იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,710 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: TBILISI ![]() |
აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 291 რეგისტრ.: 19-May 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
წელს რამოდენიმეჯერ გავაკეთე და მაგრად მომეწონა.
საჭირო მასალა : იხვი - 1 ხახვი - 5 (საშუალო თავი) მწვანე ბულგარული 1 ცალი. (კიდევ უფრო სასიამოვნო გემოს აძლევს) კარაქი - 100 -150 გრამი. ტომატპასტა - 4 ჩაის კოვზი. ქინძი,პეტრუშკა ნიორი. უცხო სუნელი,ზაფრანა,დაფქული წიწაკა,პილპილი 5 მარცვალი. იხვს ვატყავებთ,მაქსიმალურად ვცდილობთ ქონი დარჩეს ხორცზე.ვჭრით ნაჭრებად.ვათავსებთ წყლიან ქვაბში.როგორც კი წამოდუღდება გადავუღვრით წყალს,ჩავაგდებთ კარაქს და მიგვყავს დაბრაწვამდე.შემდეგ ვაყრით ალყაალყა დაჭრილ ხახვს და ბულგარულ წიწაკას,როგორც კი ხახვი და ბულგარული ჩაითუშება,ამოვურევთ და ვამატებთ 200-250 გრამ ადუღებულ წყალს.შემდეგ შევურევთ 4 ჩაის კოვზ ტომატს,დაჭყ**ტილი ნიორი,მარილი და უცხო სუნელები გემოვნებით.ვაგდებთ 5 მარცალ პილპილს.ვადუღებთ დაახლოებით 15-20 წუთი და ვამატებთ წვრილად დაჭრილ ქინძს და პეტრუშკას. ჩვენი კერძიც მზადაა. უხდება 1 ბოთლი ალადასტური. ![]() წელს დაახლოებით 5 ჯერ გავაკეთე და დეგუსტატორებში დიდი მოწონება დაიმსახურა. (სეზონი მორჩა და რეცეპტებით მაინც გადავაყოლოთ გული) ![]() პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია Rey -: Apr 7 2015, 15:05 |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:48 |