კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
![]()
პოსტი
#121
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
აკიდო! დიდ ბადრიჯანს ყუნწთან გადავჭრით, გულს გამოვუღებთ ისე რომ 1 სმ დარჩეს კედლებამდე, მარილს წავუსვავთ შიგნიდან და გარედანდა 1 საათი გავაჩერებთ, შემდეგ გამოვრეცხავთ და შიგნით ჩავდებთ მარილ და წიწაკა მოყრილ მწყერს, ზემოდან პომიდორის ნახევარს დავახურავთ და ცოტა ცხიმს დავუმატებთ, თუჯის ქვაბში ისე ჩავდებთ რომ ბადრიჯნის გადაჭრილი მხარე ზევით მოექცეს, დავუმატებთ ცხიმს(ქვაბში) და შევდგამთ ჰაერ ღუმელში 1 საათით, ეგარი რა! ვერ ვიტან ბადრიჯანს ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#122
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#123
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
არ მიყვარს ბადრიჯანი, რატომ? ?????? რა ვიცი აბაა, არ მიყვარს და . . . . . . პირადი ანტიპატია მაქვს, ლიჩნი ნეპრიაზნ ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#124
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
Maverick
დაიკიდე გაგივლის ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#125
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მკიდია, გასვლით არ გამიარა, ამიტომ მე გავიარე, აღარ მივირთმევ
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#126
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
Maverick ,,ჟაროვნაზე" ზეითუნის ზეთი, დიდი ზომის სოკოს ქუდები ამობურცულით დაბლა, მარილი, წიწაკა და ზემოდან(სოკოზე) სათითაოდ მწყერი, ქონდარი, კალკის ქაღალდი და 30 წუთით ,, დუხოვკაში" ბოლო 5 წუთი ქაღალდის გარეშე წვენი რომ ამოშრეს.
|
|
|
![]()
პოსტი
#127
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#128
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,242 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
Maverick ,,ჟაროვნაზე" ზეითუნის ზეთი, დიდი ზომის სოკოს ქუდები ამობურცულით დაბლა, მარილი, წიწაკა და ზემოდან(სოკოზე) სათითაოდ მწყერი, ქონდარი, კალკის ქაღალდი და 30 წუთით ,, დუხოვკაში" ბოლო 5 წუთი ქაღალდის გარეშე წვენი რომ ამოშრეს. სააღოლ შალვა ეგ კი მაგარია, დორბლები მცვივა, მაგას რომ სულგუნიც დავამატოთ ნეტა როგორი იქნება? სოკო და სულგუნი ძალიან ასწორებს |
|
|
![]()
პოსტი
#129
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
შალვა
აუფ ბატონო შალვა მაგარაი ძალიან ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#130
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
რეცეპტი N1
ნებისმიერი მსხვილი ნანადირევის ჩაბასტურმება, აგრეთვე უხდება საკუთარი სიკვდილით მომკვდარ საქონელსაც ![]() მასწავლეს ბელორუსმა მონადირეებმა, გამოვცადე თითქმის ყველაფერ8ე! განსაკუთრებით უხდება გარეულ ღორს და საქონლის ხორცს. საჭირო ინგრედიენტები: ნანადირევის ხორცი (ღორი) სასტეიკოდ დაჭრილი. დაფნის ფოთოლი პილპილი მარილი ნიორი ხახვი და.... ლუდი. ვდებთ ჯამში მსხვილი დანით ოდნავ დაკეპილ ხორცის ნაჭრებს. 8ემოდან ვასხავთ გაუფილტრავ თეთრ ლუდს (სასურველია) ისე, რომ ხორცი დაიფაროს და ვინახავთ გრილ ადგილას 1-3 სთ-მდე. შემდეგ ვიღებთ ხორცს და ვამშრალებთ ხელის სამ8არეულო ხელსახოცებით. ამის შემდეგ ვა8ილავთ პილპილს და ვადებთ ნაჭრებს ერთი მეორე8ე დაფნის ჩაყოლებით. ამ დროს ვახურებთ ტაფას, ვდებთ ან ვასხავთ ოდნავ ცხიმს 8ეთის თუ ერბოს სახით ისე რომ შეიქმნას ოდანავ ცხიმიანი 8ედაპირი. ვბრაწავთ ხორცს ორივე მხრიდან ოქროს ფრამდე... შემდეგ ამავე ტაფაში ვასხავთ ჯამში დარჩენილ ლუდს. ვანელებთ ცეცხლს. პერიოდულად ვატრიალებთ ხორცის ნაჭრებს. ლუდის დაშრობის შემდეგ ვასხავდ ოდნავ ახალ ლუდს და ვახვანხვალებთ ნაჭრებს ისე, რომ 8ედაპირი განიბანოს. ანუ თქვენს წინ წარდგება ხორცი, როგორც საუკეთესო ჟურნალის ფოტოებში, რომ გინახავთ. ამის შემდეგს ამოიღეთ ხორცის ოქროსფერი ნაჭრები და გემოვნების მიხედვით მიეცით მარილი დაჭყლეტილი ნიორი და რგოლებად დაჭრილი ხახვი. ამ ხორცს მოუხდება 1 ღამით ბროწეულისა და ლიმნის წვენში დამარინადებული ხახვი. დაიმახსოვრეთ, ლუდი კარგად არბილებს ნებისმიერ ხორცს და ამაღლებს ხორცის დაკარგულ გემოვნურ თვისებებს! ![]() მომშივდა... |
|
|
![]()
პოსტი
#131
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კარგი რეცეპტია, გაუფილტრავი ლუდის მაგივრად შეიძლება შავი ლუდის ხმარებაც(გერმანელები ოქტომბერფესტზე ღორის კანჭებს შავ ლუდთან ერთად წვავენ)
|
|
|
![]()
პოსტი
#132
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
8ემოდხსენებული მეთოდით დავამუღამე წინადრის შემწვარი ხორცის შეცხელება/განახლება. ანუ ადუღებულ ლუდიან ტაფა8ე უნდა მოხდეს ხორცის შეთბობა! შალვა გეთანხმები, მაგრამ არ დაგავიწყდეს, რომ შვაინ-ჰაქსე ღუმელში იწვება და ბოჭკოების გახსნა არც თუ უსე აქტუალურია. თავის დრო8ე ერთმა თანამშრომელმა მაგარი წიგნი მაჩუქა სანადირო კულინარია8ე. მოკლედ, რომ წავიკითხე მივხვდი, რომ ჩვენ ( ქართველები) სამწუხაროდ არა ბალ8ე არამედ საერთოდ ჭერამ8ე ვ8ივართ ნანადირევის მომ8ადების ამბავში. ყველ8ე დიდი 2-ანი გვეწერება ნანადირევი ხორცის გამოყვანაში ანუ მომწიფბის პროცეში ... |
|
|
![]()
პოსტი
#133
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
919
2 ზე ვერ დაგეთანხმები, იმიტომ რომ მე ვისთანაც მაქვს სანადირო დაარა მარტო.... ურთიერთობა ტყემლის და ჭერამის ხეც მოჭრილი და შემწვარი აქვთ ნელ ცეცვხლზე,მთლიანობაში რათქმაუნდა გეთანხმები! იმიტომაც ვპოსტავთ აქ და პირად და საერთო დონის აწევას(კულინარია) ვცდილობთ, წიგნებიდან და ინტერნეტიდან გადმოწერილი რეცეპტებს მხოლოდ მაშინ ვდებთ თუ თვითონ გავაკეთეთ, გავსინჯეთ, მოგვეწონა და ა.შ. |
|
|
![]()
პოსტი
#134
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 717 რეგისტრ.: 4-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
919
ვააჰ, საინტერესო ჩაბასტურმების მეთოდია ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#135
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,706 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 13:46 |