მწყრისგან მომზადებული კერძები |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
მწყრისგან მომზადებული კერძები |
![]()
პოსტი
#16
|
|
![]() მშვილდით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 805 რეგისტრ.: 23-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
ესეც მონადირებული ბოლო ლიმიტირებული 20 ცალიანი შედეგი............
![]() და შესაბამისი კერძი ....... მწყერი წითელ ღვინოში დაახლოებით 10 მწყერს(მოკლული რაოდენობის შესაბამისად) შევწვავთ საშუალოდ დიდ ტაფაზე, ამავე ტაფაზე დავასხავთ 200-300 გრამ წყალს, წყლის ადუღებისთანავე დავუმატებთ ცალკე მოხრაკულ ხახვს ტომატპასტასთან ერთად და შევადუღებთ ერთმანეთს, 5 წუთის დუღილის შემდეგ წყალი რომ ოდნავ დაშრება და სოუსი გასქელდება შემდეგ ვუმატებთ 200-300 გრამ წითელ ღვინოს, კვლავ ვადუღებთ 5 წუთი და შემდეგ შევაზავებთ გემოვნებით შავი პილპილით, წითელი დაფქვილი წიწაკით და შესაბამისად მარილით........ესაა სულ...... ![]() ![]() ესეც ნატურალური შემწვარი .......... ![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#17
|
|
![]() EX მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 2,851 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
1)მწყერი, გარეცხილ გასუფთავებული ორივე მხრიდან შეწვით ტაფაზე, კარგად რომ დაიბრაწება გადმოიღეთ ცალკე თეფშზე, იმავე ცხიმში იწვება წვრილად დაჭრილი ხახვი და კანგაცლილი წვრილ. დაჭრილი პომიდორი, როგორც კი წვენი ამოშრება ჩავამატებთ ცხელ წყალს და შემწვარ მწყერს, კარგად დავახურებთ ტაფას თავსახურს და დაბალ ცეცხლზე ცოტახანს ვათუხთუხებთ, გადმოღების წინ ჩავამატებთ ცოტა კარაქს და წვრილად დაჭრილ პეტრუშკას და დაფქვილ შავ წიწაკას.
3-4 ცალი მწყერ. 1 თავი ხახვი. 0.5 ჭიქა ცხიმი. 1 სუფრის კოვზი კარაქი. 5-6 პომიდორი, პეტრუშკა, შავი წიწაკა. 2)დიდ ბადრიჯანს ყუნწთან გადავჭრით, გულს გამოვუღებთ ისე რომ 1 სმ დარჩეს კედლებამდე, მარილს წავუსვავთ შიგნიდან და გარედან და 1 საათი გავაჩერებთ, შემდეგ გამოვრეცხავთ და შიგნით ჩავდებთ მარილ და წიწაკა მოყრილ მწყერს, ზემოდან პომიდორის ნახევარს დავახურავთ და ცოტა ცხიმს დავუმატებთ, თუჯის ქვაბში ისე ჩავდებთ რომ ბადრიჯნის გადაჭრილი მხარე ზევით მოექცეს, დავუმატებთ ცხიმს(ქვაბში) და შევდგამთ ჰაერ ღუმელში 1 საათით |
|
|
![]()
პოსტი
#18
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 3,490 რეგისტრ.: 3-October 12 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
კატლეტის გაკეთება თუ გიცდიათ ვინმეს მწყერისგან მე ვაკეთებ და ძალიან გემრიელი გამოდის ახლა არ თქვათ სად არის გასატარებელი მწყერიო მაგრამ დამიჯერეთ ძალიან გემრიელია.. მოკლედ ჩემი რეცეპტი ესეთია პირობითად დავცწ რაოდენობას და მერე თქვენ რამდენსაც გაიმეტებთ იმდენი გაატარეთ.. 10 მწყერი.. 5 მოზდრილი კართოფილი.. 3 თავი ხახვი.. 400 გრამი შავი პური.. 5 კბილი ნიორი.. სუნელები, მარილი, მწვანილი გემოვნებით.. თავიდან ვატარებ მწყერს თავის ძვლიანად 2-3 ჯერ ძვლები რომ დამუშავდეს კარგად შემდეგ დანარჩენ ინგრედიენტებს ვურევთ ერთმანეთში კარგად და ვწვავთ ტაფაზე შეგვიძლია გავუკეტოთ ტომატის წვენი და შიგ ჩავაწყოთ იმიტომ რომ როცა ცივდება ცოტა მშრალი რჩება გასინჯეთ არ ინანებთ მე ძალიან მომწონს..
|
|
|
![]()
პოსტი
#19
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,971 რეგისტრ.: 3-September 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: კახეთი ![]() |
მწყერი შქმერულად როგორ კეთდება. ან ზოგადად შქმერულის რეცეპტი თუ იცის ვიმნემ იქნებ დაწეროთ. წინასწარ მადლობა გულისხმიერებისათვის.
|
|
|
![]()
პოსტი
#20
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,134 რეგისტრ.: 30-May 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი-კახეთი ![]() |
უიარაღო
აჰაა ძმა http://kulinar.ge/shqmeruli/ ისე მე თუ მკითხავთ მწყერი პირდაპირ ძვლებიან თავიანად უნდა იჭამოს ყოველგვარი ნავაროტების გარეშე |
|
|
![]()
პოსტი
#21
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: კლუბის წევრი პოსტები: 2,743 რეგისტრ.: 29-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი ![]() |
მწყრის თავი გააკეთებს ბიჭებმა და 1 ცალი გავსინჯეე.ძაან მაგარი იყო, აქამდე არ მქონდა გასინჯული
|
|
|
![]()
პოსტი
#22
|
|
![]() ძაღლით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 3,134 რეგისტრ.: 30-May 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი-კახეთი ![]() |
kajuberi
+, უგებრიელესია მე ლიჩნად ვაფშე არაფერს არ ვტოებ თავიან ძვლებან ვსანსლავ ![]() მარტივი რეცეპტი: მოკლულ მწყერს იქვე ვპუტავთ ვშიგნავთ ვწვავთ თუ მძოლად არ ვართ წასული ვსვავთ დაკანცა ![]() მოვდივართ სახლში პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია assassin29: Sep 5 2014, 16:29 |
|
|
![]()
პოსტი
#23
|
|
![]() თოფით მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 1,971 რეგისტრ.: 3-September 13 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: კახეთი ![]() |
უიარაღო აჰაა ძმა http://kulinar.ge/shqmeruli/ ისე მე თუ მკითხავთ მწყერი პირდაპირ ძვლებიან თავიანად უნდა იჭამოს ყოველგვარი ნავაროტების გარეშე გეთანხმები. შემწვარი მწყერი აუცილებელია. მაგრამ ნორმალურად რომ გყავს დახოცილი სუფრას უხდება მრავალფეროვნება. მაგალითად პომიდორში ჩავხოხბავ ხოლმე. შქმერულადაც მაინტერესებდა მაგრამ რაღაც ეგ რეცეპტი არ მომეწონა. ერთი ჭიქა რძე დაამატეთო. ხორცი და რძე კი ჩემთვის მიუღებელია. |
|
|
![]()
პოსტი
#24
|
|
ქვით მონადირე ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 19 რეგისტრ.: 16-May 23 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
Hello friend, you are looking for georgian restaurant here it is. პოსტის უკანასკნელი ჩამსწორებელია bondoshondo: Jun 23 2023, 14:33 |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 30th May 2025 - 00:30 |