კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
კულინარია სუფთა ჰაერზე, ამ თემაში ვწერთ მხოლოდ იმ რეცეპტებს რასაც თავად ვამზადებთ |
![]()
პოსტი
#76
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
შალვა
ხოო რაც შეეხება რეცეპტს........... ვჭრი საშუალო ზომის ნაჭრებს, მერე ვიმარაგებ: ხახვს, პილპილს, ბროწეულის წვენს ან ბროწეულებს (თუ სეზონია), ლიმონს, თუ ლიმონი არ მაქვს ძმარს რომელსაც ვურევ ცოტა წყალს დაახლოვებით ნათალ ჭიქაზე 1 ყავის ჭიქა წყალი, მარილი, რიგანი (რეჰანის მსგავსია, დაფხვნილ მდფომარეობაში), დაფნის ფოთოლი ვიღებ ემალირებულ ქვაბს, ძირზე ვაწყობ დაფნას, მიმოვაფანტავ მარილს, პილპილს, რიგანს, ვაწურავ ლიმონს (ძმარს) ბროწეულს და მერე ვდებ დაჭრილ ხახვს, მერე ვალაგებ უკვე ნაჭრებს და თავიდან ვაკეთებ ა ყველაფერს, ანუ ფენა-ფენა უნდა ჩაალაგო ხორცი და ფენა-ფენა უნდა მოაყარო და დააწურო ეს ყველა ინგრედიენტი, მერე ვაფარებ საფარებელს ქვაბს და ვაჩერებ მინიმუმ 3 საათი (ისე რაც უფრო დიდი ხანია ამ მდგომარეობაში, მით უკეთესი) მაცივარში არ ვდგამ, თბილ ადგილას უფრო. მერე დროდადრო ვანჯღრევ ამ ქვაბს რომ ქვევით რაც წვენია მოქცეული, კველა ნაჭერზე გადავიდეს და კარგად ჩალბეს ამ წვენში. მერე შამფური და ეგ არის, გემრიელ მწვადაობას ვუსურვებ ხოლმე იქ მყოფებს......... |
|
|
![]()
პოსტი
#77
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მართალია დიდად არ მიყვარს მწვადი მარა კულინარიაზე ვგიჟდები
ჩემსასაც დავდებ ბარემ: მიყვარს რაც შეიძლება ბევრი ინგრედიენტის არევა ვარიანტი #1 მწვადი უნდა დაიჭრას დიიიიიიიდ ნაჭრებათ და არა ერთ ლუკმიანებათ, ფენა ფენა ვაყრით დაფნაც, ლიმონის ნაჭრებს, ხახვს, შავ წიწაკას და ჩავაჭყიტავთ 2 საშუალო ბროწეულს, ბლომად წვენი რომ გაიკეთოს, შეიძლება ოდანავ ტკბილი შავი ღვინო მოასხათ ან სოიოს წვენი, გავაჩერებთ 2-3 საათი, ნუ თუ მთელი ღამე უკეთესი მერე მიგვაქვს ეს ბასტურმა სატევზაოდ ან სანადიროთ და საღამო ხანს წამოვაცვავთ თხილის შამფურებზე, ნაკვერჩხლიდან დისტანცია 10 სმ, ხშირად ატრიალეთ, რომ თანაბრად შეიწვას, ამ რეცეპტს სისხლიანი შეწვა უხდება ცეცხლი თუ გაუჩნდა ღვინით ჩააქრეთ ვარიანტი #2 ვაკეთებტ ყველაფერს იგივენაირად, ოღონდ ჯამიდან ბასტურმა რაშიც არის ხახვები, დანარჩენი ინგრედიენტები და წვენი არ მოიშოროთ და ჩააწურეთ 1 საშუალო ბროწეული ხოდა უკვე თითქმის შემწვარი მწვადი ჩაათხლიშინეთ ამ ბასტურმის აჯაფსანდალში და მოშუშეთ ნაკვერჩხალზე გამოდის სკაზკა, თან წვენის სასტიკი გემრიელია ჩელე შენ გემახსოვრება, ეს რეცეპტი ილიკოს ასწავლეს ოსებმა ბაკურიანში და გაბისიანის დაჩაზე აკეთებდა ხოლმე, მე მაგრა მომწონს |
|
|
![]()
პოსტი
#78
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 14,709 რეგისტრ.: 18-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ვიტო
კეეეეე კაცოოო, ეგ მახსოვს ილიკომ შეწვა და მართლა კარგი გამოვიდა, მაგრამ არ მახსოვდა......... |
|
|
![]()
პოსტი
#79
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ვიტო! ვარიანტი-2 ჩემთვის ახალია აუცილებლად გავსინჯავ.
|
|
|
![]()
პოსტი
#80
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
შალვა
შენ წარმოიდგინე როგორია უკვე შემწვარ მწვადს რომ გაიმეტებ რაღაც აჯაფსანდალში მოსაშუშად მარა დამიჯერე ძალიან მაგარია ისე თევზის რეცეპტებზეც გაგეხსნათ ახალი თემა, თან სეზონია და აქტუალური იქნება |
|
|
![]()
პოსტი
#81
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
მწყერის კოტლეტი? ძვლიანად გაატარებთ (გულის წინა ძვალი მოაშორეთ) დანარჩენი იგივე რაც ჩვეულებრივი კატლეტის დროს(ცოტა სალას თუ დაუმატებთ გატარებულს არ აწყენს)
|
|
|
![]()
პოსტი
#82
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 1,604 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: kvareli_tbilisi ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#83
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოოო
კაცოოოო ამდენი ვწერე დაგამიქრო რასჰია საქმე? ადმინ რამე გვციირს? |
|
|
![]()
პოსტი
#84
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 8,362 რეგისტრ.: 5-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გრიზლი
არაფერი არ გვჭირს, შენ შეგეშლებოდა რამე |
|
|
![]()
პოსტი
#85
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
კუდიგორელი
გაიხარე ადამიანო. ეგაა ნაღდი მწვადი. აუ გავიდეთ რა ბუნებაში |
|
|
![]()
პოსტი
#86
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მე ბასთურმას მარტო ცხვარს და თხის მწვადს უკეთებ, დანარჩენს ღორს, ხბოს და ბატკანს არა, ღორის მწვადს რაც შეეხება სამწვადედ შეიკას ვანიჭებ უპირატესობას, ჯიხვზეც იყო აქ ლაპარაკი, ჯიხვის მწვადი თუ გინდათ რომ კარგად დაღეჭოთ და მთლად რეზინასავით არ იყოს ბოლომდე არ უნდა შეიწვას, ანუ ნახევრად სისხლიანი უნდა იყოს
|
|
|
![]()
პოსტი
#87
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,031 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#88
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ასურეთის ტბაზე ძალიან ბერი იყო 3 წლის წინ ახლა არ ვიცი რა ხდება იქეთკენ.ლევანა90
|
|
|
![]()
პოსტი
#89
|
|
![]() ნამდვილი მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 5,041 რეგისტრ.: 19-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: rustavi ...internatebi ![]() |
რუსთავში მტკვრის გვერძე პატარა ტბაა კრესტებს უძახიან ....მად არის ბლომად ეს კობორჩხალები მე მაგალითად შარშან ერთ დღეში 8 კილო დავიჭირე ბაყაყზე სადოკში აღარ მეტეოდა
|
|
|
![]()
პოსტი
#90
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,217 რეგისტრ.: 20-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ბრაცი, აბა ერთ ჩემს გასაიდუმლოვებულ რეცეპტ შემოგთავაზებთ როგორ ვაკეთებ "ბუჟენინას"
![]() ინგრედიენტები: ღორის ბარკალი (ძალიან დიდი არა) ნიორი მარილი შავი პილპილის კეკლები პურის ფქვილი (კარგი იქნება ჭვავის) მომზადების წესი ვიღებთ ღორის ბარკალს, შიგნიდან ვჭრით და ვიღებთ მთლიანად ძვალს, აკურატულად ისე რომ ხორცი ძალიან არ დავჩიჩქნოთ, ვიღებთ თხლად დაჭრილ ნივრებს და შიგნიდან ვალაგებთ, ზოგან ჩავსერავთ ხორცს და შიგნითაც ჩავაწყობთ, ისე რომ კარგად ქონდეს, ვაყრით მარილს, და სავი პილპილის კეკლებს, თუ სურვილი გექნებათ შეგიძლიათ სქლად დაფქვილიც უყოთ, ასევე შესაძლებელია წითელი გატარებული წიწაკაც, შემდეგ ვახვევთ აღნიშნულ ბარკალს რულეტივით და შევკრავთ კანაფით, შემდეგ ვზილავთ ცომს წყალზე და ამ ცომში გავახვევთ ჩვენს გამზადებულ რულეტს ისე რომ კარგად დაიფაროს და ეგრევე უნდა შევდგათ გახურებულ დუხოვკაში , იქ უნდა გავაჩეროთ მანამ სანამდე ცომი მთლიანად არ დანახშირდება, შემდეგ გამოვიღებთ, რომ გაგრილდება ნახშირს შემოვამტვრევთ, გავწმინდავთ მშრალი არა სველი ნაჭრით და სასურველია თუ მოვითმენთ და მეორე დღეს შევჭამთ ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 22nd May 2025 - 16:37 |