ბოილის დამზადება |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
ბოილის დამზადება |
![]()
პოსტი
#71
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
სალამი მეთევზეებო, მონადირეებო ,კაი ხალხო ახალი ვარ ამ ფორუმზე ერთი საინტერესო სტატია ვიპოვე საინტერესო იმით რომ ჩვენებური თევზები მიჩვეული არიან კოპტონს და ზეთზე დამზადებულ სატყუარებზე ![]() http://rybolov-ua.com/technika-lovli/7-pri...inovy-boil.html საინტერესო ინფოა, გაზაფხულამდე ექსპერიმენტებს ჩავატარებ, დავამუღამებ რა როგორ კეთდება. თუ რაიმე საინტერესო ინფოს მოიძიებ გაზაფხულს ნუ დაელოდები დადე ფორუმზე, გაზაფხულს მომზადებული უნდა შევხვდეთ |
|
|
![]()
პოსტი
#72
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 61 რეგისტრ.: 16-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გამარჯობათ მეთევზეებო. კოფტონთან არევა ხალვის ჯერ არ მიცდია, მაგრამ ცოტაოდენი სხვანაერად დავამზადე ხალვისაგან ბოილები. წყალში ძალიან დიდი ხანი ძლებს და კარგ ღრუბელს აკეთებს და ფანტასტიურ სუნს უშვებს.(გამოვცადე პატარა თასში და მგონი თევზსაც მოეწონება) რეცეფტი კი: ხალვას ცოტაოდენი ხანი ვზილავთ ხელში, ხდება ძალიან ფაფუკი და ნაზი. ვაცხელებთ პატარა ტაფას და პატარა მჭადივით გაკეთებულ ხალვას ვაცხელებ მასზე. სულ ორივე მხარეს ''შეწვას'' დაჭირდება ალბათ 1.5-2 წუთი. მერე კვლავ ცხელი მასა ავზილე ხელით და გაციება რომ დაიცხო გავაკეთე საშუალო ზომის ბოილები. თუ დაშლა დაიწყო ბოილის დამზადების დროს, კიდევ ერთხელ ვაცხელებდი. ალბათ შაქარი დნობას რომ დაიწყებდა მაგ შემთხვევაში ფანტასტიურდ იკვრებოდა. ძალიან ბევრ ცხიმს უშვებს და მაგიტომაც სალფეტკები დაგჭირდებათ. ცოტა ოდენ ხელებსაც მიითუთქავთ, მაგრამ ვიმედოვნებ ეს რეცეფტი კარგად იმუშავებს და ამინდი თუ დამაცდის, შაბათ კვირას გამოვიყენებ.
|
|
|
![]()
პოსტი
#73
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
გამარჯობათ მეთევზეებო. კოფტონთან არევა ხალვის ჯერ არ მიცდია, მაგრამ ცოტაოდენი სხვანაერად დავამზადე ხალვისაგან ბოილები. წყალში ძალიან დიდი ხანი ძლებს და კარგ ღრუბელს აკეთებს და ფანტასტიურ სუნს უშვებს.(გამოვცადე პატარა თასში და მგონი თევზსაც მოეწონება) რეცეფტი კი: ხალვას ცოტაოდენი ხანი ვზილავთ ხელში, ხდება ძალიან ფაფუკი და ნაზი. ვაცხელებთ პატარა ტაფას და პატარა მჭადივით გაკეთებულ ხალვას ვაცხელებ მასზე. სულ ორივე მხარეს ''შეწვას'' დაჭირდება ალბათ 1.5-2 წუთი. მერე კვლავ ცხელი მასა ავზილე ხელით და გაციება რომ დაიცხო გავაკეთე საშუალო ზომის ბოილები. თუ დაშლა დაიწყო ბოილის დამზადების დროს, კიდევ ერთხელ ვაცხელებდი. ალბათ შაქარი დნობას რომ დაიწყებდა მაგ შემთხვევაში ფანტასტიურდ იკვრებოდა. ძალიან ბევრ ცხიმს უშვებს და მაგიტომაც სალფეტკები დაგჭირდებათ. ცოტა ოდენ ხელებსაც მიითუთქავთ, მაგრამ ვიმედოვნებ ეს რეცეფტი კარგად იმუშავებს და ამინდი თუ დამაცდის, შაბათ კვირას გამოვიყენებ. ხალვაში არაფერი არ გაგირევია, მაგალითად კვერცხი კარგი შემკვრელია. |
|
|
![]()
პოსტი
#74
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 61 რეგისტრ.: 16-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკა ნამდვილად არ ჭირდება, შაქარი რომ დნება ისეთი შეიკრა, რომ არც მიფიქრია რაიმეს დამატება. წყალში ნელნელა დნება, არ იშლება. მიახლოებით მზესუმზირისაგან დამზადებულ კარამელის კამფეტივით გახდა. კარგი ღრუბლიანობით, რომელიც ვიმედოვნებ თევზს მოიტყუებს+პრიკორმკა
|
|
|
![]()
პოსტი
#75
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 54 რეგისტრ.: 30-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
Рецепты бойлов
Смесь №1 • манная крупа - 400гр. • мука сои - 200 гр. • порошковое молоко - 200 гр. • кукурузная мука - 200 гр. • сахарная пудра - 50 гр. Смесь №2 • пшеничная мука - 1 кг. • рисовая мука - 1 кг. • порошковое молоко - 800 гр. • кукурузная мука - 1 кг. • молотый птичий корм - 200 гр. Всё это дело хорошенько перемешать. На 1 кг. смеси берется 10-12 яиц, 10-12мл. ароматизатора, 1 чайная ложка красителя, 3 ст ложки подсолнечного масла, всё это перемешать и в процессе , постепенно добавлять смесь, чтобы получилась однородная масса. Из полученного состава скатать шарики, 1-2см. в диаметре. Варить от минуты с половиной до трёх. После варки оставить сушиться...готово! Ещё три рецепта бойлов: Рецепт №1 • молотый жмых - 30% • молотая соя (или соевая мука) - 20% • манная мука - 20% • молочный порошок - 20% Рецепт №2 • кукурузная мука - 400 г • соевая мука - 200 г • манная крупа - 150 г • жмых, жареные семечки, конопля - 100 г • молочный протеин (продается в магазинах спортивного питания) - 100 г • соль - 50 г в качестве консерванта Рецепт №3 • рисовая мука - 100 г • кукурузная мука - 100 г • пшеничная мука - 100 г • сухое молоко - 100 г • птичий корм молотый - 100 г На все смеси одно-два яйца на 100 грамм. Их надо взбить вручную в отдельной плошке. Затем подсыпать приготовленную смесь и помешивая, доводить до состояния теста, что бы можно было катать колбаски, которые порезать на кубики, которые скатать в шарики и забросить все это в кипяток (куда иногда можно подбавить тоже всяких специй?). Варить эти шарики до всплытия 2-3 минуты, выложить на заранее расстеленное на столе полотенце и высушить. Ароматизаторы для разных сезонов - по Вашему вкусу, и карамель и мед и ваниль и чеснок и всякие протухшие сыры и т.д |
|
|
![]()
პოსტი
#76
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
XZX
ეგ ყველაფერი კარგია, მაგრამ შენ თუ დაგიმზადებია თავად ბოილები? ესეიგი მე რამოდენიმეჯერ გავაკეთე, ძირვადები კარგად გამომდის მაგრამ პოპ აპი ცოტა პრობლემურია, ღუმელში გაშრობეის მერე Yველა ბოილი ტივტივა ხდება რაღაც პერიოდის განმავლობაში, მაგრამ წყალში რომ დალბება, შემდეგ იძირება. ყოველ შემთხვევაში მე ასეთი შედეგი მაქვს. აბა ვის რა გსმენიათ ძირვადი ბოილის ტივტივად გარდაქმნის პერფომანსზე? ვარიანტები: 1. ბეიზ სმესში ნახერხის გარევა. ვნახავ ახლო მომავალში რა შედეგს მომცემს კიდევ? |
|
|
![]()
პოსტი
#77
|
|
![]() ო ფ ე რ ი ს ტ ი ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 7,699 რეგისტრ.: 8-July 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: ტიფლისი ![]() |
xzx
ძამი არ გეწყინოს, მაგრამ მოდი არ გვინდა ეს დაკოპირებული სტატიები.... ან შენი გამოცდილებით დაწერე რამე, ანდა თარგმნე და ისე დადე.... არ ივარგებს ფორუმის შევსება ასე დაკოპირებული სტატიებით თან ამ რუსულთან ყველა არ ძმაკაცობს... + რაღაც გვინდა რომ ქართული ინტერნეტ რესურსი იყოს და არა სხვადასხვა რესურსების ასლი |
|
|
სტუმარი_triglit_* |
![]()
პოსტი
#78
|
სტუმარი ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
xzx ძამი არ გეწყინოს, მაგრამ მოდი არ გვინდა ეს დაკოპირებული სტატიები.... ან შენი გამოცდილებით დაწერე რამე, ანდა თარგმნე და ისე დადე.... არ ივარგებს ფორუმის შევსება ასე დაკოპირებული სტატიებით თან ამ რუსულთან ყველა არ ძმაკაცობს... + რაღაც გვინდა რომ ქართული ინტერნეტ რესურსი იყოს და არა სხვადასხვა რესურსების ასლი ვეთანხმები, თუმცა მე კი ვდზმაკაცობ რუსულთან მაგრამ ვცდილობ რასაც ვერ ვთარგმნი ბრჭყალებში ჩავსვა ![]() ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#79
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 54 რეგისტრ.: 30-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
XZX ეგ ყველაფერი კარგია, მაგრამ შენ თუ დაგიმზადებია თავად ბოილები? ესეიგი მე რამოდენიმეჯერ გავაკეთე, ძირვადები კარგად გამომდის მაგრამ პოპ აპი ცოტა პრობლემურია, ღუმელში გაშრობეის მერე Yველა ბოილი ტივტივა ხდება რაღაც პერიოდის განმავლობაში, მაგრამ წყალში რომ დალბება, შემდეგ იძირება. ყოველ შემთხვევაში მე ასეთი შედეგი მაქვს. აბა ვის რა გსმენიათ ძირვადი ბოილის ტივტივად გარდაქმნის პერფომანსზე? ვარიანტები: 1. ბეიზ სმესში ნახერხის გარევა. ვნახავ ახლო მომავალში რა შედეგს მომცემს კიდევ? არა ბრატ არ მიცდია xzx ძამი არ გეწყინოს, მაგრამ მოდი არ გვინდა ეს დაკოპირებული სტატიები.... ან შენი გამოცდილებით დაწერე რამე, ანდა თარგმნე და ისე დადე.... არ ივარგებს ფორუმის შევსება ასე დაკოპირებული სტატიებით თან ამ რუსულთან ყველა არ ძმაკაცობს... + რაღაც გვინდა რომ ქართული ინტერნეტ რესურსი იყოს და არა სხვადასხვა რესურსების ასლი ოკ. |
|
|
![]()
პოსტი
#80
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
ნიკა ნამდვილად არ ჭირდება, შაქარი რომ დნება ისეთი შეიკრა, რომ არც მიფიქრია რაიმეს დამატება. წყალში ნელნელა დნება, არ იშლება. მიახლოებით მზესუმზირისაგან დამზადებულ კარამელის კამფეტივით გახდა. კარგი ღრუბლიანობით, რომელიც ვიმედოვნებ თევზს მოიტყუებს+პრიკორმკა დღეს ჩავატარე მეც იგივე ექსპერიმენტი და სასიამოვნობ გაკვირვებული დავრჩი,ისეთი შედგები მივიღე, გადასარევი ბოილები გამოდის ხალვისგან, მე კიდევ წინ წავედი ეგ ბოილები თავფლში ამოვავლე და შემდეგ ეს თაფლიანი ბოილი კოპტონის ფქვილში და მივიღე მარა რა მივიღე, კინაღამ შემომეჭამა ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#81
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 109 რეგისტრ.: 4-October 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
კი მაგრამ ამ ბოილებს რომელსაც ეხლა აკეთებთ როგორ ინახავთ არ ფუჭდება????????
კონსერვანტად რას იყენებთ? ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#82
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
|
|
|
![]()
პოსტი
#83
|
|
![]() ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 61 რეგისტრ.: 16-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მოგესალმებით ყველას. ეგ კარგი აზრი მოგივიდა ნიკა, ესეც საცდელი იქნება აუცილებლად, საკმაოდ საინტერესო ნაზავი გამოდის, თან გაზაფხულზე მოსასინჯიც
![]() ზურა, ნამდვილად ეგრეა, ფუჭდება, აღნიშნული ბოილები უნდა დაამზადო თევზაობის წინა დხეს, და მე ვფიქრობ რომ თაფლში ამოვლებაც უშუალოდ თევზაობის წინ უნდა მოხდეს. 2-3 დღის შემდეგ ესეთი მეთოდით დამზადებული ბოილები ნესტს იღებს, შემდგომში კი იშლება და ვფიქრობ, რომ თაფლმაც შეიძლება დროთა განმავლობაში ანალოგიური შედეგი მისცეს. ნიკა ხომ არ შეგიმჩნევია რაიმე მაგდაგვარი? აიღო თაფლისაგან ხალვამ სინესტე თუ არა? |
|
|
![]()
პოსტი
#84
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,204 რეგისტრ.: 17-August 09 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
მოგესალმებით ყველას. ეგ კარგი აზრი მოგივიდა ნიკა, ესეც საცდელი იქნება აუცილებლად, საკმაოდ საინტერესო ნაზავი გამოდის, თან გაზაფხულზე მოსასინჯიც ![]() ზურა, ნამდვილად ეგრეა, ფუჭდება, აღნიშნული ბოილები უნდა დაამზადო თევზაობის წინა დხეს, და მე ვფიქრობ რომ თაფლში ამოვლებაც უშუალოდ თევზაობის წინ უნდა მოხდეს. 2-3 დღის შემდეგ ესეთი მეთოდით დამზადებული ბოილები ნესტს იღებს, შემდგომში კი იშლება და ვფიქრობ, რომ თაფლმაც შეიძლება დროთა განმავლობაში ანალოგიური შედეგი მისცეს. ნიკა ხომ არ შეგიმჩნევია რაიმე მაგდაგვარი? აიღო თაფლისაგან ხალვამ სინესტე თუ არა? კი დანესტიანდა, მესამედ დღეს უკვე გაფუჭება დაიწყო, მოკლედ მე რასაც დავაკვირდი ბოილს რომ დაამზადებ, მეორე, მაქსიმუმ მესამე დღეს უნდა იტევზაო, ერთი დღე გამოშრობისთვის კარგია, გაკეთებიდან 24 საათის შემდეგ უნდა ითევზაო, გაშრობიტაც მარლაში უნდა შეახვიო და ქარიან ადგილზე გაკიდო. რაც შეეხება უფრო გრძელვადიან შენახვას მაშინ კონსერვანტის გამოყენებაა აუცილებელი და ასე შეიძლება მთელი წელიც შეინახო, |
|
|
![]()
პოსტი
#85
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ნიკაP&A
შენ ვიცი არ მოისვენებდი და რამე ახალი რეცეპტი ხომ არ მიეცი?? |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 19th July 2025 - 12:41 |