რომელ ღვინოს ანიჭებთ უპირატესობას - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

12 გვერდი V  « < 9 10 11 12 >  
Reply to this topicStart new topic
რომელ ღვინოს ანიჭებთ უპირატესობას
zaza7761
პოსტი Dec 9 2013, 23:28
პოსტი #146


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 80
რეგისტრ.: 17-December 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ...თბილისი



კარდენახის ახოების რქაწითელი (წარაფი ეგრედ წოდებული) მაისამდე ქვევრში დაყენებული. ლაგოდეხისა და ყვარლის მიდამოებში მოყვანილი ქისი და ხიხვი. გურჯაანში მოყვანილი კახური მწვანე (რასაც მანავის მწვანეს ეძახით) მეწმუნეთ გურჯაანის ჯობია. საფერავიც ალბათ გურჯაანის ვიდრე საგარეჯოსი.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ძამა
პოსტი Dec 9 2013, 23:29
პოსტი #147


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 834
რეგისტრ.: 18-October 11
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ჩხავერი
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Dec 10 2013, 00:35
პოსტი #148


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ციტატა(zaza7761 @ 10th December 2013 - 01:28) *
გურჯაანში მოყვანილი კახური მწვანე (რასაც მანავის მწვანეს ეძახით) მეწმუნეთ გურჯაანის ჯობია.

ხოოო... აქ დავა შეიძლება. მთლად მასე რომ იყოს..მაგ მწვანეს გურჯაანისას დაარქმევდნენ და არა მანავისას. ეგ კი არადა თვითონ მანავში იმ ველზე დაკრეფილი ყურძენია ჩამპიონი..მანავის ციხის ველზე რომ მოდის..თორემ..დაბლა მინდვრების ვეღარ ქაჩავს. ისე კი გურჯაანის მწვანე არ გამისინჯავს(სუფთას და შერეულობების გარეშე ვგულისხმობ) არ არის გამორიცხული რამით ჩამორჩებოდეს...მაგრამ უკეთესობის..ცოტა მეეჭვება. უბრალოდ დიდიხანია ცნობილია.. საუკეთესო მწვანე..მხოლოდ მანავის ველზე მოდის.(ხვანჭკარის არ იყოს)
ხოდა ხვანჭკარაზე გამახსენდა.. ერთმა ძალიან მაგაგარმა ადამიანმა...უძვირფასესი საჩუქარი გამიკეთა ამ საახალწლოდ. სუფთა ალექსანდროულ-მუჯურეთულის ნაზავი 22 ლიტრი ჩამომიტანა სოფელ ხვანჭკარიდან. ეხლა ბოცას დავკანკალებ და ალბათ შემოვღობავ.. newsmile035.gif არაფერი რომ არ მიეკაროს თავის დრომდე.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
giuli
პოსტი Dec 10 2013, 11:34
პოსტი #149


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 433
რეგისტრ.: 12-March 12
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ზესტაფონში მომიყვნენ.იმერელი თავის კახელ მძახალს ეტრაბახებოდა ისეთი ღვინო უნდა დაგალევინო ცხოვრებაში რო არ დაგილევიაო.ჯო ეგეთი რა უნდა იყოსო და ციცქაცოლიკაურიო.დედითქვენის
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
giuli
პოსტი Dec 10 2013, 11:48
პოსტი #150


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 433
რეგისტრ.: 12-March 12
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ერთი ხო კარგი გქონდათ ეხლა მეორე აურიეთ შიგო.ღვინო მონადირე ძაღლისა არ იყოს ყველა კარგია მთავარია როგორ მოიხმარ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Dec 10 2013, 17:49
პოსტი #151


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



newsmile05.gif იმას რასაც ეხლა დავწერ დარწმუნებული ვარ რომ ბევრი მოწინააღმდეგე გამოუჩნდება! იმერულ ღვინოს და კერძოდ დასავლეთ საქართველოს ღვინოებს საკმაოდ ქონდა საბჭოთა პერიოდში და უკანასკნელ 2-3 საუკუნის მანძილზე სახელი გაფუჭებული, ნამდვილი უმაღლესი ხარისხის იმერული ღვინო, რომელიც ორდინალურ ღვინოებში გადის ბევრ კახურ ღვინოს ჩამოიტოვებს ხარისხით და გემოვნებით, დასავლეთში ძირითადად წყალ-წყალა ღვინო არის სიმწირის და სიძუნწის ამბავი, კერძოდ, მაგალითად გურიაში ჩხავერის რთველი რეალურად ნოემბრის შუა რიცხვებში უწევს(მაშინ როცა კახეთის ზოგ რეგიონში უკვე ამ წლის ღვინოს სვამენ), ამ დროს ყურძენი არის გურიის მაღალმთიან რეგიონში მწიფე, სამაგიეროდ გამოსავალი საკმაოდ მცირეა, შეიძლება 30% კი, ვიდრე ადრეულ შემოდგომაზე გამოვიდოდა, მაგრამ ღვინო უმაღლესი ხარისხის, მაგრამ სწორედ სიწუწკის გამო 95% ადრეულ შემოდგომაზე იწყებს რთველს, სწორედ ეს არის იმის ძირითადი მიზეზი, როდესაც ნაკლებადმწიფე და ნაკლებშაქრიან ღვინოდ იცნობს ბევრი თქვენთაგანი, უხთებოდათ შაქრის დამატება და სხვადასხვა ქიმიური პროცედურების ჩართვა D.gif , გარდა ამისა თვითონ მოსავლის სიმრავლეც! კახეთის რეგიონში ოჯახებს ჰექტრობით ააქვთ ვენახები, იქ მიწის საკმაო ფართობია ამისათვის, რასაც ვერ ვიტყვი დასავლეთ საქართველოზე! კახეთში ოჯახს ტონაზე მეტი ღვინო აქვს, დასავლეთში?????? ამიტომაც ააც ნათხოვარ ჭაჭაზე დაყენებული ღვინის ამბებია! newsmile015.gif newsmile015.gif დამიჯერეთ საქართველოს თითქმის ყველა რეგიონში უძვირფასესი ღვინოებია, თუ ყველანაირი წესის დაცვით დავაყენებთ და დავაძველებთ! ასე რომ ................................ ისე ციცქა ცოლიკაური საქართველოში ყველაზე საუკეთესო საშამპანურე მასალაა, რომლისგანაც საექსპორტო შამპანური მზადდებოდა ერთ დროს newsmile045.gif ქართველები საკმაოდ ეგოისტები და სუბიექტურები ვართ და ყველას ჩვენი მხარის ღვინო მოგვწონს(და არა მარტო ღვინო!)

პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია გრიზლი: Dec 10 2013, 17:52
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ლევან ყიასაშვილი
პოსტი Dec 11 2013, 00:43
პოსტი #152


დიდოსტატი
********

ჯგუფი: კლუბის წევრი
პოსტები: 11,247
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



გრიზლი
არა მარტო არ გეწინააღმდეგები..სრულიად გეთანხმები კიდეც.
ახლობლები მყავს წარმოშობით ზესტაფონიდან. მამაპაპისეული სახლ-კარები ზესტაფონში აქვთ და მაგრადაც უყვართ ეგ დარგი.. რასაც მეღვინეობა ქვია. აკეთებენ ღვინოს ისე..როგორც საჭიროა.. აქვთ მაგისი საშუალება(ღმერთმა ბევრი მიცეთ) და იციან როგორც უნდა დამზადდეს ნამდვილი და მაღალხარისხიანი ღვინო. აი მაგათი მორთმეული ციცქა(ცალკე) ცოლიკაური(ცალკე) და ციცქა-ცოლიკაური(შერეული) ღვინო მქონდა შარშან. მე მანავში მაქვს სოფელი და ვიცი რაც არის მართლა მაღალი დონის გინდა მანავის მწვანე და გინდა კარდენახის წარაფი. მოკლედ..კახურ ღვინოზე ვარ გაზრდილი. მაგრამ დასავლეთის ღვინომ...მაგარი შთაბეჭდილება მოახდინა ჩემზე. ნამდვილად არ დავიწყებ არაფრის მტკიცებას..ეს ჯობია თუ ის..მაგრამ ის ციცაქ-ცოლიკაური..სუპერ ღვინოა. დანარჩენი გემოვნების საკითხია. ალბათ ჩემი დასკვნაც ეგ ინება.. თუ სწორად გააკეთებს ადამიანი ღვინოს...უამრავი ქართული ჯიში გვაქვს... რომელიც მსოფლიო დონეზე წინა რიგებში იქნებიან. უბრალოდ გეგმის გადაჭარბებით შესრულებამ(კომუნისტების დროს) გადაგვაჩვია კარგი ღვინის დამზადებას. "მაიც იყიდებოდა და არ გვეკიდა"?... კიდე კაი ეხლა გონზე მოდის ჩვენი მეღვინეობა. წყალწყალას და შაქარაშვილების დრო ისტორიას ბარდება.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Dec 11 2013, 12:06
პოსტი #153


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ლეონ-ბლექი

კი ბატონო, მასეა, შენ კრახუნა უნდა ნახო რა მაგარია, და გურიაში უძვირფასესი ჯიშები იმ ავადსახსენებელმა "ადესამ"- იზაბელამ გადააშენა, ეხლა ჩხავერის კულტურაც აღადგინეს უკვე, გააშენეს, ქარხანაც არის და ჩამოასხეს, იყიდება და ერთი ბოთლი 30-35 ლარი ღირს, ბევრს გონია ღვინო ნატურალური უნდა იყოს და უკვე კარგია, მაგრამ ასე არ არის, მას ჭირდება საკმაო გამოცდილება, რომ დააყენო საუკეტესო ღვინო, ამავდროს თვითონ ყურძენიც უმაღლესი უნდა იყოს!
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გრიზლი
პოსტი Dec 11 2013, 16:12
პოსტი #154


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,217
რეგისტრ.: 20-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



http://vinotheca.ge/?p=products&filter=1&it=258 აი მაგალითისთვის ეს ნიმუში ანდა ესეც, იმერული ოცხანური საფერე! http://vinotheca.ge/?p=products&filter=1&it=260

http://vinotheca.ge/?sstr=%E1%83%A9%E1%83%...98&p=search
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
ჰერცოგი
პოსტი Dec 12 2013, 11:37
პოსტი #155


ძაღლით მონადირე
******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 4,792
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: rustavi



გრიზლი
სუფრისთვის მეც კრახუნას ვარჩევ ძალიან სასიამოვნო დასალევია
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
marco-polo
პოსტი Dec 12 2013, 18:52
პოსტი #156


მშვილდით მონადირე
****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 588
რეგისტრ.: 20-December 12
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: თბილისი



ყველა ღვინო კარგია სუფთად და წესით დაყენებული
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Bugha
პოსტი Dec 16 2013, 16:00
პოსტი #157


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 86
რეგისტრ.: 22-June 11
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ღვინოვ კახურო ვარ შენი მსმელი, ar-davliot.gif გინდ თეთრი იყავ და გინდა წითელი ! newsmile05.gif newsmile027.gif newsmile029.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
giuli
პოსტი Dec 16 2013, 19:09
პოსტი #158


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 433
რეგისტრ.: 12-March 12
ნიკის ჩასმა
ციტირება



რაჭაში ჩემ მშობლიურ ქვიშარში გადასარევი ხვანჭკარა მოდის მაგრამ იმით დათრობა მტრისას ვენებს დაგიხეთქავს.ის უფრო სადესერტო ღვინოა.საქეიფოდ კახურ რქაწითელს არაფერი ჯობია.
''მიყვარს ჩხაზე მარცვლის შეცლა
მწიფე ზვრებში ხეტიალი
აქეთ ყიფიანის შავი
იქეთ თეთრა ცხვედიანის''ასეთი ჯიშის ვაზიც არსებობს გადმოღმა ლეჩხუმის რამოდენიმე სოფელში.

ლექსი ჩემი არ გეგონოთ მურმან ლებანიძესია.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
უიარაღო
პოსტი Dec 17 2013, 08:50
პოსტი #159


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,971
რეგისტრ.: 3-September 13
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: კახეთი



ღვინო ცუდი არ არსებობს. არსებობს კარგი და საუკეთესო. მთავარია ნატურალური იყოს. და სასურველია ერთ წელზე მეტი დაძველებით.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
Hubert
პოსტი Dec 17 2013, 09:46
პოსტი #160


შურდულით მონადირე
***

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 429
რეგისტრ.: 16-June 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



საქართველოს ყველა მიკროზონის ღვინო მიყვარს და პატივს ვცემnewsmile05.gifდაყენებულს შესაბამის მიკროზონაში მოყვანილი ჯიშებიდან. ქვევრის ყველაზე მეტად ქართული წესით დაყენებული (კახური,დასავლეთ საქართველოს და არსებობდა მესხური წესიც) vot-tak.gif d778bc34f693c93907196ff195628213.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

12 გვერდი V  « < 9 10 11 12 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 18th September 2025 - 16:42