კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
May 23 2009, 00:24
პოსტი
#31
|
|
დიდოსტატი ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 11,247 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი |
კაცო... მაგას ბებია აკეთებდა ხოლმე.. მთელი ბავშვობა მახსოვს როგორ ეკიდა ხოლმე კუხნაში(პატარა ფორთოჩკასთან) მარილიანი ღორის ბარკლები.. და კიდე დერგიში ჩაწყობილი კომბოსტოს მწნილი...
|
|
|
May 23 2009, 13:17
პოსტი
#32
|
|
EX მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi |
|
|
|
May 25 2009, 14:09
პოსტი
#33
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება |
უბრალო ზაკუკის დამზადება პივისთვის.. თუ ვართ ზგვაზე ზღვაში ვაგროვებთ მიდიებს ვრეცხავთ და პირდაპირ ვყრით რაიმე ჟარონაზე ვდებთ ცეცხლზე და ველოდებით 5 ან 10 წუთი გამოუვა დიდი რაოდენობით სითხე რის გაშრობის შემდეგ ვაცდით 2 წუთს და მზადარი მაგარი ზაკუსკაც
2 კვირაში ჩავალ ფოთში და ვიდეოსაც გადავიღებ .. ისე დზაან გემრიელია |
|
|
May 25 2009, 14:25
პოსტი
#34
|
|
EX მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi |
უბრალო ზაკუკის დამზადება პივისთვის.. თუ ვართ ზგვაზე ზღვაში ვაგროვებთ მიდიებს ვრეცხავთ და პირდაპირ ვყრით რაიმე ჟარონაზე ვდებთ ცეცხლზე და ველოდებით 5 ან 10 წუთი გამოუვა დიდი რაოდენობით სითხე რის გაშრობის შემდეგ ვაცდით 2 წუთს და მზადარი მაგარი ზაკუსკაც 2 კვირაში ჩავალ ფოთში და ვიდეოსაც გადავიღებ .. ისე დზაან გემრიელია ალბათ ამარილებთ და ლიმონსაც აწურავთ ზემოდან |
|
|
May 25 2009, 14:38
პოსტი
#35
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება |
შალვა
არა მარილი აქ ზღვიდან და ლიმონიც რავი აბა ეგ არ მიცდია ისე კარგი აზრია |
|
|
May 25 2009, 14:47
პოსტი
#36
|
|
EX მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi |
|
|
|
May 25 2009, 15:27
პოსტი
#37
|
|
EX მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi |
ახალციხეში ლოკოკინებს რომ უბერავენ ხომ არიცით რა სახეობაა მომზადება და ა. შ.
|
|
|
May 25 2009, 15:44
პოსტი
#38
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი |
ეს თემა მშიერმა არ უნდა წაიკიტხოთ თორემ ცუდად გახდება კაცი
მე გეტყვით ჩემებური ლორის დამზადების წესს, უგემრიელესია მაგრამ ამასაც დიდი ჩალიჩი უნდა მოკლედ ვიღებთ ღორის ბარკლებს, კარგად გასუფთავებულს, ჩავჭრით ისე რომ ამოვიღოთ მთლიანად ძვალი, შემდეგ ვიღებთ მსხვილ მარილს(არა იოდიზირებულს) და ვაყრით ბებრს ჩაჭრილშიც და გარედანაც, ისე რომ ხორცი მთლიანად დაიფაროს, ზედმეტ მარილს ხორცი არავითარ შემთხვევაში არ მიიღებს, გავაჩერებთ 15 დღე, შემდეგ ამოვიღებთ, მშრალი ნაჭრით გავამშრალებთ და გავკიდებთ გრილ ადგილზე 1-2 დღით, პარალელურად მზადდება წათხი რომელშიც ხორცი უნდა ჩაიდოს : ვიღებთ ნიორს, ხახვს, დაფნის ფოთოლს, წითელ წიწაკას, შავი პილპილის კეკლებს, ნიახურს, მარილს უმატებთ და რა თქმა უნდა წყალს, და ვადუღებთ საათნავევარს რომ სითხემ ინგრედიენტების გემო მიიღოს, შემდეგ გავაცივებთ და ცივ მასაში მოვათავსებთ უკვე გამშრალ ხორცს და გავაჩერებთ ორი კვირა მერე ისევლე ამოვიღებთ წაუსვამთ აჯიკას რომელიც არის მხოლოდ მარილით და წიწაკით დამზადებული, გავაშრობთ(სასურველია მზეზე) ისე რომ კარგად გახმეს, და შემდეგ შევბოლავთ, მე პირადად ვბოლავ კასრში, ანუ რკინის კასრში დავანთებთ ცეცხლს და კარგად რომ გაჩაღდება დავაყრით ნახეხრს, სასურველია წიფლის ან რცხილის, ჩავკიდებთ ლორს და გადავაფარებთ სველ ტომარას 2 დღეში მზადაა. ეგეთი მაგარი რამეააააააააა! თუ ვინმეს არ შეეზარება და იჩალიჩებს დამეთანხმებით, რომ ძალიან მაგარია!!!!!!!!1 |
|
|
May 25 2009, 15:53
პოსტი
#39
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება |
შალვა
მე როგორც ვიცი ჩვეულებრივი ლოკოკინაა რომელიც მხოლოდ გვიან შემოდგომაზე იჭმევა მიწაში ჩადიან და იქედან ტხრიან ... თუ არ ვცდები მაგის ჭამა ევროპელმა ბერებმა თუ მამაოებმა ასჭავლეს იქაურებს |
|
|
May 25 2009, 15:55
პოსტი
#40
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი |
შალვა მე როგორც ვიცი ჩვეულებრივი ლოკოკინაა რომელიც მხოლოდ გვიან შემოდგომაზე იჭმევა მიწაში ჩადიან და იქედან ტხრიან ... თუ არ ვცდები მაგის ჭამა ევროპელმა ბერებმა თუ მამაოებმა ასჭავლეს იქაურებს და მაგას უმად ჭამენ? აი შენ რომ თქვი მედიებზე ეგეთი გააკეთეს ბიჭებმა ერთხელ ოღონდ ჟარონაზე არა პირდაპირ მზეზე გახურებულ ჟეშტის ნაჭერზე დაყარეს და 15-20 წუთის მერე გემრიელად მიირთვეს მე რატომღაც უარი ვთქვი ჭამაზე, ისე გემრიელი ყოფილა ძალიან წელს ურეკში გავსინჯავ აუცილებლად |
|
|
May 25 2009, 16:07
პოსტი
#41
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება |
|
|
|
May 25 2009, 16:48
პოსტი
#42
|
|
ნამდვილი მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება |
grizli
რაღაც საინტერესოა, თონეში რომ ჩავკიდო და ისე შევბოლო? |
|
|
May 25 2009, 19:19
პოსტი
#43
|
|
ძაღლით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 4,792 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi |
კარგი რეცეპტია მეც დიდიხანია მაგ რეცეპტს ვიყენებ და არამარტო კურდღელზე ასევე მწყერსაც ძალიან გემრიელი გამოდის
|
|
|
May 25 2009, 20:17
პოსტი
#44
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი |
grizli რაღაც საინტერესოა, თონეში რომ ჩავკიდო და ისე შევბოლო? თუ გაქვს თონის საშუალება არანაირი მნიშვნელობა არ ააქვს, საერთოდ წესით ეგ შუაცეცხლზე უნდა შეიბოლოს ნელ-ნელა, მაგრამ ეგეც კარგია და რაც მთავარია 2 დღეში მზად არის იმას კიდევ 1 თვე მაინც უნდა დავადგინე ზუსტად რომელია ესარი Caucasotachea Atrolabiata საფლავებზე ხშირად გვხვდება grizli ეგ ლოკოკინა უნდა გაირეცხოს და მოიხარშოს მანდამაინც მადიანად ვერ შევხედე |
|
|
May 25 2009, 21:25
პოსტი
#45
|
|
თოფით მონადირე ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი |
ნერწყვი მომადგა, ნადირობის სეზონამდე შინაურ კურდღელზე არ გამოდგება ეგრეცეპტი?
|
|
|
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 21st September 2024 - 14:14 |