იხვი - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები
შოთა.03
პოსტი Nov 1 2010, 11:05
პოსტი #1


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,710
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: TBILISI



აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
 
Start new topic
გამოხმაურებები
კახაბერ
პოსტი Nov 11 2010, 16:08
პოსტი #2


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 499
რეგისტრ.: 12-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



იხვი კარგად გავასუფთავოთ, დაუჭრელს, მთლიანს მუცელში ჩავულაგოთ 2-3 კბილი ნიორი (სასურველია დაჭყლეტილი), 1 თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი, 2 ნაჭერი ლიმონი, დაუფქვავი შავი პილპილი, ცოტაოდენი კარგად გარეცხილი ბრინჯი (შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი ყველი, სოკო - ეს გემოვნებაზეა დამოკიდებული). ცოტაოდენი სუნელები (ზირა). მოვაყაროთ მარილი.
აწი იწყება მთავარი:
გავახვიოთ ფოლგაში კარგად და წესით თიხით უნდა ამოვლესოთ ჰერმეტულად. რამდენადაც ჩვენს პირობებში ეს ძნელია, მოვზილოთ მაგარი (სქელი) ცომი და მასში შევკრათ. გავაცხელოთ აირღუმელი 250 გრადუსზე და შევდგათ მანამ სანამ ცომი არ დაიწყებს გაშავებას. მინიმუმ 2-2,5 საათით. მერე გავაცალოთ ცომი და ფოლგა და... ჩემი სადღეგრძელო არ დაგავიწყდეთ.
თიხის შემთხვევაში 300 გრადუსზე აჩერებენ 3 საათი. თიხის მოცილების შემდეგ ერთი ხელის დარტყმით ყველა ძვალი სცვივა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

პოსტი ამ თემაში


Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:14