ვეფხვის კაკალი, სატყუარები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
ვეფხვის კაკალი, სატყუარები |
![]()
პოსტი
#1
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ამდენი ხანია ვკითხულობ ამ თემას. ვინმე ხომ არ იტყვის რა არის ეს ნეფხვის კაკალი???
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#2
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მე ვფიქრობ რომ უმჯობესია უშუალოდ კაკალი შევიძინოთ, ბოილი კარგია მაგრამ ძვირი ჯდება ეგ ამბავი, კაკალს დავფქვავ და ბოილებს მე თვითონ დავამზადებ, სასურველი ზომისას და შეფერილობისას, ყოველ შემთხვევაში ასე გაცილებით იაფი და უფრო მრავლაფეროვანი გამოვა. ამიტომ მე პირადად უშაულოდ კაკლის ყიდვას ვანიჭებ უპირატესობას.
ვეფხვის კაკალი არის სპეციალური მცენარის ნაყოფი. მცენარის დასეხელებაა Cyperus esculentus, რომლის ფესვებში არის ეს კაკლები, აგერ კიდევ უფრო ვრცელი ინფო History Zohary and Hopf consider this tuber "ranks among the oldest cultivated plants in Ancient Egypt." Although noting that "Chufa was no doubt an important food element in ancient Egypt during dynastic times, its cultivation in ancient times seems to have remained (totally or almost totally) an Egyptian specialty."[1] They were used to make cakes in ancient Egypt. Presently, they are cultivated mainly, at least for extended and common commercial purposes, in Spain, where they were introduced by Arabs, almost exclusively in the Valencia region. They are found extensively in California and were grown by the Paiute in Owens Valley. Tiger nuts are also grown in Ghana, Nigeria, Burkina Faso and Mali. Use as food The tubers are edible, with a slightly sweet, nutty flavour, compared to the more bitter tasting tuber of the related Cyperus rotundus (Purple Nutsedge). They are quite hard and are generally soaked in water before they can be eaten, thus making them much softer and giving them a better texture. They have various uses; in particular, they are used in Spain to make horchata. They are sometimes known by their Spanish name, "chufa". Tigernuts have excellent nutritional qualities with a fat composition similar to olives and a rich mineral content, especially phosphorus and potassium. The oil of the tuber was found to contain 18% saturated (palmitic acid and stearic acid) and 82% unsaturated (oleic acid and linoleic acid) fatty acids.[2] According to the Consejo Regulador de Chufa de Valencia (Regulating Council for Valencia's Tigernuts),[3] the nutritional composition/100 ml of a classical Horchata de Chufas, or Orxata de Xufes in Valencian language, is as follows: energy content around 66 kcal, proteins around 0.5 g, carbohydrates over 10 g with starch at least 1.9 g, fats at least 2 g. Even though too low in proteins and in fats, and too high in carbohydrates, to be considered equal to milk, Horchata de Chufas can be useful in somehow replacing milk in the diet of people intolerant to lactose. [edit] Use as oil Since the tubers contain 20-36% oil, C. esculentus has been suggested as potential oil crop for the production of biodiesel. [2] Use as fishing bait The boiled nuts are used in the UK as a bait for carp and have a high reputation for success. The nuts have to be prepared in a prescribed manner in order to prevent harm to the fish. The nuts are soaked in water for 24hrs and then boiled for 20 minutes or longer until fully expanded. Some anglers then leave the boiled nuts to ferment for 24-48 hrs which can enhance their effectiveness further. However, if the nuts are not properly prepared, it can be extremely toxic to the carp, killing the fish. This was thought to have been the cause of death of Benson, a very large and very famous carp. The 54 lb. fish was found floating dead in a fishing lake, a bag of unprepared tiger nuts laying nearby, empty, on the shore. However an examination of the fish by a taxidermist concluded that tiger nut poisoning was not, in the end, the cause of death.[4] მაგ კაკლის ბოილები საკმაოდ პოპულარულია, საქართველოშიც კი ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#3
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 13 რეგისტრ.: 5-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ვერც თურქეთში და ვერც უკრაინაში ვერ ვიშოვნე TIGER NUTS, აქ შეიძლება მისი ყიდვა სადმე?
|
|
|
![]()
პოსტი
#4
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
DAVIDUS
ყიდვა გაყიდვა, გაქირავება და ასე შემდეგ განიხილება აი http://forum.ochopintre.ge/index.php?showtopic=989 ამ თემაში ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#5
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
ხოლო ამ კონკრეტულ თემაში განიხილება ფეფხვის თხილის რაობა და მისი გამოყენების შესაძლებლობები
|
|
|
სტუმარი_triglit_* |
![]()
პოსტი
#6
|
სტუმარი ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
[quote name='ნიკაP&A' date='Oct 29 2009, 17:37' post='41342']
მე ვფიქრობ რომ უმჯობესია უშუალოდ კაკალი შევიძინოთ, ბოილი კარგია მაგრამ ძვირი ჯდება ეგ ამბავი, კაკალს დავფქვავ და ბოილებს მე თვითონ დავამზადებ, სასურველი ზომისას და შეფერილობისას, ყოველ შემთხვევაში ასე გაცილებით იაფი და უფრო მრავლაფეროვანი გამოვა. ამიტომ მე პირადად უშაულოდ კაკლის ყიდვას ვანიჭებ უპირატესობას. ვეფხვის კაკალი არის სპეციალური მცენარის ნაყოფი. მცენარის დასეხელებაა Cyperus esculentus, რომლის ფესვებში არის ეს კაკლები, აგერ კიდევ უფრო ვრცელი ინფო ოდნავ შესწორებას შევიტან, ეგ არ არის ნაყოფი, უბრალოდ ბოლქვია და ეგ "ვეფხვის თხილი", იგივე ჩუფა - საქართველოშიც მოდის სადღაც. მე მინახავს მისი მიწის ზედა ნაწილი მაგრამ სამწუხაროდ ვერ ვიხსენებ სად. რუსეთუ რომ რუსეთია, მხოლოდ ვოლგისპირეტში, მანდაც კი მოდის ეგ "თხილი". |
|
|
![]()
პოსტი
#7
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
,,ჩუფა,, სამეგრელოში მოდის თურმე
![]() |
|
|
სტუმარი_triglit_* |
![]()
პოსტი
#8
|
სტუმარი ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#9
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ნიკაP&A
რა თამამი განცხდება იყო ![]() შენ ისაც თქვი საიდან გაიგე ეგ ამბავი ?აბა ამოშაქრე... |
|
|
სტუმარი_triglit_* |
![]()
პოსტი
#10
|
სტუმარი ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკაP&A რა თამამი განცხდება იყო ![]() შენ ისაც თქვი საიდან გაიგე ეგ ამბავი ?აბა ამოშაქრე... რა საიდან გავიგე? ჩუფა რომ მოდის? ენციკლოპედიაში ვნახე ფოტოები და გამახსენდა რომ ნანახი მაქვს სადღაც, თანაც მანდვე ეწერა, კოლხეთის დაბლობზე და საქართველოში ზოგადად მოდისო. |
|
|
![]()
პოსტი
#11
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
რა საიდან გავიგე? ჩუფა რომ მოდის? ენციკლოპედიაში ვნახე ფოტოები და გამახსენდა რომ ნანახი მაქვს სადღაც, თანაც მანდვე ეწერა, კოლხეთის დაბლობზე და საქართველოში ზოგადად მოდისო. +100, უფრო მეტიც, მაგ მცენარეს ჯერ კიდევ კომუნისტების დროს აშენებდნენ სამეგრელოში თურმე, ზეთი იხდება მცენარის ბოლქვებიდან და მაგ მიზნით. რას არ გაიგებს კაცი, TRIGLIT მერე ჩავტრიალდეთ და გავარკვიოთ ეგ ამბავი, მე მყავს ერთი ზუგდიდელი ნაცნობი, მემცენარეობის ექსპერტია და გავიგებ მაგის ამბებს |
|
|
სტუმარი_triglit_* |
![]()
პოსტი
#12
|
სტუმარი ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
+100, უფრო მეტიც, მაგ მცენარეს ჯერ კიდევ კომუნისტების დროს აშენებდნენ სამეგრელოში თურმე, ზეთი იხდება მცენარის ბოლქვებიდან და მაგ მიზნით. რას არ გაიგებს კაცი, TRIGLIT მერე ჩავტრიალდეთ და გავარკვიოთ ეგ ამბავი, მე მყავს ერთი ზუგდიდელი ნაცნობი, მემცენარეობის ექსპერტია და გავიგებ მაგის ამბებს ოკ, გავიგოთ. თუმცა ჩემს მეგობარ მეგრელ მეთევზეებში, თანაც "პროფესიონალ" მეთევზეებში არავის უთქვამს ჩემთვის ჩუფას სამეგრელოში ხოლვის ფაქტი. ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#13
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
triglit ორშაბათიდან დავიწყებ მე მუშაობას მაგ მიმართულებით |
|
|
![]()
პოსტი
#14
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
აი რას წერს ცნობილი კარპიატნიკი საიმონ კროუ ვეფხვის კაკალზე
Саймон Кроу • Вопрос-ответ По-вашему, как лучше всего ловить на тигровые орешки? Я думаю, что их можно использовать и зимой. Будут ли они работать в холодную погоду? Вы готовите их прямо на берегу или до рыбалки? Чем дольше они хранятся, тем дурнее, как мне кажется, пахнут. Имеет ли это значение? О, столько много вопросов! При ловле на тигровые орешки я использую волос, обычно плавающим методом. В летние месяцы я ловлю на них и прямо со дна, если уверен, что дно чистое. Безусловно, они работают и зимой. Я бы сказал, на них можно ловить круглый год. Только не перестарайтесь с количеством орешков зимой. Два выстрела из рогатки – вполне достаточно. На волос я обычно нанизываю два, три, а иногда и больше орешков. Все зависит от того, рыбу какого размера вам нужно поймать. Я с успехом использую их и за границей, так как на них не реагирует мелочь и другая нежелательная рыба.Эта приманка отлично себя оправдывает на больших водоемах. Крючок с приманкой должен находиться на 5-8 см над дном между горкой орешков общим весом 2 кг. Недавно я прибегнул к этой тактике на водоеме Мадин, где сумел поймать 4 сорокафунтовых и 4 тридцатифунтовых карпа за пять ночей.Для того чтобы тигровый орешек всплыл, я беру шарик из пробки и нанизываю его между двумя орешками. Иногда достаточно кусочка пробкового дерева, оно очень похоже на сам тигровый орешек и не вызывает подозрения у рыбы. Опять же, если я ловлю на плавающий орешек, то использую большое их количество, тогда как при ловле со дна можно ограничиться десятью. Тогда они сливаются с общей массой и не выделяются.Для стабилизации плавучести тигровых орешков воспользуйтесь дробинкой и вольфрамовой мастикой. Лучше использовать короткие поводки, если крючок с приманкой и орешки находятся близко друг от друга.Несколько слов о приготовлении орешков. В настоящее время я выезжаю на рыбалку не более чем на 5-6 дней, и за это время они не портятся и находятся в превосходном состоянии. Я всегда готовлю их в домашних условиях, а не на берегу. На водоеме лучше ловить, чем возиться с приготовлением приманки. Если же вы хотите приготовить их непосредственно на месте рыбалки, замочите их в ведре с водой из водоема или просто опустите их в воду в мешочке на 48 часов. А в печке это же можно сделать за 20 минут. После приготовления поместите их в воду, иначе они снова засохнут. Вы совершенно правы, говоря о том, что чем дольше они хранятся, тем хуже пахнут. Я выбрасываю орешки, пролежавшие на берегу более 5-6 дней (в зависимости от температуры). После их приготовления я храню их в воде, которую ежедневно меняю, чтобы избежать порчи и неприятного запаха или хотя бы ограничить его распространение. |
|
|
![]()
პოსტი
#15
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,952 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Mitckevichis N 15 ![]() |
ნიკა მთლად Кроу საც ნუ მოუსმენთ ეხლა. ზამთარში ჩვენთან კარგად იცი რო უაზროდ ნერვების შლა გამოვა, არ გვიშველის ვეფხვის კაკალი.
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 24th May 2025 - 16:24 |