შესაბოლი მოწყობილობები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
შესაბოლი მოწყობილობები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
აი თევზის შებოლვა 15 წუთში
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ციტატა(nika_kele @ 29th October 2010 - 02:34) *
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? სავსებით მართალია Davitus. მხოლოდ მეც სოტაოდენს დავამატებდი. განსაკუტრებით საშიშია კუსტარულად შებოლილი თევზი,იმიტომ რომ ხშირ შემთხვევაში ბოლავენ იმ თევზს რომელიც უკვე "შელახულია" და თან ტექნოლოგიაც არ არის სათანადოთ დაცული. "შელახულს" იმიტომ ბოლავენ რომ კლიენტმა ვერ იგძნოს უხარისხო პროდუქტის სუნი. რაც შეეხება კონსერვებს, ხორცთან და თევზთან ერთად განსაკუტრებით საშიშია ბადრიჯანი და სოკო. საგულისხმოა,რომ კონსერვის ტერმული დამუშავებისას ბოტულიზმის მიკრობები უცებ იხოცება. ტუ კონსერვი არაა შებერილი (ეგ ჩვეულებრივად ხელის მოჭერითაც იგრძნობა) და მას შეათბოB მაინც ბოტულიზმით მოწამვლის საშიშროვება პრაქტიკულად ნულია. ტუ კი ის შებერილია და მისი ჭამა სიცოცხლის გადარჩენის ბოლო შანს არ წამოადგენს, სჯობია სადმე ღრმად დამარხო ))))))))))) |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:11 |