IPB

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

კერძები გარეული მტრედისგან, ძირითადი რეცეპტები
919
პოსტი Oct 13 2009, 23:48
პოსტი #1


თოფით მონადირე
*****

ჯგუფი: ფორუმის წევრი
პოსტები: 1,658
რეგისტრ.: 27-July 09
ნიკის ჩასმა
ციტირება
მდებარეობა: Tbilisi/Georga



NO.1
კლასიკა - მტრედი მონასტრულად

გასუფთავებულ მტრედს (2 ცალი მტრედი) დაზილავთ მარილით დაუმატებთ პილპილს.
საშუალო სიღრმის ქვაბში ჩაამატეთ 5-6 კოვზი კარაქი, ზეთი ან ერბო მტრედის ოქროსფრამდე
შესაბრაწად. შემდეგ ჩაამატეთ 18-20 თავი პატარა ზომის ხახვის ბოლქვები. ცალკე ტაფაზე
შეწვით სოკო და ჩაამატეთ მტრედის ქვაბში, ჩაასხით ერთი ჭიქა ცხელი წყალი და დააფარეთ
თავსახური. მომზადების თანავე მტრედი გაჭერით შუაზე...

ბონ აპეტიტ მონ ამი! newsmile045.gif

NO.2
მტრედი რძეში.

2-3 მტრედს მოათავსებთ საშუალო სიღმის ჭურჭელში. დაასხით რძე.
გააჩერეთ 3 საათი. ამოიღეთ რძიდან და აცალეთ დაწურვა. ათქვიფეთ 3-4 კვერცხი.
დაწურული მტრედი დაზილეთ ხრეში მარილით. ჩააწეთ მტრედები ათქვეფილ
კვერცხში, რის შემდეგაც ამოსვარეთ საფანელში (დაფშნილ ორცხობილაში).
შეწვით მტრედი დიდი რააოდენობით ერბოში.

NO.3
მტრედი ბეკონით

აიღებთ გსაუფთავებულ გამოშიგნულ მტრედს აზილავთ ხრეში მარილით.
თუ ღვიძლი არ არის დაზიანებული და ნაღველი დაღვრილი ჯიგარსაც
ტოვებთ მუცლის ღრუში. შემდე მაღაზიაში იყიდეთ შინჰოფერის დაჭრილი
ბეკონი (ასე კაკაბსაც ვამზადებდით შუააზიაში) თუ ბეკონი არ არის მაშინ
"გრუდინკა" ისევ შინჰოფერის, რომელსაც დაჭერით თხელ ლენტებად.
გაამზადე ძაფი და ძაფის მეშვეობით შემოახვიეთ ბეკონი მტრედებს.

შემდეგ კარგად გაახურეთ ღუმელი (დუხოვკა) და ე.წ. ჟაროვნაზე მოათავსეთ
მტრედები. როგორც კი ბეკონი შეიბრაწება, ახსენით ძაფი და შეინახეთ (ბეკონი)
თბილ ადგილას. მანამდე კი ერბოში გადაზელილი წითელი წიწაკის ფხნილის
მასა გადაუსვით მტრედებს. მტრედები მადისმომღვრელად დაგებრაწებათ 10-15 წუთში...

გამოღებისთანავე შემოულაგეთ თბილად გადანახული ბეკონი
Go to the top of the page
 
+Quote Post გაზიარება

პოსტი ამ თემაში


Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 16th June 2025 - 06:50