იხვი - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

იხვი, და მისგან დამზადებული კერძები
შოთა.03
პოსტი Nov 1 2010, 11:05
პოსტი #1


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 3,710
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: TBILISI



აბა თუ ვინმემ რამე კარგი რეცეპტი იცით დაწერეთ, სირცხვილია იხვზე რო არ წერია არაფერი....
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
 
Start new topic
გამოხმაურებები
Rey -
პოსტი Apr 7 2015, 15:01
პოსტი #2


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 291
რეგისტრ.: 19-May 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



წელს რამოდენიმეჯერ გავაკეთე და მაგრად მომეწონა.

საჭირო მასალა :

იხვი - 1
ხახვი - 5 (საშუალო თავი)
მწვანე ბულგარული 1 ცალი. (კიდევ უფრო სასიამოვნო გემოს აძლევს)
კარაქი - 100 -150 გრამი.
ტომატპასტა - 4 ჩაის კოვზი.
ქინძი,პეტრუშკა
ნიორი.
უცხო სუნელი,ზაფრანა,დაფქული წიწაკა,პილპილი 5 მარცვალი.


იხვს ვატყავებთ,მაქსიმალურად ვცდილობთ ქონი დარჩეს ხორცზე.ვჭრით ნაჭრებად.ვათავსებთ წყლიან ქვაბში.როგორც კი წამოდუღდება გადავუღვრით წყალს,ჩავაგდებთ კარაქს და მიგვყავს დაბრაწვამდე.შემდეგ ვაყრით ალყაალყა დაჭრილ ხახვს და ბულგარულ წიწაკას,როგორც კი ხახვი და ბულგარული ჩაითუშება,ამოვურევთ და ვამატებთ 200-250 გრამ ადუღებულ წყალს.შემდეგ შევურევთ 4 ჩაის კოვზ ტომატს,დაჭყ**ტილი ნიორი,მარილი და უცხო სუნელები გემოვნებით.ვაგდებთ 5 მარცალ პილპილს.ვადუღებთ დაახლოებით 15-20 წუთი და ვამატებთ წვრილად დაჭრილ ქინძს და პეტრუშკას.
ჩვენი კერძიც მზადაა.
უხდება 1 ბოთლი ალადასტური. d778bc34f693c93907196ff195628213.gif

წელს დაახლოებით 5 ჯერ გავაკეთე და დეგუსტატორებში დიდი მოწონება დაიმსახურა.

(სეზონი მორჩა და რეცეპტებით მაინც გადავაყოლოთ გული) D.gif

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია Rey -: Apr 7 2015, 15:05
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

პოსტი ამ თემაში


Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 2 მომხმარებელი (მათ შორის 2 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:48