კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
![]()
პოსტი
#131
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კარგი რეცეპტია, გაუფილტრავი ლუდის მაგივრად შეიძლება შავი ლუდის ხმარებაც(გერმანელები ოქტომბერფესტზე ღორის კანჭებს შავ ლუდთან ერთად წვავენ)
|
|
|
![]()
პოსტი
#132
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,658 რეგისტრ.: 27-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi/Georga ![]() |
8ემოდხსენებული მეთოდით დავამუღამე წინადრის შემწვარი ხორცის შეცხელება/განახლება. ანუ ადუღებულ ლუდიან ტაფა8ე უნდა მოხდეს ხორცის შეთბობა! შალვა გეთანხმები, მაგრამ არ დაგავიწყდეს, რომ შვაინ-ჰაქსე ღუმელში იწვება და ბოჭკოების გახსნა არც თუ უსე აქტუალურია. თავის დრო8ე ერთმა თანამშრომელმა მაგარი წიგნი მაჩუქა სანადირო კულინარია8ე. მოკლედ, რომ წავიკითხე მივხვდი, რომ ჩვენ ( ქართველები) სამწუხაროდ არა ბალ8ე არამედ საერთოდ ჭერამ8ე ვ8ივართ ნანადირევის მომ8ადების ამბავში. ყველ8ე დიდი 2-ანი გვეწერება ნანადირევი ხორცის გამოყვანაში ანუ მომწიფბის პროცეში ... |
|
|
![]()
პოსტი
#133
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
919
2 ზე ვერ დაგეთანხმები, იმიტომ რომ მე ვისთანაც მაქვს სანადირო დაარა მარტო.... ურთიერთობა ტყემლის და ჭერამის ხეც მოჭრილი და შემწვარი აქვთ ნელ ცეცვხლზე,მთლიანობაში რათქმაუნდა გეთანხმები! იმიტომაც ვპოსტავთ აქ და პირად და საერთო დონის აწევას(კულინარია) ვცდილობთ, წიგნებიდან და ინტერნეტიდან გადმოწერილი რეცეპტებს მხოლოდ მაშინ ვდებთ თუ თვითონ გავაკეთეთ, გავსინჯეთ, მოგვეწონა და ა.შ. |
|
|
![]()
პოსტი
#134
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 717 რეგისტრ.: 4-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
919
ვააჰ, საინტერესო ჩაბასტურმების მეთოდია ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#135
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,706 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#136
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 717 რეგისტრ.: 4-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#137
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ყაზბეგს აქვს კაკ რას გაუფილტრავი. ნებისმიერი არაპასტერიზებული წავა
|
|
|
![]()
პოსტი
#138
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ყაურმა: დავჭრით გულღვიძლს, ფილტვს, თირკმელებს, გავრეცხავთ ცივ წყალში და გამდინარეში გავაჩერებთ 20-30 წუთს, ტაფაზე დავყრით ძალიან წვრილად დაჭრილ ცხოველურ ცხიმს( თუ ცხვარია დუმა, თუ ხბო მუცლის ქონი....) და დადნობის შემდეგ დავყრით წყალ დაწურულ ხორცს და ტაფას თავსახურს დავახურავთ, 10 წუთის შემდეგ წამოურევთ და დავამატებთ ბლომად ხახვს და 3-4 ცალ დაფნის ფოთოლს, შემდეგი ამორევის დროს ვუმატებთ მარილს, შავ დაფქვილ წიწაკას და ხარჩოს სუნელს, გამზადებამდე 2 წუთით ადრე ტაფას სახურავს მოვხდით.
|
|
|
![]()
პოსტი
#139
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
ერთს დავამატებ ყაურმის რეცეპტს თუ შეიძლება. ძალიან გემრიელი იქნება თუ ამ ყველაფერს ცოტაოდენ ღვინოს დავასხავთ და ცოტა ხანი ღვინოში მოვშუშავთ ხორცს, მანამ დანარჩენ ინგრედიენტებს დავამატებთ. დამიჯერეთ უგემრიელესია
|
|
|
![]()
პოსტი
#140
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კუდიგორელი
თუ ღვინოს დაუმატებთ წითელი აჯობებს! |
|
|
![]()
პოსტი
#141
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
შალვა
კი გეთანხმებით ბატონო შალვა, მაგრამ თეთრიც არაა ცუდი. |
|
|
![]()
პოსტი
#142
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 206 რეგისტრ.: 24-September 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tiflisi :D ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#143
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
ყაურმა ტაფაზე კეთდება???..კიმარა წვენში როა ხოლმე ჩაშუშული???...ეგ წვენი ცხიმია???...რა გონზე არ ვარ მზარეულობის.... ![]() ხოდა ამ რეცეპტს ვსინჯავ სასწაფოდ.... ხარჩოს სუნელი რომელია???... |
|
|
![]()
პოსტი
#144
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#145
|
|
![]() დიდოსტატი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 19th July 2025 - 12:26 |