კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
![]()
პოსტი
#16
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#17
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
უმაგრესი აზრია... ღვინო ორივემ წამოიღეთ(ვნახოთ რომელი ჯობია) მაგრამ ძალიან აუცილებელია??? ეგ ყველაფერი ტარიბანაზე მოხდეს..(ემანდ გიურზებიც არ შემოგვიერთდნენ ქეიფში)
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#18
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ეხლა დაიცადეეეე. თუ ჩაქაფულს და ღვინოს ვაპირებთ წალკა რაღა შუაშია. თევზაობის დროს კალბასის დაჭრა მეზარება. აქვე ლამაზ ადგილას წავიდეთ მარტო საქეიფოდ. ორივე ერთად არ გამოვა. უფრო სწორედ ეგ მონადირული სუფრა აღარაა. მაშინ ნაჩოვკით უნდა წავიდეთ. მაგას ჩემი პირადი გამოცდილებიდან გეუბნებით.
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#19
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ეხლა დაიცადეეეე. თუ ჩაქაფულს და ღვინოს ვაპირებთ წალკა რაღა შუაშია. თევზაობის დროს კალბასის დაჭრა მეზარება. აქვე ლამაზ ადგილას წავიდეთ მარტო საქეიფოდ. ორივე ერთად არ გამოვა. უფრო სწორედ ეგ მონადირული სუფრა აღარაა. მაშინ ნაჩოვკით უნდა წავიდეთ. მაგას ჩემი პირადი გამოცდილებიდან გეუბნებით. :cool: არა გიოჯან მარტო საქეიფოდ არ გამოვა ორივე ერტად მაგარი იქნება რათქმა უნდა ნაჩოვკით აბა მაგი ასწორებს თან თუ ტბა და ტყე გადაბმული იქნება ვაფშე ზღაპარია |
|
|
![]()
პოსტი
#20
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ეგეთი ადგილი სიონია...(ტყის მხრიდან) წყაროც არის, ტყეც და ტბაც, დასახლებული პუნქტიც(რამის ყიდვა რომ დაგვჭირდეს) თევზიც ნაკლებად მოდის..
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#21
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მაიცათ რა, ჩემი ღვინო?????????????????????????????
levani ჩაქაფულის ამბავია თორე თევზი ქე ვიცით რომ ჯერ ადრეა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#22
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ეს ვიდეო იყო უკვე მანამ სანამ, და თავიდან დავდებ
|
|
|
![]()
პოსტი
#23
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ბატონო ვიტო, ეხლა ვწერ ისევ რეცეპტს, რომელიც ადრე დავწერე და წაიშალა, მაშინ წერისას ნერწყვით :P კინაღამ დავიხჩვი, იმედი მაქვს ეხლაც გადავრჩები, მაგრამ მესამედ ვერ შევძლებ
ჩათუშული კურდღელი ჩემებურად კერძის მომზადებისათვის საჭირო ინგრედიენტები: ნანადირები კურდღელი 300 გრ. ხახვი 1კგ. პომიდორი 3 კონა ქინძი 1 კონა ოხრახუში მაიონეზი მდოგვი ღვინო 1ლ ძმარი 2 -3 სუფრის კოვზი (ლიმონის არ არსებობსის შემთხვევაში) სურვილის მიხედვით დაფნის ფოთოლი კურდღელი ავქნათ ასო-ასო, მოვამზადოთ მაიონეზის, შავი პილპილის, 1ცალი ლიმინის წვენის და მდოგვისაგან ერთგვაროვანი მასა, ასო-ასოდ აქნილი ხორცი ამოვსვაროდ ამ მასაში და ცოტაოდენ ხახვთან ერთად მოვათავსოდ ემალირებულ ქვაბში, და შევდგათ მაცივარში 8-10 საათის განმავლობაში, დაბასთურმების შემდეგ გამოვიღოთ და გავრეცხოთ 800 გრ ღვინისა და წყლის ნაზავით, ისე რომ ის მასა მოზშორდეს რაშიც დავაბასთურმეთ, და ჩავალაგოთ ღრმა ტაფაში და დავადგათ დაბალ ცეცხლზე, ამასობაში დავჭრათ 250 გრ ხახვი ალყა-ალყად და ხორცთან ერთად ჩავშუშოთ, თუ შევაყეთ რომ თავისი წვენი მალევე ამოშრა დავამატოთ 15 გრ ღვინო და გავაგრძელოთ ჩაშუშვა, როგორც კი ხორცი დარბილდება დავასხათ 1 კგ დაჭყლეტილი პომიდორი და 10 წუთი ვამყოფოთ ცეცხლზე, ამასობაში დავჭრათ 2 კონა ქინძი და 1/5 კონა ოხრახუში და 5-7 კბილ ნიორთან ერთად დავნაყოთ, აღნიშნული მასა შევურიოთ მოთუხთუხე კერძს და შევდგათ 150 გრადუსით გახურებულ აერღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. დანარჩენი 1 კონა ქინძი და 1/2 კონა ოხრახუში დავჭრათ ცოტაოდენ ხავხვთან ერთად და აერღუმელიდან გამოღებულ კერძს თავზე ცოცხლად მოვაყაროთ რაც ყველაზე მთავარია ეცადეთ კერძის სუფრაზე მიტანისთანავე დაჯდეთ, თორემ აღარ შეგხვდებათ :) აღნიშნული რეცეპტი ''ნადირობა და მეთევზეობა'' რუსული არხი რიმ არის იქ ვნახე და პრაქტიკაში შარშანდელი წლის ოქტომბრიდან 6-ჯერ გამოვიყენე, 6-ვე ცდა შედეგიანი იყო, თანამეინახეები აღფრთოვანებულნი :newsmile090: :newsmile090: |
|
|
![]()
პოსტი
#24
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ღორის ,,ვიჩინა,, რამდერნაირი იცით? 1.რაჭულად.2 კახურად. 3მარინადში.4 ესპანური ,,ხამონი,,...... დადეთ თქვენი რეცეპტები .
|
|
|
![]()
პოსტი
#25
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
რავიცი რამდენნაირი არსებობს, მაგრამ მე ერთს ვაღიარებ ძირითადად.... რაჭულს. მაგის რაცაპტი ირაკლის ეცოდინება...კაკრას მაგან ჩამოიტანა ის "ვიჩინა" დანარჩენებზე უარი რომ მათქმევინა...
![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#26
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#27
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ჩელე
მერედა ვისი არ უნდა დააკონკრეტო??????????? მე ჩაგახუტებთ რაჭვულს ხალხო, ერთობლივზე როგორც გავალთ კანკრეტნად წამოვიღებ |
|
|
![]()
პოსტი
#28
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
.............ვიტოსი რა თქმა უნდა..................
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#29
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 432 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ტყეში გაკეთებულ საჭმელს არაფერი არ ჯობია
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#30
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
რადგან რაჭული ყველამ იცით+ აქ დაგიწერთ ვიჩინ. ესპან. ხამონი ქვია მე გავაკეთე 2 წლის წინ ძალიან მაგარია, შარშან ვერ გავაკეთე ბევრი ჩალიჩი უნდა, მოკლედ ვიწყებ; ღორი გარეული ჯობია ან შინაური შავი ჯიშის, რკოხე და წაბლზე გასუქებული, ასე 100-125 კილოიანი ,უკანა ფეხებს დაკვლის ან მოკვლის შემდეგ დავკიდებთ გრილ ადგილზე 12 საათით სანამ სისხლი მთლიანად არ ჩამოჟონავს, გავატყავებთ და ქონს ავაჭრით, დავტოვებთ 2-3 მმ სისქით ცხიმს,1 კვირით გრილ ადგილას ჩავდებთ მარილში(მსხვილი, არა იოდიზ) ჩაჭრები ან ცხელი მარილი არ უნდა, მარილი ბლომად, 1 კვირის შემდეგ ხორცს შევატრიალებთ, დაგროვილ სითხეს გადავღვრით, ცოტა მარილს დავუმატებთ და ისევ1 კვირით მოვასვენებთ, შემდეგ გამდინარე ცივი წყლით მარილს ბარკლებიდან მთლიანად ჩამოვრეცხავთ, ნიავიან ადგილზე გავკიდებთ და გავაშრობთ კარგათ. ეხლა იწყება ჩალიჩი ანუ ნერვებზე თამაში, ბარკლები პერიოდულად უნდა გადავკიდოთ სხვადასხვა ტემპერატურის მქონე სათავსოში ტემპ სხვაობა დაახლ უნდა აღწევდეს (ზამთარში ვაკეთებთ) ოთახის და გარე ტემპერატურას შორის, როგორც კი ხორცზე ცვარივით გამოჩნდება ცხიმის წვეთები გადავიტანთ 15-20 დღით სიცივეში, და კვლავ ვიმეორებთამ პროცედურას, ხამონი 6 თვის! შემდეგ შეიძლება ჩამოთალოთ თხლად და გასინჯოთ, 10 თვის ძალიან გემრიელია 12 თვის საუკეთესოა მაცივარიც არ ჭირდება, დაბალ ქოლესტერინს შეიცავს,შავ ღვინოსთან ჭყინტ ყველთან სიფრიფანად დაჭრილი ვიჩინა მაგარია, პროსტა მაგარი ნერვები უნდა და ოჯახში შაყირიც უნდა აიტანო, სამაგიეროდ რომ გაკეთდება გრძელი რიგის მოწყობა მოგიწევთ გასინჯვის მსურველებისათვის.
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 20:46 |