იხვი - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები
შოთა.03
პოსტი Nov 1 2010, 11:05
პოსტი #1


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,710
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: TBILISI



აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
 
Start new topic
გამოხმაურებები
კახაბერ
პოსტი Nov 13 2010, 18:13
პოსტი #2


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 499
რეგისტრ.: 12-February 10
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



იხვი შიანური სასარგებლოა ზაფხულის პერიოდში იმით, რომ არცერთ ქვეწარმავალს (მათ შორის, გველს) არ აჭაჭანებს ეზოში, შეჭმის ჩათვლით. ამიტომ მას არ მიირთმევენ გვიან შემოდგომა-ზამთრამდე. ანუ იმ პერიოდამდე, როცა ქვეწარმავლები თვითონ მიდიან გამოსაზამთრებლად და იხვიც იძულებულია მცენარეულ საკვებზე გადავიდეს. რაც შეეხება გარეულ იხვს, არცერთს თევზის სუნი არ ასდიოდა, რაც კი მე შემხვდა (დამერწმუნეთ, ეს არარის მცირე რაოდენობა). ჩიჩახვი სულ ქვიშით ჰქონდათ სავსე. როგორც გავიგე, არ ვიცი რამდენად შეესაბამება ფაქტობრივ მდგომარეობას, ამ ქვიშით ინელებსო საკვებს. ამიტომ იხვი, ყოველთვის უმჯობესია ჯერ მოიხარშოს (თუნდაც 10 წუთი იხარშოს) და მერე შეიწვას. ზემოთ ჩემს მოყვანილ რეცეპტებში ეს მომენტი, პრაქტიკულად, დაცულია. ანუ თიხაში თუ ცომში ის იხარშება-იწვის საკუთარ წვენში (მათ შორის, ცხიმში) და ყველა არასასიამოვნო კომპონენტი იღუპება, თუმცა ინგრენდიენტებს უერთდება, მეორე შემთხვევაში კი ნელ ცეცხლზე ასევე იღუპება, მაგრამ ორთქლდება. გემო ყოველთვის არ განსაზღვრავს ხარისხს. ეს ისეთივე ფილოსოფიაა, როგორც მე ბავშვობაში ვერ ვიტანდი ბორშს და ლობიოს და დღეს ორივეზე ვგიჟდები
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

პოსტი ამ თემაში


Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:24