ე.წ. "პრიკორმკა" მისაჩვევი, ვინ როგორ ამზადებს ფაფებს |
გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )
|
![]() ![]() |
ე.წ. "პრიკორმკა" მისაჩვევი, ვინ როგორ ამზადებს ფაფებს |
![]()
პოსტი
#46
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
მიწა ადგილობრივი ჯობია და აუცილებელი კომპონენტიც არის
|
|
|
![]()
პოსტი
#47
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ჭალიმგელა
წყალიც ადგილობრივია კარგი |
|
|
![]()
პოსტი
#48
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 216 რეგისტრ.: 23-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი... ![]() |
კარგი გასაგებია T A M P L I E R მაგრამ ფშენო რა არის
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#49
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
Rniko
პრიკორმკა თავის საქმეს ყველა ვარიანტში აკეთებს, ამიტომ თუ წინასწარ ვერ მოხარშე და მოამზადე მარტივადაც შეიძლება. ქოფტონის ფხვნილი, პური, სიმინდი, დაჭრილი ჭია, ადგილობრიბი მიწა და წაყალი ეგ არის სულ, თუ ვანილსაც დაუმატებ და ცოტა ზეთსაც თუ მოასხავ ხომ კარგი, თუ არა და ეგეც იმუშავებს. |
|
|
![]()
პოსტი
#50
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
ე.წ. პრიკორმკა არ არის ხელწამოსაკრავი რამ თუ ამზადებ უნდა მოამზადო წესიერად და წესების დაცვით
წინააღმდეგ შემთხვევაში მოზიდვის მაგივრად მიიღებ გარანტირებულ დაფრთხობას პრიკორმკა შედგება ბაზისგან და არომატიზატორისგან მე მაგალითად ბაზათ ვიყენებ ფშენოს, სიმინდის, ღერღილს(ყვითელს)პერლოვკას საფანელს და ასშ ამას ემატება არომატიზატორი პირადი შეხედულებით რაც გაგიხარდება მაგრამ უნდა გახსოვდეს რომ ეს არომატიზატორი არ უნდა იყოს მეტისმეტად მაძაფრი სუნის თორე თევზი დაფრთხება და 2 კვირა არ გეკარება დაკვებილ ადგილს ყველას ვურჩევდი ქარხნულ დანამატებს ვიღებთ ბაზას ანუ მოხარშულ ფშენოს საფანელს მოხარშულ პერლოვკას ქატოს ვუმატებთ ქარხნულ(მაგალითად სენსასის)მზა პრიკორმკას(ისიც ფხვიერი სახითაა) და მთავარ არომატიზატორათ ვამატებთ იგივე სენსასის თხევად არომატიზატორს ამ ყველაფერს ერთად ავურევთ დავაცდით ცოტა ხანს ვნახავთ როგორ იკვრება ბურთულები(საჭიროების შემთხვევაში წავაკორექტირებთ და დაიწყება ადგილის დაკორმვა ტივტივით თევზაობის შემთხვევაში რეკომენდირებულია ერთ წერტილში დაკორმვა თავდაპირველად უნდა ჩაიყაროს საკმაოდ დიდი რაოდენობა პრიკორმკის და მერე თითო თითო ბურთულით ნელნელა გავაგრძელოთ დაკვება რო თევზი არ წაგვივიდეს საკვების გათავების შემთხვევაში |
|
|
![]()
პოსტი
#51
|
|
![]() შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 216 რეგისტრ.: 23-November 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: თბილისი... ![]() |
ხელოვნური არომატიზატორები აუცილებელია ? არ ჯობია ყველაფერი ბუნებრივი ? ვინმემ არ იცის ისეთი პრიკორმა რომელიც რაიმე მარტივი რამისგან შედგება მე მაგალითად არომატიზატორები არ მიზიდავს .. ფულის ხარჯვაა ... არ იცით რამე ბუნებრივად რო გავაკეთოთ და არა არომატიზატორებით მაგ: საფანელი, სიმინდი, კოპტონი დაფხვნილი, და კიდევ სხვა .. არ ვიცი მე ზუსტად როგორ გავაკეთო და იქნებ ვინმემ სრული მომზადების რეცეპტი დაწეროს .. წინასწარ გიხდით დიდ მადლობას...
|
|
|
![]()
პოსტი
#52
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 330 რეგისტრ.: 21-April 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
ძმებო-თევზაობის მოყვარულებო, გუშინწინ მაღაზია ბეკასში ვნახე რაღაც "ფირმენი" ე.წ. პრიკორმკა, ლამაზად დაფასოვებული და თანაც წარწერებიც ჰქონდა რა სახის თევზისთვისაა განკუთვნილი, საკმაოდ ძვირიც ღირდა, მაგრამ თუ მუშაობს ? , და კიდევ ერთი შეკითხვა - ხელოვნური ჭია (იქვე იყიდება) კრეტინობაა ???
თუ გიცდიათ ვინმეს ????? |
|
|
![]()
პოსტი
#53
|
|
![]() მონადირე ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 15,125 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
Danelli
ჭიაზე ვიცი რომ ამართლებს, 2 ცალი მთელ თევზაობაზე გეყოფა |
|
|
![]()
პოსტი
#54
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
Danelli
ძმებო-თევზაობის მოყვარულებო, გუშინწინ მაღაზია ბეკასში ვნახე რაღაც "ფირმენი" ე.წ. პრიკორმკა, ლამაზად დაფასოვებული და თანაც წარწერებიც ჰქონდა რა სახის თევზისთვისაა განკუთვნილი, საკმაოდ ძვირიც ღირდა, მაგრამ თუ მუშაობს ? , და კიდევ ერთი შეკითხვა - ხელოვნური ჭია (იქვე იყიდება) კრეტინობაა ??? თუ გიცდიათ ვინმეს ????? ეგ არის სენსასზე რო ვლაპარაკობ ზუსტად. ჭიაყელა მე არ მიცდია მაგრამ იძახიან მუშაობსო |
|
|
![]()
პოსტი
#55
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 330 რეგისტრ.: 21-April 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
მადლობა ბიჭებო, "პრიკორმკას" არა, მაგრამ ხელოვ. ჭიას აუცილებლად ვცდი, და რა თქმა უნდა მოგახსენებთ შედეგს
|
|
|
![]()
პოსტი
#56
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
Danelli
![]() |
|
|
![]()
პოსტი
#57
|
|
შუბით მონადირე ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 140 რეგისტრ.: 28-May 10 ნიკის ჩასმა ციტირება ![]() |
პრიკორმკა, :
კოპტონი, ქატო ან ქერი, პური, შესაძლებელია ცოტა კარტოფილიც, იქაური ნიადაგი , ბლომად, და სადაც თევზობთ ის წყალი, მოზილეთ და დაამრგვალეთ , და დაწყებისას ერთი როს რო ისვრი წყალში, დანარჩენები მზეზე დადე რო გახმეს და უფრო გვიან დაიშლება, და ყველაზე მტავარი ცოტა საჭმლის ზეთი არ აწყენდა თუ ვინმე გააკეთებს ჩემს დაწერილს შედეგი დაწერეთ |
|
|
![]()
პოსტი
#58
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 330 რეგისტრ.: 21-April 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
მადლობა ბიჭებო, "პრიკორმკას" არა, მაგრამ ხელოვ. ჭიას აუცილებლად ვცდი, და რა თქმა უნდა მოგახსენებთ შედეგს Tamplier - როგორც შევთამხვდით, ხელოვნურ ჭიაზე შედეგს მოგახსენებთ-თქო. მაღაზია ბეკასში ვიყიდე 1 პაჩკა მოწითალო-მოვარდისფრო, რაღაც უცნაური სუნის მქონე და გაუგებარი მასალისგან დამზადებული ჭია + ყოველ შემთხვევისთვის ერთი ჭიქა ნაღდი ანუ ცოცხალი. კვირას ავედით სიონში - აბსოლუტურად ერთი და იგივე შედეგი ჰქონდა ორივეს, ერთნაირად ჯდებოდა როგორც ხელოვნ. ასევე ცოცხალზე, და ჰიგიენის თვალსაზრისით რათქმა უნდა ხელოვნური ჭია უფრო "ესტეტიურია". ჭალიმგელა, 100% მართალი იყავი , ნადავლი იყო 1.5 შამაია და 1ც. 820გრ. ოქროს კარჩხანა, და მთელ ამ პროცესს შეეწირა მხოლოდ 3 ცალი ხელოვნ ჭია (ცოცხალი ჭიაყელები ლიპსიტებს ვაჭამეთ) P.S. ბიჭებო, ფაქტებს ვერ დავდებ, მობ. ტელეფონი ანუ ფოტოაპარატი სახლში დამრჩა, და ჩემს მეგობარ ზურას დენიკინის დროინდელი მობილური აქვს და კამერა საერთოდ არ გააჩნია. |
|
|
![]()
პოსტი
#59
|
|
![]() თვით დიდი ოჩო! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ადმინი პოსტები: 18,619 რეგისტრ.: 15-May 09 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: tbilisi ![]() |
Danelli
გაიხარე ანუ თუ ერთიდა იგივე შედეგი ჰქონდა, გამომდგარი რამე ყოფილა. ფასი რა აქვს??ღიირს კი ის თანხა რაც ადევს? ნემსკავზე როგორ კეთდება და მალე თუ ძვრება |
|
|
![]()
პოსტი
#60
|
|
![]() შურდულით მონადირე ![]() ![]() ![]() ჯგუფი: ფორუმის წევრი პოსტები: 330 რეგისტრ.: 21-April 10 ნიკის ჩასმა ციტირება მდებარეობა: Tbilisi ![]() |
Danelli გაიხარე ანუ თუ ერთიდა იგივე შედეგი ჰქონდა, გამომდგარი რამე ყოფილა. ფასი რა აქვს??ღიირს კი ის თანხა რაც ადევს? ნემსკავზე როგორ კეთდება და მალე თუ ძვრება კი, მეც ძალიან სკეპტიკურად ვუყურებდი მაგ იდეას, მაგრამ ფაქტი ჯიუტია, შედეგი ერთი და იგივე. ფასი ზუსტად არ მახსოვს, ბევრი რამე ვიყიდე და ერთად მითხრეს თანხა, მაგრამ მგონი 6-დან 9 ლარამდეა, 10 ცალია პაჩკაში, თუ ჩავთლით იმას რომ 1 ჭიქა ცოცხალი ჭია 2 ლარი ღირს და მთელი დრე თევზაობისთვის სავსებით საკმარისია, მაშინ ძვირია... მაგრამ კიდევ ერთხელ გავიმეორებ ... - ჰიგიენურია და ესტეტიური, ანუ ხელები სუფთაა (ჩემთვის პირადათ ძალიან მნიშნელოვანი ფაქტია) ადვილად ეცმევა და ნემსკავზეც ძალიან მყარად ზის. გაიხარეთ.. |
|
|
![]() ![]() |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 7th May 2025 - 17:47 |