სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კალმახი და სოკო (კალმახა სოკო არ გეგონოთ) სოკო: მაგ. ქამა ან მიქლიო ან მჭადო(წვრილად დაჭრილი) ტაფაზე კარაქში ხახვთან ერთად მოვთუშოთ ცოტა მწვანილები დავუმატოთ, მომზადების შემდეგ კალმახს მუცელი ამოვუვსოთ და ბამბის ძაფით ამოვკეროთ, იგივე ცხიმში ვწვავთ კალმახს ორივე მხრიდან. ნუ მარილი და წიწაკა თქვენი გემოვნებით.
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 520 რეგისტრ.: 4-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
კუდიგორელი
მართალი ბრძანდებით ზოგიერთი სოკო უსერიოზულეს შხამს შეიცავს მათ შორის amanita phalolloides ეს სოკო რომ ჭამო და გადარჩე ან ბუდდა უნდა იყო ანდა პროფესორი ალექსანდრე შულგინი ა.შ.შ.-ს უშიშროების პირდაპირი დვალებითა და ნებართვით ეს მეცნიერი წლების განმავლობაში იკვლევდა ჰალუციგენურ (საზოგადოდ შხამიან) სოკოებს იგი ლაბორატორიული მეთოდით სოკოსაგან გამოჰყოფდა მომწამვლელ ნივთიერებას შემდეგ ორალური ან ინტრავენური წესით შეყავდა ორგანიზმში (ზოგჯერ ეწეოდა კიდეც) მოკლედ რომ ვთქვათ საკუთარ თავზე ატარებდა ექსპერიმენტებს და აწარმოებდა დაკვირვებას იწყებდა მუდამ უმცირესი დოზით ხოლო შემდეგ შესაძლებლობისდა მიხედვით ზრდიდა მათ ყოველივე ეს საფუძვლად დაედო ალექსანდრ შულგინის სამეცნიერო-დოკუმენტურ მონოგრაფიას: "შხამები რომელიც მე შევიყვარე" წიგნის დასასრულს მეცნიერი აღნიშნავს რომ "არცერთი სოკო არაა სასიკვდილო" თუმცა ყოველივე ეს სულაც არ ნიშნავს რომ გავიდეთ ტყეში და პირველივე სოკო პირში ჩავიდოთ ![]() ![]() Davitus მაგ ცოფიან ლენას ისევ თოფიანი გენა მირჩევნია ბეთქილ პაპლაოკიანზე რომ არაფერი ვთქვა ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 3rd June 2025 - 04:17 |