სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კალმახი და სოკო (კალმახა სოკო არ გეგონოთ) სოკო: მაგ. ქამა ან მიქლიო ან მჭადო(წვრილად დაჭრილი) ტაფაზე კარაქში ხახვთან ერთად მოვთუშოთ ცოტა მწვანილები დავუმატოთ, მომზადების შემდეგ კალმახს მუცელი ამოვუვსოთ და ბამბის ძაფით ამოვკეროთ, იგივე ცხიმში ვწვავთ კალმახს ორივე მხრიდან. ნუ მარილი და წიწაკა თქვენი გემოვნებით.
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გრიზლი
ეს სოკო ახსენე ერთ_ერთ თემაში, ტრუფელი სუპერ დელიკატესად ითვლება მთელ მსოფლიოში ფასიც შესაბამისი აქვს, მე მაქვს ჟურნალ ვაკრუგ სვეტასს ნომერი სადაც დაწვრილებით არის აღწერილი მისი ძებნა, როგორ ტყეებში მოიპოვებენ, როგორ გეშავენ ძაღლებს(ღორებსაც), არ ვიცოდი თურმე რუსეთში და ბელორუსიაში ეკატერინე დიდის დროს უზარმაზარი რაოდენობით ხდაებოდა ამ სოკოს მოძიება, საფრანგეთის გარდა ამ სოკოს პოულობენ იტალიაში , საბერძნეთში, ხორვატიაში, ბუნებრივი პირობები ამ სოკოს გავრცელებისთვის საქართველოში საუკეთესოა (რუსეთს და ბელორუსს ნაღდად ვჯობივართ) თუ დაგაინტერესათ ამ თემამ ფოთიდან დაბრუნების შემდეგ, მოვძებნი ჟურნალს ძირითადებს გადავთარგმნი და დავდებ, რაიცი იქნება ვნახოთ ჩვენ !ფოთლოვან! ტყეებში ეს სოკო(2 სახისაა: შავი და თეთრი.) და გამოვიყვანოთ ქვეყანა კრიზისიდან ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 3rd June 2025 - 04:20 |