მწყრისგან მომზადებული კერძები - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

მწყრისგან მომზადებული კერძები
MIMINO
პოსტი Aug 18 2010, 16:52
პოსტი #1


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: !ბანდადებული!
პოსტები: 489
რეგისტრ.: 5-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



პატივცემულნო ვინმემ თუ ვიცით მწყრის კერძები დავწეროოოთ (ტაფაში და შამფურზე ყველამ ვიცით)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
2 გვერდი V   1 2 >  
Start new topic
გამოხმაურებები (1 - 23)
ლეკი
პოსტი Aug 19 2010, 09:40
პოსტი #2


პოინტერით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,246
რეგისტრ.: 3-December 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ქიზიყი–თბილისი




შემწვარი მწყერი ნიგვზის საწებლით

მასალად საჭიროა:
მწყერი-10 ცალი
ნიგოზი-1 ჩაის ჭიქა
ქინძი-დანაყული-1 სუფრის კოვზი
ნიორი-1 კბილი
მარილი-გემოვნებით


მწყრები გავასუფთაოთ, გავრეცხოთ, დავაწყოთ ტაფაზე და შევწვათ. შესაწვავად საკმარისია მათივე ცხიმი. შემწვარი მწყრები გამზადებულ ნივრის საწებელში ჩავაწყოთ და დავასხათ ტაფაზე დარჩენილი ცხიმი.. იფფ.. იფფ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 19 2010, 23:28
პოსტი #3


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



წესი ნომერ 1. მწყერი მე-2 დღეს გაცილებით გემრიელი ვიდრე პირველივე დღეს.
2. მწყერი გაცილებით კარგად იწვება 2-ად გაჭრილი ხერხემალზე და არა მთლიანად ე.წ. ტაბაკათი.
3. შეკმაზვა შეიძლება ყველაფრით, მე ვარჩევ სვანურ მარილს, ნიგოზი ზაფხულში
ცოტა მძიმედ მეჩვენება.
4. რაც უფრო მეტ ზეთს დაასხავ ტაფაზე - მით უკეთესია...
5. იდეალური ვარიანტია მწყერის შეწვა ნაკვერჩხალზე ანუ იზგარაზე (ბადეზე).
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Aug 19 2010, 23:38
პოსტი #4


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



919
შენ მაგარ რეცეპტებს "ჩითავ"(ბოდიში ჟარგონიზა)ხოლმე და ცოტა უფრო მაგარს ხომ ვერაფერს დაწერ???.. აი როგორც "მტრედი მონასტრულად".... მართლა განსაკუთრებული რამე იყო...ეგეთს ყველგან ვერ დააგემივნებ....მწყერზე თუ იცი რამე ეგეთივე დონის??..
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Davitus
პოსტი Aug 19 2010, 23:42
პოსტი #5


ადმინი გიყურებს შენ!
********

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 14,406
რეგისტრ.: 12-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



მოვთუშოთ ხახვი ბეკონთან ერთად, მწყერი დავჭრათ ხერხემალზე, შევკმაზოთ სვანური მარილით

მოთუშულ ხახვს და ბეკონს დავუმატოთ თეთრი მშრალი ღვინო, მიღებულ მარინადში ამოვავლოთ შეკმაზული მწყერი და ბლომად ერბოში შევწვათ, რომ წამოწითლდება დავუმატოთ სოკო და დარჩენილი ხახვ-ბეკონ-ღვინოს მარინადი...

გემრიელად მიირთვით... ძალიან მაგარია
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გოგა
პოსტი Aug 20 2010, 00:34
პოსტი #6


goga
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 5,076
რეგისტრ.: 21-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



919
ციტატა(Gigs13 @ 20th August 2010 - 00:28) *
წესი ნომერ 1. მწყერი მე-2 დღეს გაცილებით გემრიელი ვიდრე პირველივე დღეს.

გიგა ეს შეგიძლია უფრო განმარტო? დამაინტერესა.
ანუ უმად შენახული და მეორე დღეს შემწვარი?თუ შემწვარი და შენახული?!
და რა იწვევს ამ სიგემრიელეს.

Davitus
ციტატა(Davitus @ 20th August 2010 - 00:42) *
მოვთუშოთ ხახვი ბეკონთან ერთად, მწყერი დავჭრათ ხერხემალზე, შევკმაზოთ სვანური მარილით

მოთუშულ ხახვს და ბეკონს დავუმატოთ თეთრი მშრალი ღვინო, მიღებულ მარინადში ამოვავლოთ შეკმაზული მწყერი და ბლომად ერბოში შევწვათ, რომ წამოწითლდება დავუმატოთ სოკო და დარჩენილი ხახვ-ბეკონ-ღვინოს მარინადი...

გემრიელად მიირთვით... ძალიან მაგარია

დავით მანდ მწყერი რაღათ გვინდა newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 20 2010, 00:58
პოსტი #7


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



ლევანი
მწყერი უკვე - დონეა newsmile045.gif მართლა, არც ცხიმი არ აკლია
და არ უხეშია... მე2 დღეს გაწმენდილი და მომზადებული
უფრო ნაზი ხდება.

გოგა

უმად, სიცივეში შენახული newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
MIMINO
პოსტი Aug 20 2010, 08:47
პოსტი #8


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: !ბანდადებული!
პოსტები: 489
რეგისტრ.: 5-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მწყრის ბასტურმაც მაგარი რამეა. გასუფთავებულ მწყერს მოვაყაროთ მარილი და ემალის ქვაბში ძირში ერთ ფენად ჩავაწყოთ, ზემოდან მოვაყაროთ პილპილი ბლომად, კიდევ მოვაყაროთ მრგვლად დაჭრილი ხახვი და მოვასხათ ზემოდან ძმარი. შემდეგ კიდევ ერთი ფენა დავაწყოთ ზემოდან და ა.შ. ყველა ფენაზე იგივე გავიმეოროთ. ბოლოს სახურავი დავახუროთ და 2 საათი დაველოდოთ, წამოვახვათ შამფურზე და ნაკვერჩხალზე შევწვათ.

მაგარიააა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 20 2010, 11:32
პოსტი #9


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



ძმებო გურამნებო, მერწმუნეთ, მწყერს როგორც ნაღდ კახურ მწვადს
განსაკუთრებული არაფერი სჭირდება, 2-3 სანალებელი და კარგი ნაკვერჩხალი/ტაფა.

თუ მაინც და მაინც ისეთი კერძი გჭირდებათ, რომ სტუმარი იქვე დაწვეს,
ცოტახნითაც ოჯახმა წელზე ქამარი მოიჭიროს ( ვხუმრობ), მარილით და
ცოტაოდე პილპილით (კაენის ან თეთრი) შეკმაზული 4-ად დაჭრილი
მწყერი შეწვით ... კონიაკში, რაც უფრო ძვირი იქნება კონიაკი მით უფრო
ფრონტსკი კერძი გამოვა "მწყერი - ღემი მარტან" ეს თუ ე.წ. რემი მარტინის
კონიაკში შეწვავთ, "მწყერი-ნაპოლეონ", "მწყერი-ოტარდ", "მწყერი-გრემი",
"მწყერი-ვარციხე", "მწყერი-თბილისი", "მწყერი-ლე კაუკაზ"... newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შუკა
პოსტი Aug 20 2010, 11:42
პოსტი #10


.
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,130
რეგისტრ.: 29-December 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



უხზ გოგა გოგა ნერწყვი მომადგა newsmile035.gif რა მარგად აღწერ ხოლმე კაცოოო!!! newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Aug 20 2010, 11:51
პოსტი #11


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



http://forum.ochopintre.ge/index.php?sh
owt...=116&st=105://http://forum.ochopintre.ge/index.ph...=116&st=105

http://forum.ochopintre.ge/index.php?showt...=116&st=105
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
kantorski
პოსტი Oct 12 2011, 09:41
პოსტი #12


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 69
რეგისტრ.: 20-September 11
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ერთ მაგარ რეცეპტს დავწერ

კეცხე დავაწყოთ მწყერი,შემდეგ თავზე დავალაგოთ ნიყვი და სულგუნი და შევდგათ ფეჩში რომ შეიწვას. უსერიოზულესი საჭმელია dastur.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
kupra
პოსტი Oct 12 2011, 11:06
პოსტი #13


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,341
რეგისტრ.: 16-November 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: belinskis 27 tbilisi



ციტატა(kantorski @ Oct 12 2011, 10:41) *
ერთ მაგარ რეცეპტს დავწერ

კეცხე დავაწყოთ მწყერი,შემდეგ თავზე დავალაგოთ ნიყვი და სულგუნი და შევდგათ ფეჩში რომ შეიწვას. უსერიოზულესი საჭმელია dastur.gif

newsmile027.gif xoshian.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შუკა
პოსტი Oct 12 2011, 21:17
პოსტი #14


.
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,130
რეგისტრ.: 29-December 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ისე ქათამზე, კაკაბზე, გნოლზე, კურდღელზე და ხოხობზეც უნდა გვქონდეს ესეთი თემა..

რამდენჯერმე ისე ცუდად გავაკეთე ნანადირევი შემძულდა (მეზობლების გასახარად newsmile05.gif ) ყველაფერი newsmile058.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
kupra
პოსტი Oct 12 2011, 21:50
პოსტი #15


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,341
რეგისტრ.: 16-November 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: belinskis 27 tbilisi



ციტატა(შუკა @ Oct 12 2011, 22:17) *
ისე ქათამზე, კაკაბზე, გნოლზე, კურდღელზე და ხოხობზეც უნდა გვქონდეს ესეთი თემა..

რამდენჯერმე ისე ცუდად გავაკეთე ნანადირევი შემძულდა (მეზობლების გასახარად newsmile05.gif ) ყველაფერი newsmile058.gif

კაი აზრია კაი შუკა. vetanxmebi.gif newsmile027.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
OQRO444
პოსტი Oct 28 2012, 18:29
პოსტი #16


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 805
რეგისტრ.: 23-November 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ესეც მონადირებული ბოლო ლიმიტირებული 20 ცალიანი შედეგი............



და შესაბამისი კერძი ....... მწყერი წითელ ღვინოში

დაახლოებით 10 მწყერს(მოკლული რაოდენობის შესაბამისად) შევწვავთ საშუალოდ დიდ ტაფაზე, ამავე ტაფაზე დავასხავთ 200-300 გრამ წყალს, წყლის ადუღებისთანავე დავუმატებთ ცალკე მოხრაკულ ხახვს ტომატპასტასთან ერთად და შევადუღებთ ერთმანეთს, 5 წუთის დუღილის შემდეგ წყალი რომ ოდნავ დაშრება და სოუსი გასქელდება შემდეგ ვუმატებთ 200-300 გრამ წითელ ღვინოს, კვლავ ვადუღებთ 5 წუთი და შემდეგ შევაზავებთ გემოვნებით შავი პილპილით, წითელი დაფქვილი წიწაკით და შესაბამისად მარილით........ესაა სულ...... D.gif



ესეც ნატურალური შემწვარი ..........

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Oct 29 2012, 12:20
პოსტი #17


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



1)მწყერი, გარეცხილ გასუფთავებული ორივე მხრიდან შეწვით ტაფაზე, კარგად რომ დაიბრაწება გადმოიღეთ ცალკე თეფშზე, იმავე ცხიმში იწვება წვრილად დაჭრილი ხახვი და კანგაცლილი წვრილ. დაჭრილი პომიდორი, როგორც კი წვენი ამოშრება ჩავამატებთ ცხელ წყალს და შემწვარ მწყერს, კარგად დავახურებთ ტაფას თავსახურს და დაბალ ცეცხლზე ცოტახანს ვათუხთუხებთ, გადმოღების წინ ჩავამატებთ ცოტა კარაქს და წვრილად დაჭრილ პეტრუშკას და დაფქვილ შავ წიწაკას.
3-4 ცალი მწყერ.
1 თავი ხახვი.
0.5 ჭიქა ცხიმი.
1 სუფრის კოვზი კარაქი.
5-6 პომიდორი, პეტრუშკა, შავი წიწაკა.
2)დიდ ბადრიჯანს ყუნწთან გადავჭრით, გულს გამოვუღებთ ისე რომ 1 სმ დარჩეს კედლებამდე, მარილს წავუსვავთ შიგნიდან და გარედან და 1 საათი გავაჩერებთ, შემდეგ გამოვრეცხავთ და შიგნით ჩავდებთ მარილ და წიწაკა მოყრილ მწყერს, ზემოდან პომიდორის ნახევარს დავახურავთ და ცოტა ცხიმს დავუმატებთ, თუჯის ქვაბში ისე ჩავდებთ რომ ბადრიჯნის გადაჭრილი მხარე ზევით მოექცეს, დავუმატებთ ცხიმს(ქვაბში) და შევდგამთ ჰაერ ღუმელში 1 საათით
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ოთო.
პოსტი Aug 6 2013, 09:43
პოსტი #18


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 3,490
რეგისტრ.: 3-October 12
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



კატლეტის გაკეთება თუ გიცდიათ ვინმეს მწყერისგან მე ვაკეთებ და ძალიან გემრიელი გამოდის ახლა არ თქვათ სად არის გასატარებელი მწყერიო მაგრამ დამიჯერეთ ძალიან გემრიელია.. მოკლედ ჩემი რეცეპტი ესეთია პირობითად დავცწ რაოდენობას და მერე თქვენ რამდენსაც გაიმეტებთ იმდენი გაატარეთ.. 10 მწყერი.. 5 მოზდრილი კართოფილი.. 3 თავი ხახვი.. 400 გრამი შავი პური.. 5 კბილი ნიორი.. სუნელები, მარილი, მწვანილი გემოვნებით.. თავიდან ვატარებ მწყერს თავის ძვლიანად 2-3 ჯერ ძვლები რომ დამუშავდეს კარგად შემდეგ დანარჩენ ინგრედიენტებს ვურევთ ერთმანეთში კარგად და ვწვავთ ტაფაზე შეგვიძლია გავუკეტოთ ტომატის წვენი და შიგ ჩავაწყოთ იმიტომ რომ როცა ცივდება ცოტა მშრალი რჩება გასინჯეთ არ ინანებთ მე ძალიან მომწონს..
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
უიარაღო
პოსტი Sep 5 2014, 13:23
პოსტი #19


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,971
რეგისტრ.: 3-September 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: კახეთი



მწყერი შქმერულად როგორ კეთდება. ან ზოგადად შქმერულის რეცეპტი თუ იცის ვიმნემ იქნებ დაწეროთ. წინასწარ მადლობა გულისხმიერებისათვის.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
assassin29
პოსტი Sep 5 2014, 16:07
პოსტი #20


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,134
რეგისტრ.: 30-May 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი-კახეთი




უიარაღო
აჰაა ძმა
http://kulinar.ge/shqmeruli/

ისე მე თუ მკითხავთ მწყერი პირდაპირ ძვლებიან თავიანად უნდა იჭამოს ყოველგვარი ნავაროტების გარეშე

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
kajuberi
პოსტი Sep 5 2014, 16:25
პოსტი #21


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 2,743
რეგისტრ.: 29-November 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მწყრის თავი გააკეთებს ბიჭებმა და 1 ცალი გავსინჯეე.ძაან მაგარი იყო, აქამდე არ მქონდა გასინჯული
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
assassin29
პოსტი Sep 5 2014, 16:28
პოსტი #22


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,134
რეგისტრ.: 30-May 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი-კახეთი




kajuberi
+, უგებრიელესია მე ლიჩნად ვაფშე არაფერს არ ვტოებ თავიან ძვლებან ვსანსლავ D.gif

მარტივი რეცეპტი:
მოკლულ მწყერს იქვე ვპუტავთ ვშიგნავთ ვწვავთ
თუ მძოლად არ ვართ წასული ვსვავთ დაკანცა D.gif
მოვდივართ სახლში

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია assassin29: Sep 5 2014, 16:29
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
უიარაღო
პოსტი Sep 6 2014, 10:55
პოსტი #23


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,971
რეგისტრ.: 3-September 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: კახეთი



ციტატა(assassin29 @ Sep 5 2014, 17:07) *
უიარაღო
აჰაა ძმა
http://kulinar.ge/shqmeruli/

ისე მე თუ მკითხავთ მწყერი პირდაპირ ძვლებიან თავიანად უნდა იჭამოს ყოველგვარი ნავაროტების გარეშე


გეთანხმები. შემწვარი მწყერი აუცილებელია. მაგრამ ნორმალურად რომ გყავს დახოცილი სუფრას უხდება მრავალფეროვნება. მაგალითად პომიდორში ჩავხოხბავ ხოლმე. შქმერულადაც მაინტერესებდა მაგრამ რაღაც ეგ რეცეპტი არ მომეწონა. ერთი ჭიქა რძე დაამატეთო. ხორცი და რძე კი ჩემთვის მიუღებელია.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
bondoshondo
პოსტი Jun 23 2023, 14:33
პოსტი #24


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 19
რეგისტრ.: 16-May 23
ნიკის ჩასმა
ციტირება





Hello friend, you are looking for georgian restaurant here it is.

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია bondoshondo: Jun 23 2023, 14:33
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

2 გვერდი V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 18th July 2025 - 09:35