კულინარია სუფთა ჰაერზე - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

11 გვერდი V  « < 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ
Power_VANO
პოსტი Sep 6 2009, 23:14
პოსტი #136


Administrator
****

ჯგუფი: გლობალ-ადმინი
პოსტები: 717
რეგისტრ.: 4-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(ბესო @ Sep 4 2009, 10:39 AM) *
3დ და მისი ჯანი newsmile05.gif


ყაზბეგი არ წავა? newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჭალიმგელა
პოსტი Sep 7 2009, 06:38
პოსტი #137


მონადირე
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 15,125
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



ყაზბეგს აქვს კაკ რას გაუფილტრავი. ნებისმიერი არაპასტერიზებული წავა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Nov 18 2009, 12:32
პოსტი #138


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ყაურმა: დავჭრით გულღვიძლს, ფილტვს, თირკმელებს, გავრეცხავთ ცივ წყალში და გამდინარეში გავაჩერებთ 20-30 წუთს, ტაფაზე დავყრით ძალიან წვრილად დაჭრილ ცხოველურ ცხიმს( თუ ცხვარია დუმა, თუ ხბო მუცლის ქონი....) და დადნობის შემდეგ დავყრით წყალ დაწურულ ხორცს და ტაფას თავსახურს დავახურავთ, 10 წუთის შემდეგ წამოურევთ და დავამატებთ ბლომად ხახვს და 3-4 ცალ დაფნის ფოთოლს, შემდეგი ამორევის დროს ვუმატებთ მარილს, შავ დაფქვილ წიწაკას და ხარჩოს სუნელს, გამზადებამდე 2 წუთით ადრე ტაფას სახურავს მოვხდით.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
კუდიგორელი
პოსტი Nov 18 2009, 13:03
პოსტი #139


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 1,604
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: kvareli_tbilisi



ერთს დავამატებ ყაურმის რეცეპტს თუ შეიძლება. ძალიან გემრიელი იქნება თუ ამ ყველაფერს ცოტაოდენ ღვინოს დავასხავთ და ცოტა ხანი ღვინოში მოვშუშავთ ხორცს, მანამ დანარჩენ ინგრედიენტებს დავამატებთ. დამიჯერეთ უგემრიელესია
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Nov 18 2009, 13:11
პოსტი #140


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



კუდიგორელი
თუ ღვინოს დაუმატებთ წითელი აჯობებს!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
კუდიგორელი
პოსტი Nov 18 2009, 13:12
პოსტი #141


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 1,604
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: kvareli_tbilisi



შალვა
კი გეთანხმებით ბატონო შალვა, მაგრამ თეთრიც არაა ცუდი.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
cz80
პოსტი Nov 18 2009, 13:51
პოსტი #142


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 206
რეგისტრ.: 24-September 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tiflisi :D



ციტატა(Kudigoreli @ 18th November 2009 - 14:03) *
ერთს დავამატებ ყაურმის რეცეპტს თუ შეიძლება. ძალიან გემრიელი იქნება თუ ამ ყველაფერს ცოტაოდენ ღვინოს დავასხავთ და ცოტა ხანი ღვინოში მოვშუშავთ

+100
პირადად მე ეგრე ვამზადებ სულ newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Nov 19 2009, 01:27
პოსტი #143


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



შალვა
ყაურმა ტაფაზე კეთდება???..კიმარა წვენში როა ხოლმე ჩაშუშული???...ეგ წვენი ცხიმია???...რა გონზე არ ვარ მზარეულობის.... newsmile035.gif
ხოდა ამ რეცეპტს ვსინჯავ სასწაფოდ....
ხარჩოს სუნელი რომელია???...
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
შალვა
პოსტი Nov 19 2009, 11:36
პოსტი #144


EX მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,851
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ლევანი
ციტატა(levani @ 19th November 2009 - 02:27) *
ხარჩოს სუნელი რომელია???...

ტაფაზე კეთდება(ღრმა) ხარჩოს სუნელი არის სუნელების ზბორნი ეგრევე იკითხე(დავიჯერო ხარჩოს სახლში არ გიკეთებენ? newsmile090.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Nov 19 2009, 16:27
პოსტი #145


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(shalva @ 19th November 2009 - 12:36) *
დავიჯერო ხარჩოს სახლში არ გიკეთებენ? )

კი მიკეთებენ ხოლმე..თუ დავაზაკაზე...მარა ხორცის გარდა..რას უმატებენ.. ეგ აღარ ვიცი....მარტო ვჭამ ხოლმე.. newsmile035.gif newsmile035.gif newsmile035.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Dec 13 2009, 22:15
პოსტი #146


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



უხის მომზადება მინდა და გამოცდილი ხალხის რჩევა მჭირდება, თევზად უხაში რიაბუშკას (ახლად დაჭერილის) და ორაგულის (გაყინული რომ არის ისეთი) დუეტი კარგი იქნება?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ქსოვრეთელი
პოსტი Dec 13 2009, 22:53
პოსტი #147


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,664
რეგისტრ.: 8-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ეხლა ისეთ რეცეპტს გაგიმხელთ მერომ ძალიან მომწონს... newsmile090.gif რა ქვია არვიცი....ალბათ "ხელიდან წასული მეთევზეები" გვჭირდება -ახალდაჭერილი თევზი, ალუმინის ქაღალდი "ფოლგა",ხმელი ხახვი, პილპილი , მარილი......... ჯერ ვანთებთ ცეცხლს აუცილებლად. შემდეგ ვიღებთ ალუმინის ქაღალდს 50 სანტიმეტრს 2 ფენას ზედ ვაწყობთ ახლდაჭერილ გასუფთავებულ თევზს სულ რომ შეივსოს. ერთ ფენად. ვაყრით მარილს პილპილს ბლომად და ხმელ თუ ძველ ხახვს. ერთისიტყვით ხახვი მწვანე არუნდა იყოს. მეტი არაფერი არუნდა. შემდეგ ვიღებთ ისევ ალუმინის ქაღალდს 50 სანტიმეტრს 2 ფენას დავაფარებთ თევზს და ბოლოებს გადავუკეცავთ და ჩავუხვევთ ისე რომ ჰაერი არუნდა გამოდიოდეს და ოთხკუთხედი პაკეტი უნდა მივიღოთ. ცეცხლი რომ დანაკვერჩხლდება ნაკვერჩხალს როგორც მწვადისთვის ისე გავშლით და თევზიან პაკეტს პირდაპირ ნაკვერჩხლებზე დავდებთ. მიახლოებით 5-6 წუთში პაკეტის შიგნით ორთქლი გროვდება და მაღლითა მხარე იბერება და უნდა გადავაბრუნოთ. მეორე მხარესაც 5-6 წუთი სწირდება და ისიც გაიბერება. სულ ეს არის ეყოფა. თუ საჭიროზე ადრე გადმოიღებთ არაფერია გახსნილი მხარე ისევ ჩაკეცეთ და ცეცხლზე დააბრუნეთ. მხოლოდ მაყალზე და ნაკვერჩხალზე გამოდის. ან ბუნებაში. არც ფურნეში არც გაზზე არც მიკროტალღურში. ყველგან ვცადეთ. და ისა არაყი უხდება ცოტა ბადის სროლის მერე ცოტა ჯანზე რომ მოხვიდე და გათბე..... newsmile090.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Dec 13 2009, 23:09
პოსტი #148


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(PREDATOR @ Dec 13 2009, 23:53) *
ეხლა ისეთ რეცეპტს გაგიმხელთ მერომ ძალიან მომწონს... newsmile090.gif რა ქვია არვიცი....ალბათ "ხელიდან წასული მეთევზეები" გვჭირდება -ახალდაჭერილი თევზი, ალუმინის ქაღალდი "ფოლგა",ხმელი ხახვი, პილპილი , მარილი......... ჯერ ვანთებთ ცეცხლს აუცილებლად. შემდეგ ვიღებთ ალუმინის ქაღალდს 50 სანტიმეტრს 2 ფენას ზედ ვაწყობთ ახლდაჭერილ გასუფთავებულ თევზს სულ რომ შეივსოს. ერთ ფენად. ვაყრით მარილს პილპილს ბლომად და ხმელ თუ ძველ ხახვს. ერთისიტყვით ხახვი მწვანე არუნდა იყოს. მეტი არაფერი არუნდა. შემდეგ ვიღებთ ისევ ალუმინის ქაღალდს 50 სანტიმეტრს 2 ფენას დავაფარებთ თევზს და ბოლოებს გადავუკეცავთ და ჩავუხვევთ ისე რომ ჰაერი არუნდა გამოდიოდეს და ოთხკუთხედი პაკეტი უნდა მივიღოთ. ცეცხლი რომ დანაკვერჩხლდება ნაკვერჩხალს როგორც მწვადისთვის ისე გავშლით და თევზიან პაკეტს პირდაპირ ნაკვერჩხლებზე დავდებთ. მიახლოებით 5-6 წუთში პაკეტის შიგნით ორთქლი გროვდება და მაღლითა მხარე იბერება და უნდა გადავაბრუნოთ. მეორე მხარესაც 5-6 წუთი სწირდება და ისიც გაიბერება. სულ ეს არის ეყოფა. თუ საჭიროზე ადრე გადმოიღებთ არაფერია გახსნილი მხარე ისევ ჩაკეცეთ და ცეცხლზე დააბრუნეთ. მხოლოდ მაყალზე და ნაკვერჩხალზე გამოდის. ან ბუნებაში. არც ფურნეში არც გაზზე არც მიკროტალღურში. ყველგან ვცადეთ. და ისა არაყი უხდება ცოტა ბადის სროლის მერე ცოტა ჯანზე რომ მოხვიდე და გათბე..... newsmile090.gif



კარგი გემოვნება გქონია ბატონო ჩემო, ჩემი საყვარელი კერძია ფოლგაში ჩათუთქული თევზი small3d018.gif

PREDATOR

თითქმის იგივე ტექნიკაა, მცირედი ვარიაციებით

http://forum.ochopintre.ge/index.php?act=p...31135&st=45
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ქსოვრეთელი
პოსტი Dec 13 2009, 23:34
პოსტი #149


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 2,664
რეგისტრ.: 8-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(ნიკაP&A @ Dec 13 2009, 23:15) *
უხის მომზადება მინდა და გამოცდილი ხალხის რჩევა მჭირდება, თევზად უხაში რიაბუშკას (ახლად დაჭერილის) და ორაგულის (გაყინული რომ არის ისეთი) დუეტი კარგი იქნება?

ისე უხა არვიცი და მსგავსი რეცეპტი ვიცი მეკობრეები აკეთებდნენ თავის დროზე "კაკავია"ქვია.................. თევზი უნდაიყოს ახალი. არავითარი გაყინული. კიდევ კარასიც და სიგაც არუხდება. ალბათ უფრო წვერა ჭანარი ხრამული საზანი ან რაც გვაქვს. ვხარშავთ საშუალო ზომის ქვაბში 2 წყება თევზს ამოვიღებთ . მოქაფულ და სუფთა წვენს ვიტოვებთ შიგ ვაწყობთ 3 ცალ ოთხად გაჭრილ პომიდორს 2 ცალ ხმელ ხახვს დაუჭრელად მთლიანად 4 კართოფილს საშუალოს ოთხად გაჭრილს და 3 ცალ ყაბახს რგოლებად დაჭრილს ნიახური ბლომად თავის ძირებით პეტრუშკა ბლომად მწვანილი ხაზს ვუსვავ ბევრი და მთლიანი დაჭრა არუნდა დაფნის ფოთოლი დიდი პილპილი მარილი ლიმონის მომცრო ნაჭერი ოდნავ რეხანი ხმელი პატარა ნიორი ზეითუნის ზეთი ან მაღალხარისხის მზესუმზირის ზეთი სტაფილო ოთხად გაჭრილი და მესამე წყება თევზი პატარა წიწაკაც ეს ყველაფერი იხარშება იქნამდე სანამ კართოფილი არმოიხარშება. თუ მანამდე თევზი მოიხარშება ამოიღებთ. მე ამ კერძის წვენი მომწონს თევზის დიდი მოყვარული არავარ. დამიჯერეთ ძალიან მაგარია. და არაყი უხდება ასევე.............. newsmile090.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Dec 14 2009, 00:53
პოსტი #150


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ნიკაP&A
როგორც ვიცი...ჭალიმგელაა მაგისი დიდოსტატი....მგონი რეცეპტიც უდევს სადღაც..
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

11 გვერდი V  « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 22nd May 2025 - 08:31