იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,710 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: TBILISI ![]() |
აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 499 რეგისტრ.: 12-February 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
იხვი შიანური სასარგებლოა ზაფხულის პერიოდში იმით, რომ არცერთ ქვეწარმავალს (მათ შორის, გველს) არ აჭაჭანებს ეზოში, შეჭმის ჩათვლით. ამიტომ მას არ მიირთმევენ გვიან შემოდგომა-ზამთრამდე. ანუ იმ პერიოდამდე, როცა ქვეწარმავლები თვითონ მიდიან გამოსაზამთრებლად და იხვიც იძულებულია მცენარეულ საკვებზე გადავიდეს. რაც შეეხება გარეულ იხვს, არცერთს თევზის სუნი არ ასდიოდა, რაც კი მე შემხვდა (დამერწმუნეთ, ეს არარის მცირე რაოდენობა). ჩიჩახვი სულ ქვიშით ჰქონდათ სავსე. როგორც გავიგე, არ ვიცი რამდენად შეესაბამება ფაქტობრივ მდგომარეობას, ამ ქვიშით ინელებსო საკვებს. ამიტომ იხვი, ყოველთვის უმჯობესია ჯერ მოიხარშოს (თუნდაც 10 წუთი იხარშოს) და მერე შეიწვას. ზემოთ ჩემს მოყვანილ რეცეპტებში ეს მომენტი, პრაქტიკულად, დაცულია. ანუ თიხაში თუ ცომში ის იხარშება-იწვის საკუთარ წვენში (მათ შორის, ცხიმში) და ყველა არასასიამოვნო კომპონენტი იღუპება, თუმცა ინგრენდიენტებს უერთდება, მეორე შემთხვევაში კი ნელ ცეცხლზე ასევე იღუპება, მაგრამ ორთქლდება. გემო ყოველთვის არ განსაზღვრავს ხარისხს. ეს ისეთივე ფილოსოფიაა, როგორც მე ბავშვობაში ვერ ვიტანდი ბორშს და ლობიოს და დღეს ორივეზე ვგიჟდები
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:24 |