სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
კულინარიაც მიყვარს...
![]() რაც კურდღელს შეეხება. პირველ რიგში, როგორც კი მოვინადირებთ ყურცქვიტას ცერა თითი დავაჭიროთ მუცლის ქვედა ნაწილში და გამოვწუროთ შარდი უკანასკნელ წვეთამდე. იქვე გირჩევთ გაატყავოთ, დაცალოთ სისხლისგან მსხვილი სისხლძარღვების გადაკვეთით (მაგ.: საძილე არტერიები და ქვედა კიდურების ვენები/არტერიები) შემდეგ გამოშიგნოთ და თუ წინდახედული მზარეულიც ხართ, არ დაიშუროთ სვანური მარილი მუცლისა და გულმკერდის ღრუებში ამოსათითხნად. იქვე თუ ჭინჭარიც მოიკრიფება ხომ მთლა უკეთესი! ისიც მუცელში ჩაუტენეთ. რაც შიგნეულობას შეეხება - გულ/ღვიძლია მაგ ცხოველის დელიკატესი. შემდეგ, გინდ არაჟანს მიეცი გინდ მაწონს და გინდ თეთრ ღვინოს ბურთი და მოედანი, უკაცრავად - ძვალი და რბილი. თოხლაობის სმაილიკი ვერ ვნახე ტო... |
|
|
![]() |
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,089 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: რუსთავი ![]() |
მართალინ ხარ საბო!! ეგრე ვაკეთებ მეც მაგრამ ეს არავისგან არ მისწავლია უბრალოდ მომიხდა რო გასცვივდა ბალანი ხელით მშრალზე ძალიან ადვილად! თან გატყავების დროს გინდა არ გინდა ეკრობა ბალნი მაინც ხორცს და არ მომწონს ხოლმე ეგ ამბავი!
თან თუ შეეცდებით რომ არ გარეცხოთ ხორცი და ისე მოამზაოთ ბევრად გამრიელი გამოდის! მოგეხსენებათ რომ ნანადირევის ხორცი უხეშია მაგრია მაინც დ ამის მოსაგვარებლად შესანისნავია დაბსტურმება, მაიონეზში ან მაწონში ან სმეტანაში და მერე შეწვა! დაბასტურმების პროცესი რამდნეიმე საათია მაცივარში ემალის ჭურჭელში უნდა ჩაალაგოთ ხორცი და მერე მაწონი ან მაიონეზი ან სმეტანა მოასხათ. ძალიან მაგარი რამე გამოდის. რაც დიდზანსაა დასაბასტუმრებლად დატოვებული ხორცი მეთ რბილი და გემრიელი გამოდის! რძის ნაწარმში არსებული ორგანული მჟავები დადებითად მოქმედებენ ხორცის საგემოვნო თვისებებზე და არბილებენ კიდევაც მას! |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 6th June 2025 - 00:57 |