იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,710 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: TBILISI ![]() |
აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 499 რეგისტრ.: 12-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
კარგად გასუფთავებული და გატყავებული იხვი დავდოთ ცხიმწასმულ ღრმა ტაფაზე, ნელ ცეცხლზე და მივუშვათ 30-40 წუთი. ცალკე ტაფაზე მოვთუშოთ 2 საშუალო თავი ხახვი, 1 ნორმალური სიდიდის სტაფილო (ნელ ცეცხლზე), ხახვის ოდნავ შეწითლების შემდეგ დავუმატოთ ძირა, მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით და 10 წუთის შემდეგ ეს ყველაფერი მოვასხათ იხვს. იმავე ნელ ცეცხლზე გავაგრძელოთ ამ მასის შუშვა და მოკლე ნაჭრებად დამტვრეული მაკარონი (სპაგეტი) მასის შესაფერისი ოდენობით დავუმატოთ (მშრალი, რათქმა უნდა). არავითარი წყალი. თუ ცხიმი იხვს არ ექნა საკმარისი, ჯობია ზეითუნის ზეთი დავამატოთ სპაგეტისათვის და იმ დაბალ ცეცხლზე ვამყოფინოთ, მანამ სანამ მაკარონი არ იქნება მზად მისართმევად. ანუ სპაგეტი ცხიმმა უნდა მიიყვანოს მირთმევის დონემდე. ამ ყოველივეს (თავიდან ბოლომდე) 2 საათამდე სჭირდება საბოლოო ჯამში. ლიმონი, ცოცხალი მწვანილი გემოვნებით დაემატება მზა პროდუქტს.
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:14 |