თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მე გამიკეთებია ბევრჯერ уха სახლის პირობებში მაგრამ არის ერთი რეცეპტი როდესაც მომზადების ბოლოს ნაკვერცხლიანი ჯოხით ამოურევ და ერთ ჭიქა არაყსაც ჩაუმატებ გამზადებულს, თუ გიცდიათ ეს მეთოდი და როგორია?
|
|
|
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
...... უხა მაგრად მიყვარს, მაგრამ რეცეპტი არ ვიცი, იქნებ დამიწერო რაა, თან ყველა მეთევზეს გამოადგება ეგ რეცეპტი...... |
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#4
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ამ თემაში დაწერეთ მხოლოდ თევზის მომზადების რეცეპტები, მაგ: უხა, შეწვა, მოხარშვა და ა.შ აბა თქვენ იცით,
ვინც რა იცით დაწერეთ. უფრო შეიკვრება თემაც და თან გვეცოდინება რომ აქ მხოლოდ თევზის რეცეპტებია პ.ს. ოფებს მოვერიდოთ ![]() ესეც უხა. არის სვეტსკი უხა და რიბატსკი. ინგრედიენტები: 1. თევზი (შეიძლება თავებიც) 2. კარტოფილი 3. ხახვი 4. კამა 5. შავი პილპილი, მარცვალიც და ისეც 6. დაფნა 7. მარილი 8. ლიმონი სვეტსკი ვარიანტში კამას და ხახვს ჭრიან და ისე ყრიან. რიბატსკიში მთლიანად აგდებენ. კარტოფილი იჭრება კუბიკებად და ვყრით წყალში მარცვალ პილპილთან, მთლიან ხახვთან, კამასთან და დაფნასთან ერთად. კარტოფილი რომ სანახევროდ მოიხარშება ვყრით დაჭრილ თევზს, ან თევზის თავებს. (თუ თავებისგან აკეთებთ მეტი ხარშვა უნდა და ცოტა ადრე ჩაყარეთ) ბოლოს მარილი, ლიმონის წვენი და ცოტა დაჭრილი კამა. მიირთვით გაამოთ. დააყოლეთ არაყი. ოჩოპინტრე არ დაგავიწყდეთ პატივისცემით ჭალიმგელა |
|
|
![]()
პოსტი
#5
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
შალვა ...... უხა მაგრად მიყვარს, მაგრამ რეცეპტი არ ვიცი, იქნებ დამიწერო რაა, თან ყველა მეთევზეს გამოადგება ეგ რეცეპტი...... ამბობენ რამდენი მეთევზეც არის იმდენი უხის რეცეპტიც არსებობსო, აი ჩემი რეცეპტი: 1. ადუღებულ წყალში ჩავყრით თევზის თავებს და კუდებს და ვაცლით სანამ არ ჩაიშლება, დარჩენილ ძვლებს ქაფქირით ამოვიღებთ და გადავყრით, ჩავყრით: ხახვს, კართოფილს , ბულგარულს , სტაფილოს,ნიორს, შავი პილპ. მარცვლ., სურნელოვანი პილპ. მარც, მწვანილი ცოტ-ცოტა ყველანაირი, მარილი, ამ ყველაფრის მოხარშვის შემდეგ გავსინჯავთ მარილიანობას, თუ კარგად აქვს ცოტას კიდევ დავუმატებთ და თევზს ჩავყრით, როგორც კი თევზი მოიხარშება 50-70 გრამ არაყს ჩავასხამთ და ეგ არის. გახსოვდეთ უხა ახალ დაჭერილი მდინარის ან ტბის თევზით მზადდება! |
|
|
![]()
პოსტი
#6
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#7
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ხო ბევრნაირად აკეთებენ, ზოგი ტარხუნასაც უკეთებს. მე ხანდახან მთლიან სტაფილოს ვაგდებ ხოლმე ![]() ეს ტარხუნითაა. მარა გოიმობაა. უხა უნდა იყოს უბრალო ტარხუნაზე 100% გეთანხმები, ძალიან ძლიერი არომატი აქვს და გემოს აკარგვინებს, უბრალოც მართალია, უხა ჩრდილოელების კერძია მაიცდამაინც რუსები ნუ იბრალებენ ანალოგიურ კერძს ამზადებენ ფინელები, ნორვეგიელები, გერმანელები ბალტიის პირელები და ........... იქაური კულინარია მაიცდამაინც არ გამოირჩევა შედევრებით, მაგრამ ენერგეტიკას მაგრად აქცევენ ყურადღებას, შეიძლება ითქვას რომ უხა ერთად ერთი კერძია (ნახარში) რომელიც ყველა ასაკის ადამიანისათვის სასარგებლოა ,განსხვავებით სხვადასხვა სახის ბულიონებისა(ქათამი, ხორცეული).p.s. მე სოკოც ვცადე (გამმხმარი) არაუშავდა. |
|
|
![]()
პოსტი
#8
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ამ თემაში დავწეროთ მხოლოდ თევზის მომზადების რეცეპტები, მაგ: უხა, შეწვა, მოხარშვა და ა.შ აბა თქვენ იცით, ვინც რა იცით დაწერეთ.
ვიტოს ვთხოვ თუ რამე მსგავსია თევზზე, აქეთ გადმოაგდე, უფრო შეიკვრება თემაც და თან გვეცოდინება რომ აქ მხოლოდ თევზის რეცეპტებია პ.ს. ოფებს მოვერიდოთ ![]() ჩემმა დამ იცის თევზის შეწვა ლიმონში და უნდა დავაზუსტო ეს რეცეპტი და მერე დაწერ, მანამდე თქვენ გაახურეთ.......... ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#9
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
აი ჩემი თევზის შეწვის რეცეპტსაც გთავაზობთ:
ინგრედიენტები: 1. თევზი (სასურველია ფილე) 2. კარტოფილი 3. პომიდორი(უნდა იყოს მაგარი, ნაკლებ წვნიანი) 4. ყველი 5. მაიონეზი 6. მცენარეული ცხიმი, მარილი, ღვინო, შავი პილპილი, ოხრახუში. ვიღებთ მაღალ ცხიმმოსმულ და გაცხელებულ ჟარონას, ვალაგებთ თევზის ფილეს(თევზზე მანამდე ვასხამთ ცოტაოდენ მშრალ თეთრ ღვინოს და ვაყრით მარილს), შემდეგ თხლად და მრგვალად დაჭრილ კარტოფილს, ასევე დაჭრილ პომიდორს, მოვაყრით გემოვნებით მარილს და შავ პილპილს, შემდეგ ზემოდან მოვასხამთ მაიონეზს და დავიყვანთ თხელ ფენად, და ბოლოში მოვაყრით დახეხილ ყველს(სულგუნით ჯობია) და შევდგამთ გაცხელებულ ღუმელში, როდესაც კერძი მომზადდება მოვაყრით წვრილად დაჭრილ ოხრახუშს! ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#10
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
გრიზლი
დორბლი მომადგა............ ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#11
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ჩელე
ეტიკეტით თეთრი მშრალი ღვინო ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#12
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ბარაბულკა(ხონთქარი) ზეით. ზეთში შეწვით, შემდედ იმავე ზეთში მოთუშეთ წვრ. დაჭრილი პომიდორი.ხახვი.ნიორი, კამა,+ ცოტ-ცოტა სუნელები. თეფშზე დააწყვეთ თევზი მოასხით პომიდორი თავისი ძმაკაცებით და ასე ფენა ფენა სანამ არ დაგიმთავრდებათ ან ერთი ან მეორე. მარილი და წ
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#13
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
როგორ გავაკეთოტ კარასი ისე რომ ფხამ ნაკლებად შეგაწუხოთ, პრინციპში ნებისმიერ წვრილფხიან თევზზე ივარგებს ალბათ
რაღაც გადაცემაში ვნახე ამას წინათ: თევზი დასუფთავების შემდეგ უნდა დაისეროს და რამოდენი მეხაზით სუგანეზე და შეიწვას ბევღ ზეტში სანამ კარგ კორკას არ გაიკეთებს, თურმე ცხელი ზეთი ხრუკავს ფხას და პირში კნატინებ ისე რომ აღარ გეჩხირება, კიდევ ის გამიგია რომ 1 გამით უნდა დაამარილოო კარგადო და მაგ შემთხვევაშიც ფხას რაღაც ემარტებაო დაზუსტებულად არც ერთი არ ვიცი, ხომ არ გიცდიათ ვინმეს? |
|
|
![]()
პოსტი
#14
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კი მე მასეთ თევზებს(ხშირათ კარასებს) ეგრე ვწვავ და კმაყოფილი ვარ,ვერ ვიტან ძაან ძვლიან თევზებს, დამარილებით სილიოტკას ვაკეთებ და ეგეც კარგად გამოდის
|
|
|
![]()
პოსტი
#15
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ხო კარასზე მეც გამიგია ეგრე სერავენ და წვავენო, ისე გამიგია კატლეტსაც კი აკეთებენო, შემთხვევით ხომ არ იცით როგორ კეთდება ან ხომ არ დაგიგემოვნებიათ ვინმეს როგორია?
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 2nd May 2025 - 22:00 |