სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კალმახი და სოკო (კალმახა სოკო არ გეგონოთ) სოკო: მაგ. ქამა ან მიქლიო ან მჭადო(წვრილად დაჭრილი) ტაფაზე კარაქში ხახვთან ერთად მოვთუშოთ ცოტა მწვანილები დავუმატოთ, მომზადების შემდეგ კალმახს მუცელი ამოვუვსოთ და ბამბის ძაფით ამოვკეროთ, იგივე ცხიმში ვწვავთ კალმახს ორივე მხრიდან. ნუ მარილი და წიწაკა თქვენი გემოვნებით.
|
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
გრიზლი
ეს სოკო ახსენე ერთ_ერთ თემაში, ტრუფელი სუპერ დელიკატესად ითვლება მთელ მსოფლიოში ფასიც შესაბამისი აქვს, მე მაქვს ჟურნალ ვაკრუგ სვეტასს ნომერი სადაც დაწვრილებით არის აღწერილი მისი ძებნა, როგორ ტყეებში მოიპოვებენ, როგორ გეშავენ ძაღლებს(ღორებსაც), არ ვიცოდი თურმე რუსეთში და ბელორუსიაში ეკატერინე დიდის დროს უზარმაზარი რაოდენობით ხდაებოდა ამ სოკოს მოძიება, საფრანგეთის გარდა ამ სოკოს პოულობენ იტალიაში , საბერძნეთში, ხორვატიაში, ბუნებრივი პირობები ამ სოკოს გავრცელებისთვის საქართველოში საუკეთესოა (რუსეთს და ბელორუსს ნაღდად ვჯობივართ) თუ დაგაინტერესათ ამ თემამ ფოთიდან დაბრუნების შემდეგ, მოვძებნი ჟურნალს ძირითადებს გადავთარგმნი და დავდებ, რაიცი იქნება ვნახოთ ჩვენ !ფოთლოვან! ტყეებში ეს სოკო(2 სახისაა: შავი და თეთრი.) და გამოვიყვანოთ ქვეყანა კრიზისიდან ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
გრიზლი ეს სოკო ახსენე ერთ_ერთ თემაში, ტრუფელი სუპერ დელიკატესად ითვლება მთელ მსოფლიოში ფასიც შესაბამისი აქვს, მე მაქვს ჟურნალ ვაკრუგ სვეტასს ნომერი სადაც დაწვრილებით არის აღწერილი მისი ძებნა, როგორ ტყეებში მოიპოვებენ, როგორ გეშავენ ძაღლებს(ღორებსაც), არ ვიცოდი თურმე რუსეთში და ბელორუსიაში ეკატერინე დიდის დროს უზარმაზარი რაოდენობით ხდაებოდა ამ სოკოს მოძიება, საფრანგეთის გარდა ამ სოკოს პოულობენ იტალიაში , საბერძნეთში, ხორვატიაში, ბუნებრივი პირობები ამ სოკოს გავრცელებისთვის საქართველოში საუკეთესოა (რუსეთს და ბელორუსს ნაღდად ვჯობივართ) თუ დაგაინტერესათ ამ თემამ ფოთიდან დაბრუნების შემდეგ, მოვძებნი ჟურნალს ძირითადებს გადავთარგმნი და დავდებ, რაიცი იქნება ვნახოთ ჩვენ !ფოთლოვან! ტყეებში ეს სოკო(2 სახისაა: შავი და თეთრი.) და გამოვიყვანოთ ქვეყანა კრიზისიდან ![]() ![]() კი ეგ ღორით და ძაღლით ეძებენ მაგას, კიდევ არის რაღაც მაგის მოძებნის წესი, ალპების არის საუკეთესო, უაზროდ ძვირი ღირს, მე მყავს თანამშრომელი რომელიც სოკოების პროფესორია რა ესე ვთქვათ, წარმოშვებით რაჭიდანაა, იმას ააქვს დაჩემებული რომ ეგ ძაღლი ან ღორი მინდაო ჩამოვიყვანოო, როგორც თვითონ მითხრა რაღაც სპეციფიური დაგეშვა უნდაო, და გული მიგრძნობს რომ რაჭაში უეჭველად უნდა იყოსოოოოოოოოოოო, ასე იძახის, ისე მე მაგის არაფერი არ გამეგება, ერთხელ კი მაქვს სტრასბურგში ეგ სოკო ნაჭამი ოფიციალურ ვახშამზე დიდი პატივისცემით მოგვართვეს, იმდენი რაგაცა ეყარა ზედ რომ მისი გემო კარგად ვერც გავიგე, კი გამრიელი იყო მაგრამ რომ ვთქვა აუ ეს რა ვჭამეო ეგეთი ნაღდად არ არის, მე პირადად სოკოებში ნიყვს არაფერი არ მირჩევნია Трюфель Материал из Википедии — свободной энциклопедии У этого термина существуют и другие значения, см. Трюфель (значения).? Трюфель Научная классификация Царство: Грибы Отдел: Аскомицеты Подотдел: Pezizomycotina Класс: Pezizomycetes Порядок: Пецицевые Семейство: Трюфелевые Род: Трюфель Латинское название Tuber P.Micheli ex F.H.Wigg. 1780 Трю́фель (от нем. Trüffel; лат. Tuber) — род сумчатых грибов с подземными клубневидными мясистыми плодовыми телами из порядка пецицевых (Pezizales). К настоящим трюфелям относятся съедобные виды, считающиеся ценными деликатесами. «Трюфелями» называют и другие грибы с похожими плодовыми телами, например, из родов Choiromyces, Elaphomyces и Terfezia, среди них тоже есть съедобные, но ценятся значительно ниже, иногда они поступают в продажу как «фальшивый деликатес».Содержание [убрать] 1 Описание и экология 2 Виды 3 Практическое значение 3.1 Трюфели в парфюмерии 3.2 Другие трюфели 4 Литература 5 Ссылки 6 Примечания Описание и экология Растут в лесах как сапрофиты или образуют микоризу с корнями деревьев. Некоторые плодовые тела на разрезе по рисунку напоминают мрамор. Виды Tuber aestivum — Трюфель летний, или Трюфель чёрный русский Tuber brumale — Трюфель зимний Tuber gibbosum Tuber himalayensis — Трюфель гималайский Tuber magnatum — Трюфель итальянский, или Трюфель пьемонтский Tuber melanosporum — Трюфель перигорский, или Трюфель чёрный Tuber mesentericum Tuber oregonense — Трюфель орегонский Tuber sinensis — Трюфель китайский Практическое значение Настоящие трюфели съедобны. Наиболее ценятся трюфель перигорский, итальянский и зимний. В России встречается один вид[1] — трюфель летний (Tuber aestivum). Растут в дубовых и буковых рощах, главным образом в Южной Франции и Северной Италии, где он имеет большое промышленное значение. Имеют грибной вкус с привкусом глубокопрожаренных семечек или грецких орехов и сильный характерный аромат. Вода, если в неё опустить и продержать трюфель, приобретает привкус соевого соуса. Культивировать трюфели, в отличие от шампиньонов, так и не удалось. Трюфели ищут в диких рощах при помощи специально обученных поисковых собак и свиней, обладающих феноменально тонким нюхом. Самостоятельно под листвой можно обнаружить трюфель, заметив роящихся над ним мошек. Количество добываемых трюфелей из года в год сокращается. Если в начале XX века во Франции ежегодно собирали до 1000 тонн «черных алмазов кулинарии», то сейчас урожай удивительных грибочков не превышает 50 тонн. Трюфели в парфюмерии Итальянский концерн ISHI-Dafla Group изготавливает из трюфелей косметику. По утверждению фирмы, исследования показали, что несколько капель экстракта из трюфелей способны значительно сократить глубину морщин, подтянуть кожу и буквально растворить пигментные пятна. Другие трюфели Белый, польский, или троицкий трюфель (Choiromyces meandriformis) имеет плодовое тело со светлой мякотью, похожее по внешнему виду и размерам на картофель; растет в лесах Западной Европы, Украины, Белоруссии, встречается и в Московской области[2]. Съедобен. Среди так называемых степных трюфелей, «томболанов» (род Terfezia) тоже есть съедобные. Растут в Южной Европе, Северной Африке, Юго-Западной Азии — в Азербайджане и в Туркменистане. Иногда к трюфелям ошибочно относят несъедобные базидиальные грибы из рода Scleroderma (группа гастеромицетов), плодовые тела которых имеют вид округлых и продолговатых желтоватых клубней длиной 3-10 см; встречаются в лесах, парках; плодовые тела вначале плотные, внутри черноватые со светлыми прожилками, неприятно пахнущие; позднее их содержимое распыляется. ![]() ეს გახლავთ ასე ძვირადღირებული ტრუფელი მასალად გამოვიყენე ვიკიპედია სადღაც მაგ სოკოს ძებნის ვიდეოც მაქვს ნანახი და თუ ვიპოვებ ლინკსაც დავაგდებ |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 3rd June 2025 - 04:21 |