სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კალმახი და სოკო (კალმახა სოკო არ გეგონოთ) სოკო: მაგ. ქამა ან მიქლიო ან მჭადო(წვრილად დაჭრილი) ტაფაზე კარაქში ხახვთან ერთად მოვთუშოთ ცოტა მწვანილები დავუმატოთ, მომზადების შემდეგ კალმახს მუცელი ამოვუვსოთ და ბამბის ძაფით ამოვკეროთ, იგივე ცხიმში ვწვავთ კალმახს ორივე მხრიდან. ნუ მარილი და წიწაკა თქვენი გემოვნებით.
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,267 რეგისტრ.: 10-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მიქლიოს მომზადების ერთი მარტივი რეცეპტი ვიცი.
გარეცხვას რაც შეეხება ეგ კარგად მოგეხსენებათ. შემდეგ ვწურავთ, ვყრით ქვაბში, ვასხავთ ერთ ჭიქა ღვინოს (200 გრამი სადღაც 1.5 კგ სოკოზე). მიწვის არ შეგეშინდეთ, სოკო იმდენ წვენს გაუშვებს. ფაქტიურად სოკოს ვხარშავთ ღვინოში. მოხარშვის შემდეგ ვაცლით წვენს და ქარაქ-აშიშხინებულ ტაფაზე ვყრით და ვწვავთ სანამ კარგად არ დაიბრაწება, არანაირი მწვანილი და ხახვი არ ჭირდება. მერე არაჟანთან ერთად შეგიძლიათ მიირთვათ ![]() აუუ მომშივდა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 1st June 2025 - 15:48 |