დანის მოვლა, რა, როგორ და ა.შ. კითხვა/პასუხი |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
დანის მოვლა, რა, როგორ და ა.შ. კითხვა/პასუხი |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 717 რეგისტრ.: 4-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მოოკლედ, ასე თუ ისე კარგი ხარისხის დანებზე გადავედი და შესაბამისად, მოვლის ტექნოლოგიებმაც დამაინტერესა.
პირველი, რაც მაინტერესებს, რა ზეთს იყენებთ დანებისთვის? + როგორი ზეთები გამოიყენება (ტოქსიკური/არატოქსიკური), როგორ ვაშორებთ ზეთს მარტივად და ხარისხიანად - სიტყვაზე, ხორცი უნდა დაჭრა იმ დანით, ამ ხორცის კი - ჭამას აპირებ, თავებს ხო არ დავიწამლავთ ![]() |
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 933 რეგისტრ.: 30-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
Power_VANO
სპაიდერკო შარფმეიქერი იყიდე, ყველაზე ნაღდი ეგაა, ბევრი პატარა სალესი კი სიაფანდი მგონია სიმართლე რომ გითხრა..... 50 მწვანე ღირს სადღაც, მარა როგორც ვიცი ღირს მაგდენი.... ან შეიძლება ლანსკის სისტემა აიღო, ისიც კარგია. ისე კი, დანებთან კიდევ მარტივია საქმე, როდესაც უბრალოდ მეორადი ანუ ბასრი სპუსკის ალესვა გინდა, მარა კარგი სალესები ძალიან ძვირია თუ 20-სმ-ზე გრძელი რამის გალესვა გაპრიალება გინდა. კარგი ქვვა (მე ვამბობ ასე თუ ისე ხელმისაწვმდომზე) 80-100 დოლარი ღირს ერთი ნომერი.... ეს შენ რომ გამოიწერე კი ავი, ზალიან ხშირად უნდა იხმარო, რომ საქმეს ტავი გაართვას... სერიოზულად დაბლაგვებულს ამით ვერაფერს უშველი... ისე კი დანის მოვლაზე რამდენიმე წესს ვიტყვი: 1: დანები შეძლებისდაგვარად ხშირად უნდა გაილესოს. თუ მიუშვი პირი და დააბლაგვე, მერე გალესვა ძნელია... 2: საკეც მექანიზმიანი დანები თუ დასველდა მარილიან წყალში, გაიჭუჭყა, ტალახსი ჩაგივარდა და ა.შ. უნდა დაშალო, გარეცხო, გაწმინდო და მერე ოდნავ შეზეთო შაიბები... 3: რაც უფრო ბასრია დანა, მით უფრო უსაფრთხოა მისი ხმარება.... ასე რომ დანა არ მიუშვა და არ დააბლაგვო... 4: სულ მთლად უჟანგავი ფოლადი მხოლოდ ერთია და მას სპაიერკო ხმარობს ზოგიერთ მოდელებში. ამ ფოლადსი ნახშირბადი მთლიანად სეცვლილია აზოტით. ყველა სხვა დანარჩენი დანა იჟანგება, განსხვავება ისაა თუ რამდენს უძლებს ესა თუ ის ფოლადი. ოფლიანი ხელებით ფოლადზე შეხება პირველი მტერია. ასევე მარილიანი წყალი. თუ დანა ასეთ წყალში ჩაგივარდა, უნდა გაწმინდო, საკეცის სემთხვევაში კი დაშალო, გარეცხო და მერე გაწმინდო. ისე კი, უჟანგავ ფოლადზე ზეთის ხმარება არაა საჭირო.... |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 4th September 2025 - 15:18 |