სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
კულინარიაც მიყვარს...
![]() რაც კურდღელს შეეხება. პირველ რიგში, როგორც კი მოვინადირებთ ყურცქვიტას ცერა თითი დავაჭიროთ მუცლის ქვედა ნაწილში და გამოვწუროთ შარდი უკანასკნელ წვეთამდე. იქვე გირჩევთ გაატყავოთ, დაცალოთ სისხლისგან მსხვილი სისხლძარღვების გადაკვეთით (მაგ.: საძილე არტერიები და ქვედა კიდურების ვენები/არტერიები) შემდეგ გამოშიგნოთ და თუ წინდახედული მზარეულიც ხართ, არ დაიშუროთ სვანური მარილი მუცლისა და გულმკერდის ღრუებში ამოსათითხნად. იქვე თუ ჭინჭარიც მოიკრიფება ხომ მთლა უკეთესი! ისიც მუცელში ჩაუტენეთ. რაც შიგნეულობას შეეხება - გულ/ღვიძლია მაგ ცხოველის დელიკატესი. შემდეგ, გინდ არაჟანს მიეცი გინდ მაწონს და გინდ თეთრ ღვინოს ბურთი და მოედანი, უკაცრავად - ძვალი და რბილი. თოხლაობის სმაილიკი ვერ ვნახე ტო... |
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 327 რეგისტრ.: 16-March 15 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ამ დილაადრიან კინაღამ დამახრჩო ნერწყვმა და ერთი კარგი რეცეპტიც გამახსენდა: მოხარშულ კურდღელს წყალი გადაუწურეთ(არ გადაღვაროთ) ცოტა ცხიმი დაამატეთ და დაბრაწეთ ქვაბშივე. კარგად რომ დაიბრაწება, ხახვი ჩაამატეთ და მოშუშეთ ხორცთან ერთად. შემდეგ ისევ დაასხით გადაწურული წვენის ნაწილი და შეანელეთ მარილით და წიწაკით გემოვნებით. თითებს ჩაიკვნეტთ.
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 07:02 |