შესაბოლი მოწყობილობები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
შესაბოლი მოწყობილობები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
აი თევზის შებოლვა 15 წუთში
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? შებოლილი კანცეროგენულ ნივთიერებებს შეიცავს, ამიტომ მისი ხშირად ჭამა არასასურველია... ბოტულიზმს ახლადშებოლილი ხორცი ვერანაირად ვერ გამოიწვევს, ბოტულინის ტოქსინის გამომუშავება ხდება სპეციფიური ბაკტერიების მეშვეობით, რომლებიც უჟანგბადო გარემოში მრავლდებიან, შებოლილ ხორცს თუ რამდენიმე თვით შევინახავთ, გარკვეული შანსი კიდევ არსებობს, მაგრამ უფრო კუსტარულად დამზადებულ კონსერვებში ხდება მსგავსი რამ ისე ხორცი მაინც თერმულად თუ დამუშავდება უკეთესია, სხვა რამე რომ ავიცილოთ თავიდან |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:19 |