შესაბოლი მოწყობილობები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
შესაბოლი მოწყობილობები |
![]()
პოსტი
#76
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 109 რეგისტრ.: 4-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ესეთიც შეიძლება გააკეთო http://keep4u.ru/imgs/b/2009/06/19/34/34d9...აგრამ სატარებლად ძნელია
ამ საიტზე ბავრნაირია http://images.yandex.ru/search?text=%D0%B1...amp;stype=image |
|
|
![]()
პოსტი
#77
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 109 რეგისტრ.: 4-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#78
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 456 რეგისტრ.: 12-June 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მოგესალმებით ყველას პატივცემულებო, შეგიძლიათ ამ ნახაზის მიხედვით დაამზადოთ(პარამეტრები შეგიძლიათ გაზარდოთ) ![]() Коптилка своими руками для горячего копчения рыбы Представляю вам конструкцию коптильни подсмотренную мной во время одних из соревнований по подводной охоте. Предоставив мужикам из соседней команды своих линей, щук они с удовольствием приготовили на своей коптильне нашу рыбу. Попробовав копченного линя и щуку приготовленной в такой коптильни я не мог не зарисовать ее чертежик и не узнать рецепта приготовления : ) Теперь найдется ответ на вопрос для чего нужны соревнования. Прежде всего для обмена опыта ![]() Для копчения используются опилки нехвойных пород дерева. Т.к. смола хвойных пород может испортить вкус копченой рыбы. Некоторые предпочитают опилки вишни, говорят очень ароматно получается, другие говорят, что с опилками вишни рыба горчит. Коптильню изготавливать из нержавеющей стали толщиной 0,8-1,5мм. Возможно использование черного металла. Размеры я привел ориентировочно, дабы вы сами определились с окончательными размерами. Если вы планируете коптить большую рыбу, размеры можно увеличить, если маленькую, уменьшить. Решетка должна быть 80-100мм от днища коробки. Поддон предназначен для того чтобы сок вытекающий из рыбы не попадал на опилки. А размер его немного меньше днища коробки (около 15мм с каждой стороны) для того чтобы по краям поддона было место для выхода дыма. Рецепт: Налить воды в емкость, в которой будет мариноваться рыба. Воду посолить. Концентрация соли в воде определяется следующим образом: бросить в рассол сырую нечищеную, но предварительно помытую картофелину. Если картофелина всплывет, значит концентрация соли в воде нормальная, если картофелина не всплывает, следует добавить соли до всплытия картофелины. Рыбу отчистить от жабр и потрохов. Чешую чистить не надо. Приготовленную рыбу замочить в рассоле. Для рыбы весом в 1кг она должна пролежать в рассоле 3 часа. Можно просто натереть рыбу солью. Через 3 часа достать рыбу из рассола. Дать стечь рассолу. Для этого подвесить рыбу на 1,5 - 2 часа. Разложить рыбу равномерно на сетке коптильни. Коптить около 40-60 мин. |
|
|
![]()
პოსტი
#79
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 80 რეგისტრ.: 7-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? შალვა ზუსტად ეგეთი ყუთი მაქვს და თუ არ შეწუხდებით იქნებ დეტალურდ აღწეროთ როგორაა გაკეთებული და შებოლვის დროს რა წესები უნდა დავიცვათ?
|
|
|
![]()
პოსტი
#80
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? შებოლილი კანცეროგენულ ნივთიერებებს შეიცავს, ამიტომ მისი ხშირად ჭამა არასასურველია... ბოტულიზმს ახლადშებოლილი ხორცი ვერანაირად ვერ გამოიწვევს, ბოტულინის ტოქსინის გამომუშავება ხდება სპეციფიური ბაკტერიების მეშვეობით, რომლებიც უჟანგბადო გარემოში მრავლდებიან, შებოლილ ხორცს თუ რამდენიმე თვით შევინახავთ, გარკვეული შანსი კიდევ არსებობს, მაგრამ უფრო კუსტარულად დამზადებულ კონსერვებში ხდება მსგავსი რამ ისე ხორცი მაინც თერმულად თუ დამუშავდება უკეთესია, სხვა რამე რომ ავიცილოთ თავიდან |
|
|
![]()
პოსტი
#81
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ციტატა(nika_kele @ 29th October 2010 - 02:34) *
გამარჯობათ.ერთი რაღაც მაინტერესებს.რამდენად უსაფრთხოა ესე მომზადებული?ანუ ბოტულიზმს და ამდაგვარ დაავადებებს ხო არ იწვევს? სავსებით მართალია Davitus. მხოლოდ მეც სოტაოდენს დავამატებდი. განსაკუტრებით საშიშია კუსტარულად შებოლილი თევზი,იმიტომ რომ ხშირ შემთხვევაში ბოლავენ იმ თევზს რომელიც უკვე "შელახულია" და თან ტექნოლოგიაც არ არის სათანადოთ დაცული. "შელახულს" იმიტომ ბოლავენ რომ კლიენტმა ვერ იგძნოს უხარისხო პროდუქტის სუნი. რაც შეეხება კონსერვებს, ხორცთან და თევზთან ერთად განსაკუტრებით საშიშია ბადრიჯანი და სოკო. საგულისხმოა,რომ კონსერვის ტერმული დამუშავებისას ბოტულიზმის მიკრობები უცებ იხოცება. ტუ კონსერვი არაა შებერილი (ეგ ჩვეულებრივად ხელის მოჭერითაც იგრძნობა) და მას შეათბოB მაინც ბოტულიზმით მოწამვლის საშიშროვება პრაქტიკულად ნულია. ტუ კი ის შებერილია და მისი ჭამა სიცოცხლის გადარჩენის ბოლო შანს არ წამოადგენს, სჯობია სადმე ღრმად დამარხო ))))))))))) |
|
|
![]()
პოსტი
#82
|
|
ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 6,240 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#83
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
Bonehill
კოსმიური განზომილებით 4 საათი მიზერია ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#84
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
Bonehill
აქ ცოტა რაღაცეებს ვურევთ, და ხალხი შეცდომაში შევა... არსებობს ბოტულინის ტოქსინი და კლოსტრიდია ბოტულინის (Clostridium botulinum) სპორები საშიში არის თვითონ ტოქსინი, რომელსაც გამოიმუშავებს ბაქტერია (Clostridium botulinum) სპორები არ არის საშიში, მაგრამ სპორების საკვებში მოხვედრა არის სახიფათო , რომ შემდეგ იქიდან ხელსაყრელ პირობებში არ განვითარდეს ბაქტერია და არ გამოიმუშავოს ეს ტოქსინი ახლა რაც შეეხება თერმულ დამუშავებას ბოტულინის სპორის თერმული განადგურება სახლის პირობებში ცოტა ძნელია, სჭირდება 120 გრადუსი და ისიც ავტოკლავის (სპეციალური ქვაბია, სადაც მაღალი ტემპერატურა ვითარდება გარკვეული წნევის ქვეშ) პირობებში ბოტულინის ტოქსინის გაუნებელყოფას ჭირდება 100 გრადუს ცელსიუსი, რისი მიღწევაც დუღილისას ნებისმიერ ჭურჭელშია შესაძლებელი სხვათაშორის, ბოტულინის ტოქსინი ერთერთი ყველაზე ლეტალური ტოქსინია მსოფლიოში, მცირე დოზებშიც კი იმდენად ძლიერია რომ, მთელი კაცობრიობის გასაწყვეტად საკმარისია 500 გრამი ტოქსინი ანუ 75 კგ კაცზე ლეტალური დოზა არის სადღაც 75 ნანოგრამი ბოტულინის ტოქსინი ფართოდ გამოიყენება კოსმეტიკაში, სახის ნაოჭების გასწორების (მოჭიმვის) მიზნით, ალბათ გაგიგიათ "ბოტოქსი" 4 საათი ხარშვის შემდეგ იშლება კაპსულა რომელიც აქვს ბოტულიზმიდ ჩხირებს შემორტყმული. 4 საათი ხარშვის შემდეგ დამერწმუნე, არცერთი საჭმლის ჭამის სურვილიც არ გექნება , 4 საათი არ ჭირდება, 20 წუთი საკმარისია, აი სპორებს 4 საათი ხარშვაც არ უშველის თუ მაღალ ტემპერატურაზე არ მოახდინე დამუშავება (120 გრადუსი და ზემოთ) |
|
|
![]()
პოსტი
#85
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 639 რეგისტრ.: 17-October 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
Davitus
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#86
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ეხლა რაღაც მაცივარი მიგდია ეზოში უკვე დაშლილი, ანუ მარტო კარკასია,
ვინმემ მანახეთ რა რაიმე სქემა როგორ უნდა გაკეთდეს შესაბოლად |
|
|
![]()
პოსტი
#87
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
მოკლედ მამაჩემა ასეთი რამე გააკეთა თავისი ბასასუნა ხელებით
![]() ![]() ![]() ხოდააა... მწვადებზე და ამბებზე მანამდეც გაიტესტა ეს მოწყობილობა, მაგრამ დღეს გაიტესტა შებოლბაზე... თანაც ცივ და ცხელ შებოლვაზე ესე იგი !! ამის გამოყენება შესაძლებელია შემდეგი დანიშნულებებით: 1. ჩვეულებრივი მაყალი 2. ბარბიქიუ 3. ცივი შესაბოლი 4. ცხელი შესაბოლი ესეც შედეგები ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#88
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ბიჯო....მაგარი რამეა!. თან რა მაგრად გაუკეთებია..სუფთად და გეომეტრიულად გამართულად. საღოლ მამა!.
|
|
|
![]()
პოსტი
#89
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 730 რეგისტრ.: 13-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ვააა! მოკითხვა და RESPECT გადაეცი ჩემგან!!!
![]() ერთი კარგი იშხანი გვინდა ახლა! |
|
|
![]()
პოსტი
#90
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ლევანი
troutbaiter გმადლობთ გენცვალეთ ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 07:40 |