სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
კულინარიაც მიყვარს...
![]() რაც კურდღელს შეეხება. პირველ რიგში, როგორც კი მოვინადირებთ ყურცქვიტას ცერა თითი დავაჭიროთ მუცლის ქვედა ნაწილში და გამოვწუროთ შარდი უკანასკნელ წვეთამდე. იქვე გირჩევთ გაატყავოთ, დაცალოთ სისხლისგან მსხვილი სისხლძარღვების გადაკვეთით (მაგ.: საძილე არტერიები და ქვედა კიდურების ვენები/არტერიები) შემდეგ გამოშიგნოთ და თუ წინდახედული მზარეულიც ხართ, არ დაიშუროთ სვანური მარილი მუცლისა და გულმკერდის ღრუებში ამოსათითხნად. იქვე თუ ჭინჭარიც მოიკრიფება ხომ მთლა უკეთესი! ისიც მუცელში ჩაუტენეთ. რაც შიგნეულობას შეეხება - გულ/ღვიძლია მაგ ცხოველის დელიკატესი. შემდეგ, გინდ არაჟანს მიეცი გინდ მაწონს და გინდ თეთრ ღვინოს ბურთი და მოედანი, უკაცრავად - ძვალი და რბილი. თოხლაობის სმაილიკი ვერ ვნახე ტო... |
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 114 რეგისტრ.: 15-June 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ინტერნეტში გადავიკითხე ლიტერატურა კურდღლის მომზადებასთან დაკავშირებით, იქ წერენ რომ კურდღელს მონადირების შემდეგ დრუნჩი უნდა გაუჭრა და ისე დაკიდო სისხლისაგან დასაცლელად, შემდეგ 1-2 დღე გაუტყავებლად შეინახო გრილ ადგილას (ამ დროში ხდება თურმე რაღაც ნივთიერებების დაშლა, რაც ნანადირევს უფრო გემრიელს ხდის)
მაგრამ მე მაინტერესებს თუ ერთი საფანტი მაინც აქვს შესული მუცლის ღრუში ვითომ არ აყროლდება? |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 06:58 |