კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
![]()
პოსტი
#61
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
შენთან ერთად ნამდვილად ღირს ნაჩოვკით წასვლა
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#62
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#63
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მეც წამიყვანეთ რააა... უხას ვერა მაგრამ მწვადს ვწვავ ჩემპიონის დონეზე..(ჩემმა უფროსმა ძმამ დამამუღამებინა)
მწვადის შეწვა ხორცის სწორად დაჭრით იწყება, ხორცი უნდა დაიჭრას გრძელ და თხელ ნაჭრებად, ეგეთი დაჭრილი ხორცი არც გამოშრება და არც სისხილანი რჩება შიგნიდან...იწვება თანაბრად და არის ცვრიანი, მე ძირითადად ბასტურმის გარეშე მირჩევნია, თუმცა ხანდახან ვაბასტურმებ ხოლმე(მოთხოვნის მიხედვით) დაჭრილ ხორცს ვრეცხავ, ვალაგებ ჯამში(ან ქვაბში) ვაყრი მარილს(თვალზომით) ვამატებ შავ პილპილს, დაჭრილ ხახვს,ვასხავ ძმარს(1-2 სუფრის კოვზს) ვდგავ მაცივარში რამდენიმე საათით.... შეწვის მერე ვასხავ ლიმონის ან ბროწეულის წვენს და ვაჭრი ხახვს..... |
|
|
![]()
პოსტი
#64
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მეც წამიყვანეთ რააა... უხას ვერა მაგრამ მწვადს ვწვავ ჩემპიონის დონეზე..(ჩემმა უფროსმა ძმამ დამამუღამებინა) მწვადის შეწვა ხორცის სწორად დაჭრით იწყება, ხორცი უნდა დაიჭრას გრძელ და თხელ ნაჭრებად, ეგეთი დაჭრილი ხორცი არც გამოშრება და არც სისხილანი რჩება შიგნიდან...იწვება თანაბრად და არის ცვრიანი, მე ძირითადად ბასტურმის გარეშე მირჩევნია, თუმცა ხანდახან ვაბასტურმებ ხოლმე(მოთხოვნის მიხედვით) დაჭრილ ხორცს ვრეცხავ, ვალაგებ ჯამში(ან ქვაბში) ვაყრი მარილს(თვალზომით) ვამატებ შავ პილპილს, დაჭრილ ხახვს,ვასხავ ძმარს(1-2 სუფრის კოვზს) ვდგავ მაცივარში რამდენიმე საათით.... შეწვის მერე ვასხავ ლიმონის ან ბროწეულის წვენს და ვაჭრი ხახვს..... ხის გობში რომ უნდა ჩათალო და ზემოდან ცოტახნით ლავაში დაადო დაგავიწყდა? მაგას ვეტყვი შენ უფროს ძმას ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#65
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#66
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
პირობებს გააჩნია სად იმყოფები..ბუნებაში როცა ვარ საერთოდ ლავაშზე ვდებ.. გადავკეცავ ლავაშს და შამფურს ვაცლი....მაგის მერე სწორედ იმ პურზეა უდიდესი მოთხოვნა... |
|
|
![]()
პოსტი
#67
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
რადგან მწვადზე გადავედით დავდოთ ჩვენი რეცეპტები, ღორი, ხბო. ცხვარი, ბატკანი, ციკანი,(ნანადირევი ) პირდაპირ წვავთ? აბასთურმებთ(როგორ? რამდენხანს?) რაზე გირჩევნიათ შეწვა, (ნახშირი, წალამი, წიფელა..........?)რეცხავთ თუ არა ხორცს, მარილს როდის აყრით და ა. შ. ფინალისტებიც გამოვავლინოთ და გასვლითი ფინალიც ჩავატაროთ ჩემპიონის გამოსავლენად, მსაჯებიც ჩვენ ვიქნებით და დეგუსტატორებიც. ამასობაში ნადირობის სეზონიც გაიხსნება!
|
|
|
![]()
პოსტი
#68
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
მე არ ვაბასტურმებ ხორცს. სუფთა ხორცი მირჩევნია, ხორცს არ ვრეცხავ თუ ძაან ჭუჭყიანი არ არი, შამფურზე ასხმისთანავე ვაყრი მარილს და ვწვავ მხოლოდ წალამზე. თუ წალამი არ მაქ ისე შეშითაც შემიწვია, მაგრამ ჩემი აზრით ყველაზე გემრიელი წალამზე შემწვარი გამოდის.
|
|
|
![]()
პოსტი
#69
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
მე პირადად მწვადს ვწვავ ღორის სუკებს მხოლოდ, ვრეცხავ ხორცს (ერთხელ გადავავლებ წყალს)მარილით იქვე ამოვსვრი როცა შამფურზეა და წალამს ხომ არაფერი ჯობია
![]() პ.ს. შალვა შენ გეტყობა ბევრი მწვადი გაქ შემწვარი და იქნებ მიპასუხო, მე მინახავს რომ დააწყობელ შამფორებს მერე ზევიდან აფარებენ გაზეთს ,გაზეთი არიცვის შავდება და ის მწვადი ძალიან გემრილი გამოვიდა ,იქნება და ამიხსნა რახდება? |
|
|
![]()
პოსტი
#70
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მე არ ვაბასტურმებ ხორცს. სუფთა ხორცი მირჩევნია, ხორცს არ ვრეცხავ თუ ძაან ჭუჭყიანი არ არი, შამფურზე ასხმისთანავე ვაყრი მარილს და ვწვავ მხოლოდ წალამზე. თუ წალამი არ მაქ ისე შეშითაც შემიწვია, მაგრამ ჩემი აზრით ყველაზე გემრიელი წალამზე შემწვარი გამოდის. ![]() მე პირადად მწვადს ვწვავ ღორის სუკებს მხოლოდ, ვრეცხავ ხორცს (ერთხელ გადავავლებ წყალს)მარილით იქვე ამოვსვრი როცა შამფურზეა და წალამს ხომ არაფერი ჯობია ![]() პ.ს. შალვა შენ გეტყობა ბევრი მწვადი გაქ შემწვარი და იქნებ მიპასუხო, მე მინახავს რომ დააწყობელ შამფორებს მერე ზევიდან აფარებენ გაზეთს ,გაზეთი არიცვის შავდება და ის მწვადი ძალიან გემრილი გამოვიდა ,იქნება და ამიხსნა რახდება? სიმართლე გითხრა გაზეთის გადაფარება არ მინახია(არც გირჩევ გაზეთი შეიცავს პოლიგრაფიულ საღებავს) მაგრამ მინახია მწვადს ლითონის ფირფიტას რომ აფარებენ, ეს მაშინ ხდება როდესაც ნაკვერცხლის ტემპერატურა დაბალია |
|
|
![]()
პოსტი
#71
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ხო რავი აბა შალვა(მეც ვიცი რომ მომწამლავია)იმენა ყვითელი გაზედი გააძრო საქართველოს რესპუბლიკა ტიპმა
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#72
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ხო რავი აბა შალვა(მეც ვიცი რომ მომწამლავია)იმენა ყვითელი გაზედი გააძრო საქართველოს რესპუბლიკა ტიპმა ![]() ხოოო! საქართველოს რესპუბლიკა თუ იყო თავიდანვე უნდა გეთქვა ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#73
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
სამწვადე ხორცი თუ ძალიან არ მოითხოვს არ ირეცხება, არც ახალ და ახალგაზრდა (ღორი) ხორცს უხდება ბასთურმა, კარგია ბასთურმა ცხვარზე, (ნანადირევზე, ტახის გარდა) ხბო, ირემი, შველი, თუ არა ბრაკონიერული მეთოდით არის მოპოვებული
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#74
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ნოსო
....... მე ეგრე ვიცი, რომ გაზეთს მხოლოდ მახინჯ ქალებს აფარებენ ხოლმე ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#75
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 15:41 |