კულინარია სუფთა ჰაერზე - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

11 გვერდი V  « < 7 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ
Maverick
პოსტი Jul 13 2009, 14:51
პოსტი #121


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,242
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(შალვა @ Jul 13 2009, 10:59 AM) *
აკიდო! დიდ ბადრიჯანს ყუნწთან გადავჭრით, გულს გამოვუღებთ ისე რომ 1 სმ დარჩეს კედლებამდე, მარილს წავუსვავთ შიგნიდან და გარედანდა 1 საათი გავაჩერებთ, შემდეგ გამოვრეცხავთ და შიგნით ჩავდებთ მარილ და წიწაკა მოყრილ მწყერს, ზემოდან პომიდორის ნახევარს დავახურავთ და ცოტა ცხიმს დავუმატებთ, თუჯის ქვაბში ისე ჩავდებთ რომ ბადრიჯნის გადაჭრილი მხარე ზევით მოექცეს, დავუმატებთ ცხიმს(ქვაბში) და შევდგამთ ჰაერ ღუმელში 1 საათით, ეგარი რა!

ვერ ვიტან ბადრიჯანს newsmile042.gif , მაგრამ მწყერის ხათრით კარგი იქნება როგორც ნიგვზის ხათრით ნიგვზიანი ბადრიჯანი
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 13 2009, 14:53
პოსტი #122


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(Maverick @ Jul 13 2009, 03:51 PM) *
ვერ ვიტან ბადრიჯანს newsmile042.gif , მაგრამ მწყერის ხათრით კარგი იქნება როგორც ნიგვზის ხათრით ნიგვზიანი ბადრიჯანი

???? ???? ???? ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Maverick
პოსტი Jul 13 2009, 14:55
პოსტი #123


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,242
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



შალვა
არ მიყვარს ბადრიჯანი, რატომ? ??????


რა ვიცი აბაა, არ მიყვარს და . . . . . .

პირადი ანტიპატია მაქვს, ლიჩნი ნეპრიაზნ newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 13 2009, 14:59
პოსტი #124


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



Maverick
დაიკიდე გაგივლის newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Maverick
პოსტი Jul 13 2009, 15:13
პოსტი #125


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,242
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



მკიდია, გასვლით არ გამიარა, ამიტომ მე გავიარე, აღარ მივირთმევ newsmile045.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Jul 13 2009, 15:39
პოსტი #126


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



Maverick ,,ჟაროვნაზე" ზეითუნის ზეთი, დიდი ზომის სოკოს ქუდები ამობურცულით დაბლა, მარილი, წიწაკა და ზემოდან(სოკოზე) სათითაოდ მწყერი, ქონდარი, კალკის ქაღალდი და 30 წუთით ,, დუხოვკაში" ბოლო 5 წუთი ქაღალდის გარეშე წვენი რომ ამოშრეს.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Jul 13 2009, 16:28
პოსტი #127


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(shalva @ 13th July 2009 - 04:39 PM) *
დიდი ზომის სოკოს ქუდები ამობურცულით დაბლა

რომელი სოკო უნდა??? მაგხელა რომელია მწყერი რომ დაიტიოს??? ისე ეგ იქნება თუ იქნება აი....დამახჩო ნერსყვმა....
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Maverick
პოსტი Jul 13 2009, 16:59
პოსტი #128


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,242
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(შალვა @ Jul 13 2009, 04:39 PM) *
Maverick ,,ჟაროვნაზე" ზეითუნის ზეთი, დიდი ზომის სოკოს ქუდები ამობურცულით დაბლა, მარილი, წიწაკა და ზემოდან(სოკოზე) სათითაოდ მწყერი, ქონდარი, კალკის ქაღალდი და 30 წუთით ,, დუხოვკაში" ბოლო 5 წუთი ქაღალდის გარეშე წვენი რომ ამოშრეს.

სააღოლ შალვა ეგ კი მაგარია, დორბლები მცვივა, მაგას რომ სულგუნიც დავამატოთ ნეტა როგორი იქნება? სოკო და სულგუნი ძალიან ასწორებს
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ნოსო
პოსტი Jul 13 2009, 18:25
პოსტი #129


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,830
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: poti



შალვა
აუფ ბატონო შალვა მაგარაი ძალიანnewsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 2 2009, 00:04
პოსტი #130


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



რეცეპტი N1

ნებისმიერი მსხვილი ნანადირევის ჩაბასტურმება, აგრეთვე უხდება საკუთარი სიკვდილით
მომკვდარ საქონელსაც newsmile035.gif
მასწავლეს ბელორუსმა მონადირეებმა, გამოვცადე თითქმის ყველაფერ8ე!
განსაკუთრებით უხდება გარეულ ღორს და საქონლის ხორცს.

საჭირო ინგრედიენტები:
ნანადირევის ხორცი (ღორი) სასტეიკოდ დაჭრილი.
დაფნის ფოთოლი
პილპილი
მარილი
ნიორი
ხახვი
და.... ლუდი.

ვდებთ ჯამში მსხვილი დანით ოდნავ დაკეპილ ხორცის ნაჭრებს.
8ემოდან ვასხავთ გაუფილტრავ თეთრ ლუდს (სასურველია) ისე,
რომ ხორცი დაიფაროს და ვინახავთ გრილ ადგილას 1-3 სთ-მდე.
შემდეგ ვიღებთ ხორცს და ვამშრალებთ ხელის სამ8არეულო ხელსახოცებით.
ამის შემდეგ ვა8ილავთ პილპილს და ვადებთ ნაჭრებს ერთი მეორე8ე დაფნის
ჩაყოლებით. ამ დროს ვახურებთ ტაფას, ვდებთ ან ვასხავთ ოდნავ ცხიმს 8ეთის
თუ ერბოს სახით ისე რომ შეიქმნას ოდანავ ცხიმიანი 8ედაპირი.
ვბრაწავთ ხორცს ორივე მხრიდან ოქროს ფრამდე...
შემდეგ ამავე ტაფაში ვასხავთ ჯამში დარჩენილ ლუდს. ვანელებთ ცეცხლს.
პერიოდულად ვატრიალებთ ხორცის ნაჭრებს. ლუდის დაშრობის შემდეგ
ვასხავდ ოდნავ ახალ ლუდს და ვახვანხვალებთ ნაჭრებს ისე, რომ 8ედაპირი განიბანოს.
ანუ თქვენს წინ წარდგება ხორცი, როგორც საუკეთესო ჟურნალის ფოტოებში,
რომ გინახავთ. ამის შემდეგს ამოიღეთ ხორცის ოქროსფერი ნაჭრები და
გემოვნების მიხედვით მიეცით მარილი დაჭყლეტილი ნიორი და რგოლებად
დაჭრილი ხახვი.

ამ ხორცს მოუხდება 1 ღამით ბროწეულისა და ლიმნის წვენში დამარინადებული ხახვი.
დაიმახსოვრეთ, ლუდი კარგად არბილებს ნებისმიერ ხორცს და ამაღლებს ხორცის
დაკარგულ გემოვნურ თვისებებს! newsmile05.gif
მომშივდა...
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Aug 2 2009, 08:56
პოსტი #131


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



კარგი რეცეპტია, გაუფილტრავი ლუდის მაგივრად შეიძლება შავი ლუდის ხმარებაც(გერმანელები ოქტომბერფესტზე ღორის კანჭებს შავ ლუდთან ერთად წვავენ)
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
919
პოსტი Aug 2 2009, 11:39
პოსტი #132


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga





8ემოდხსენებული მეთოდით დავამუღამე წინადრის შემწვარი
ხორცის შეცხელება/განახლება.
ანუ ადუღებულ ლუდიან ტაფა8ე უნდა მოხდეს ხორცის შეთბობა!

შალვა
გეთანხმები, მაგრამ არ დაგავიწყდეს, რომ შვაინ-ჰაქსე
ღუმელში იწვება და ბოჭკოების გახსნა არც თუ უსე აქტუალურია.
თავის დრო8ე ერთმა თანამშრომელმა მაგარი წიგნი მაჩუქა
სანადირო კულინარია8ე. მოკლედ, რომ წავიკითხე მივხვდი,
რომ ჩვენ ( ქართველები) სამწუხაროდ არა ბალ8ე არამედ
საერთოდ ჭერამ8ე ვ8ივართ ნანადირევის მომ8ადების
ამბავში.
ყველ8ე დიდი 2-ანი გვეწერება ნანადირევი ხორცის გამოყვანაში
ანუ მომწიფბის პროცეში ...

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Aug 2 2009, 20:53
პოსტი #133


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



919
2 ზე ვერ დაგეთანხმები, იმიტომ რომ მე ვისთანაც მაქვს სანადირო დაარა მარტო.... ურთიერთობა ტყემლის და ჭერამის ხეც მოჭრილი და შემწვარი აქვთ ნელ ცეცვხლზე,მთლიანობაში რათქმაუნდა გეთანხმები! იმიტომაც ვპოსტავთ აქ და პირად და საერთო დონის აწევას(კულინარია) ვცდილობთ, წიგნებიდან და ინტერნეტიდან გადმოწერილი რეცეპტებს მხოლოდ მაშინ ვდებთ თუ თვითონ გავაკეთეთ, გავსინჯეთ, მოგვეწონა და ა.შ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Power_VANO
პოსტი Sep 2 2009, 23:55
პოსტი #134


Administrator
****

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 717
რეგისტრ.: 4-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



919
ვააჰ, საინტერესო ჩაბასტურმების მეთოდია newsmile05.gif ოღონდ ამ თეთრი, გაუფილტრავი ლუდის შოვნა სად შეიძლება?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ბესო
პოსტი Sep 4 2009, 08:39
პოსტი #135


ნამდვილი მონადირე
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,706
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(Power_VANO @ Sep 3 2009, 12:55 AM) *
919
ვააჰ, საინტერესო ჩაბასტურმების მეთოდია newsmile05.gif ოღონდ ამ თეთრი, გაუფილტრავი ლუდის შოვნა სად შეიძლება?


3დ და მისი ჯანი newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

11 გვერდი V  « < 7 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 2 მომხმარებელი (მათ შორის 2 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 13:46