იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,710 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: TBILISI ![]() |
აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 499 რეგისტრ.: 12-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
იხვი კარგად გავასუფთავოთ, დაუჭრელს, მთლიანს მუცელში ჩავულაგოთ 2-3 კბილი ნიორი (სასურველია დაჭყლეტილი), 1 თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი, 2 ნაჭერი ლიმონი, დაუფქვავი შავი პილპილი, ცოტაოდენი კარგად გარეცხილი ბრინჯი (შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი ყველი, სოკო - ეს გემოვნებაზეა დამოკიდებული). ცოტაოდენი სუნელები (ზირა). მოვაყაროთ მარილი.
აწი იწყება მთავარი: გავახვიოთ ფოლგაში კარგად და წესით თიხით უნდა ამოვლესოთ ჰერმეტულად. რამდენადაც ჩვენს პირობებში ეს ძნელია, მოვზილოთ მაგარი (სქელი) ცომი და მასში შევკრათ. გავაცხელოთ აირღუმელი 250 გრადუსზე და შევდგათ მანამ სანამ ცომი არ დაიწყებს გაშავებას. მინიმუმ 2-2,5 საათით. მერე გავაცალოთ ცომი და ფოლგა და... ჩემი სადღეგრძელო არ დაგავიწყდეთ. თიხის შემთხვევაში 300 გრადუსზე აჩერებენ 3 საათი. თიხის მოცილების შემდეგ ერთი ხელის დარტყმით ყველა ძვალი სცვივა. |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:14 |