ბოილის დამზადება - ოჩოპინტრე
IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

10 გვერდი V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
ბოილის დამზადება
nika1234
პოსტი Oct 22 2009, 14:40
პოსტი #71


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(zviangi @ Oct 22 2009, 01:24 PM) *
სალამი მეთევზეებო, მონადირეებო ,კაი ხალხო ახალი ვარ ამ ფორუმზე

ერთი საინტერესო სტატია ვიპოვე საინტერესო იმით რომ ჩვენებური თევზები მიჩვეული არიან კოპტონს და ზეთზე დამზადებულ სატყუარებზე newsmile090.gif დამზადება ვცადე და კარგები გამოდის ადვილია საქმეში როგორი იქნება თუ მოვასწარი წელს აუცილებლად გეტყვით


http://rybolov-ua.com/technika-lovli/7-pri...inovy-boil.html





საინტერესო ინფოა, გაზაფხულამდე ექსპერიმენტებს ჩავატარებ, დავამუღამებ რა როგორ კეთდება. თუ რაიმე საინტერესო ინფოს მოიძიებ გაზაფხულს ნუ დაელოდები დადე ფორუმზე, გაზაფხულს მომზადებული უნდა შევხვდეთ
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
dato79
პოსტი Oct 26 2009, 11:29
პოსტი #72


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 61
რეგისტრ.: 16-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



გამარჯობათ მეთევზეებო. კოფტონთან არევა ხალვის ჯერ არ მიცდია, მაგრამ ცოტაოდენი სხვანაერად დავამზადე ხალვისაგან ბოილები. წყალში ძალიან დიდი ხანი ძლებს და კარგ ღრუბელს აკეთებს და ფანტასტიურ სუნს უშვებს.(გამოვცადე პატარა თასში და მგონი თევზსაც მოეწონება) რეცეფტი კი: ხალვას ცოტაოდენი ხანი ვზილავთ ხელში, ხდება ძალიან ფაფუკი და ნაზი. ვაცხელებთ პატარა ტაფას და პატარა მჭადივით გაკეთებულ ხალვას ვაცხელებ მასზე. სულ ორივე მხარეს ''შეწვას'' დაჭირდება ალბათ 1.5-2 წუთი. მერე კვლავ ცხელი მასა ავზილე ხელით და გაციება რომ დაიცხო გავაკეთე საშუალო ზომის ბოილები. თუ დაშლა დაიწყო ბოილის დამზადების დროს, კიდევ ერთხელ ვაცხელებდი. ალბათ შაქარი დნობას რომ დაიწყებდა მაგ შემთხვევაში ფანტასტიურდ იკვრებოდა. ძალიან ბევრ ცხიმს უშვებს და მაგიტომაც სალფეტკები დაგჭირდებათ. ცოტა ოდენ ხელებსაც მიითუთქავთ, მაგრამ ვიმედოვნებ ეს რეცეფტი კარგად იმუშავებს და ამინდი თუ დამაცდის, შაბათ კვირას გამოვიყენებ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Oct 26 2009, 12:04
პოსტი #73


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(dato79 @ Oct 26 2009, 12:29 PM) *
გამარჯობათ მეთევზეებო. კოფტონთან არევა ხალვის ჯერ არ მიცდია, მაგრამ ცოტაოდენი სხვანაერად დავამზადე ხალვისაგან ბოილები. წყალში ძალიან დიდი ხანი ძლებს და კარგ ღრუბელს აკეთებს და ფანტასტიურ სუნს უშვებს.(გამოვცადე პატარა თასში და მგონი თევზსაც მოეწონება) რეცეფტი კი: ხალვას ცოტაოდენი ხანი ვზილავთ ხელში, ხდება ძალიან ფაფუკი და ნაზი. ვაცხელებთ პატარა ტაფას და პატარა მჭადივით გაკეთებულ ხალვას ვაცხელებ მასზე. სულ ორივე მხარეს ''შეწვას'' დაჭირდება ალბათ 1.5-2 წუთი. მერე კვლავ ცხელი მასა ავზილე ხელით და გაციება რომ დაიცხო გავაკეთე საშუალო ზომის ბოილები. თუ დაშლა დაიწყო ბოილის დამზადების დროს, კიდევ ერთხელ ვაცხელებდი. ალბათ შაქარი დნობას რომ დაიწყებდა მაგ შემთხვევაში ფანტასტიურდ იკვრებოდა. ძალიან ბევრ ცხიმს უშვებს და მაგიტომაც სალფეტკები დაგჭირდებათ. ცოტა ოდენ ხელებსაც მიითუთქავთ, მაგრამ ვიმედოვნებ ეს რეცეფტი კარგად იმუშავებს და ამინდი თუ დამაცდის, შაბათ კვირას გამოვიყენებ.




ხალვაში არაფერი არ გაგირევია, მაგალითად კვერცხი კარგი შემკვრელია.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
dato79
პოსტი Oct 26 2009, 12:52
პოსტი #74


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 61
რეგისტრ.: 16-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ნიკა ნამდვილად არ ჭირდება, შაქარი რომ დნება ისეთი შეიკრა, რომ არც მიფიქრია რაიმეს დამატება. წყალში ნელნელა დნება, არ იშლება. მიახლოებით მზესუმზირისაგან დამზადებულ კარამელის კამფეტივით გახდა. კარგი ღრუბლიანობით, რომელიც ვიმედოვნებ თევზს მოიტყუებს+პრიკორმკა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
xzx
პოსტი Nov 5 2009, 18:50
პოსტი #75


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 54
რეგისტრ.: 30-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



Рецепты бойлов

Смесь №1
• манная крупа - 400гр.
• мука сои - 200 гр.
• порошковое молоко - 200 гр.
• кукурузная мука - 200 гр.
• сахарная пудра - 50 гр.

Смесь №2
• пшеничная мука - 1 кг.
• рисовая мука - 1 кг.
• порошковое молоко - 800 гр.
• кукурузная мука - 1 кг.
• молотый птичий корм - 200 гр.
Всё это дело хорошенько перемешать. На 1 кг. смеси берется 10-12 яиц, 10-12мл. ароматизатора, 1 чайная ложка красителя, 3 ст ложки подсолнечного масла, всё это перемешать и в процессе , постепенно добавлять смесь, чтобы получилась однородная масса. Из полученного состава скатать шарики, 1-2см. в диаметре. Варить от минуты с половиной до трёх. После варки оставить сушиться...готово!

Ещё три рецепта бойлов:

Рецепт №1
• молотый жмых - 30%
• молотая соя (или соевая мука) - 20%
• манная мука - 20%
• молочный порошок - 20%

Рецепт №2
• кукурузная мука - 400 г
• соевая мука - 200 г
• манная крупа - 150 г
• жмых, жареные семечки, конопля - 100 г
• молочный протеин (продается в магазинах спортивного питания) - 100 г
• соль - 50 г в качестве консерванта

Рецепт №3
• рисовая мука - 100 г
• кукурузная мука - 100 г
• пшеничная мука - 100 г
• сухое молоко - 100 г
• птичий корм молотый - 100 г
На все смеси одно-два яйца на 100 грамм. Их надо взбить вручную в отдельной плошке. Затем подсыпать приготовленную смесь и помешивая, доводить до состояния теста, что бы можно было катать колбаски, которые порезать на кубики, которые скатать в шарики и забросить все это в кипяток (куда иногда можно подбавить тоже всяких специй?). Варить эти шарики до всплытия 2-3 минуты, выложить на заранее расстеленное на столе полотенце и высушить. Ароматизаторы для разных сезонов - по Вашему вкусу, и карамель и мед и ваниль и чеснок и всякие протухшие сыры и т.д

Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Nov 5 2009, 21:26
პოსტი #76


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



XZX

ეგ ყველაფერი კარგია, მაგრამ შენ თუ დაგიმზადებია თავად ბოილები?
ესეიგი მე რამოდენიმეჯერ გავაკეთე, ძირვადები კარგად გამომდის მაგრამ პოპ აპი ცოტა პრობლემურია, ღუმელში გაშრობეის მერე Yველა ბოილი ტივტივა ხდება რაღაც პერიოდის განმავლობაში, მაგრამ წყალში რომ დალბება, შემდეგ იძირება. ყოველ შემთხვევაში მე ასეთი შედეგი მაქვს.
აბა ვის რა გსმენიათ ძირვადი ბოილის ტივტივად გარდაქმნის პერფომანსზე?
ვარიანტები:

1. ბეიზ სმესში ნახერხის გარევა. ვნახავ ახლო მომავალში რა შედეგს მომცემს
კიდევ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
გიორგი
პოსტი Nov 5 2009, 21:32
პოსტი #77


ო ფ ე რ ი ს ტ ი
*******

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 7,699
რეგისტრ.: 8-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: ტიფლისი



xzx

ძამი არ გეწყინოს, მაგრამ მოდი არ გვინდა ეს დაკოპირებული სტატიები.... ან შენი გამოცდილებით დაწერე რამე, ანდა თარგმნე და ისე დადე.... არ ივარგებს ფორუმის შევსება ასე დაკოპირებული სტატიებით

თან ამ რუსულთან ყველა არ ძმაკაცობს... + რაღაც გვინდა რომ ქართული ინტერნეტ რესურსი იყოს და არა სხვადასხვა რესურსების ასლი
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
სტუმარი_triglit_*
პოსტი Nov 5 2009, 21:40
პოსტი #78





სტუმარი


ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(გიორგი @ Nov 5 2009, 22:32) *
xzx

ძამი არ გეწყინოს, მაგრამ მოდი არ გვინდა ეს დაკოპირებული სტატიები.... ან შენი გამოცდილებით დაწერე რამე, ანდა თარგმნე და ისე დადე.... არ ივარგებს ფორუმის შევსება ასე დაკოპირებული სტატიებით

თან ამ რუსულთან ყველა არ ძმაკაცობს... + რაღაც გვინდა რომ ქართული ინტერნეტ რესურსი იყოს და არა სხვადასხვა რესურსების ასლი


ვეთანხმები, თუმცა მე კი ვდზმაკაცობ რუსულთან მაგრამ ვცდილობ რასაც ვერ ვთარგმნი ბრჭყალებში ჩავსვა newsmile05.gif) კარგი ენაა ქართული. newsmile05.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
xzx
პოსტი Nov 6 2009, 11:16
პოსტი #79


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 54
რეგისტრ.: 30-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ციტატა(ნიკაP&A @ Nov 5 2009, 22:26) *
XZX

ეგ ყველაფერი კარგია, მაგრამ შენ თუ დაგიმზადებია თავად ბოილები?
ესეიგი მე რამოდენიმეჯერ გავაკეთე, ძირვადები კარგად გამომდის მაგრამ პოპ აპი ცოტა პრობლემურია, ღუმელში გაშრობეის მერე Yველა ბოილი ტივტივა ხდება რაღაც პერიოდის განმავლობაში, მაგრამ წყალში რომ დალბება, შემდეგ იძირება. ყოველ შემთხვევაში მე ასეთი შედეგი მაქვს.
აბა ვის რა გსმენიათ ძირვადი ბოილის ტივტივად გარდაქმნის პერფომანსზე?
ვარიანტები:

1. ბეიზ სმესში ნახერხის გარევა. ვნახავ ახლო მომავალში რა შედეგს მომცემს
კიდევ?

არა ბრატ არ მიცდია

ციტატა(გიორგი @ Nov 5 2009, 22:32) *
xzx

ძამი არ გეწყინოს, მაგრამ მოდი არ გვინდა ეს დაკოპირებული სტატიები.... ან შენი გამოცდილებით დაწერე რამე, ანდა თარგმნე და ისე დადე.... არ ივარგებს ფორუმის შევსება ასე დაკოპირებული სტატიებით

თან ამ რუსულთან ყველა არ ძმაკაცობს... + რაღაც გვინდა რომ ქართული ინტერნეტ რესურსი იყოს და არა სხვადასხვა რესურსების ასლი

ოკ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Dec 26 2009, 15:54
პოსტი #80


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(dato79 @ Oct 26 2009, 13:52) *
ნიკა ნამდვილად არ ჭირდება, შაქარი რომ დნება ისეთი შეიკრა, რომ არც მიფიქრია რაიმეს დამატება. წყალში ნელნელა დნება, არ იშლება. მიახლოებით მზესუმზირისაგან დამზადებულ კარამელის კამფეტივით გახდა. კარგი ღრუბლიანობით, რომელიც ვიმედოვნებ თევზს მოიტყუებს+პრიკორმკა




დღეს ჩავატარე მეც იგივე ექსპერიმენტი და სასიამოვნობ გაკვირვებული დავრჩი,ისეთი შედგები მივიღე, გადასარევი ბოილები გამოდის ხალვისგან, მე კიდევ წინ წავედი
ეგ ბოილები თავფლში ამოვავლე და შემდეგ ეს თაფლიანი ბოილი კოპტონის ფქვილში და მივიღე მარა რა მივიღე, კინაღამ შემომეჭამა newsmile05.gif მოკლედ საინტერესო სმესია და ტექნოლოგია, სვათაშორის ბოილების თაფლში ამოვლების პრაქტიკა საინტერესოა
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
zurikela
პოსტი Dec 27 2009, 19:39
პოსტი #81


შუბით მონადირე
**

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 109
რეგისტრ.: 4-October 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi



კი მაგრამ ამ ბოილებს რომელსაც ეხლა აკეთებთ როგორ ინახავთ არ ფუჭდება????????
კონსერვანტად რას იყენებთ? small3d029.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Dec 27 2009, 19:43
პოსტი #82


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(zurikela @ Dec 27 2009, 20:39) *
კი მაგრამ ამ ბოილებს რომელსაც ეხლა აკეთებთ როგორ ინახავთ არ ფუჭდება????????
კონსერვანტად რას იყენებთ? small3d029.gif



ფუჭდება რა თქმა უნდა, მე პირადად უბრალოდ თავისუფალ დროს ვამზადებ და საუკეთესო ვარიანტს ვეძებ მომავალი გაზაფხულისთვის, ეს პერიოდი ექსპერიმეტების პერიოდია
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
dato79
პოსტი Dec 27 2009, 19:55
პოსტი #83


ქვით მონადირე
*

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 61
რეგისტრ.: 16-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



მოგესალმებით ყველას. ეგ კარგი აზრი მოგივიდა ნიკა, ესეც საცდელი იქნება აუცილებლად, საკმაოდ საინტერესო ნაზავი გამოდის, თან გაზაფხულზე მოსასინჯიცnewsmile05.gif
ზურა, ნამდვილად ეგრეა, ფუჭდება, აღნიშნული ბოილები უნდა დაამზადო თევზაობის წინა დხეს, და მე ვფიქრობ რომ თაფლში ამოვლებაც უშუალოდ თევზაობის წინ უნდა მოხდეს. 2-3 დღის შემდეგ ესეთი მეთოდით დამზადებული ბოილები ნესტს იღებს, შემდგომში კი იშლება და ვფიქრობ, რომ თაფლმაც შეიძლება დროთა განმავლობაში ანალოგიური შედეგი მისცეს.
ნიკა ხომ არ შეგიმჩნევია რაიმე მაგდაგვარი? აიღო თაფლისაგან ხალვამ სინესტე თუ არა?
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
nika1234
პოსტი Dec 27 2009, 20:16
პოსტი #84


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,204
რეგისტრ.: 17-August 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება



ციტატა(dato79 @ Dec 27 2009, 20:55) *
მოგესალმებით ყველას. ეგ კარგი აზრი მოგივიდა ნიკა, ესეც საცდელი იქნება აუცილებლად, საკმაოდ საინტერესო ნაზავი გამოდის, თან გაზაფხულზე მოსასინჯიცnewsmile05.gif
ზურა, ნამდვილად ეგრეა, ფუჭდება, აღნიშნული ბოილები უნდა დაამზადო თევზაობის წინა დხეს, და მე ვფიქრობ რომ თაფლში ამოვლებაც უშუალოდ თევზაობის წინ უნდა მოხდეს. 2-3 დღის შემდეგ ესეთი მეთოდით დამზადებული ბოილები ნესტს იღებს, შემდგომში კი იშლება და ვფიქრობ, რომ თაფლმაც შეიძლება დროთა განმავლობაში ანალოგიური შედეგი მისცეს.
ნიკა ხომ არ შეგიმჩნევია რაიმე მაგდაგვარი? აიღო თაფლისაგან ხალვამ სინესტე თუ არა?




კი დანესტიანდა, მესამედ დღეს უკვე გაფუჭება დაიწყო, მოკლედ მე რასაც დავაკვირდი ბოილს რომ დაამზადებ, მეორე, მაქსიმუმ მესამე დღეს უნდა იტევზაო, ერთი დღე გამოშრობისთვის კარგია, გაკეთებიდან 24 საათის შემდეგ უნდა ითევზაო, გაშრობიტაც მარლაში უნდა შეახვიო და ქარიან ადგილზე გაკიდო.

რაც შეეხება უფრო გრძელვადიან შენახვას მაშინ კონსერვანტის გამოყენებაა აუცილებელი და ასე შეიძლება მთელი წელიც შეინახო,
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება
T A M P L I E R
პოსტი Apr 5 2010, 15:31
პოსტი #85


თვით დიდი ოჩო!
********

ჯგუფი: ადმინი
პოსტები: 18,619
რეგისტრ.: 15-May 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: tbilisi



ნიკაP&A
შენ ვიცი არ მოისვენებდი და რამე ახალი რეცეპტი ხომ არ მიეცი??
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

10 გვერდი V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 19th July 2025 - 12:41