იხვი - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები
შოთა.03
პოსტი Nov 1 2010, 11:05
პოსტი #1


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,710
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: TBILISI



აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
 
Start new topic
გამოხმაურებები
კახაბერ
პოსტი Nov 13 2010, 13:18
პოსტი #2


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 499
რეგისტრ.: 12-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



კარგად გასუფთავებული და გატყავებული იხვი დავდოთ ცხიმწასმულ ღრმა ტაფაზე, ნელ ცეცხლზე და მივუშვათ 30-40 წუთი. ცალკე ტაფაზე მოვთუშოთ 2 საშუალო თავი ხახვი, 1 ნორმალური სიდიდის სტაფილო (ნელ ცეცხლზე), ხახვის ოდნავ შეწითლების შემდეგ დავუმატოთ ძირა, მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით და 10 წუთის შემდეგ ეს ყველაფერი მოვასხათ იხვს. იმავე ნელ ცეცხლზე გავაგრძელოთ ამ მასის შუშვა და მოკლე ნაჭრებად დამტვრეული მაკარონი (სპაგეტი) მასის შესაფერისი ოდენობით დავუმატოთ (მშრალი, რათქმა უნდა). არავითარი წყალი. თუ ცხიმი იხვს არ ექნა საკმარისი, ჯობია ზეითუნის ზეთი დავამატოთ სპაგეტისათვის და იმ დაბალ ცეცხლზე ვამყოფინოთ, მანამ სანამ მაკარონი არ იქნება მზად მისართმევად. ანუ სპაგეტი ცხიმმა უნდა მიიყვანოს მირთმევის დონემდე. ამ ყოველივეს (თავიდან ბოლომდე) 2 საათამდე სჭირდება საბოლოო ჯამში. ლიმონი, ცოცხალი მწვანილი გემოვნებით დაემატება მზა პროდუქტს.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

პოსტი ამ თემაში


Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:14