სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
კულინარიაც მიყვარს...
![]() რაც კურდღელს შეეხება. პირველ რიგში, როგორც კი მოვინადირებთ ყურცქვიტას ცერა თითი დავაჭიროთ მუცლის ქვედა ნაწილში და გამოვწუროთ შარდი უკანასკნელ წვეთამდე. იქვე გირჩევთ გაატყავოთ, დაცალოთ სისხლისგან მსხვილი სისხლძარღვების გადაკვეთით (მაგ.: საძილე არტერიები და ქვედა კიდურების ვენები/არტერიები) შემდეგ გამოშიგნოთ და თუ წინდახედული მზარეულიც ხართ, არ დაიშუროთ სვანური მარილი მუცლისა და გულმკერდის ღრუებში ამოსათითხნად. იქვე თუ ჭინჭარიც მოიკრიფება ხომ მთლა უკეთესი! ისიც მუცელში ჩაუტენეთ. რაც შიგნეულობას შეეხება - გულ/ღვიძლია მაგ ცხოველის დელიკატესი. შემდეგ, გინდ არაჟანს მიეცი გინდ მაწონს და გინდ თეთრ ღვინოს ბურთი და მოედანი, უკაცრავად - ძვალი და რბილი. თოხლაობის სმაილიკი ვერ ვნახე ტო... |
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,644 რეგისტრ.: 10-June 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
თუ ნანადირევი ყურცქვიტა, სახლამდე მიგყვათ და ნადირობის დამთავრებისთანავე, არ აღმოჩნდა თქვენს მუცელში. მაშინ გირჩევთ, გატყავების ნაცვლად გაპუტოთ( ისევე როგორც ქათამი, მდუღარე ქყალში). ადვილი გასაპუტია და არ ჭირდება დიდი ძალისხმევა.
შემდეგ შეაპიწკინოთ, გინდათ შამფურზე და გინდათ ღუმელში. როგორც შემწვარი გოჭი, ისე კნაწუნობს კურდღლის კანიც. ეხლა დორბლი მოიწმინდეთ და შეძლებისდაგვარად მშვიდად დაელოდეთ, სეზონის გახსნას. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 09:12 |