დანის დასამზადებელი მასალა, საიარაღო ფოლადი... |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
დანის დასამზადებელი მასალა, საიარაღო ფოლადი... |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,038 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: naxalovka ![]() |
დანას აწერია 440 STEEL და ეს რას ნიშნავს?
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 95 რეგისტრ.: 16-January 10 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ბარგალკა იმ შუაში იყო რომ რკინის ჭრა ახსენე
![]() ![]() მაგალითად უჟანგავობა, მაღალნახშირბადული ფოლადია და დაიჟანგება კიდეც, თუმცა არსებობს უჟანგავებიც, რომელშიდაც ქრომის შემცველობა უფრო მაღალია. ჭედვის ტექნოლოგიას რაც შეეხება შენ ძალიან არასწორ გზას ადგახარ თუ გგონია რომ რაიმე სხვას ვაკეთებთ, არ ვხარშავთ და რომელიმე ფოლადისგან "ჩვენებურად დარტყმული უროთი" მიღებულ ფორმას ბულატს ვეძახით, ვხარშავთ ზუსტად იმ ტიხის ჭურჭელში რომელსაც ცნობისათვის ტიგელი ქვია, ისტორიულ წყაროებში ასეცაა მოხსენიებული ბულატი, როგორც ტიგელური ფოლადი. თვითონ ტიგელის დამზადებაც კი დიდი თავსატეხია, იმხელა ტემპერატურასთან აქვს შეხება. მოხარშვის მერე არც ეგრეა საქმე რო გააცხელე- დაუშვი ურო, ანუ კიდევ არის რაღაც პროცედურები, ჭედვასაც თავისი ნიუანსები და ასე ვთქვათ ტექნიკა აქვს. ინდოეთს რაც შეეხება, კერძოდ ხალიბური ტომები ჭედავდენ. დამასკო-ბაწარეული: აბსოლიტურად მართალი ხარ იმაში რო ერთი იკეცება, მეორე კიდე იგრიხება. ორივეს მიზანი საერთო ჯამში ერთია, გრეხვისასაც და კეცვისასაც ფენები მიიება. აი ის სხვა ნიუანსები რა არის შეგიძლია მითხრა? ერთი ვერ გავიგე: "მიკროსკოპულად ერთგვაროვანი შემცველობა" ??? ნახატის ფოტო დავდე პირველ პოსტში, ვიზუალურად ასე რაც შემეძლო გაჩვენე. დანარჩენი კი ამოდი ნახე და თვითონვე გატესტე. მეტი რაღა გითხრა? |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 27th June 2025 - 07:18 |