თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
თევზის მომზადება ტბის ან მდინარის პირას |
![]()
პოსტი
#31
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
მე ვჭამე რვაფეხა საბერძნეთში
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#32
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
და კიდევ 1 შეწვას რაც შეეხება თუ როგორ უნდა მივხვდეთ იდიალურ შესაწვავ ტემპერეტურას და რა სიმაგლეზე უნდა შევწვათ ცეცხლი იქნება თუ ნაკვერჩხალი: იდიალური დაშორება არის ის სადაც ხელს გავაჩერებთ 5 წამის განმალობაში ცეცხლზე ან ნაკვერჩხალზე! ![]() ეს არ არის ზუსტი მეთოდი, იმის გამო რომ, ადმიანის ორგანიზმს, ამ შემთხვევაში ხელს, აქვს სითბოს კუთრიტევადობა, ანუ თუ კიდურები ცივი გაქვს, ცეცხლისგან სანამ "სითბოს აიღებს" (გათბება) უფრო დიდი დრო ჭირდება, ვიდრე ხელს რომელიც შედარებით თბილია, (ვთქვათ ჯიბეში ედო ხელი), შესაბამისად "სითბოგამოცლილი" ხელის მტევანი 5 წამზე მეტ ხანს შეიძლება გააჩერო ნაკვერჩხალთან, ვიდრე თბილი ხელი. იგივე პრინციპია რომ შეადარო ალუმინი და წყალი, ალუმინი -მალე ცხელდება და მალევე ცივდება, წყალს- დიდი ხანი უნდა რომ გაცხელდეს და შესაბამისად დიდი ხნის განმავლობაში არ ცივდება... ყველაზე მარტივია: რაც უფრო ახლოს იქნება ნაკვერჩხალთან მით უფრო მალე შეიწვება, შესაბამისად უფრო მისაქცევია ყურადღება და უფრო მალე ჭირდება ამოტრიალება, მაგრამ მაინც ჯობია, ყურადღების ქვეშ იყოს რომ არ დაიწვას ![]() ორაგულის უხა ინგრედიენტები ორაგულის ხორციანი ნაწილი- ფილე დაფნის ფოთოლი წვრილად დაჭრილი პომიდორის კანი (წვრილ კუბიკებად) ტობასკო (დაფქვილი წითელი წიწაკაც შეცვლის) შავი პილპილის კაკლები 3-4კბილი ნიორი ოხრახუში ლიმონი მომზადება ვადგამთ წყალს, ვყრით დაფნის ფოთოლს (3-4ცალი) და შავი პილპილის კაკლებს (7-8ცალი) ოდნავ წამოდუღებისას ვყრით ორაგულის ფილეს (კანიანადაც შეიძლება) ვიღებთ 3 კბილ ნიორს და ვსრისავთ სანამ არ მივიყვანთ ფაფისებურ კონდიციამდე, გადავუძახებთ ქვაბში, 5-6 წვეთი ტობასკო, 15 წუთის სემდეგ, ოხრახუში, პომიდვრის კანის კუბიკები, 20 წუთის შემდეგ ჩავაწუროთ ცოტაოდენი ლიმონი... მარილი გემოვნებით და რათმქაუნდა მივაყოლოთ ორაყი გაამოთ პახმელიასაც მაგრა უხდება ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#33
|
|
![]() ადმინი გიყურებს შენ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 14,406 რეგისტრ.: 12-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ნიკაP&A
მე რამდენადაც ვიცი, ნაღდი უხა, მინიმუმ 2 სახეობა თევზისგან მაინც უნდა გაკეთდეს, საზანი შეიძლება, მაგრამ გააჩნია მეორე თევზი რა იქნება, ხორცის ცხიმიანობაზეა ბევრი რამე დამოკიდებული, ორაგულის ხორცი საკმაოდ ცხიმიანია, და სპეციფიურ გემოსაც აძლევს... ალბათ ორაგულთან ერთად კაი იქნება ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#34
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკაP&A მე რამდენადაც ვიცი, ნაღდი უხა, მინიმუმ 2 სახეობა თევზისგან მაინც უნდა გაკეთდეს, საზანი შეიძლება, მაგრამ გააჩნია მეორე თევზი რა იქნება, ხორცის ცხიმიანობაზეა ბევრი რამე დამოკიდებული, ორაგულის ხორცი საკმაოდ ცხიმიანია, და სპეციფიურ გემოსაც აძლევს... ალბათ ორაგულთან ერთად კაი იქნება ![]() დიდი საზანი საკმაოდ ცხიმიანია, ისე საინტერესოა საზნის და ამურის დუეტი როგორი იქნება უხაში? ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#35
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ნიკაP&A
ძალიან მაგარი გამოვიდა შაორზე (ჩემს მიერ) გაკეთებული უხა,რომელიც საზნისა და კარჩხანის კომბინაციით იყო,ასევე ქარიყლაპიის უხააა რაღას ზღაპარი. და ზოგი როგორ აკეთებს ზოგი როგორ? მე მაინც უფრო მიზიდავს ზღვის თევზი რომაა შიგ გაშვებული და რუსებს, იქიდან გამომდინარე რომ ზღვის პროდუქტი უჭირდათ,მდინარის თევზისგან გააკეთეს უხა ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#36
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკაP&A ძალიან მაგარი გამოვიდა შაორზე (ჩემს მიერ) გაკეთებული უხა,რომელიც საზნისა და კარჩხანის კომბინაციით იყო,ასევე ქარიყლაპიის უხააა რაღას ზღაპარი. და ზოგი როგორ აკეთებს ზოგი როგორ? მე მაინც უფრო მიზიდავს ზღვის თევზი რომაა შიგ გაშვებული და რუსებს, იქიდან გამომდინარე რომ ზღვის პროდუქტი უჭირდათ,მდინარის თევზისგან გააკეთეს უხა ![]() ![]() ![]() და ზღვის თევზს მაინც სპეციფიკური სუნი რომ ააქვს, თუ ხარშვის დროს გადის ეგ სუნი, ქარიყლაპიას უხას რუსები ხშირად აკეთებენ |
|
|
![]()
პოსტი
#37
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
არაფერი სუნი მე არ მიგრძვნია
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#38
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#39
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ნიკაP&A
რავიცი ნიკა,არაფერი სერიოზული რეცფტი არ მქონდა,თევზი გარეცხილი დაჭრილი,ხახვი,ნიორი,დუშისტი პერეცი,მცვანილი და წავიდა კარგი უხა ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#40
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკაP&A რავიცი ნიკა,არაფერი სერიოზული რეცფტი არ მქონდა,თევზი გარეცხილი დაჭრილი,ხახვი,ნიორი,დუშისტი პერეცი,მცვანილი და წავიდა კარგი უხა ![]() ![]() ![]() ![]() ყოჩაღ შენ აღარ ხუმრობ ხო იცი, შუკის უხა კარგი გამოდის თეორიულად ვიცი ყოველშემთხვევაში გადაცემებით რაც მინახია. ისე ქარიყლაპიას ცხიმიანი ხორცი აქვს? |
|
|
![]()
პოსტი
#41
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ნიკაP&A
არა ,პირიქით, საერთოდ არააქ ცხიმი.ყოვეშმეთხვევაში 4 კილომდე,უფრო დიდი არ მინახავს!!! |
|
|
![]()
პოსტი
#42
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკაP&A არა ,პირიქით, საერთოდ არააქ ცხიმი.ყოვეშმეთხვევაში 4 კილომდე,უფრო დიდი არ მინახავს!!! უხაში გამიგია რო ბოლო აკორდი, არყის ჩასხმაა, ანუ ბოლოში ყველაფერი რომ დამთავრდება 200-300 გრამ არაყს ასხამენ შიგნით და რა მუღამი აქვს იცით? გემოს უცვლის თუ შამანური ტრადიციაა? |
|
|
![]()
პოსტი
#43
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,830 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: poti ![]() |
ნიკაP&A
ტრადიციაცაა და მოქმედებს რაღაც უსიამოვნო სუნის ამბავზე,მაგრამ დიდი არსებითი მნიშვნელობაქ არააქ. ნიკა კარგი იქნება ერთი 2 დღიანი მოვართლაღ ჩვენ რა ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#44
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: გლობალ-ადმინი პოსტები: 717 რეგისტრ.: 4-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ისა და კარასი როგორია სა-უხედ?
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#45
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 2nd May 2025 - 10:54 |