სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კალმახი და სოკო (კალმახა სოკო არ გეგონოთ) სოკო: მაგ. ქამა ან მიქლიო ან მჭადო(წვრილად დაჭრილი) ტაფაზე კარაქში ხახვთან ერთად მოვთუშოთ ცოტა მწვანილები დავუმატოთ, მომზადების შემდეგ კალმახს მუცელი ამოვუვსოთ და ბამბის ძაფით ამოვკეროთ, იგივე ცხიმში ვწვავთ კალმახს ორივე მხრიდან. ნუ მარილი და წიწაკა თქვენი გემოვნებით.
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მე მაქვს სოკოსა და კალმახის ჩემებური მომზადებისწესი
კალმახს ვიღებთ, და ვჭრით გვერდიდან, ვიღებთ შიგანს და ვაცლით ფხას (რთული არ გეგონოთ) მერე ვიღებთ ქამა სოკოს(უკეთესია თუ ბანკის არ იქნება) ვჭრით და ნახევარზე ცოთა ნაკლებად ვავსებთ თევზის შიგგარს, უსმევთ ცოტა მაიონეზს, და მერე ვახეხავთ სულგუნს, ვდებთ დუხოვკაში გაცხელებულ და ზეთდასხმულ ჯარონაზე, რომ გამოვიღებთ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, უხდება თეთრი მშრალი ღვინო ხო სულ დამავიწყდა რა თქმა უნდა მარილი გემოვნებით ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მე მაქვს სოკოსა და კალმახის ჩემებური მომზადებისწესი კალმახს ვიღებთ, და ვჭრით გვერდიდან, ვიღებთ შიგანს და ვაცლით ფხას (რთული არ გეგონოთ) მერე ვიღებთ ქამა სოკოს(უკეთესია თუ ბანკის არ იქნება) ვჭრით და ნახევარზე ცოთა ნაკლებად ვავსებთ თევზის შიგგარს, უსმევთ ცოტა მაიონეზს, და მერე ვახეხავთ სულგუნს, ვდებთ დუხოვკაში გაცხელებულ და ზეთდასხმულ ჯარონაზე, რომ გამოვიღებთ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, უხდება თეთრი მშრალი ღვინო ხო სულ დამავიწყდა რა თქმა უნდა მარილი გემოვნებით ![]() ![]() ვაააა! პროფესორრ! მაგარია! |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 3rd June 2025 - 04:16 |