სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
სანამ კუდრღელსს მოვამზადებთ..., რჩევა კურდღლის ხორცის გემოვნური თვისების ასამაღლებლად |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
კულინარიაც მიყვარს...
![]() რაც კურდღელს შეეხება. პირველ რიგში, როგორც კი მოვინადირებთ ყურცქვიტას ცერა თითი დავაჭიროთ მუცლის ქვედა ნაწილში და გამოვწუროთ შარდი უკანასკნელ წვეთამდე. იქვე გირჩევთ გაატყავოთ, დაცალოთ სისხლისგან მსხვილი სისხლძარღვების გადაკვეთით (მაგ.: საძილე არტერიები და ქვედა კიდურების ვენები/არტერიები) შემდეგ გამოშიგნოთ და თუ წინდახედული მზარეულიც ხართ, არ დაიშუროთ სვანური მარილი მუცლისა და გულმკერდის ღრუებში ამოსათითხნად. იქვე თუ ჭინჭარიც მოიკრიფება ხომ მთლა უკეთესი! ისიც მუცელში ჩაუტენეთ. რაც შიგნეულობას შეეხება - გულ/ღვიძლია მაგ ცხოველის დელიკატესი. შემდეგ, გინდ არაჟანს მიეცი გინდ მაწონს და გინდ თეთრ ღვინოს ბურთი და მოედანი, უკაცრავად - ძვალი და რბილი. თოხლაობის სმაილიკი ვერ ვნახე ტო... |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 00:55 |