
|
|
|
![]()
პოსტი
#44
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
შვებულების დროს იმერეთში მე და ჩემმა სიმამრმა ჩვენი ძალებით გავაკეთეთ შესაბოლი მოწყობილობა პრიმიტიული (ალბათ ამიტომ ტანსაცმელს ვიჩინის სუნი ასდიოდა და მეორე დღეს არ მაცმევდნენ) გამოვცადე: ფოთში შეძენილი კეფალი, წიწილი(ტოლკოშტო ბეგალა) და ხბოს ანტრიკოტი და ნეკნები, ამ ბოლომ ზემო იმერეთის მოსახლეობის უდიდესი ნაწილის დიდი მოწონება დაიმსახურა, აქვე ვდებ მომზადების რეცეპტს: ხბოს ან ახალგაზრდა ძროხის ზემოთ ნახსენებ ნაჭრებს დავჭრით პორციებათ, ნეკნებს- ძვლებს ვტოვებთ, შევზილავთ მშრალ აჯიგასთან ერთად მე ცოტა ღვინო შევურიე აჯიგას,და გავაჩერებთ 3-4 საათს, შემდეგ ვბოლავთ , ჩემ შემთხვევაში 40 წუთში მზად იყო.
|
|
|
![]()
პოსტი
#45
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
შალვა
დედაჩემს აქვს წიგნი: КОПЧЕНИЕ РЫБЫ И МЯСА ბევრი საინტერესო რამე წერია, მათ შორის შესაბოლ მოწყობილობებზეც. თუ გინდა გათხოვებ ![]() თან დედაჩემს არ უყვარს წიგნების თხოვება, მაგრამ შენი რეცეპტებით ისეთი აღფრთოვანებულია, რომ შალვას ვათხოვებო ბეზ პრობლემოო ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#46
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გიორგი
ფაქიზად დავაქსეროქსებ და მოწიწებით დაგიბრუნებთ ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#47
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
შალვა
ოკ... დღეს მანქანაში ჩავაგდებ საღამოს და თან მექნება... სადმე შეგხვდები და მოგაწოდებ ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#48
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გიორგი
ხვალ დაგირეკავ, და შეგხვდები. |
|
|
![]()
პოსტი
#49
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
თონე ჩავდგი დაჩაზე, შებოლვას ვერ გაქაჩავს?
|
|
|
![]()
პოსტი
#50
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#51
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#52
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
რაც ნაკლებ ბოლზე და დიდხანს იბოლება უკეთესია. ნახერხი უნდა დაინამოს რომდიდი ბოლი არ ქონდეს და შემთხვევით ცეცხლი არ აუვარდეს. შიგა და შიგ ძირტკბილას ფესვების შერევაა კარგი
|
|
|
![]()
პოსტი
#53
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ჭალიმგელა
გიორგიმ წიგნი მათხოვა, უკვე ჩავუჯექი კარგი რაღაცეებია, ნელნელა დავამუშავებ, ზოგს გავტესტავ და დავდებ, უკვე ვიცი რომ შებოლვის 2 ძირითადი მეთოდია: ცივი და ცხელი, აქამდე ჩვენ ცხელ მეთოდს ვარჩევდით, ორივე მეთოდის დროს დიდი მნიშვნელობა ჰქონია კვამლის ტემპერატურას და შებოლვის დროს, შესაბოლი პროდუქტის წინასწარ მომზადებას, მოკლედ კარგი ბესტელერივით იკითხება, მოწყობილობების ნახაზებია(უამრავი) მოკლედ გიოს მადლობა! |
|
|
![]()
პოსტი
#54
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
შალვა
ია ნე პრიჩემ ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#55
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
მაქვს რამოდენიმე ათეული შესაბოლი მოწყობილობის ნახაზი.
მსურველებს მირჩევნია შევთავაზო ნახაზების ასლი ვიდრე ვასკანერო... |
|
|
![]()
პოსტი
#56
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
გაქაჩვით როგორ არ გაქაჩავს, მაგრამ სუნი დარჩება და თონეს თავის დანინულებით ვერ გამოიყენებ, ან გექნება ნოუხაუ შოთები შებოლილი თევზის არომატით თონე პურისთვის არ დამიდგია, თავიდანვე გოჭის ან რამის ჩასაკიდად მოიაზრებოდა, ჩემ ცოლს რომ უთხრა პური ჩააკარიო თონეში, შიგნით ჩამაყუდებს და მე შგამომაცხობს ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#57
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გიორგი
გთხოვ ჩემგან გადასცე დიდი მადლობა! უკვე დავაქსეროქსებინე და დღესვე მოგაწვდი.ვიტო არა მგონია გოჭი მოგეწონოს თევზის არომატით. იმერეთში სადაც თევზი შევბოლე იქვე მდგარ ღობეს მემგონი დღესაც თევზის სუნი ასდის. |
|
|
![]()
პოსტი
#58
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მაშვინ მარტო ხორცზე გამოვიყენებ, არავითარი თევზეული
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#59
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ეგრე კი!
|
|
|
![]()
პოსტი
#60
|
|
ზახარა ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 10,776 რეგისტრ.: 16-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ვიტო
გოჭებს მივაწვეთ ბიჭებო გოჭებს ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#61
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ვიტო
ზახარა ციკანი თონეში? ვიში პილოტაჟია! |
|
|
![]()
პოსტი
#62
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
რომელიც გინდათ ის ჩავკიდოთ, და გამიგია ციკანს მარილს და ნიორს ზილავენ ერთმანეთში სუნელებით და უსვავენ მთელ ზედაპირზე, მგონი უფრო გემრიელი გამოდის |
|
|
![]()
პოსტი
#63
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ვიტო
ქონდარია მაქ მთავარი, რათქმაუნდა ნიორთან ერთად. |
|
|
![]()
პოსტი
#64
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა რომელიც გინდათ ის ჩავკიდოთ, და გამიგია ციკანს მარილს და ნიორს ზილავენ ერთმანეთში სუნელებით და უსვავენ მთელ ზედაპირზე, მგონი უფრო გემრიელი გამოდის ციკანს სერავენ ნიორს დასირელებში აწყობენ, დანაყული ქონდარი მარილთან და ქინძთან ერთად ზემოდან შეაზელენ და მერე დორბლი მოსდით სანამ შეიწვება |
|
|
![]()
პოსტი
#65
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#66
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: !ბანდადებული! პოსტები: 489 რეგისტრ.: 5-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#67
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
MIMINO
ეხლა ქუთაისში ვარ გამოდარებას ველოდები( თოვს) რომ ჩამოვალ (თევზი მომაქვს, გუშინ მივეცი მარილი) მთელ პროცედურას დასურათებულს დავდებ, მოწყობილობასაც გადავიღებ (სამედიცინო ინსტრუმენტების გამოსახარშია გადაკეთებული). |
|
|
![]()
პოსტი
#68
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გია შენ აპარატს რატომ არ დებ თავის განხილვით .მაქვს ერთი იდეა შენ მიდი ეხლა მასლიანკა დაითრიე,ამოვალ შევბოლოთ და რეპორტი მოვართყატ. ნუუ ეხლააა იმ შებოლილ თევზს რაღაცას ვუზავთ რა
|
|
|
![]()
პოსტი
#69
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#70
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
შალვა
ველით |
|
|
![]()
პოსტი
#71
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: !ბანდადებული! პოსტები: 489 რეგისტრ.: 5-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
MIMINO ეხლა ქუთაისში ვარ გამოდარებას ველოდები( თოვს) რომ ჩამოვალ (თევზი მომაქვს, გუშინ მივეცი მარილი) მთელ პროცედურას დასურათებულს დავდებ, მოწყობილობასაც გადავიღებ (სამედიცინო ინსტრუმენტების გამოსახარშია გადაკეთებული). გაიხარე შალვა კაი კაცი ხარ. იმედია მალე ჩამოხვალ. კეთილი მგზავრობა |
|
|
![]()
პოსტი
#72
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
![]() ![]() წინა დღით დამარილებული. ![]() მარილ ჩამორეცხილი ![]() შემდაგ იწყება შებოლვა ( მე შეცდომა დავუშვი, პატარა ზომის თევზი საკმარისია 2-3 საათით გავაჩეროთ მარილში. ჩემ შემთხვევაში 12 საათი ბევრი არმოჩნდა) შებოლვის დრო 25 წუთიდან ერთ საათანდე შეიძლება გაგრძელდეს ( თევზის ჯიშს და ზომას გააჩნია), დანარჩენ ფოტოებს ჭალიმგელა დადებს. |
|
|
![]()
პოსტი
#73
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: !ბანდადებული! პოსტები: 489 რეგისტრ.: 5-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა ნახერხიდან სეტკამდე რა მანძილია თუ მაგას არა აქვს მნიშვნელობა? ძლიერ ცეცხლზე უნდა დადგა თუ დაბალზე? სახურავი გერმენტულად უნდა ეხუროს ხო? რამე დირკა არ უნდა? თევზის გარდა სხვა რამე არ გიცდია? ხორცი, ვიჩინა მაგალითად?
|
|
|
![]()
პოსტი
#74
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ნახერხიდან ბადემდე მანძილს დიდი მნიშვნელობა არა აქვს, ძლიერი ცეცხლი შებოლვისას არ არის საჭირო- უფრო დაბალი ჯობია,
სახურავი არ არის აუცილებელი ჰერმეტიული რომ იყოს- ზოგი ნოტიო ,,მეშოკსაც" აფარებს, ხბოს ნეკნები ვცადე მშრალი აჯიგით, წიწილა, ორივე მაგარი გამოვიდა, მწყერის გაშინჯვა მინდა..... სეზონს დაველოდები, ხო მართლა ნახერხი მხოლოდ ფოთლოვანი ხისგან შეიძლება, პატარა ნაფოტებიც შეიძლება. |
|
|
![]()
პოსტი
#75
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: !ბანდადებული! პოსტები: 489 რეგისტრ.: 5-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მასეთი ,,ყუთი" მშრალ ხიდზე 60 ლარი დამიფასეს
![]() ანუ შენსას გერმენტულად არ ახურებ თავზე აი ეგ მაინტერესებს |
|
|
![]()
პოსტი
#76
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 109 რეგისტრ.: 4-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ესეთიც შეიძლება გააკეთო http://keep4u.ru/imgs/b/2009/06/19/34/34d9...აგრამ სატარებლად ძნელია
ამ საიტზე ბავრნაირია http://images.yandex.ru/search?text=%D0%B1...amp;stype=image |
|
|
![]()
პოსტი
#77
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 109 რეგისტრ.: 4-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#78
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 456 რეგისტრ.: 12-June 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მოგესალმებით ყველას პატივცემულებო, შეგიძლიათ ამ ნახაზის მიხედვით დაამზადოთ(პარამეტრები შეგიძლიათ გაზარდოთ) ![]() Коптилка своими руками для горячего копчения рыбы Представляю вам конструкцию коптильни подсмотренную мной во время одних из соревнований по подводной охоте. Предоставив мужикам из соседней команды своих линей, щук они с удовольствием приготовили на своей коптильне нашу рыбу. Попробовав копченного линя и щуку приготовленной в такой коптильни я не мог не зарисовать ее чертежик и не узнать рецепта приготовления : ) Теперь найдется ответ на вопрос для чего нужны соревнования. Прежде всего для обмена опыта ![]() Для копчения используются опилки нехвойных пород дерева. Т.к. смола хвойных пород может испортить вкус копченой рыбы. Некоторые предпочитают опилки вишни, говорят очень ароматно получается, другие говорят, что с опилками вишни рыба горчит. Коптильню изготавливать из нержавеющей стали толщиной 0,8-1,5мм. Возможно использование черного металла. Размеры я привел ориентировочно, дабы вы сами определились с окончательными размерами. Если вы планируете коптить большую рыбу, размеры можно увеличить, если маленькую, уменьшить. Решетка должна быть 80-100мм от днища коробки. Поддон предназначен для того чтобы сок вытекающий из рыбы не попадал на опилки. А размер его немного меньше днища коробки (около 15мм с каждой стороны) для того чтобы по краям поддона было место для выхода дыма. Рецепт: Налить воды в емкость, в которой будет мариноваться рыба. Воду посолить. Концентрация соли в воде определяется следующим образом: бросить в рассол сырую нечищеную, но предварительно помытую картофелину. Если картофелина всплывет, значит концентрация соли в воде нормальная, если картофелина не всплывает, следует добавить соли до всплытия картофелины. Рыбу отчистить от жабр и потрохов. Чешую чистить не надо. Приготовленную рыбу замочить в рассоле. Для рыбы весом в 1кг она должна пролежать в рассоле 3 часа. Можно просто натереть рыбу солью. Через 3 часа достать рыбу из рассола. Дать стечь рассолу. Для этого подвесить рыбу на 1,5 - 2 часа. Разложить рыбу равномерно на сетке коптильни. Коптить около 40-60 мин. |
|
|
![]()
პოსტი
#79
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 80 რეგისტრ.: 7-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? შალვა ზუსტად ეგეთი ყუთი მაქვს და თუ არ შეწუხდებით იქნებ დეტალურდ აღწეროთ როგორაა გაკეთებული და შებოლვის დროს რა წესები უნდა დავიცვათ?
|
|
|
![]()
პოსტი
#80
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? შებოლილი კანცეროგენულ ნივთიერებებს შეიცავს, ამიტომ მისი ხშირად ჭამა არასასურველია... ბოტულიზმს ახლადშებოლილი ხორცი ვერანაირად ვერ გამოიწვევს, ბოტულინის ტოქსინის გამომუშავება ხდება სპეციფიური ბაკტერიების მეშვეობით, რომლებიც უჟანგბადო გარემოში მრავლდებიან, შებოლილ ხორცს თუ რამდენიმე თვით შევინახავთ, გარკვეული შანსი კიდევ არსებობს, მაგრამ უფრო კუსტარულად დამზადებულ კონსერვებში ხდება მსგავსი რამ ისე ხორცი მაინც თერმულად თუ დამუშავდება უკეთესია, სხვა რამე რომ ავიცილოთ თავიდან |
|
|
![]()
პოსტი
#81
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ციტატა(nika_kele @ 29th October 2010 - 02:34) *
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? სავსებით მართალია Davitus. მხოლოდ მეც სოტაოდენს დავამატებდი. განსაკუტრებით საშიშია კუსტარულად შებოლილი თევზი,იმიტომ რომ ხშირ შემთხვევაში ბოლავენ იმ თევზს რომელიც უკვე "შელახულია" და თან ტექნოლოგიაც არ არის სათანადოთ დაცული. "შელახულს" იმიტომ ბოლავენ რომ კლიენტმა ვერ იგძნოს უხარისხო პროდუქტის სუნი. რაც შეეხება კონსერვებს, ხორცთან და თევზთან ერთად განსაკუტრებით საშიშია ბადრიჯანი და სოკო. საგულისხმოა,რომ კონსერვის ტერმული დამუშავებისას ბოტულიზმის მიკრობები უცებ იხოცება. ტუ კონსერვი არაა შებერილი (ეგ ჩვეულებრივად ხელის მოჭერითაც იგრძნობა) და მას შეათბოB მაინც ბოტულიზმით მოწამვლის საშიშროვება პრაქტიკულად ნულია. ტუ კი ის შებერილია და მისი ჭამა სიცოცხლის გადარჩენის ბოლო შანს არ წამოადგენს, სჯობია სადმე ღრმად დამარხო ))))))))))) |
|
|
![]()
პოსტი
#82
|
|
ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 6,240 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#83
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
Bonehill
კოსმიური განზომილებით 4 საათი მიზერია ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#84
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
Bonehill
აქ ცოტა რაღაცეებს ვურევთ, და ხალხი შეცდომაში შევა... არსებობს ბოტულინის ტოქსინი და კლოსტრიდია ბოტულინის (Clostridium botulinum) სპორები საშიში არის თვითონ ტოქსინი, რომელსაც გამოიმუშავებს ბაქტერია (Clostridium botulinum) სპორები არ არის საშიში, მაგრამ სპორების საკვებში მოხვედრა არის სახიფათო , რომ შემდეგ იქიდან ხელსაყრელ პირობებში არ განვითარდეს ბაქტერია და არ გამოიმუშავოს ეს ტოქსინი ახლა რაც შეეხება თერმულ დამუშავებას ბოტულინის სპორის თერმული განადგურება სახლის პირობებში ცოტა ძნელია, სჭირდება 120 გრადუსი და ისიც ავტოკლავის (სპეციალური ქვაბია, სადაც მაღალი ტემპერატურა ვითარდება გარკვეული წნევის ქვეშ) პირობებში ბოტულინის ტოქსინის გაუნებელყოფას ჭირდება 100 გრადუს ცელსიუსი, რისი მიღწევაც დუღილისას ნებისმიერ ჭურჭელშია შესაძლებელი სხვათაშორის, ბოტულინის ტოქსინი ერთერთი ყველაზე ლეტალური ტოქსინია მსოფლიოში, მცირე დოზებშიც კი იმდენად ძლიერია რომ, მთელი კაცობრიობის გასაწყვეტად საკმარისია 500 გრამი ტოქსინი ანუ 75 კგ კაცზე ლეტალური დოზა არის სადღაც 75 ნანოგრამი ბოტულინის ტოქსინი ფართოდ გამოიყენება კოსმეტიკაში, სახის ნაოჭების გასწორების (მოჭიმვის) მიზნით, ალბათ გაგიგიათ "ბოტოქსი" 4 საათი ხარშვის შემდეგ იშლება კაპსულა რომელიც აქვს ბოტულიზმიდ ჩხირებს შემორტყმული. 4 საათი ხარშვის შემდეგ დამერწმუნე, არცერთი საჭმლის ჭამის სურვილიც არ გექნება , 4 საათი არ ჭირდება, 20 წუთი საკმარისია, აი სპორებს 4 საათი ხარშვაც არ უშველის თუ მაღალ ტემპერატურაზე არ მოახდინე დამუშავება (120 გრადუსი და ზემოთ) |
|
|
![]()
პოსტი
#85
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
Davitus
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#86
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ეხლა რაღაც მაცივარი მიგდია ეზოში უკვე დაშლილი, ანუ მარტო კარკასია,
ვინმემ მანახეთ რა რაიმე სქემა როგორ უნდა გაკეთდეს შესაბოლად |
|
|
![]()
პოსტი
#87
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
მოკლედ მამაჩემა ასეთი რამე გააკეთა თავისი ბასასუნა ხელებით
![]() ![]() ![]() ხოდააა... მწვადებზე და ამბებზე მანამდეც გაიტესტა ეს მოწყობილობა, მაგრამ დღეს გაიტესტა შებოლბაზე... თანაც ცივ და ცხელ შებოლვაზე ესე იგი !! ამის გამოყენება შესაძლებელია შემდეგი დანიშნულებებით: 1. ჩვეულებრივი მაყალი 2. ბარბიქიუ 3. ცივი შესაბოლი 4. ცხელი შესაბოლი ესეც შედეგები ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#88
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ბიჯო....მაგარი რამეა!. თან რა მაგრად გაუკეთებია..სუფთად და გეომეტრიულად გამართულად. საღოლ მამა!.
|
|
|
![]()
პოსტი
#89
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 730 რეგისტრ.: 13-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ვააა! მოკითხვა და RESPECT გადაეცი ჩემგან!!!
![]() ერთი კარგი იშხანი გვინდა ახლა! |
|
|
![]()
პოსტი
#90
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ლევანი
troutbaiter გმადლობთ გენცვალეთ ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#91
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გიორგი
მომიკითხე ბატონი ალექსანდრე დიდი პატივისცემით! მაგარი ,,პრიბორია"! ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#92
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
გიორგი აუ ძაან მაგაია რაა საღოლ ისეთი სუფთა ნაკეთობაა რო ბევრი ვერ მიხვდება რაა
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#93
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,176 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ვააა, საღოლ აი მალადეც, რა კაი ბასუსუნა ხელ(ებ)ი ქონია მამაშენს
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#94
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,089 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: რუსთავი ![]() |
ვა რა მაგრად მევასაა!!
საღოლ გიო მამაშენს ტო! მაგარი კაცი თან კოხტად და ლამაზადაა აწყობილ მოფიქრებული! მაგარია! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#95
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 391 რეგისტრ.: 8-August 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: დედასამშობლო ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() "ზავაცკოი" გეგონება.... კაი ნაშრომია ![]() სიამოვნებით ვიქონიებდი ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#96
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
გაიხრეთ გაიხრეთ
![]() არა ისე სამარიაჟოდ კი არ დამიდია, პროსტო ექსპირიენსი გაგიზიარეთ რაა ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#97
|
|
![]() goga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,076 რეგისტრ.: 21-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
რაღა არ არის სამარიაჟო,კაცმა ამდენი იშრომა და სერიოზული რამე გააკეთა
![]() ეგეთი საგურამოში 1500$ ღირდა ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#98
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 71 რეგისტრ.: 1-January 11 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: დედოფლისწყარო ![]() |
ხალხნო,
მაქვს აი ეს კამერა, ორი ცალი თან: ![]() Uploaded with ImageShack.us რამდენიმე წელია ასე დევს და მინდა რომ ავამუშაო და ხომ არავინ იცის მისი ხმარება? ან რამე ნახაზები სად ვნახო ინტერნეტში? რუსულია, მაგრამ მაგარია, პარები რამე ყველაფერი უყენია ხელუხლებელია დიდი მადლბა წინასწარ ყველას |
|
|
![]()
პოსტი
#99
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ჩაკრულო
ზედ რამე არ აწერია? ან მოდელი ან სახელი, მაგალითად. "ვიხრი 78" რამე რომ მონაცოს ადამიანმა ინტერნეტში, თორემ რასაც ვუყურებ რკინის ყუთს ვხედავ პრიბორებით, მეტს ვერაფერს ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#100
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 79 რეგისტრ.: 13-January 15 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გავაცოცხლებ მკვდარ თემას კითხვებით :-)
წავიკითხე ყველა ფორუმელის პოსტი ამ თემაში. ვიკითხე პიროვნებებთან ვისაც აქვს პრაქტიკა და ცხელი შებოლვის დანადგარზე ასეთი შთაბეჭდილება შემექმნა, რომ უნდა იყოს მოწყობილობა ფოდნოსით სადაც ვყრით ნახერხს შემდეგ 5-10სმ იან ფეხებზე ე.წ სეტკა ან მისი შემცვლელი და გერმეტული დახურვა, რომელსაც ექნება საჰაერო. კითხვა N1. მაინტერესებს დროის მომენტი ამათუ იმ ხორცზე. მაგ: თევზის ნაჭრები ან მომცრო ზომის 20-30 წუთი, მწყერი 40-60 წუთი და თუ ავიღე საშამფურე ღორის ხორცი ან ქათამი როგორ გავიგო როდისააა დასრულებული და როდის არა? N2. პირველი შებოლვის ეტაპის მერე თუ დამრჩა შესაბოლი ხორცი პროცედურები ისევე მეორდება როგორც პირველი შებოლვის დროს? N3. შესაბოლი მასალა ამოვიკითხე ნახერხი, ფოთოლი ნახერხი გარდა წიწვოვანისა სხვა რა ინგრედიენტის დამატებაა შესაძლებელი? წავიკითხე შაქრის მოყრა შესაბოლი ხორიც ფერზე მოქმედებს და უფრო აწითლებსო N4. ცეცლი როგორი უნდა იყოს? შესაძლებელია ნაკვერჩხალიც? გაზქურაც? თუ გაზქურა მოსულა მაშინ როგორ პარზე? კოცონი თუ როგორ? N5. თევზის შემთხვევაში ჩაქაფულივით ფენაფენა ვამარილებ შებოლვამდე 2-3 საათით ადრე? დამარილების შემდგომი გარეცხვა აუცილებელია? ჯერ ამით შემოვიფარგლები :-) |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 03:15 |