სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
სოკოების შესახებ, მომზადება და განსხვავება |
![]()
პოსტი
#46
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მჭადოს გემოზე ვიტოს ვეთანხმები.... უბრალოდ ზამთრის მერე მასიურად ეგ შემოდის და სეზონს ხსნის თორემ მერე მიქლიო ,ქამა და ნიყვი რომ შემობძანდებიან მჭადო ვის ახსენდება!
|
|
|
![]()
პოსტი
#47
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 116 რეგისტრ.: 14-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა ვიტო წელს ჯერ ჯერობი არც რაჭაში და არც იმერეთში სოკო არ ყოფილა იმდენად ცოტა იყო ასე რომ ვერც კამაზებს (თუ სათამაშო არ იქნა) გაავსებდაით და არც თვალები აგიჭრელდებოდათ |
|
|
![]()
პოსტი
#48
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ირაკლი21
წელს ნიყვი ნორმალურად იყო, აი ვარყაზე შეიძლება ითქვას რომ თითქმის ვერ შემოვიდა. |
|
|
![]()
პოსტი
#49
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,127 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
შალვა
ნიყვის ასაღებად ვიყავი საიმედოსკენ მუხნარებშიიიი, აუუუუუუ რა მაგარი შეგრძნება იყო როცა ნიყვი დავინახეეეე რააააააააააააა, მარა სოკოების მეფეა რააააა, მაგარი გემრიელი იყო ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#50
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ნიყვი რომ მაგარია ეს სადაო არ არის, მაგრამ წელს შავჩოხამ და ცხვარიომ დაგლიჯა არაფრით არ ჩამოუვარდებოდა ნიყვს!
|
|
|
![]()
პოსტი
#51
|
|
![]() ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,267 რეგისტრ.: 10-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მიქლიოს მომზადების ერთი მარტივი რეცეპტი ვიცი.
გარეცხვას რაც შეეხება ეგ კარგად მოგეხსენებათ. შემდეგ ვწურავთ, ვყრით ქვაბში, ვასხავთ ერთ ჭიქა ღვინოს (200 გრამი სადღაც 1.5 კგ სოკოზე). მიწვის არ შეგეშინდეთ, სოკო იმდენ წვენს გაუშვებს. ფაქტიურად სოკოს ვხარშავთ ღვინოში. მოხარშვის შემდეგ ვაცლით წვენს და ქარაქ-აშიშხინებულ ტაფაზე ვყრით და ვწვავთ სანამ კარგად არ დაიბრაწება, არანაირი მწვანილი და ხახვი არ ჭირდება. მერე არაჟანთან ერთად შეგიძლიათ მიირთვათ ![]() აუუ მომშივდა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#52
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 520 რეგისტრ.: 4-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
არცერთი სოკო არაა სასიკვდილო
მჭამელის ასაკს მსოფხედველობას და შეჭმულის რაოდენობას გააჩნია ზოგი სოკო გაგვაძღობს ზოგი კინოში წაგვიყვანს Psilocybe semilanceata თუ გაგიგიათ აგვისტო-სექტემბერში იცის იმერეთისკენ ბალახებში იკრიფება იჭმება (უმად) და კინოც ირთვება ნახევარ საათში |
|
|
![]()
პოსტი
#53
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
(dila)adriano
საკმაოდ ბევრი სოკოა შხამიანი და შეცდომაში ნუ შეიყვანთ ხალხს ![]() ცოტა ხანში შესაბამის თემაში დავდებ შხამიან სოკოებზე ინფორმაციასაც. |
|
|
![]()
პოსტი
#54
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
(dila)adriano
ჰალუცინოგენის მოძიება უფრო მარტივად შეიძლება, ლენცოფა ბევრად ხელმისაწვდომია და ყველაგნ ხარობს α-ამანიტინი ერთ-ერთი უსერიოზულესი "შხამია" |
|
|
![]()
პოსტი
#55
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 520 რეგისტრ.: 4-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
კუდიგორელი
მართალი ბრძანდებით ზოგიერთი სოკო უსერიოზულეს შხამს შეიცავს მათ შორის amanita phalolloides ეს სოკო რომ ჭამო და გადარჩე ან ბუდდა უნდა იყო ანდა პროფესორი ალექსანდრე შულგინი ა.შ.შ.-ს უშიშროების პირდაპირი დვალებითა და ნებართვით ეს მეცნიერი წლების განმავლობაში იკვლევდა ჰალუციგენურ (საზოგადოდ შხამიან) სოკოებს იგი ლაბორატორიული მეთოდით სოკოსაგან გამოჰყოფდა მომწამვლელ ნივთიერებას შემდეგ ორალური ან ინტრავენური წესით შეყავდა ორგანიზმში (ზოგჯერ ეწეოდა კიდეც) მოკლედ რომ ვთქვათ საკუთარ თავზე ატარებდა ექსპერიმენტებს და აწარმოებდა დაკვირვებას იწყებდა მუდამ უმცირესი დოზით ხოლო შემდეგ შესაძლებლობისდა მიხედვით ზრდიდა მათ ყოველივე ეს საფუძვლად დაედო ალექსანდრ შულგინის სამეცნიერო-დოკუმენტურ მონოგრაფიას: "შხამები რომელიც მე შევიყვარე" წიგნის დასასრულს მეცნიერი აღნიშნავს რომ "არცერთი სოკო არაა სასიკვდილო" თუმცა ყოველივე ეს სულაც არ ნიშნავს რომ გავიდეთ ტყეში და პირველივე სოკო პირში ჩავიდოთ ![]() ![]() Davitus მაგ ცოფიან ლენას ისევ თოფიანი გენა მირჩევნია ბეთქილ პაპლაოკიანზე რომ არაფერი ვთქვა ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#56
|
|
![]() პოინტერით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,246 რეგისტრ.: 3-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ქიზიყი–თბილისი ![]() |
გაიხარეთ რაა ნერწყვი მომადგა..
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#57
|
|
![]() პოინტერით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,246 რეგისტრ.: 3-December 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ქიზიყი–თბილისი ![]() |
ქამა ან კალმახა სოკო ერბოკვერცხით
მასალა: სოკო-600 გრამი ხახვი-100 გრამი დაჭრილი მწვანილი-2 სუფრის კოვზი ერბო-2 სუფრის კოვზი კვერცხი-3 ცალი მარილი-გემოვნების მიხედვით კარგად დარჩეული გარეცხილი სოკო დავჭრათ წვრილად და მოვხრაკოთ ერბოში ხახვთან ერთად. მოვაყაროთ მარილი. კარგად რომ მოიხრაკება, ჩავასხათ ათქვეფილი 3 კვერცხი და კიდევ ვადუღოთ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვიღოთ თეფშზე, ზემოდან მოვაყაროთ მწვანილი და მივირთვათ. ![]() ქამა სოკო მოხრაკული მასალა: ქამა სოკო-800 გრამი ხახვი-100 გრამი ერბო-3 ჩაის კოვზი ძმარი-1-2 სუფრის კოვზი ქინძი და მარილი-გემოვნების მიხედვით ქამა სოკო კარგად დავარჩიოთ, მოვაცილოთ ქოლგისქვეშა ფერფლი, დავჭრათ წვრილად, მოვხრაკოთ 3 ჩაის კოვზ ერბოში დაჭრილ ხახვთან ერთად. როდესაც სოკო მზად იქნება, მოვასხუროთ ცოტა ძმარი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი. ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#58
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შემწვარი კალმახა სოკო
-კალმახა სოკო -400-500 გრ -კვერცხი-2 ცალი -პურის ფქვილი-50 გრ -ორცხობილა "სუხარი"-40გრ -შავი პილპილი გემოვნებით -ასევე მარილი სოკოს ვხარშავთ 5 წუთი, შემდეგ დაიწრიტოს წყლიდან მარილი პილპილი გემოვნებით, ამოვავლოთ სოკო ფქვილში და ამოვავლოდ ათქვეფილ კვერცხში,შემდეგ დაფქულ "სუხარში" და შევწვათ 15 წუთის განმავლობაში.. |
|
|
![]()
პოსტი
#59
|
|
თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,021 რეგისტრ.: 8-March 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ortachala ![]() |
ვინმეს შეგიძლიათ ამიხსნათ მოყვანის წესი ? ძალიან მჭირდება
|
|
|
![]()
პოსტი
#60
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 834 რეგისტრ.: 18-October 11 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ვინმემ იქნებ დამეხმაროთ და ნიყვის კარგი მომზადების წესი მომწეროთ მადლობა წინასწარ ვისაც გესიამოვნებათ დამეწვიეთ
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 3rd June 2025 - 04:48 |